08:21 - 14/07/2014

Οι «επιτυχίες» των σαμαροβενιζέλων: Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στην γραμμή Ερντογάν – «Χτίστε τζαμιά στην Αθήνα»!!!

Οι «επιτυχίες» των σαμαροβενιζέλων: Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στην γραμμή Ερντογάν – «Χτίστε τζαμιά στην Αθήνα»!!!

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου με αφορμή την πρωτοφανή ενέργεια του υπουργού Εξωτερικών Ε. Βενιζέλου να στείλει ρηματική διακοίνωση κατά της Κύπριας ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους που τον ξεμπρόστιασε για τις «πλάτες» που κάνει στην Άγκυρα σε βάρος του Ελληνισμού και των κυριαρχικών δικαιωμάτων Αθήνας και Λευκωσίας.


Την ίδια στιγμή, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζό Μπαίντεν ζητάει να χτισθούν τζαμιά στην Ελλάδα ως αντιστάθμισμα του ανοίγματος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Προφανώς πρόκειται για ακόμη μία «επιτυχία» της ελληνικής διπλωματίας με πρωτεργάτη τον κ. Βενιζέλο.

Μιλώντας στο συμπόσιο που οργάνωσε η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αμερικής, o αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Philadelphia Inquirer» στα ελληνοτουρκικά και ιδιαιτέρως στο θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τονίζοντας πως πρέπει να ανοίξει ξανά.

Συνέχισε όμως λέγοντας πώς, «η προστασία των ιερών τόπων και των μνημείων της ελληνικής κληρονομιάς στην Τουρκία, είναι αναγκαία. Πρόκειται για μια αμφίδρομη σχέση. Και οι Μουσουλμάνοι αξίζουν τέτοια ελευθερία στην Ελλάδα».

Πρόκειται για υιοθέτηση από την πλευρά των ΗΠΑ της θέσης της τουρκικής κυβέρνησης, την οποία είχε εκφράσει και ο Ρ.Τ. Ερντογάν στον Α. Σαμαρά λέγοντας του ότι «για να ανοίξει η Θεολογική Σχολής της Χάλκης πρέπει να χτισθούν τζαμιά και να διευθετηθεί το θέμα των μουφτήδων στη Θράκη». Είχε προτείνει μάλιστα να χρηματοδοτήσει η Άγκυρα τα τζαμιά.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται την ώρα που ο ανεκδιήγητος Βενιζέλος κατάφερε να κάνει τη χώρα μας και την Κύπρο πρωτοσέλιδο στα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία αναφέρονται στο περιστατικό με την κ. Θεοχάρους και χαίρονται για την κατάσταση αυτή, βρίσκοντας μάλιστα την ευκαιρία ούτε λίγο ούτε πολύ να επαναλάβουν τα περί «εκλιπούσας» Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα τουρκικά ΜΜΕ επισημαίνουν πώς μετά από 40 χρόνια η Ελλάδα στράφηκε κατά της Κύπρου προχωρώντας σε μία διπλωματική ενέργεια που μόνο «εχθρικά» κράτη κάνουν και ονομάζουν την Κύπρο ως «ελληνοκυπριακή διοίκηση».

Η Haberturk, με τον τίτλο «ΝΟΤΑ μετά από 40 χρόνια από την Αθήνα στον ελληνοκυπριακό τομέα» γράφει ότι, «η Ελλάδα και ο ελληνοκυπριακός τομέας, ο οποίος κινούνταν, μετά το 1974 μέχρι την ειρηνευτική επιχείρηση, ως μία γροθιά, τώρα αντιμετωπίζουν πρόβλημα».

Προσθέτει πώς «το γεγονός ότι η Ελληνοκύπρια βουλευτής κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση, κατά κόρον, σε θέμα σχετικό με την Τουρκία, οδήγησε σε μεγάλη αναστάτωση και η Αθήνα επέδωσε ΝΟΤΑ. Η ένταση αυτή που προκλήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών αντιμετωπίστηκε με έκπληξη στην Ελλάδα και στον ελληνοκυπριακό τομέα».

Τα ΜΜΕ της Τουρκίας επικαλούνται και δημοσιεύματα του Κυπριακού και του Ελληνικού Τύπου για να δώσουν έμφαση στο «ρήγμα» αυτό που συνέβη με την παρανοική κίνηση Βενιζέλου. Ένα από αυτά είναι του «Φιλελεύθερου» το οποίο είχε τίτλο «απίστευτο αλλά πραγματικό».

Η Star έχει τίτλο «ΝΟΤΑ μετά από 40 χρόνια στην ελληνοκυπριακή διοίκηση», ενώ η Hurriyet έχει τίτλο «ΝΟΤΑ από την Αθήνα στους Ελληνοκυπρίους μετά από 40 χρόνια». Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η εν λόγω ενέργεια προκάλεσε σοκ τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Λευκωσία.

Η Aksam έχει τίτλο «οι Ελληνοκύπριοι και η Αθήνα δυσαρεστήθηκαν μεταξύ τους μετά από 40 χρόνια».

Αυτά είναι τα καμώματα του κ. Βενιζέλου στην εξωτερική πολιτική, με την ανοχή βέβαια του κ. Σαμαρά. Είναι βέβαιο πώς οι Τούρκοι τώρα θα πανηγυρίζουν και για τις δηλώσεις Μπάιντεν.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. Γιαννης Ριζαιος 14 Ιουλίου 2014 @ 09:37
  0
  0
  ΘΥΜΗΘΗΤΕΜΟΥ ΠΟΤΕ ΕΙΧΑΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΓΝΩΜΗ Η ΠΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ "ΔΙΑΤΑΣΟΥΝ"ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ;ΜΑΙ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΛΩΤΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΥΨΗΜΑΤΟΣ,ΤΟΥ ΓΙΕΣ ΜΕΝ κλπ.Ε ΡΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΟΥ.
 2. 0
  0
  Το έχω ξαναγράψει και ας γίνομαι κουραστικός.
  Όσοι μουσουλμάνοι κατοικούσαν στην Ελλάδα κατοικούν και σήμερα ιδιαίτερα στη Θράκη. Δεν πληθυναν τα τζαμιά.
  Οι υπόλοιποι προέκυψαν σαν λαθρομετανάστες ή μετανάστες.
  Το Ελληνικό κράτος όπως και τα άλλα κράτη έχουν κάποιους κανόνες για τους τουρίστες.
  Αυτοί όλοι οι κανόνες ξεκινούν με την έκδοση της βίζας που είναι το επίσημο έγγραφο του φιλοξενούντος κράτους απέναντι στον φιλοξενούμενο.
  Πράγμα που σημαίνει ότι, δικαιούσαι τουριστικής βίζας όταν έρχεσαι στη χώρα μου και στην παρέχω σαν κράτος και αυτή ανανεώνεται όταν και εάν ξαναέρθεις. Αλλά για να ξαναέρθεις πρέπει πρώτα να φύγεις για κάποιο χρονικό διάστημα.
  Για να σου ξαναδώσω βίζα που όμως πιά πρέπει να γίνει εργασιακή βίζα αφού όλο και μένεις παραπάνω εδώ στη χώρα μου, πρέπει να φύγεις και ο εργοδότης σου να έρθει να μου τα σκάσει και να εγγυηθεί για σένα ότι δουλεύοντας γι αυτόν και τότε αποκτάς υπό συνθήκες το δικαίωμα να μείνεις 1 ή 2 χρόνια και να ανανεώσεις την εργασιακή πλέον βίζα σου, αν είναι δυνατόν, που σημαίνει ότι δεν απολύθηκες ή δεν δήλωσες ότι αλλάζεις εργοδότη. Εννοείται ότι η συμπεριφοράσου ταιριάζει στις συνήθειες του τόπου που σε φιλοξενεί, οπότε σαρίε, τζιχάντ και τα τοιαύτα θα σε πνίξουν παραδειγματικά στο αίμα σου ή στην καλύτερη περίπτωση θα σε βαράνε μέχρι τα αφορολόγητα κι ακόμα παραπέρα μέχρι να εγκαταλείψεις το έδαφός μας (το τελευταίο το είδα σε κάποιον που είχε ένα μπουκάλι ουίσκι στη Σαουδική Αραβία. Έτρωγε φάπες μέχρι που τον έβαλαν στο αεροπλάνο).
  Επειδή στα μέρη που ζώ το να αλλάξεις εργοδότη είναι αδύνατον διότι ή μένεις εκτός χώρας για 2 χρόνια ή συναινεί ο εργοδότης σου και η συναίνεση μπορεί να γίνει δεκτή από τις αρχές (μπορεί και όχι που είναι συνηθισμένο).
  Ερχόμενος στα δικά μας. Ποιοί μετανάστες πληρούν τις συνθήκες αυτές?
  Είναι όλοι νόμιμοι? Μάλλον όχι. ΄Αρα σκούπα εδώ και τώρα και με το νόμο.
  Εδώ καλό είναι να εκμεταλλευτούμε την γρηγοράδα και την εξυπνάδα που τώρα τελευταία εφαρμόζεται κατά κόρον και λέγεται τροπολογία και να βάλουμε τα όρια που μας συμφέρουν σαν κράτος. Νόμιμα, όμορφα και ωραία.
  Άρα δεν έχουμε μουσουλμάνους περισσότερους από όσους είχαμε όλα τα χρόνια που δεν είχαμε πρόβλημα με τα τζαμιά.
  Άρα δεν χρειάζονται άλλα τζαμιά. Απλό?

  Εδώ είχα ξυπνήσει και την άλλη φορά που έγραφα κάτι παρόμοια…

  Αριστοφάνης
 3. 0
  0
  ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΡΕΙΤΕ??? ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ??? ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ???

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί