07:08 - 13/11/2014

Η ραδιενέργεια της Φουκουσίμα έφτασε μέχρι την Καλιφόρνια: Ποσότητες καισίου στις ακτές

Η ραδιενέργεια της Φουκουσίμα έφτασε μέχρι την Καλιφόρνια: Ποσότητες καισίου στις ακτές
Χαμηλά επίπεδα ραδιενεργού καισίου από το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα το 2011 εντοπίστηκαν στις ακτές της Βόρειας Καλιφόρνια, όπως ανακοίνωσαν οι ερευνητές την περασμένη Δευτέρα.

Στο θαλασσινό νερό που συνέλεξαν περίπου 161 χιλιόμετρα στα ανοιχτά της Eureka, το ποσό του καισίου-134 ήταν 2 μπεκερέλ ανά κυβικό μέτρο νερού (μια μονάδα μέτρησης βάσει του αριθμού των ραδιενεργών γεγονότων αποσύνθεσης ανά δευτερόλεπτο ανά 260 λίτρα νερού). Αυτό είναι περίπου 1.000 φορές χαμηλότερο από το όριο του πόσιμου νερού καθορίζεται από την Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Αυτό το επίπεδο της ραδιενέργειας δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία την αλιεία ή το κολύμπι, δήλωσε ο Κεν Μπουσέλερ, ένας χημικός θαλασσίου περιβάλλοντος στο Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole στη Μασαχουσέτη, ο οποίος βοήθησε στην ανάλυση των δειγμάτων.

Ο Μπουσέλερ ηγείται ενός διεθνούς προγράμματος που παρακολουθεί τα επίπεδα καισίου που προέκυψαν από το πυρηνικό ατύχημα, συλλέγοντας δείγματα νερού κατά μήκος των ακτών στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

iefimerida.gr

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. 0
    0
    Κάποιοι κρατάνε τον φάκελο Φουκουσίμα ερμητικά κλειστό, αλλά τις φυσικές διαρροές από πού να τις μαζέψουν;… Φλασιά! Θυμήθηκα ότι υποσχέθηκα ένα βίντεο Νικόλα. Θα το βρω αργότερα.
  2. 0
    0
    Μηπως η ρ/ργεια ''επιστρεφει'' σε αυτους που τη δημιουργησαν ;Θα πει κανεις οι απλοι ανθρωποι τι φταινε;Τεχνητοι σεισμοι, τσουναμι……τα ''Γιαπωνεζακια'' επαιρναν ''κεφαλι'' και δεν αρεσε σε καποιους…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί