20:12 - 22/10/2014

Η Τουρκία εδώ και λίγες ώρες έχει αρχίσει τη συγκέντρωση των δυνάμεων της Στρατιάς της Δυτικής Τουρκίας

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτηλινιός για το Πολεμικό Ημερολόγιο

Γεωπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των λαών

Η Κυπριακή κυβέρνηση τις τελευταίες ώρες παρουσιάζει μια στάση που σαφώς συσπειρώνει τον λαό της Μεγαλονήσου και σίγουρα κλείνει το μάτι στην Αθήνα, την ώρα που αυτή σφυρίζει αδιάφορα.

Η Τουρκία εδώ και λίγες ώρες έχει αρχίσει τη συγκέντρωση των δυνάμεων της Στρατιάς της Δυτικής Τουρκίας (δλδ τα παράλια της Μικράς Ασίας). Οι υπερπτήσεις αεροσκαφών στη αεροπορική βάση της Σμύρνης είναι συνεχής και αντιληπτές ακόμα και από τους κατοίκους των γειτονικών Ελληνικών νησιών.

Όμως η βάση αυτή αποτελεί το στρατηγείο Ανατολικής Μεσογείου του ΝΑΤΟ και μεγάλος μέρος των στρατιωτικών είναι από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας.

Είναι δυνατόν όλοι αυτοί να μην έχουν ενημερώσει γι΄αυτήν την υπερδραστηριότητα της Τουρκίας τις στρατιωτικές και πολιτικές ηγεσίες των χωρών τους;

Και εφόσον έχουν ενημερωθεί γιατί εφησυχάζουν;

Μήπως κάποιοι έδωσαν το ΟΚ; Και μήπως αυτό το ΟΚ είναι για έναν «γενικό χαμό» με αφορμή τα λεγόμενα «Μεσανατολικά ζητήματα»;

Ένα ακόμα στοιχείο που πρέπει τουλάχιστον να μας βάζει σε σκέψεις είναι η πτώση της τιμής του πετρελαίου και την προσπάθειας των συστημικών μέσων να τη συνδέσουν με την προσπάθεια πρόσθετης πίεσης στην οικονομία της Ρωσίας. Πτώση της τιμής και μάλιστα κοντά στο 40% δίνει άμεσα τη δυνατότητα προμηθειών μεγάλων ποσοτήτων καυσίμων και τη δημιουργία πολεμικού αποθέματος ή ενίσχυση αυτού.

Οι αναλύσεις την ώρα που ο στρατός βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό είναι χαρτιά για να τα παίρνει ο αέρας. Τα «τυχαία» γεγονότα που μπορούν να προκύψουν πολλά και τα νησιά μας που είναι ξέφραγα αμπέλια είναι ακόμα περισσότερα, ενώ ένα νέο σχέδιο Αττίλας δεν αποτελεί μυστικό για καμία χώρα.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χρονίζοντα προβλήματα στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, μέσα σε 2 μήνες ξαφνικά βρήκαν λύσεις και οι εργασίες είναι πυρετώδεις. Ήδη παραδόθηκαν δύο σύγχρονα υποβρύχια κατηγορίας 214 (το ΠΙΠΙΝΟΣ και το ΩΚΕΑΝΟΣ), ενώ πολύ κοντά στην παράδοση είναι και πυραυλάκατοι που κατασκευάζονται στην Ελευσίνα.

Πολεμικό Ημερολόγιο

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. 0
  0
  Ζαχαρία μίλησες με τον Γιαννη απο Κοζάνη για το θέμα; Αυτός μπορεί να σου δώσει αποκρυφες προφητειες απο τους γερονταδες του Αγίου Ορους και μαζι να κάνετε ένα αχτύπητο διδυμο γεωστρατηγηκων αναλυτών
 2. 0
  0
  Παιδία ο πόλεμος δεν είναι ντου και από παντού…δεν είναι οδομαχίες στα γήπεδα με χουλιγκάνια που πάνε μπρος πίσω…το ότι σφυρίζει αδιάφορα η Αθήνα αυτό δεν σημαίνει τπτ αλλά και τα πάντα………προς το παρόν καλά κάνει και σφηρίζει αδιάφορα…..μπορεί τον νού της να τον έχει στα Βόρεια σύνορα(Φυρομ-αλβανια) και να κοιτά και την ανατολή,να βλέπει που παέι το πράγμα…ο πόλεμος δεν είναι άντε ντου….ο πόλεμος είναι ΤΕΧΝΗ.Δεν μας νοιάζουν οι λεονταρισμοί….αυτό που μας νοιάζει είναι η ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ….καθίστε να δούμε τι συμβαίνει….ο τάφος της αμφίπολης…δεν είναι τυχαίο που ήρθε τώρα στην επιφανία μετά από 40 χρόνια…ήξεραν που πάει το πράγμα-θέλουν μια νέα "ΕΛΛΗ"!!
  -σήμερα από "ΣΥΜΠΤΩΣΗ" έπεσαν συνχρονά όπλα των Αμερικάνων στους τζιχαντιστές που ήταν να παραδοθούν για τους Κούρδους….πράγμα που σημαίνει…ότι κάποιοι παίζουν "ύπουλο" παιχνίδι κοροιδεύοντας όλο τον κόσμο(αλλά και την Υφίλιο καθώς και τους Αμερικάνους ψυφοφόρους(αυτό ίσως να είναι ένας απρόβλεπτος παράγοντας που μπορεί παίξει και ρόλο στο μέλλον στην Αμερική αν πέσει το Κομπάνι των Κούρδων)
  -Βασικά μέχρι τώρα οι έξυπνες βόμβες ήταν πολλή έξυπνες….αλλά στην περίπτωση των τζιχαντιστών "έγιναν χαζές" και δεν βρίσκουν τον στόχο τους(και αυτό ίσως να παίξει ρόλο στο μέλλον στην Αμερική αν πέσει το Κομπάνι των Κούρδων)
  -καλά κάνουν και περιμένουν…..ας μην ξεχνάμε τι έγινε το 1922…που μας έδωσαν το πράσινο φως να πάει ο στρατός μας στα βάθη της Ανατολής…και ήρθαμε εμείς τελικά(πόντιοι-μικρασίατες) στην Αθήνα
  -παίζονται πολλά παιχνιδία-ΕΣΩ(μετανάστες) και ΕΞΩ(φυρόμ-τουρκία-αλβανια)….όλα δένουν
  -την αλβανία δεν την φοβάμε,πολλοί αλβανοί είναι στην Ελλάδα και έχουν και σπίτια και οικογένειες και δουλείες και γουστάρουν την δημοκρατία και όχι το τζιχαντ(ιδίως οι γυναίκες τους…ο νοων νοειτω)…θα έρθουν με εμάς(αν δεν κάνουμε "εθνικιστικές μαλακίες" και τους σκοτώνουμε στις γειτονίες…και αναγκαστούν λογικά να αμυνθούν.Στην πολικατικία μου έχουμε 2 οικογένειες με τα παιδάκια τους…όλο Ελληνικά μιλάνε
  -Η Αμερική παίζει βρόμικο παιχνίδι…..σε μια άλλη καταχώρηση των κατοχικών σας είπα ότι οι τζιχαντιστές είναι επι τον πλείστον "Καυκάσιοι Τούρκοι"….οι Αμερικάνοι Εβραίοι είναι ΧΑΖΑΡΟΙ Τούρκοι…οι Τούρκοι,απλά είναι τούρκοι….τους βοηθάνε να κάνουν ένα μεγάλο ΠΑΝΤΟΥΡΚΙΚΟ κράτος με κέντρο την ΑΣΤΑΝΑ στο Καζακσταν….όλα σιγά σιγά δένουν
  -αυτό το κράτος θα μπορεί να χτυπήσει και Κίνα και Ρωσία
 3. 0
  0
  Αντε κουνελια καντε την αρχη.
  Εμεις οι ελληνες θα καθαρίσουμε
  Την κοινωνία απο το ισλάμ. Και θα γινουμε για Ακόμα μια φορά μάρτυρες και ήρωες για ακομα μια φορα θα γράφτουμε με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας, και τα παιδια μας θα ειναι περήφανα για εμας.
 4. 0
  0
  Η Ελλάδα δεν έχει commandos αυτοκτονίας και αυτό την κάνει να πέφτει πολύ χαμηλά σε μαχητικότητα.
  Είναι κοινός χέστες όλοι.
  Συν αυτό η πατρίδα έχει το κακό ότι αποτελείται από εκατομμύρια Ανθέλληνες και Ρουφιάνους.Να δούμε που θα καταλήξει το τιμημένο Έθνος αυτό.Ο Χρόνος θα δείξει.Να πω και τον Κύριο με την πρώτη ανάρτηση ότι είναι πολυ βλαξ.Για να ενημερωθεί ο κόσμος , να ρωτήσουνε λέει τον Γιάννη που ξέρει από τους τράγους του Αγίου Όρους.Όπως ήξερε και ο Παήσιος από το 1994 που είπε έρχεται πόλεμος και ζούμε στο 2015 πλέον.
 5. 0
  0
  5:53 π.μ. παρε αλλα 5 για μ.μ.
 6. 0
  0
  5,53πμ Θα πας να δεις παρελαση? Μη φορεσεις γοβες…γλυστραει!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί