07:44 - 01/07/2014

Θέατρα ελέγχου – Ρόλοι με τους οποίους προσπαθούμε να πάρουμε ενέργεια

Θέατρα ελέγχου – Ρόλοι με τους οποίους προσπαθούμε να πάρουμε ενέργεια

Μαύρος μάγος γίνεται κανείς όταν παίζει ρόλους μέσα από τους οποίους προσπαθεί να αφαιρέσει ενέργεια από τους άλλους και όχι να δώσει.

Υπάρχουν πολλές καθημερινές ασυνείδητες και συνειδητές τεχνικές που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι ώστε να αφαιρούν ενέργεια από τους άλλους. Το βιβλίο «Ουράνια Προφητεία» έχει μία ωραία κατηγοριοποίηση αυτών των ρόλων.


Είναι τέσσερις.

Ο πρώτος, είναι ο ρόλος του «θύματος» μέσα από τον οποίο το άτομο προσπαθεί με τεχνικές του τύπου «λυπηθείτε με τον κακόμοιρο», ή «εγώ ο αδικημένος» κ.λπ., να τραβήξει την προσοχή των άλλων, άρα την ενέργεια τους. Συχνά οι ασθενείς έχουν τέτοια συμπεριφορά.

Ο δεύτερος, είναι ο ρόλος του «απόμακρου» που δεν μιλάει πολύ, ή κάνει τον αδιάφορο, ή φεύγει (ώστε να τρέχουν πίσω του και να ασχολούνται μαζί του) προσπαθώντας να τραβήξει την προσοχή, άρα και την ενέργεια των άλλων.

Ο τρίτος, είναι ο ρόλος του «ανακριτή», εκείνου δηλαδή που προσπαθεί να βάλει τον άλλον σε θέση απολογητική, να τον καταστήσει υπόλογο, να του αφαιρέσει δηλαδή την εξουσία, άρα και την ενέργεια του. Πολλοί γίνονται ανακριτικοί όταν προσπαθούν ασυνείδητα να απεκδυθούν τις ευθύνες τους. Επίσης ανακριτής είναι εκείνος που υποδεικνύει στους άλλους τα σφάλματα τους κάνοντας τους να νιώθουν «μικρότεροι». Μία ακόμα ανακριτική τεχνική είναι να υποβάλει κανείς πολλές ερωτήσεις απαιτώντας απαντήσεις! Με αυτό τον τρόπο ένας «ανακριτής» σε «ρουφάει»…

Ο τέταρτος, είναι ο ρόλος του «τρομοκράτη», ο οποίος με τη βία και με τις φωνές προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο, με ψυχολογικούς εκβιασμούς κ.λπ. Συνήθως τα «θύματα» έλκουν «τρομοκράτες» και αντιστρόφως, ενώ οι «απόμακροι» έλκουν «ανακριτές» και αντιστρόφως. Κάποιος, ας πούμε, γίνεται δειλός γιατί φοβάται να αντιμετωπίσει έναν «τρομοκράτη» κάνοντας τον έτσι να τον τρομοκρατεί ακόμα περισσότερο. Ο «τρομοκράτης» προκαλεί περισσότερο στον άλλον την συμπεριφορά του θύματος, και έτσι δημιουργείται μεταξύ τους ενεργειακή σχέση εξουσίας- ελέγχου, ένας δεσμός σαν ενεργειακά πλοκάμια μεταξύ των τριών κάτω chakras των εμπλεκομένων ατόμων. Ο «ανακριτής», από την άλλη, απευθύνεται με ερωτήσεις στον «απόμακρο», του τύπου «μα τι έχεις, πες μου, πες μου», όπως κάνουν πολλά ζευγαράκια μεταξύ τους. Κι έτσι τον κάνει ακόμα πιο απόμακρο.

Το ζητούμενο είναι να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ αυτούς τους ρόλους, και εμείς οι ίδιοι να ΜΗΝ παίρνουμε μέρος σε τέτοιους ανταγωνισμούς ενέργειας! Να μην κανακεύουμε, ας πούμε, έναν άρρωστο που συνεχώς κλαίγεται. Γιατί έτσι βολεύεται στην ασθένειά του και του αρέσει, πράγμα καθόλου τιμητικό για την ολότητα του εαυτού του . Ή να μην ρωτάμε έναν απόμακρο συνεχώς τι έχει. Να διατηρούμε σε κάθε περίπτωση την αυτοπεποίθησή μας χωρίς να φοβόμαστε ότι ο άλλος μπορεί να παρεξηγηθεί. Και βεβαίως να μην είμαστε ανακριτικοί για όσα λάθη νομίζουμε ότι βλέπουμε, ούτε να εμπλεκόμαστε σε ψυχολογικούς εκβιασμούς κ.λπ.

Ένα ΠΟΛΥ σημαντικό στοιχείο είναι να έχουμε αυτοπεποίθηση. Να είμαστε στο κέντρο μας χωρίς να επηρεαζόμαστε από τις συμπεριφορές των άλλων οι οποίοι άλλοτε πάνε να μας «ψαρώσουν», άλλοτε να μας θυμώσουν κ.λπ. Το ζήτημα δεν βρίσκεται στο να αποβάλλουμε ό,τι θεωρούμε αρνητικό, αλλά στο να ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ εμείς διαρκώς θετικότητα. Με αυτό τον τρόπο, αν δεν ποτίζουμε τα ζιζάνια, αυτά απλώς θα μαραθούν!

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. 0
  0
  ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΚΤΙΤΕΣ….ΕΝΑ ΠΥΡΙΤΙΚΟ [ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΡΓΕ ] ΥΛΙΚΟ….ΑΡΧΑΙΕΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΣΑΝ ΑΕΡΟΛΙΘΟΥΣ ΠΕΡΙΦΛΕΓΕΙΣ ΠΕΦΤΟΝΤΕΣ ΕΚ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ….ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΕΚ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΣΧΙΖΟΥΝ ΤΗ ΓΗ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΦΟΝΕΥΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ [ ΑΡΓΕ ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ]…ΣΤΗΝ ΜΕΚΚΑ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟΝ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΙΕΡΟ ΚΥΒΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ …ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ…. Ο ΠΑΛΑΣΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΥΡΙΤΙΟ ΕΠΙΣΗΣ…ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΑΡΑΓΕ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΣΤΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΝΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΑΚΤΙΝΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ…ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗ ΟΞΕΙΔΟΑΝΑΓΩΓΗΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΣΤΗΝ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΛΧΗΜΕΙΑΣ… ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΥΡΙΤΙΟΜΟΡΦΟΙ ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΧΗΜΕΙΑ ΓΙΝΕΤΕ ΞΕΡΩ ΕΓΩ…ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΣΗ…ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗ [ ΙΣΧΥΡΗ-ΚΟΥΑΡΚΣ ] …ΠΥΡΗΝΙΚΗ [ ΑΣΘΕΝΗΣ-ΜΠΟΖΟΝΙΑ ]…ΒΑΡΥΤΗΤΑ [ ΒΑΡΥΤΟΝΙΟ ΑΡΑΓΕ ]…ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ [ ΦΩΤΟΝΙΑ ΝΕΤΡΙΝΙΟ ΑΡΑΓΕ ]….Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΧΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΥ ΟΦΙ…ΣΤΗΝ ΘΕΟΓΟΝΙΑ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΦΩΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΥΛΗ…ΑΡΑΓΕ Η ΑΛΧΗΜΕΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ…ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΝΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΙΘΕΡΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΕΠΤΑ ΥΠΟΠΕΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΘΕΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ…ΠΟΙΑ ΕΔΩ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΛΧΗΜΕΙΑΣ ….ΟΙ ΔΥΟ ΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΧΗΜΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΑΞΗ…ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΙΜΗΣ ΜΑΖΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ…ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ ΑΥΤΗΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΣΕ ΤΕΛΕΤΕΣ…ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΩΣΗ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΙΜΑ…ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΣΤΑΜΑΤΑΩ…ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ…ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΤΙ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΑΥΤΟΣ…ΑΡΑΓΕ Ο ΚΥΒΟΣ ΚΑΑΒΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΓΗΙΝΗΣ ΤΟΜΗΣ …ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΑΛΧΗΜΙΑΣ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΞΕΡΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ…ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ…Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΑΡΑΓΕ ΜΕ ΤΙ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΚΙΝΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ …ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
  • 0
   0
   ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΞΑΝΑ…ΟΧΙ ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ.. ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΤΕΙ…ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΑΝΟΙΞΕΣ ΦΙΛΕ ΔΥΟ ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕΣ ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ…. ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

   ΥΓ. ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΝΤΟΥ ΜΑΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΛΠΑ…ΟΧΙ ΦΟΒΟΥΜΑΙ ΛΙΓΟ [ ΧΑ ΧΑ ]….ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑ ΠΡΙΝ ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟ [ ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΟ ] ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ….ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΥΣ…ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ…ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ…ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΞΑΝΑΕΣΤΕΙΛΕ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ…
  • 0
   0
   Ζαν ξεχασες το "εμπαινε πουτιν". Επισης, θελω τραγουδακι.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί