09:44 - 26/04/2015

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ τα έχουν βρει ΟΛΑ…Τα έχουν ΠΕΙ …Τα έχουν ΚΑΝΕΙ !!!

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (25)

 1. 0
  0

  ΞΕΧΑΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ :

  ΗΤΑΝ Ο ΗΡΩΝ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΥΣ, ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΠΟΥ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΪΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.

  ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΗΡΩΝΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΩΣ, ΠΑΡΗΓΑΓΕ ΕΙΚΟΝΕΣ, ΗΧΟΥΣ, ΤΡΙΚΥΜΙΕΣ, ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΟΥΣΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ – ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ κ.λ.π.

  ΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΖΩΑ – ΖΟΜΠΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΝ ?

  ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ : ΔΗΜ. ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ : " ΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΡΩΝΟΣ ".

  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΩΡΙΟΙ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ !! ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ, ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΜΟΧΘΗΡΙΑ, ΩΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΜΗ ΑΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΥΦΛΑ.
  ΑΓΓΕΛΙΚΗ
 2. 0
  0
  και όμως είτε το πιστεύουμε είτε όχι , από αυτούς τους μέγιστους αλλά και από τους υπόλοιπους που δεν αναφέρονται στην εικόνα, το 90% άν όχι το 95% έίχαν κυνηγιθεί από τα τότε ιερατεία της εποχής και του τόπου διαμονής τους.
  https://sites.google.com/site/archaiaelladaealetheia/home/diogmoi-archaion-philosophon-kai-syngrapheon
  ΛΑΒΡΕΝΤΗΣ
  • 0
   0
   ΦΙΛΕ 3:11μμ !! Να Αγιασει η Αγγελικουλα ; Για ευχη το περασες αυτο…για αυτην ;;

   Ααααχχχχχ….!!!!! Αμετανοητοι !!!!!!!!!
  • 0
   0
   http://antiairetikos.blogspot.gr/2012/08/blog-post_26.html
   Έτσι να αυξάνουμε λίγο τις γνώσεις μας για να μην μας πιάνουν στον "ύπνο" μερικοι Αρχαιο(;)άντε να μην πώ.Σέβομαι τις επιλογές όλων των ανθρώπων αλλα το ψέμα δεν θα περάσει.Για να ξέρουμε ποιοί ήταν αληθινοί εγκληματίες κατά των Ελλήνων.
  • 0
   0
   Σωστές οι σκέψεις των προλαλησάντων και θα συμπληρώσω εγώ στον 5:22 "για να γνωρίζουν τα ελληνόπουλα τι ΚΟΥΜΑΣΙΑ είναι ΟΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ!"
   Όπου μακρόχρονη εξουσία και ιδιαίτερα η θρησκευτική, κρύβει ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΧΕΙΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ και ΔΥΣΟΣΜΙΑ!
   Ας δούμε τι γίνεται και στο δικο μας ιερατείο, τη σημερινή εποχή!
  • 0
   0
   ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΕΤΣΙ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝΟΡΘΟΔΟΞΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΤΖΙΧΑΝΤΙΚΑ ΣΑΪΤ.
   ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΪΟΥΔΑΪΣΜΟ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΜΕΣΑ;
   ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ!
  • 0
   0
   3:35 μμ.~3:24 μμ.
   Οτιδήποτε είναι τεκμηριωμένο είναι γενικά αποδεκτό σε προσωπικό επίπεδο.Περί ιερατείων θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες απλά η διαφορά στα σύγχρονα χρόνια λόγω άμεσης επαφής και ψηφιακής καταγραφής είμαστε σε θέση να ξεχωρίζουμε και να κρίνουμε καλύτερα.Να απορρίπτουμε και να δεχόμαστε.Όλοι δεν μπαίνουν σε ένα τσουβάλι.Υπάρχουν διεφθαρμένοι υπάρχουν και άτομα προσηλωμένα σε αυτό που πιστεύουν.Προσωπικά ακολουθώ τον Χριστό και όσοι τον ερμηνεύουν και ομιλούνε σωστά γι'αυτόν.Άλλωστε είναι ευρέως γνωστό ότι κατα τα δύσκολα χρόνια της Αποκάλυψης θα υπάρχουν ορισμένοι μέσα απο το ιερατείο.Αυτό όμως δεν ακυρωνει την Πίστη στον Χριστό.
   Την λέξη Αποιουδαισμός δεν την καταλαβαίνω.Άλλο Ιουδαισμός άλλο Χριστιανισμός.Οι Ιουδαίοι δεν πιστεύουν στον Χριστό.Συνεπώς μιλάμε για κάτι εντελώς ξεχωριστό.
  • 0
   0
   ΑΠΟΙΟΥΔΑΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΝΗΜΟΜΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΩΣ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΟΥΤΕ ΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.
   ΑΠΟΙΟΥΔΑΙΣΜΟΣ ΘΑ ΠΕΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΞΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Ο ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΩΝ ΠΤΩΧΩΝ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ.
   ΑΠΙΟΥΔΑΙΣΜΟΣ ΘΑ ΠΕΙ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ "ΚΑΤΑΓΩΓΗ" ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΕΙΤΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΙΤΕ ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΜΕ "ΑΓΙΟΥΣ" ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΕΙ "ΕΔΡΑΣΕ" Ο ΕΝΑΝΘΡΩΠΙΣΜΕΝΟΣ ΘΕΟΣ!
   ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ, ΠΟΥ ΠΕΘΕΝΕ, ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ, ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ, ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΚΑΤΑΓΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΤΡΥΓΙΡΙΖΕ!
   ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ "ΠΟΥ" ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ "ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ", ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΟΥΔΑΙΚΗ ΠΑΓΙΔΑ!!!
   ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΟΙΝΑ!
   ΨΑΞΤΕ, ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΠΟΣΟ ΧΡΙΣΤΙ, ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΑΣ, ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΦΑΚΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΠΕΡΝΑ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ!!!
   ΚΑΘΑΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ!!! ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΑΠΟΙΟΥΔΑΙΣΜΟΣ!
   ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ, ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΩΣ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟ SABBATH, ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ!
   ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΠΩΣ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ!
  • 0
   0
   Mε καθαρή την σκέψη,το μυαλό και την ψυχή διάβασε τα σχόλια σε αυτή την συζήτηση.
   http://www.orthodoxos.com.gr/phpBB3/viewtopic.php?t=183

   Εξηγεί ακριβώς αυτά που λές.Επειδή ως αρχή έχω όταν συζητώ με κάποιον σχολιαστή θεωρώ απαραίτητο να γνωρίζω τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του θέλω να σου κάνω μία ερώτηση.Σε ποιά θρησκεία ή ακόμη και αίρεση ανήκεις;Τί δηλώνεις;

   Η απάντηση τώρα σε αυτό που λές είναι απλή.Η Παλαιά Διαθήκη ερμηνεύεται και είναι δεκτή απο την Ορθόδοξη εκκλησία Θεολογικά και Πνευματικά.Όχι ιστορικά.Πως θα αποκόψεις απο την Αγία Γραφή τις δέκα εντολές,το κεφάλαιο της Γεννεσης που μέχρι σήμερα βρίθει απο Θεολογία και πληροφορίες,τις προφητείες των Προφητών της για το πρόσωπο του Χριστού που με τόση λεπτομέρεια τα πάντα ολοκληρωθήκανε στο πρόσωπο του καθώς και πλήθος άλλων;Ο ίδιος ο Χριστός είπε χαρακτηριστικότατα το εξής:
   "Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον καταλῦσαι τὸν νόμον ἢ τοὺς προφήτας· οὐκ ἦλθον καταλῦσαι ἀλλὰ πληρῶσαι." (Ματθ. Κεφ. 5ο, 17)

   Ποιοί λοιπόν είμαστε εμείς να κόβουμε και να ράβουμε τις Γραφές κατα το δοκούν;Λίγη προσοχή δεν βλάπτει.Εάν πάλι διαφωνείς και σου έιναι αδύνατον να δεχτείς την Παλαιά Διαθήκη για τους χ,ψ λόγους των πεποιθήσεων σου απλά μην την μελετάς.Πάλι βέβαια θα ερχόσουν εναντίον του Χριστού ο οποίος για ακόμη μια φορά είπε το εξής γνωστό και σωστό.
   «ἐρευνᾶτε τὰ γραφάς, ὅτι ὑμεῖς δοκεῖτε ἐν αὐταῖς ζωὴν αἰώνιον ἔχειν» (Ἰω. εʹ 39)
   Χωρίς την Παλαία Διαθήκη δεν μπορεί να σταθεί η Καινή και το αντίθετο.Οι πατέρες της εκκλησίας(Ιερός Χρυσόστομος,Μέγας Βασίλειος κ.α)έχουν μιλήσει ξεκάθαρα.
   Όλα αυτά που έχεις αναφέρει έχουν απαντηθεί πολλές φορές.Μία σύντομη περίληψη του Πατέρα Μεταλληνού θέτει τα πράγματα στον σύγχρονο Χριστιανό στην θέση τους.Συγκεκριμένα αναφέρει:
   http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/tributes/gewrgios_metallhnos/christianism_and_old_testament.htm

   Οι διαφορές των Εβραίων με τους Χριστιανούς είναι πάρα πολλές και διακριτές.Η μεγαλύτερη εξ'αυτών ο ίδιος ο Χριστός.Αυτός είναι που ενώνει Παλαιά και Καινη Διαθήκη.Χωρίς αυτόν και γι'αυτον δεν υπάρχει κανένα νόημα συζήτησης και οποιαδήποτε προσπάθεια αναφοράς σε καμία Γραφή.
  • 0
   0
   ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΕΝ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ! ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΙΒΑΘΡΟ, ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ, ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΗΜΑΤΑ ΤΟΥ! ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΠΡΟΣΕΘΕΣΑΝ ΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ!
   ΟΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΟΡΦΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΜΗΤΙΣΜΟ! ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ (ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ, ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΚΤΛ).
   ΔΙΑΦΩΝΩ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗ ΠΑΡΕΚΛΙΣΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Δ-Ο-Γ-Μ-Α!!! ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕΝ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ Α-Κ-Ρ-Ι-Β-Ω-Σ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΜΙΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΑΝΑΛΟΓΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΕΤΣΙ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ.
   ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ – ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ – ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ, ΤΟΝ ΣΟΥΗΔΟ, ΤΟΝ ΙΣΠΑΝΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΩΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΝΩ ΑΜΑΣΗΤΑ ΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΣΟΙΜΠΛΕ, ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ!
   ΟΙ ΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ, ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΑΧΑΝΟΥΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ!
   ΤΟΤΕ ΔΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΜΕΣΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΜΥΝΗΜΑΤΩΝ ΜΕΣΩ ΜΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ, ΩΣ ΔΟΓΜΑ!
   ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ Ε-Ξ-Ο-Υ-Σ-Ι-Ω-Ν ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!
   ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΟΤΙ Ν-Α-Ι ΕΙΧΕ ΑΞΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ, ΔΙΔΑΞΕΙ, ΣΤΑΥΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ!
   ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ Η ΘΕΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ! ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΕΛΕΤΩ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ;
   ΑΚΟΜΗ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΗΣΩ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΚΑΙ ΕΔΡΑΣΕ!
   ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΒΡΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ! ΟΠΟΥ ΒΡΕΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ!
   ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΙΣ ΙΟΥΔΑΙΚΕΣ ΓΡΑΦΕΣ, ΠΟΥ ΣΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΜΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΑΝ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

   ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
  • 0
   0
   ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ
   ΟΙ ΔΕ ΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΤΙ ΕΠΕΤΡΕΠΕ Η Λ-Ο-Γ-Ο-Κ-Ρ-Ι-Σ-Ε-Ι-Α ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ!
   ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΚΑΙ "ΑΠΟΡΙΦΘΗΚΑΝ" ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ Η ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΕΞΗΝΤΑ ΕΩΣ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΩΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ, ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΡΗΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΛΗΘΗ!
   ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΣ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ!
   ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ "ΕΠΡΕΠΕ" ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ;
   Η ΜΟΝΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΘΕΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΒΡΑΙΚΗ! ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΠΑΜΕ ΕΓΙΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΩ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ. ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΩΝ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΑ 1-4-7 ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ!
   ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΡΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ" ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ:
   ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΓΡΑΦΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ;
   ΕΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΑ Μ-Η-Ν-Υ-Μ-Α-Τ-Α ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ!
   ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΑ ΟΡΦΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ!
   ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ, ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΙΣΤΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ!
   ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΣ ΜΕ ΣΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ (ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ) ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ, ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΘΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗΣ, ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΑΞΙ ΜΟΝΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ!
   ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ ΚΤΛ!
   ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, (ΕΙΠΑΜΕ ΟΡΦΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΤΙΣΜΟΣΕΝΑΝΤΙΟΝ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΥ) ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ!
   ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ, ΑΓΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ, ΜΕΛΕΤΟΥΜΕ ΘΑΥΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Μ-Ο-Ν-Ο ΤΟΤΕ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ!!!
   Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΝΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΛΑΟ, ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΒΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΛΟΙΜΩΞΗΣ!
   ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΓΡΑΦΕΣ ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΝΕΣΗ ΤΟΥΣ!
   ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΦΟΡΤΩΣΕ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΟΥ, ΟΙ ΡΑΒΙΝΟΙ, ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΗΤΑΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ – ΕΘΝΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ!
   ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΕΚΘΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ, ΥΜΝΟΛΟΓΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΗΣ ΛΟΙΜΩΞΗ ΚΑΙ ΔΟΞΟΛΟΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ!
   Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ, ΑΛΛΑ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΣΟΥΝ -ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ!
   ΕΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣ, Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΔΗΛΑΔΗ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ Α-Ι-Ρ-Ε-Σ-Η, ΤΟΤΕ ΑΣ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ, ΕΝΘΕΝ ΚΑΙ ΕΝΘΕΝ!!!
  • 0
   0
   ΕΙΜΑΙ Ο 8:17 ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΙΟΥΔΑΙΣΜΟΥ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ (ΤΟ ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΕΣΑΧ) ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ, ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΡΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΩΣ ΠΑΣΧΑ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ!
   ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΠΕΣΑΧ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ, "ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ", "ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ" ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΦΑΙΔΡΑ!
   ΓΙΟΡΤΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΕΣΑΧ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ!
   ΔΗΛΑΔΗ ΕΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΕΝΑΝΘΡΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΛΕΡΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΑΝ ΣΤΙΣ… "ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΧΟΛΕΡΑΣ";
  • 0
   0
   O Kαθείς κρίνει και βγάζει τα συμπεράσματα του όπως αυτός επιθυμεί.Αυτά που λές δεν υφίστανται ούτε μία στο δισεκατομμύριο.Σαφέστατα δεν έχουν καμία σχέση με την Ορθοδοξία αλλα ούτε και με τον Χριστό.Σου έδωσα να διαβάσεις αρχικά βασικά πράγματα.Είναι πολύ απλά και κατανοητά.Νόημα δεν βγαίνει κανένα έτσι όπως σου τα είπαν κάποιοι ή τα σκέφτηκες μόνος σου.Με την ίδια λογική ούτε αυτά που γνωρίζεις σήμερα για τους Έλληνες δεν υφίστανται.Όλα αυτά υπάρχουν κατά την αποψή μου μόνο στην σφαίρα της φαντασίας σου συμπεριλαμβάνονται μέσα στο Νεοπαγανισμού.Είσαι ελεύθερος με όλη την σημασία της λέξεως να πιστεύεις εκεί που θέλεις,αλλά αυτά που ισχυρίζεσαι έχουν απαντηθεί σε πάρα πολλές ιστοσελίδες επίσημα και ανεπίσημα με πηγές.Κάθησα μία ημέρα να ψάξω τι γίνεται ξαφνικά με όλους αυτούς που άλλοι πολεμάνε τον Χριστό σε ΕΥΘΕΙΑ και άλλοι που αρχίζουν να μιλάνε λίγο,αρκετά παράξενα όπως εσύ (κατα την γνώμη μου).Τι βρήκα νομίζεις;

   http://www.egolpion.com/ellinilatrika_muthevmata.el.aspx
   http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=153359
   http://www.egolpion.com/jesus_paganns.el.aspx
   http://aktines.blogspot.gr/2014/02/blog-post_5383.html
   http://www.egolpion.com/neopaganism.el.aspx
   http://www.ksipnistere.com/2014/02/blog-post_409.html
   http://www.apologitis.com/gr/ancient/apates_peri_Xristoy.htm
   http://www.tribune.gr/wp-content/uploads/2014/03/O-STOXOS-TOY-POLY8EISMOY.pdf
   http://www.orthodoxos.com.gr/phpBB3/viewtopic.php?t=889
   http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82_%CE%BF_%CE%A7%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%82
   http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82
   http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CF%81%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%9D%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B6%CE%B7%CE%BD%CF%8C%CF%82
   http://www.egolpion.com/xrusostomikes_epishmanseis.el.aspx
   Διάβασε για τις σπουδές αυτών των ανθρώπων και εάν τελικά ήσαν κατά τα πιστεύω σου "ανόητοι".
   συνέχεια…—
  • 0
   0
   συνέχεια…—
   http://againstnewworldorder.blogspot.gr/2012/04/ma.html(Αυτές τι απόψεις είναι;)
   http://againstnewworldorder.blogspot.gr/2012/04/blog-post_6071.html
   http://eggolpio.blogspot.gr/2012/11/blog-post_3200.html
   http://www.sostis.gr/blog/item/264-arxaiolatreia
   http://oodegr.co/oode/grafi/kritiki/kritiki1.htm(Αυτό περί Αγίας Γραφής)
   http://1myblog.pblogs.gr/2011/01/nea-epohh-kai-arhaiolatreia-neopaganismos.html

   Αυτό σου το άφησα για τελευταίο.Ειλικρινά λυπάμαι για όλες αυτές τις ψυχές που μπαίνουν στον "Βούρκο" του πολυθεισμού,αιρέσεων και της Μασονίας.Διότι περί αυτού πρόκειται απλά κάθε φορά με άλλο προσωπείο.Η Πανθρησκεία ζυμώνεται με γοργούς ρυθμούς.Εγώ φίλε μου δεν πρόκειται να την ακολουθήσω συνειδητά.Όποιος θέλει ελεύθερος.Ο Χριστός θέλει ανθρώπους ελεύθερους να τον ακολουθήσουν.Ο Ένας και μοναδικός Τριαδικός Θεός.
   http://www.egolpion.com/ypotimisi_pd.el.aspx
   Η πνευματική σύγχυση των Νεοεποχιτών είναι ευδιάκριτη και λογική όταν φτάνεις σε σημείο να μην μπορείς να ξεχωρίσεις το μήλο απο το πορτοκάλι.Σου ξαναπαραθέτω αυτό που σου είπα.
   Οι διαφορές των Εβραίων με τους Χριστιανούς είναι πάρα πολλές και διακριτές.Η μεγαλύτερη εξ'αυτών ο ίδιος ο Χριστός.Αυτός είναι που ενώνει Παλαιά και Καινη Διαθήκη.Χωρίς αυτόν και γι'αυτον δεν υπάρχει κανένα νόημα συζήτησης και οποιαδήποτε προσπάθεια αναφοράς σε καμία Γραφή.
   http://www.orthodoxos.com.gr/phpBB3/viewtopic.php?t=183
   http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/tributes/gewrgios_metallhnos/christianism_and_old_testament.htm
   http://users.sch.gr/aiasgr/Agia_Triada/Theologia/H_Theologia_ths_Palaias_Diathikhs.htm
   http://www.tovoion.com/products/%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%B1%20%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B7%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B5%CF%83/
   Στο ξαναλεω πάλι.
   Η απάντηση τώρα σε αυτό που λές είναι απλή.Η Παλαιά Διαθήκη ερμηνεύεται και είναι δεκτή απο την Ορθόδοξη εκκλησία Θεολογικά και Πνευματικά.Όχι ιστορικά.Πως θα αποκόψεις απο την Αγία Γραφή τις δέκα εντολές,το κεφάλαιο της Γεννεσης που μέχρι σήμερα βρίθει απο Θεολογία και πληροφορίες,τις προφητείες των Προφητών της για το πρόσωπο του Χριστού που με τόση λεπτομέρεια τα πάντα ολοκληρωθήκανε στο πρόσωπο του καθώς και πλήθος άλλων;Ο ίδιος ο Χριστός είπε χαρακτηριστικότατα το εξής:
   "Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον καταλῦσαι τὸν νόμον ἢ τοὺς προφήτας· οὐκ ἦλθον καταλῦσαι ἀλλὰ πληρῶσαι." (Ματθ. Κεφ. 5ο, 17)
   Εάν δέχεσαι την Καινή Διαθήκη τότε θα έβλεπες την αναφορά του Χριστου στην Π.Δ αρκετές φορές.Εάν δεν την δέχεσαι και συνεπώς δεν δέχεσαι ούτε την Π.Δ τότε δεν βρίσκω τον λόγο να αναφερόμαστε στον Χριστό.Πές μου καλύτερα οτι είσαι χ,ψ πεποίθησης και να μην το κουράζουμε αδίκως.
  • Ανώνυμος 1 Μαΐου 2015 @ 11:51
   0
   0
   Τώρα γίνεσαι ξεκάθαρος! Για την δική σου πλευρά πρέπει κανείς να καταπίνει αμάσητα τα πάντα σε σχέση με αυτό που ονομάζεται δόγμα!
   Απόλυτες απόψεις, που θυμίζουν δομή εξουσιαστικού ιερατείου και όχι την θρησκεία της αγάπης, που δημιούργησε ο λόγος του Χριστού!
   Όποιος πιστεύει αλλά έχει κάποια άλλη σκέψη, παρόλο που πιστεύει στον ΛΟΓΟ του Χριστού (ορφισμός), του κρεμάμε ΤΑΜΠΕΛΑΚΙΑ, αιτερικός, νεοπαγανιστής και αλλες φαιδρότητες!
   Η παλαια Διαθήκη δεν περιέχει κανένα πνευματικό στοιχείο και από θεολογία αυτή μόνο του Ιουδαισμού! Για τον χριστιανισμό περιέχει μόνο προφητείες, οι οποίες δεν έχουν καμία αξία μετα την εκπλήρωσή τους!
   Λες τι δέχεται και τι όχι η εκκλησία! Δεν ενδιαφέρει διόλου, γιατί αυτή ευθύνεται για τη φθορά της χριστιανικής διδασκαλίας! Αρνούμαι όποια μορφή θρησκευτικής εξουσίας, για την όποια θρησκεία, αλλά κυρίως για τον χριστιανισμό, ο οποίος στιγματίστηκε από τα βίτσια και τα καπρίτσια του ιερατείου στη διάρκεια των αιώνων!
   Ο λόγος του Χριστού θάφτηκε και το ιερατειο έκοψε, έραψε, ασβέστωσε και εξαφάνισε το μεγαλύτερο μέρος του Λόγου Του!
   Μετά ΠΡΟΣΕΘΕΣΕ ότι συνέφερε την εκκλησιαστική εξουσία και τα έβαλε στο στόμα Του!
   Μην συνεχίζεις να παραθέτεις εκκλησιαστικά sites, είναι σαν να ρωτώ τον μπάρμπα μου τον ψεύτη! Εδώ εξαφάνισαν τα πραγματικά ευαγγέλια και "πείραξαν" τα υπαρχοντα, στο διαδίκτυο θα σταματήσουν;
   Όσο για την αμφισβήτηση των "επίσημων" γραφών, σου απαντώ ΝΑΙ, αμφισβητώ και τα αρχαιοελληνικά και τα πάντα! Η αλήθεια δεν βρίσκεται σχεδόν ποτέ στα εγκεκριμένα από τις εξουσίες αλλά στα λογοκριμένα από αυτές!
   Είμαι πραγματικός χριστιανός και όχι εκκλησιαστικός και με τη σειρά μου λυπάμαι όλες τις ψυχές που έχουν παγιδευτεί στον βούρκο των εκκλησιαστικών δομών και εξουσιών!
   Ελπίζω να μείνεις στο ότι είμαι χριστιανός και όχι στο ότι είμαι αντιεκκλησιαστικός, γιατί αυτό θα δείξει "περίεργα" πράγματα!

  • Ανώνυμος 1 Μαΐου 2015 @ 14:35
   0
   0
   Ότι γνωρίζεις για τον Χριστό βρίσκεται στην Αγία Γραφή.Οι Απόστολοι τον άκουσαν,τον είδαν,τον άγγιξαν.Εκεί επάνω συζητητάμε ότι θέλεις.Ούτε δογματισμός ούτε εξουσιαστικά ιερατεία.Οι Πατέρες της εκκλησίας εκεί επάνω Θεολογούσανε και όχι στο μακρύ και το κοντό του καθενός και κατ'εμέ πολύ σωστά.Εάν δεν πιστέυεις στα λόγια των Αποστόλων τότε μην κάνεις τον κόπο να λές οτι είσαι Χριστιανός.Κάτι άλλο ναι…Χριστιανός όχι.
   Μιλάς για Ορφικά,Ερμής Τρισμέγιστος και άλλες να μην τις χαρακτηρίσω…Αμπελοσοφίες…και θέλεις να λέγεσαι Χριστιανός…Έλεος.
   Αυτά που παρέθεσα είναι αμετρήτως αρκετά να καταλάβουν κάποιοι τι προωθείται σήμερα απο νεοπαγανιστές στην Ελλάδα…όπως επίσης και για την Παλαιά Διαθήκη.Εάν δεν έχεις επιχειρήματα και πηγές να στηρίξεις αυτό που λές καλύτερα μην μιλάς.Κράτα τις απόψεις για τον εαυτό σου και τίποτε αλλο…Σου παρέθεσα τόσα στοιχεία και απλά υπεκφέγεις.

   "Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον καταλῦσαι τὸν νόμον ἢ τοὺς προφήτας· οὐκ ἦλθον καταλῦσαι ἀλλὰ πληρῶσαι." (Ματθ. Κεφ. 5ο, 17)
   Θα πείς κάτι γιάυτο ή να σταματήσουμε την συζήτηση εδώ;

   "ἐπ᾿ ἀρχιερέως ῎Αννα καὶ Καϊάφα, ἐγένετο ρῆμα Θεοῦ ἐπὶ ᾿Ιωάννην τὸν Ζαχαρίου υἱὸν ἐν τῇ ἐρήμῳ, 3 καὶ ἦλθεν εἰς πᾶσαν τὴν περίχωρον τοῦ ᾿Ιορδάνου κηρύσσων βάπτισμα μετανοίας εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν, 4 ὡς γέγραπται ἐν βίβλῳ λόγων ῾Ησαΐου τοῦ προφήτου λέγοντος· φωνὴ βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμῳ, ἑτοιμάσατε τὴν ὁδὸν Κυρίου, εὐθείας ποιεῖτε τὰς τρίβους αὐτοῦ·"(Λουκαν 3,2)
   Κάτι γι'αυτό;;;Μπα ε;…καλα το καταλαβα…έχει κι άλλα αν θές περι Παλαιάς Διαθήκης.
 3. 0
  0
  ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ, ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΙ ΕΓKΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ’ΒΡΕΙ ΣΥΓΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΓΗ ΚΙ ΟΥΡΑΝΟ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΑΝΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΡΙΩΝ ΕΘΝΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΤΑ ΡΕΠΩ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΝΟΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ, ΔΕΙΛΟΥ ΚΙ ΑΒΟΥΛΟΥ ΛΑΟΥ VS ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ TOY – ΤΡΙΣΕΝΔΟΞΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 1.
 4. 0
  0
  Μία διόρθωση στην επικεφαλίδα:

  "Οι Έλληνες τα ΕΙΧΑΝ βρει όλα , τα ΕΙΧΑΝ πει , τα ΕΙΧΑΝ κάνει…"

  δεν μπορούμε εμείς να τους πάρουμε την αίγλη και να μεγαλοπιαστούμε επειδή κατοικούμε στην ίδια περιοχή που κατοικούσαν και νομίζουμε ο,τι στον παρόντα χρόνο μας χρωστάνε όλοι οι υπόλοιποι.
  Αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο ξεπερνώντας τους και όχι καπηλεύοντας το μεγαλείο τους.
  Επειδή μεγαλούργησαν οι παραπάνω δε σημαίνει ο,τι αξίζουμε εμείς.
  Αυτοί άξιζαν και μόνο.
  Και αντί να ήμαστε ψωρο ηπερήφανοι γι'αυτούς και να πίνουμε φραπέδες , καλό θα ήταν να γίνουμε συνεχιστές τους.
  Μέχρι τότε λίγη ταπεινότητα δε βλάπτει.
  • 0
   0
   Αν σου αφήσουν κληρονομιά οι γονείς σου το πατρικό τους σπίτι, οταν σε ρωτούν για αυτό να λες ΗΤΑΝ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΟΥ!
   "Βρε ποιού είναι αυτό το σπίτι;" "Ήταν των γονιών μου, εγώ επειδή μένω εδω δεν σηναίνει ότι το αξίζω και μου ανήκει"
  • 0
   0
   Συμφωνῶ ἐν μέρει ὅμως διότι ἀκόμη καὶ σήμερα κάθε ἐβδομάδα κάποιο ἑλληνικὸ ὄνομα θὰ ἀπασχολῆ ὁλόκληρον τὸν πλανήτη εἴτε στὶς ἐπιστῆμες, εἴτε στὸν ἀθλητισμὸ εἴτε, καὶ κυρίως αὐτὸ, στὴν διαχείρησι τῶν συγχρόνων τεχνολογιῶν.
 5. 0
  0
  Ἀπὸ τὸν κατάλογο ἀπουσιάζει καὶ ἕνας ἄλλος "πατὴρ" πλήν τοῦ Ἡροδότου, ὁ Μεγασθένης, ὁ πατὴρ τῆς Ἰνδικῆς ἱστορίας.
 6. 0
  0
  Φιλε μου 2:29 π.μ. Θα ηθελα να σου πω οτι ακομα και με τον φραπε εχουμε καθε δικαιωμα να ειμαστε περηφανοι γιατι ειμαστε η ζωντανη αποδειξη οτι υπηρξαν.Το μονο λαθος μας σαν λαος ειναι οτι δεν ειμαστε τοσο περηφανοι οσο θα επρεπε.Οι συγχρονοι ελληνες αδερφε μου διαπρεπουν ακομα και σημερα σε ολα τα επιπεδα.Μπορεις να διαβασεις και να ψαξεις γιατι τα κρυβουν ολα.Απο 15 εως 60 ετων θριαμβευουν σε ολο τον πλανητη.Μα πλακα κανεις ανθρωπε μου;Εδω και 2500 χρονια ολη η οικουμενη διδασκεται απο τους ελληνες,ολος οπλανητης εχει φιλελληνικους συλλογους,ειμαστε ο μοναδικος πολιτισμος που διασωζεται μεχρι σημερα.Ο γιγαντιος αυτος πολιτισμος ειναι κληρονομια μου και μονο περηφανος μπορω να ειμαι.Την ψωρα τη χαριζω σε ανθρωπους σαν εσενα.Φιλικα παντα το λεω διοτι δεν αντιλαμβανεσαι τι σημαινει Ελληνα.Αρχαιος η νεος.Ενταξει,σημερα δεν βγαινει αλλος Αριστοτελης η Πλατωνας αλλα τι να κανουμε;Με το συστημα και με Παιδεια ετσι οπως την εχει κανει η πολιτικη να τα βαζεις και οχι με τον Ελληνα επειδη δεν τον αφηνουν να μαθει ποιος ειναι.Παρτο αλλιως δικε μου που λενε….
 7. 0
  0
  2:29 η αποψη σου ειναι εργο Κισινγκερ και ολων των ομοιων του ανα τους αιωνες! Μπραβο τους, προυποθετει μεγαλη ικανοτητα ωστε να πεισεις τους απογονους του Ωναση οτι δεν τους ανηκει η περιοσια του ή οτι τους ανηκει ενα μικρο ποσοστο αυτης! Συγχαρητηρια στους πνευματικους Τιερι Ρουσελ της ανθρωπινης ιστοριας!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί