16:10 - 07/02/2015

ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ, ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΡΕΜΑ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Έχουμε πλέον αναφερθεί άπειρες φορές από το 2009 μέχρι και σήμερα, στην ανάγκη της άμεσης διενέργειας Λογιστικού Ελέγχου του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους !!!
Και μάλιστα χρεώνουμε στη νέα Κυβέρνηση την ολιγωρία στη σύσταση της ειδικής για το σκοπό αυτό επιτροπής, αφού πιστεύουμε ότι αν Τσίπρας και Βαρουφάκης ξεκίναγαν τα ταξίδια των επαφών τους στην Ευρώπη, με την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους να έχει ήδη συγκροτηθεί, τότε θα είχαν ενισχύσει κατά πολύ τη διαπραγματευτική τους θέση.

Σε κάθε όμως περίπτωση, πιστεύουμε ότι η επιτροπή πρέπει να έχει οριστεί το αργότερο μέχρι την 11η Φεβρουαρίου, ημερομηνία διεξαγωγής του Eurogroup που θα συζητήσει τα της Ελλάδος, προκειμένου να δώσουμε στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης να καταλάβει ότι δεν παίζουμε και δεν μπλοφάρουμε.

Ο Λογιστικός Έλεγχος του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους, τον οποίο τόσο πολύ τρέμει η κατεστημένη ελληνική και ευρωπαϊκή πολιτικοοικονομική τάξη και, ιδιαίτερα, οι χαρτογιακάδες των Βρυξελλών, οι Γερμανοί και οι διαπλεκόμενοι business και corruption partners τους στην Ελλάδα, εκτός από την κατάδειξη του επαχθούς και του επονείδιστου χρέους και την δίκαιη, πλην όμως μονομερή ενέργεια της διαγραφής του, μπορεί να οδηγήσει και στην υιοθέτηση μιας ακόμη εναλλακτικής λύσης, προκειμένου αυτό να απομειωθεί και να καταστεί βιώσιμο.

Το χρέος μπορεί να απομειωθεί για την Ελλάδα ως υποχρέωση, χωρίς όμως να κουρευτεί για τους δανειστές ως απαίτηση !!!

Η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου θα καταδείξει, μεταξύ άλλων, το μέρος εκείνο του χρέους που χρηματοδότησε υπερτιμολογήσεις έργων, σκάνδαλα και μίζες.

Τα ποσά που θα προκύψουν μπορούν, σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία και, ειδικότερα, την φορολογική, να καταλογιστούν, δηλαδή να χρεωθούν, στα υπαίτια φυσικά και νομικά πρόσωπα που το δημιούργησαν, με πρώτες τις εταιρείες των νταβατζήδων και των πιστωτών που συμμετείχαν στο party, καταβροχθίζοντας έτσι το χρήμα που, ενώ φορτώθηκε στον ελληνικό λαό ως δημόσιο χρέος, στην πραγματικότητα επέστρεψε στις χώρες και τις τράπεζες των πιστωτών με την εξόφληση των αντιστοίχων τιμολογίων ή με τις πάσης φύσης λίστες Λαγκάρντ.

Ο καταλογισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί με χρέωση των αντιστοίχων ανά περίπτωση ποσών στα αντίστοιχα ελληνικά ΑΦΜ τους, με την άμεση έκδοση Ατομικών Ειδοποιήσεων Χρεών που θα φέρουν την ένδειξη ..προ κατασχέσεως και ποινικής διώξεως…

Σημειωτέο ότι όλες οι εμπλεκόμενες αλλοδαπες εταιρείες διαθέτουν ελληνικούς ΑΦΜ, είτε δια των ελληνικών θυγατρικών τους, είτε απ’ ευθείας οι ίδιες οι μητρικές, επειδή έχουν προβεί σε αγορές παγίων περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα.

Στην συνέχεια, στα καταλογισθέντα αυτά ποσά, μπορούν να εφαρμοστούν κατ’ αναλογία οι ισχύουσες διατάξεις της ελληνικής φορολογικής νομοθεσίας που ισχύουν για τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια, ήτοι να καταλογιστούν προσαυξήσεις και πρόστιμα στην ανώτατη προβλεπόμενη κλίμακα του 100%, που θα έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα τον διπλασιασμό των αντιστοίχων βεβαιωθέντων ποσών.

Και τέλος, τα συνολικά κατά τα ανωτέρω βεβαιωθέντα ποσά, με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις τους, να επιβαρυνθούν και με τους αναλογούντες τόκους υπερημερίας.

Όπως ακριβώς γίνεται και με τους Έλληνες φορολογούμενους !!!

Στο σημείο αυτό, το Ελληνικό Δημόσιο θα έχει δημιουργήσει βεβαιωμένες φορολογικά απαιτήσεις κατά των ενεχομένων φυσικών και νομικών προσώπων, ελληνικών και αλλοδαπών, τις οποίες θα εγγράψει στα φορολογικά έσοδα του προϋπολογισμού κεντρικής κυβέρνησης, ενισχύοντας έτσι την ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική και την εθνική προσπάθεια δημιουργίας πρωτογενούς πλεονάσματος.

Σύμφωνα δε με την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία, οι απαιτήσεις αυτές μπορούν σε μεγάλο βαθμό να εξασφαλιστούν υπέρ του ελληνικού δημοσίου, με την ισόποση των ανωτέρω απαιτήσεων δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας και των τραπεζικών λογαριασμών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όλων των υπόχρεων και των συνυπόχρεων φυσικών και νομικών προσώπων.

Έτσι, οι εξασφαλισμένες πλέον αυτές απαιτήσεις του ελληνικού δημοσίου, μπορούν να εκχωρηθούν στις ελληνικές τράπεζες ως collateral του ελληνικού δημοσίου και, οι ελληνικές τράπεζες, με τη σειρά τους, να τις τιτλοποιήσουν με την έκδοση ειδικών για το σκοπό αυτό ομολόγων τύπου ABS, αφού αυτά θα έχουν, αφενός την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και, αφετέρου, θα είναι ταυτόχρονα εξασφαλισμένα από τις βεβαιωμένες στα έσοδα του προϋπολογισμού απαιτήσεις και τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία αξιόχρεων, πρώτης τάξης οφειλετών, όπως οι SIEMENS, HOCHTIEF, FERROSTAL, TYSEN, DEUTSCHE TELECOM, MAN, KMW, κλπ.

Αυτά λοιπόν τα νέα, εξασφαλισμένα ομόλογα των ελληνικών τραπεζών, μπορούν είτε να ανταλλαχθούν απ’ ευθείας με αντίστοιχα χαρτιά του πρώην EFSF και νυν ESM, έναντι ισόποσης διαγραφής ελληνικού δημοσίου χρέους, είτε να εκχωρηθούν κατά τη συνήθη διαδικασία ως ενέχυρα στην ΕΚΤ, η οποία θα είναι πλέον υποχρεωμένη να τα δεχθεί ως collateral, αφού αυτά θα είναι υψηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης και αξιολόγησης και, στην συνέχεια, να χρηματοδοτήσει με τα συγκεκριμένα αυτά ενέχυρα τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες, με τη ρευστότητα αυτή της ΕΚΤ, θα είναι σε θέση να αγοράσουν από τον ESM αντίστοιχα χαρτιά ελληνικού χρέους και, μάλιστα, σε τιμές μικρότερες της ονομαστικής τους αξίας, αφού οι αντίστοιχες συναλλαγές θα πραγματοποιηθούν στην παρούσα αξία τους, δηλαδή πριν την ωρίμανσή τους.

Το αποτέλεσμα είναι απλό !!!

Το επαχθές χρέος θα γίνει από δημόσιο, ιδιωτικό, και θα μεταφερθεί από τις πλάτες των φορολογουμένων, στις πλάτες εκείνων που το δημιούργησαν, χωρίς οι πιστωτές να χρειαστεί να διαγράψουν, να κουρέψουν και να χάσουν ούτε ένα ευρώ !!!

ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ !!!

Τόχουμε ξαναπεί.

Δεν θέλει κόπο !!!

Θέλει τρόπο !!!

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (5)

 1. 0
  0
  Τι εγινε το σχολιο με τις υποτιθεμενες αραχνες που τελικα ηταν βιβλιο δε το περασαμε?
  Φοβουμαστε μη ξυπνησει ο λαος ή μη γινεται εσεις ρεζιλι που δε κοιτατε καλα μια ειδηση πριν τη βαλεται?
  Το πρωτο δε θα γινοταν ουτος η αλλος το δευτερο ομως προφανος..

  Ασε που με το νεο συστημα πρεπει να πας 5 σελιδες πισω για να δεις μια ειδηση που μπηκε πριν περιπου 12 ωρες

  Τι εγινε τωρα επεσε παλι το μπαλακι στους γερμανους?

  Αφου υποτιθεται ανηκατε στη μειονοτητα και μπορουσατε να δειτε ή μηπως οχι..

  Η γνωση ειναι δυναμη ειναι χαρισμα μπορει ομως να γινει κι επικυνδηνο οπλο αν πεσει στα λαθος χερια..


  Ασωτος
 2. 0
  0
  ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
 3. 0
  0
  Το έχουμε πει πολλοί χρόνια τώρα πάμπολλες φορές.

  Αλλά βρε Κυριάκο τι φοβάσαι και δεν πας παραπέρα ;

  Γιατί εκτός αυτού τον ΠΛΗΡΗ Λογιστικό Έλεγχο, δεν λες ότι μπορεί τμήμα του όποιου χρέους να δειχθεί ότι είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟ με το να κηρυχθούν όλα τα δάνεια που παρασχέθηκαν μετά το όριο όπου το χρέος καθίσταται Μη Βιώσιμο προϊόντα διαπλοκής με σκοπό την καταλήστευση των Ελλήνων και στην συνέχεια των Ευρωπαίων που θα αναλάμβαναν την εγγύηση του Ελληνικού χρέους ;
  Γιατί δεν λες ότι το κούρεμα και το PSI μπορεί να καταπέσει ως παράνομο ;
  Γιατί δεν λες ότι είναι παράνομη η καταλήστευση των Ασφαλιστικών ταμείων ;
  Γιατί δεν λες ότι το φόρτωμα της φούσκας των τραπεζών στις πλάτες των φορολογουμένων είναι καταχρηστική και παράνομη ;
  Γιατί δεν λες ότι η μεταφορά από το Ελληνικό σε ξένο δίκαιο είναι το λιγότερο προϊόν ληστρικής διαπλοκής ;
  Γιατί δεν λες ότι όλη η διαδικασία που έγινε μέχρι τώρα μπορεί και είναι αναστρέψιμη ως μη σύννομη ;

  Γιατί ….. γιατί …… ;;;;;;;


  Η Ελλάδα ΑΝ είχε ηγέτες με ΑΡΧΙΔΙΑ και όχι μίσθαρνα όργανα θα μπορούσε όχι μόνο να σβήσει ΟΛΟ το χρέος αλλά να απαιτήσει εδώ και τώρα όλα τα χρεωστούμενα και να τους πάρει ακόμη και τα σώβρακα ;;;;;

  Η ερώτηση βέβαια είναι ρητορική καθώς ΔΕΝ ……….


  Αυτά ………….
 4. 0
  0

  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΗΤΗ " ΑΝΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΧΡΕΩΝ " ΤΟΥ 1 9 6 4, ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΗΤΟ- ΠΡΟΔΟΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ Γ Α Π ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΗΤΑΡΑ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΑ ΧΡΕΗ, ΜΕ ΤΟΚΟ 160 % ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΛΗΓΑ Ν ΤΟ 2 0 0 9 , ΕΠΙ ΑΛΗΤΑΡΑ Γ Α Π !!

  " ΑΝΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΧΡΕΩΝ " ΕΤΣΙ ΡΕ ΠΑΛΙΟ- ΑΛΗΤΕΣ ??

  ΡΕ ΓΛΕΖΟ, ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΟΡΥΜΕ ?

  ΡΗΜΑΞΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ " ΑΝΑΡΡΥΘΜΙΣΗ " . ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ, ΕΤΣΙ ΨΕΥΤΟ- ΗΡΩΑ ΓΛΕΖΟ ???

  ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΚΙΣΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ,,,, ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΑΣΤΑΡΙ ΣΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΚΑΝΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !!

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ
 5. 0
  0
  Άμα ξυπνήσουν οι Έλληνες θα μας πάρουν και τα σώβρακα.Είπε Γερμανός βουλευτής σε ένα βίντεο κάποιοι θα το έχουν δει πιστεύω..και κάτι προς τον ανάπηρο..Αφού βρε Γερμανόπαιδες λεφτά δεν έχετε,είστε πιο χρεωμένοι από τους Έλληνες,είστε βουτηγμένοι σε όλα σχεδόν τα οικονομικά σκάνδαλα στην Ελλάδα και αλλού και συνεχίζετε να μας κάνετε μαθήματα; τι στο καλό για χαζούς περνάτε όλους τους εταίρους σας; σας πήρανε χαμπάρι όλοι ακόμα και οι ίδιοι οι Γερμανοί συμπολίτες σας βρε αποτυχημένοι.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί