15:28 - 06/02/2014

Κομισιόν: Εντονη ανησυχία για τον νόμο περί διαδικτύου στην Τουρκία

Την «έντονη ανησυχία» της ΕΕ, προκαλεί η απόφαση του τουρκικού κοινοβουλίου για την ενίσχυση των κρατικών ελέγχων στο διαδίκτυο, εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος του Επίτροπου διεύρυνση Στέφαν Φούλε.

«Ο νόμος αυτός προκαλεί έντονη ανησυχία γιατί εισάγει περιορισμούς σε μια σειρά από τομείς που άπτονται της ελευθερίας της έκφρασης», δήλωσε ο Πέτερ Στάνο απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο εκπρόσωπος κάλεσε την Αγκυρα να αναθεωρήσει τη στάση της και να προσαρμόσει τη νομοθεσία στα ευρωπαικά πρότυπα, προσθέτοντας ότι η τουρκική κοινή γνώμη δικαιούται περισσότερη πληροφόρηση και μεγαλύτερη διαφάνεια και σίγουρα όχι περισσότερους περιορισμούς.

Ο Πέτερ Στάνο εξέφρασε την ετοιμότητα της Κομισιόν να συνεργαστεί με τις τουρκικές αρχές προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι όποιες αλλαγές θα είναι συμβατές με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ υπογράμμισε ακόμη ότι η Τουρκία είναι υποψήφια χώρα και οι όποιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνει θα πρέπει να είναι συμβατές με τα πολιτικά κριτήρια της Κοπεγχάγης και σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. 0
  0
  Αυτή η ΑΠΑΤΗ Η "ΕΥΡΩΠΗ" νιάζεται για το internet στην τουρκιά αλλά χέστ*κε για την Κύπρο, για το όνομα της Μακεδονίας μας, για τους λάθρο που μας φορτώθηκαν και για τα λάθη της τρόικας και τους δείκτες του ΔΝΤ. Ρε άντε στο δ****ο ευρωαπατεώνες ΟΥΥΥΥΣΤ… ΟΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΥΣΤ
 2. 0
  0
  Συμφωνώ!!
 3. 0
  0
  6:53 μ.μ. +++++++++++++++++

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί