06:41 - 24/07/2014

Με αμερικανικά όπλα το Ισλαμικό Κράτος θα κάνει κόλαση το Ιράκ!

Με αμερικανικά όπλα το Ισλαμικό Κράτος θα κάνει κόλαση το Ιράκ!
Το Ισλαμικό Κράτος, πρώην ISIS, έχει στην κατοχή του ένα μεγάλο μέρος των αμερικανικών όπλων στο Ιράκ. Εκτός από τα οχήματα μάχης εδάφους και πυροβολικού που αποκτήθηκαν προηγουμένως από τον ιρακινό στρατό, η νέα συλλογή από τις βάσεις των ΗΠΑ περιλαμβάνει περισσότερα από 50: 155 χιλιοστών M-198 πυροβολαρχίες και 4.000 PKC πολυβόλα.

«Η λεία θα μπορούσε να βοηθήσει την ISIL μετατραπεί σε στρατό,» είπε ένας υπάλληλος στη World Tribune. Τα επιπλέον όπλα που προστέθηκαν στο οπλοστάσιο του IS, αναφέρθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα σε μία αναφορά της Κεντρικής Διοίκησης, στην υπουργό Αμυνας Chuck Hagel.

Το M-198 υποστηρίζει μια ποικιλία πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων των υψηλά εκρηκτικών βλήματων που περιέχουν αιχμηρά θραύσματα που διασκορπίζονται σε ακραίες ταχύτητες. Επίσης χρησιμοποιούν γύρους που απελευθερώνουν τις νάρκες κατά προσωπικού και το αντιαρματικό πυροβολικού Copperhead που αναπτύσσεται εναντίον στόχων υψηλής αξίας, όπως οι δεξαμενές και οι οχυρώσεις. Το M-198 έχει μια εμβέλεια μέχρι 25 μίλια.

«Η εκτίμηση είναι ότι η ISIL έλαβε επίσης πολλά κελύφη για οβιδοβόλα», πρόσθεσε ο υπάλληλος.

«Δεν θα πρέπει να έχουν πάρα πολλά προβλήματα να χτυπήσουν μεγάλους στόχους, όπως μια πόλη, εφόσον διαθέτουν επαρκή πυρομαχικά», είπε ο Jeremy Binnie, ένας αναλυτής για την HIS Janes, σύμβουλο του βρετανικού στρατού, είπε νωρίτερα αυτό το μήνα.

Το πολυβόλο PKC είναι ένα σοβιετικής εποχής Kalashnikov PK. Η έκδοση PKS μπορεί να βάλει 650 γύρους ανά λεπτό και τα PKMT 800 γύρους ανά λεπτό. Το PKC είναι η κυριλλική ορθογραφία για την PKS.

Η νέα πραμάτεια όπλων προσθέτει βάρος στους ισχυρισμούς του IS ότι έχει την ικανότητα να εφορμήσει στη Βαγδάτη. Από τον Ιούνιο ο τρομοκρατικός στρατός πέρασε από πόλεις και χωριά στην επαρχία Salahuddin βόρεια της Βαγδάτης.

Το IS έχει απειλήσει ότι θα επιτεθεί και θα καταστρέψει ιερούς τόπους των σιιτών μουσουλμάνων στις νότιες πόλεις του Ιράκ, Καρμπάλα και Νατζάφ. Κατέστρεψε ήδη χριστιανικούς και άλλους ιερούς χώρους στο βόρειο Ιράκ.

«Συνεχίστε την πορεία σας, καθώς η μάχη δεν μαίνεται ακόμη», φέρεται να είπε ο εκπρόσωπος της ISIS Abu Mohammed al-Adnani, σε μια ηχογράφηση που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο στην ιστοσελίδα της οργάνωσης. «Θα υπάρξει οργή σε Βαγδάτη, Καρμπάλα και Νατζάφ. Οπότε να είστε έτοιμοι γι” αυτό».

«Μην παραχωρήσετε έδαφος στους σιίτες εκτός αν περπατήσουν επί των πτωμάτων σας για να το ανακτήσουν», συνέχισε ο al-Adnani. «Πορεία προς την Βαγδάτη. Οι σιίτες είναι ένας ντροπιασμένος λαός. Θεός φυλάξοι ότι θα σας νικήσουν. Πώς μπορούν όταν είναι πολυθεϊστές. Μην σταματήσετε μέχρι να φτάσετε στη Βαγδάτη και την Κερμπάλα. Να είστε προετοιμασμένοι! Το Ιράκ θα μετατραπεί σε κόλαση για τους σιίτες και τους άλλους αιρετικούς».

Η απόκτηση του M-198 κάνει την προοπτική της μετατροπής των οχυρών των σιιτών σε μια «κόλαση», πολύ πιθανή…

ΠΗΓΗ

Loading...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί