00:00 - 14/12/2014

Η Κατάργηση της Δικαιοσύνης

Με το νέο νομοσχέδιο με τίτλο «Τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας», που κατέθεσε πρόσφατα η κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση, καταργείται η εξέταση των μαρτύρων στα ακροατήρια των δικαστηρίων σε όλες τις αστικές και εμπορικές δίκες. Στο εξής η «μαρτυρία» τους θα περιλαμβάνεται σε ένορκες βεβαιώσεις τους, δηλαδή σε χαρτιά χωρίς καμιά αξιοπιστία που θα συντάσσονται στα δικηγορικά γραφεία, με βάση τα οποία οι Δικαστές θα μπορούν να κρίνουν ποιος έχει «δίκιο».

Επίσης, το νέο νομοσχέδιο διευκολύνει τους πλειστηριασμούς των ακινήτων των οφειλετών. Αυτά στο εξής θα εκτίθενται στα 2/3 της εμπορικής τους αξίας, που είναι ελάχιστη στην περίοδο της κρίσης, και όχι στην αντικειμενική τους με βάση την οποία φορολογούνται οι πολίτες, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Τέλος, προβλέπει: α) ότι οι Τράπεζες θα εισπράττουν πρώτες τα χρήματα των πλειστηριασμών και όχι οι εργαζόμενοι, τα ασφαλιστικά ταμεία ή το Δημόσιο, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, πράγμα που θα έχει ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα τη βλάβη οικονομικά αδύναμων ανθρώπων και την περαιτέρω αύξηση της φορολογίας και β) ότι θα μπορεί να εξωθεί, από τον νέο ιδιοκτήτη του ακινήτου που εκπλειστηριάστηκε, ο μισθωτής-επαγγελματίας που το μίσθωσε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του ανεξάρτητα από τη διάρκεια της μίσθωσης και το μέγεθος της επένδυσης που έχει κάνει σε αυτό.

Οι Δικηγόροι σε πανελλήνιο δημοψήφισμά τους αποδοκίμασαν με το συντριπτικό ποσοστό 95% το νομοσχέδιο και βρίσκονται εδώ και 15 μέρες σε απεργία διαρκείας για το ζήτημα αυτό που δεν αφορά ούτε οικονομικές ούτε συντεχνιακές διεκδικήσεις, μολονότι οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση. Στέκονται έμπρακτα δίπλα στην κοινωνία και την υπερασπίζονται.
Η Κατάργηση της Δικαιοσύνης from Intellectum Journal on Vimeo.

Ψηφίστε Εδώ για να Σταματήσουμε το Νομοσχέδιο
http://secure.avaaz.org/el/petition/Elliniki_kyvernisi_Stamatiste_to_Nomoshedio_gia_Dikes_horis_Martyres/?pv=2

_________________________________________________________

Οι συντελεστές

Α. Μπιλίσης, Η. Σαρακενίδης, Μ. Πρωτοπαπαδάκη, Β. Τσιλώνης, Σ. Καραμπάσογλου, Κ. Μπλατσούκας. Π. Ραδίσης, Σ. Καζαντζίδης, Β. Μπατζογιάννης, Τ. Κυριακίδου, Λ. Σπυρόπουλος, Κ. Βαλσαμίδου.

Για την ανεξάρτητη ομάδα Δικηγόρων Θεσσαλονίκης
ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΑΞΗΣ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. 0
    0
    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ .ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΤΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΑΤΟΜΗΧΑΝΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΔΙΚΑΖΕΣΘΕ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΥΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΑΣΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΑΝ ΕΣΥ ΠΑΣ 3 ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΣΥΝΤΑΣΕΙ 13 -23-33 ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΟΣΕΣ ΘΕΛΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΕ ΜΠΟΥΖΟΥΡΓΙΑΣΕΙ ΜΕΣΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ Μ'ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ .ΑΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ Μ Ε ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ.Γ'ΑΥΤΟΥΣ ΔΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΚΕΝΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ.ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΤΟΠΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΜΑΣ.
  2. 0
    0
    Τώρα καταργήθηκε η δικαιοσύνη; Από την εποχή του καρβουνιάρη μη πω από την εποχή που οι νησιώτες ταξίδευαν με τριήρεις…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί