15:55 - 02/12/2014

Οι Ισπανοί διαμαρτύρονται ενάντια στις περικοπές και την πολιτική διαφθορά

Δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα της Ισπανίας κατά της υψηλής ανεργίας, της λιτότητας και της πολιτικής διαφθοράς που μαστίζει την χώρα τους.

Οι Ισπανοί σήκωσαν το λάβαρο της Αξιοπρέπειας και συγκεντρώθηκαν υπάλληλοι, φοιτητές, συνδικαλιστές, άνεργοι και συνταξιούχοι σε μια μαζική διαδήλωση στη Μαδρίτη το περασμένο Σάββατο.

Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι από σχεδόν 100 διαφορετικές οργανώσεις συμμετείχαν στην πορεία. Όχι μόνο στην πρωτεύουσα, γιατί οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και σε άλλες περιοχές της χώρας. Οι Ισπανοί ζητάν την χώρα τους πίσω, εδώ μερικά απο τα συνθήματα:

«Θέλουμε μια βιώσιμη χώρα για να ζήσουμε. Θέλουμε την αποκατάσταση των δημόσιων υπηρεσιών και θέλουμε ανθρώπινη υγειακή περίθαλψη, όπως είχαμε στο παρελθόν», δήλωσε η Κάρλα, μια φοιτήτρια απο το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης.

«Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρεπεια σε αυτή τη χώρα! Το ποσοστό ανεργίας των νέων έχει φτάσει στο 54% και είναι το υψηλότερο στην ευρωζώνη.»

Οι πρόσφατες διαδηλώσεις έχουν κερδίζουν περισσότερο την υποστήριξη του λαού από αυτές που έγιναν στο παρελθόν. Αυτό οφείλεται κυρίως στη σειρά σκανδάλων διαφθοράς στις οποίες εμπλέκονται μέλη του κυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (Partido Popular).

Ο Mariano Rajoy, ο Ισπανός πρωθυπουργός, την Παρασκευή πηρε μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της διαφθοράς στην Ισπανία. Αυτό έγινε μία ημέρα μετά την παραίτηση του Υπουργού Υγείας λόγω των σκανδάλων διαφθοράς που ήταν μπλεγμένος.

Δηλαδή άλλαξε ο Μανολιός και έβαλε τα ρούχα αλλιώς!

Ο ΚΟΡΑΞ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. 0
    0
    Αφηστε εδω το σχολιο σας…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί