20:51 - 29/07/2014

Η λέξη ευχαριστώ!

Η λέξη ευχαριστώ!

Μια από τις πιο όμορφες λέξης είναι το ευχαριστώ. Πολλές φορές είναι το εισιτήριο που μας βάζει στην καρδιά του άλλου.

Κάποιες άλλες είναι η απόλυτη πληρωμή για κάτι καλό που μας έκαναν ή κάναμε.

Είναι η γέφυρα που ενώνει άρρηκτα αυτόν που δίνει και αυτόν που δέχεται. Είναι η αποδοχή της καλοσύνης και η έκφραση της ευγνωμοσύνης.
Η έλλειψή της δημιουργεί μια δυσφορία γιατί η αχαριστία , το γράφαμε και στα λευκώματα ως μαθητές, είναι από τα χειρότερα ελαττώματα. Κανείς δεν συμπαθεί τον αχάριστο.

Χωρίς να σημαίνει ότι το καλό το κάνουμε για το ευχαριστώ, η έλλειψη αναγνώριση της προσφοράς, προκαλεί μια πικρία.

Για αυτό μην ξεχνάς να λες ευχαριστώ σε όσους ομορφαίνουν την ζωή σου. Ευχαρίστησε τους γονείς σου, τη γυναίκα σου, τα παιδιά σου. Τον γείτονα που σου έφερε την εφημερίδα, τα πουλιά που σου κελαηδούν, τον σκύλο που σου κουνάει την ουρά του.

Μην παραμελείς την ευγένειά και την ευγνωμοσύνη. Μια σταγόνας τους αρκεί για να μαλακώσει και την πιο σκληρή καρδιά. Το ευχαριστώ ,όταν το εννοεί κάποιος, αξίζει πολλά καντάρια χρυσό.

Ουδείς αγάπησε τον αχάριστο. Όλοι αγαπούν αυτόν που εκτιμά το καλό που του κάνουμε , την προσφορά μας και την καλοπροαίρετη βοήθειά μας.

Κράτησε την γέφυρα των ψυχών ανοικτή με το να ευχαριστείς και να ευγνωμονείς το κάθε τι που σου προσφέρει ο συνάνθρωπός σου, η φύση, ο θεός.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

Read more:

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. 0
  0
  Ἔνστασις ἐναντίον τῶν σφετεριστῶν τοῦ Συντάγματος καὶ τῶν εὐρωεκλογῶν-Πρόσκλησις
  28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

  από φιλονόη


  ΤΕΤΑΡΤΗ 30η ΙΟΥΛΙΟΥ 2014
  Ώρα προσέλευσης 18:30 – Ώρα έναρξης 19:00
  Στην αίθουσα επί της οδού Σκουζέ αριθμό 4 στον 4ο όροφο
  [Στην πλατεία Αγίας Ειρήνης μεταξύ οδού Αιόλου και Καλαμίδα]

  Θέμα: «Η μάχη των Ελλήνων για την διαγραφή των κατοχικών φόρων που επεβλήθησαν από το 2010-2014»
 2. 0
  0
  Ευχαριστω.γιωργος λερος
 3. 0
  0
  ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΛΕΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΞΥΜΕΡΩΣΕ.ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΩ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ ΚΑΘ΄ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΕΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΟ (ΣΥΜΠΑΝ)ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΝΟΝΤΑΝ ΤΟΣΕΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ.ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ !!!!!!!
 4. 0
  0
  Αλλαζεις πολλές πορείες με αυτήν
 5. 0
  0
  Θενξ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί