09:22 - 02/12/2014

Νέος ιός κλειδώνει τον υπολογιστή και ζητάει χρήματα

ιός μεταδίδεται μέσω e-mail ή από «μολυσμένες» ιστοσελίδες που επισκέπτεται ο χρήστης και διεισδύει στο σύστημα του υπολογιστή και κλειδώνει όλα τα αρχεία κειμένου και εικόνας.

Οι πειρατές του διαδικτύου επικοινωνούν με το θύμα και του ζητούν λύτρα μέχρι 3.000 ευρώ για να του επιτρέψουν να μπορεί να χρησιμοποιήσει ξανά τον υπολογιστή του.

Υπήρξαν μάλιστα καταγγελίες και στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές σε όλο τον κόσμο για να βρούν τους δράστες. Εικάζεται ότι η έδρα των χάκερ βρίσκεται σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους χρήστες να ενημερώνουν συνέχεια το λογισμικό προστάσιας του υπολογιστή τους , να μην ανοίγουν ηλεκτρονικά μηνύματα που προέρχονται από άγνωστους και να μην επισκέπτονται ιστοσελίδες που τους φαίνονται ύποπτες.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. 0
  0
  γραψτε το σχολιο σας εδω
 2. 0
  0
  Καις το kaspersky Rescue CD ή το περνάς σε usb stick,μπουτάρεις με αυτό τον υπολογιστή σκανάρεις και καθαρίζεις.
 3. 0
  0
  Ειρωνεία! Στην Ελλάδα βρήκε εφαρμογή;;; Τελειωμένος ιός! Το πολύ-πολύ να κλειδώσει όλους τους υπολογιστές και να σηκωθεί ο κόσμος από τα Facebook και τα Twitter και να βγει στους δρόμους… γιατί στους υπολογιστές δεν υπάρχουν μεσόκοπες φοβισμένες φιγούρες να πληρώνουν σε ουρές!
 4. 0
  0
  Φόβος και τρόμος ρε παιδιά….είστε όλο μαλακ
 5. 0
  0
  Για βλάκες μας έχουν;κάνεις ένα format και καθάρισες εκτός αν είσαι τόσο μακάκας και κρατάς όλα τα αρχεία σου στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί