08:17 - 10/11/2014

Καταλονία: Έγινε το πρώτο βήμα για την ανεξαρτησία;

Καταλονία: Έγινε το πρώτο βήμα για την ανεξαρτησία;

Εκατοντάδες χιλιάδες Καταλανοί προσήλθαν σήμερα στις κάλπες για να ψηφίσουν σε ένα συμβολικού χαρακτήρα δημοψήφισμα με το ερώτημα της ανεξαρτησίας από την Ισπανία.

Η ισπανική κυβέρνηση απαγόρευσε τη διεξαγωγή επίσημου δημοψηφίσματος με αποτέλεσμα οι αυτονομιστές Καταλανοί να διοργανώσουν ένα άτυπο δημοψήφισμα, ώστε να δείξουν στην κεντρική κυβέρνηση της Μαδρίτης, ότι έχουν το δικαίωμα του δημοψηφίσματος και της απόσχισης από το ισπανικό βασίλειο.

«Ψηφίζουμε για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην ελεύθερη έκφραση της γνώμης μας και στο δικαίωμά μας να ορίζουμε το πολιτικό μέλλον της πατρίδας μας», δήλωσε στέλεχος της τοπικής καταλανικής κυβέρνησης.

Οι εκπρόσωποι της ισπανικής κυβέρνησης στις καταλανικές επαρχίες, δήλωσαν πάντως, ότι το άτυπο δημοψήφισμα αποτελεί «ντροπή». Η συμμετοχή πάντως των Καταλανών ήταν μεγάλη. Μέχρι το μεσημέρι είχαν προσέλθει στις κάλπες πάνω από ένα εκατ. Καταλανοί και τελικά ξεπέρασαν τα δύο εκατομμύρια.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. 0
    0
    Σκούρο το τοπίο αν πετύχουν οι νεοταξίτες τον διαμελισμό της Ισπανίας. Ανοίγει αμέσως ο δρόμος τους και για άλλες χώρες.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί