09:14 - 19/03/2014

Η Δύναμη σε ακούει. Don Juan Matus

«Η Δύναμη δεν διαβάζει την σκέψη σου. Η Δύναμη σε ακούει.» Don Juan Matus

* Υπάρχει ένας κόσμος ευτυχίας όπου δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα πράγματα, επειδή δεν υπάρχει εκεί κανείς να ενδιαφερθεί γι’ αυτές τις διαφορές. Αυτός όμως δεν είναι ο κόσμος των ανθρώπων. Μερικοί άνθρωποι είναι αρκετά ματαιόδοξοι κι εγωιστές ώστε να πιστεύουν ότι ζουν και στους δυο κόσμους, αλλά αυτή η αντίληψη δεν πηγάζει παρά μόνο από τον εγωισμό τους.

Δεν υπάρχει παρά ένας κόσμος για μας τους ανθρώπους. Είμαστε άνθρωποι, και πρέπει να ζήσουμε πρόθυμα στον κόσμο των ανθρώπων. Αυτή η ιδέα της σπουδαιότητας του εαυτού, μάς τυφλώνει τόσο πολύ που δεν μπορούμε να δούμε τίποτε άλλο, αλλά είναι δυνατόν να αποδεσμευτεί κανείς από την ιδέα της σπουδαιότητας του εαυτού.

* Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο παραμένουμε ανυποχώρητα τυφλοί, είναι το ότι σκεφτόμαστε πως η ολοκλήρωση θα έλθει όταν θα βρούμε επιτέλους έναν αληθινό σύντροφο. Μπορούμε ακόμη και να παντρευτούμε κι ακόμη να ψάχνουμε κάποιον που θα καλύψει τις ανάγκες μας. Οι περισσότεροι δεν σταματούν να ψάχνουν. Φυσικά δεν πρόκειται να βρουν αληθινά ποτέ τίποτε, αν υπάρχει έστω και για μια στιγμή η συνειδητοποίηση αυτού του άδικου και μάταιου ψαξίματος, τότε απλώς αρχίζει πάλι η αυτολύπηση. Όλα αυτά είναι ένας φρικτός φαύλος κύκλος.

* Το να ασχολείται κανείς υπερβολικά με τον εαυτό του προκαλεί τρομερή εξάντληση. Ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε αυτή τη θέση δεν μπορεί να ακούσει η να δει τίποτε άλλο. Η εξάντληση αυτή τον κάνει να μην μπορεί να δει τα θαύματα που συμβαίνουν γύρω του.Το να θυμώνει κανείς με τους ανθρώπους σημαίνει ότι θεωρεί τις πράξεις τους σημαντικές. Επιβάλλεται να προσπαθήσει ώστε να πάψει να αισθάνεται έτσι. Οι πράξεις των ανθρώπων δεν μπορούν να είναι τόσο σημαντικές ώστε να σκιάζουν τη μόνη εφαρμόσιμη εναλλακτική λύση: την αμετάβλητη αναμέτρηση μας με το άπειρο.

* Κάθε φορά που ένας άνθρωπος επιχειρεί να μάθει, πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά και τα όρια της μάθησης του καθορίζονται από την ίδια του την φύση. Συνεπώς, δεν έχει νόημα να μιλάμε για γνώση. Ο φόβος της γνώσης είναι μια φυσική κατάσταση, όλοι μας τον βιώνουμε και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό. Όμως, όσο τρομερή κι αν είναι η διαδικασία της μάθησης, ακόμα πιο τρομερό είναι να αναλογιστεί κανείς την ύπαρξη ενός ανθρώπου δίχως γνώση.

* Υπάρχουν τέσσερις φυσικοί εχθροί του ανθρώπου. Ο φόβος, η διαύγεια, η δύναμη και ο θάνατος. Ο φόβος η διαύγεια και η δύναμη μπορούν να νικηθούν, όχι όμως και ο θάνατος. Μπορεί κανείς να αναβάλει τις συνέπειες του θανάτου, αλλά δεν μπορεί να τον νικήσει. Δεν μπορείς να διαπραγματευτείς με τον Χάρο, όλοι αυτοί που ζουν, θα πεθάνουν. Κατάλαβε το αυτό επιτέλους, και πάρε την υπευθυνότητα ότι πρόκειται να πεθάνεις. Λέγοντας το δυνατά, η πρωταρχική δύναμη υπακούει στο κάλεσμα μας, αλλά δεν το χρησιμοποιούμε ποτέ. Πες το δυνατά, με καθαρή φωνή: «Θέλω την υπευθυνότητα ότι πρόκειται να πεθάνω».

Πρέπει να το λες φωναχτά, δεν αρκεί να το σκέφτεσαι. Η Δύναμη δεν διαβάζει την σκέψη σου. Η Δύναμη σε ακούει. Καθώς θα προοδεύεις πάνω σ’ αυτήν την υπευθυνότητα, θα γίνει μια ρύθμιση. Κάνε τον λόγο σου τελεσίδικο. Ένας Πολεμιστής έχει την συνέπεια να κρατά τον λόγο του.

* Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορεί να κάνει ένας πολεμιστής, είναι να κρατά ένα Άλμπουμ των Εξαιρετικών Στιγμών. Ένα άλμπουμ ονείρων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Αυτό είναι μια Μη-Πράξη. Φτιάξε με σημειώσεις ένα άλμπουμ που να σου θυμίζει όλες τις εξαιρετικές σου στιγμές, τις σκέψεις και τα πράγματα που σε εκπλήσσουν και σε χαροποιούν. Μην νιώθεις μίζερος. Μην κλαψουρίζεις συνέχεια σαν γυναικούλα ή σαν μωράκι. Υπάρχει κάτι φριχτό εκεί έξω, που δεν νοιάζεται για σένα και την μιζέρια σου και επιπλέον δεν ξέρεις πόσος χρόνος σου απομένει ακόμη εδώ.

* Δεν υπάρχει Κακό και ότι δεν μπορούμε να νιώθουμε συμπόνια. Τί είναι συμπόνια; Είναι το να λυπάσαι για κάποιον; Μήπως αυτό σημαίνει ότι πιστεύεις πως είσαι σε καλύτερη θέση απ’ αυτόν; Είναι το Εγώ που λυπάται και η όλη ιδέα της λύπησης είναι μεγάλη απάτη. Χρησιμοποίησε την ενέργειά σου για κάτι άλλο. Χρησιμοποίησε την για να ελευθερώσεις τον εαυτό σου. Κερδίζεις ενέργεια από την άσκηση της Ανακεφαλαίωσης. Μέσα από την Ανακεφαλαίωση θα φτάσεις σ’ ένα μέρος όπου η ενέργεια καθίσταται ορατή. Όχι από την όραση αλλά από κάτι αδιανόητο. Κάτι που είναι ακατανόητο γιατί δεν έχουμε λεξικό γι’ αυτό.

* Για να ξεκινήσεις να γίνεσαι Πολεμιστής πρέπει να είσαι ενήμερος για μερικά σημαντικά πράγματα. Ενημερώνεσαι αναζητώντας σοβαρά και υπεύθυνα. Ο Πολεμιστής που είναι ενήμερος για τον επικείμενο θάνατο του, που είναι ενήμερος για την παγίδα του κοινωνικού συστήματος, που είναι ενήμερος για την παγίδα της αυτοεκτίμησης, που είναι ενήμερος για την παγίδα της λογικής, το μόνο που επιζητά είναι η ελευθερία. Η ελευθερία είναι ένα άλμα μέσα στο Αδιανόητο. Η αυτοπειθαρχία δεν είναι καθολική, είναι μια ελεύθερη ροή ευχαρίστησης που πηγάζει από 25 ώρες συνειδητότητας.

* Τίποτε δεν είναι αληθινό. Όλα δεν είναι παρά χειρισμοί συμπεριφοράς, δεν είναι παρά ένα αποτέλεσμα του τυχαίου κλειδώματος του Σημείου Συναρμογής κατά την γέννησή. Αυτό είναι που μαθαίνει ο Διώκτης με το να είναι τόσοι πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι. Κάθε θέση είναι ισάξια αληθινή και ισάξια φαντασματική. Εκτιμούμε ως πολύ αληθινές τις τωρινές μας θέσεις, αλλά αυτές που μοιάζουν οι πιο αληθινές ξαφνικά γίνονται φαντάσματα όταν κινηθείς σε μια άλλη θέση.

* Το πιο σημαντικό πράγμα για τον Πολεμιστή, είναι να εκφωνήσει την υπευθυνότητα της αντίληψης. Δεν έχουμε κανέναν σκοπό, δεν έχουμε τίποτε να περιμένουμε από το μέλλον παρά μόνο τα γηρατειά και τον θάνατο. Όλα είναι δυνατά. Είμαστε ήδη Μάγοι. Πήγαινε στον πάτο, στο βαθύτερο επίπεδο, και μορφοποίησε τον κόσμο πάνω σε ότι είναι εκεί. Στον πάτο είναι ο θάνατος. “Είμαι ένα ανθρώπινο όν, άρα είμαι υπέροχος”. Φώναξε το με ΠΡΟΘΕΣΗ και δυνατά.

*O άνθρωπος πορεύεται προς την γνώση όπως πορεύεται προς τον πόλεμο, σε αδιάπτωτη εγρήγορση, με φόβο, με σεβασμό και απόλυτη αυτοπεποίθηση. Το να πορεύεσαι προς τη γνώση ή προς τον πόλεμο με οποιονδήποτε άλλο τρόπο είναι λάθος, και όποιος το πράξει ίσως δε ζήσει για να το μετανιώσει. Όταν ένας άνθρωπος πληροί αυτές τις τέσσερις αναγκαίες προϋποθέσεις, δεν υπάρχουν σφάλματα για τα οποία πρέπει να λογοδοτήσει. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι πράξεις του χάνουν τον αδέξιο χαρακτήρα και την επιπολαιότητα που διακρίνει τις πράξεις ενός ανόητου. Αν ένας τέτοιος άνθρωπος αποτύχει ή υποστεί ήττα, θα έχει χάσει μόνο μια μάχη, και δε θα νιώθει πικρία και τύψεις γι’ αυτό. Don Juan Matus

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (11)

 1. 0
  0
  ΛΙΓΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ …Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΧΩΡΙΣΜΟ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗΣ [ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ]…ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ…ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ …ΤΟΤΕ ΠΛΕΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ…ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΥΓΕΣΤΑΤΗ…ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΔΗΓΕΙ…ΣΤΟ ΕΝΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ …ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
 2. 0
  0
  …"Το πιο σημαντικό πράγμα για τον Πολεμιστή, είναι να εκφωνήσει την υπευθυνότητα της αντίληψης. Δεν έχουμε κανέναν σκοπό, δεν έχουμε τίποτε να περιμένουμε από το μέλλον παρά μόνο τα γηρατειά και τον θάνατο. Όλα είναι δυνατά. Είμαστε ήδη Μάγοι. Πήγαινε στον πάτο, στο βαθύτερο επίπεδο, και μορφοποίησε τον κόσμο πάνω σε ότι είναι εκεί. Στον πάτο είναι ο θάνατος. “Είμαι ένα ανθρώπινο όν, άρα είμαι υπέροχος”. Φώναξε το με ΠΡΟΘΕΣΗ και δυνατά"…

  ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ Γ' ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ… ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ… Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 300 Π.Χ. ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΣΙΚΑΝΤΕΡ ΔΟΥΛΚΑΡΝΕΪΝ (ΔΙΚΕΡΑΤΤΟΣ) ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ.

  ΩΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΟΝ ΧΟΥΑΝ ΜΑΤΟΥΣ… ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΔΥΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗ ΡΕΝΩ – ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.

  Α)
  …"ΗΤΑΝ ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ ΕΤΣΙ, Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ, ΕΦΤΑΣΕ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ. ΤΟΥ ΕΙΠΕ: Σ' ΑΦΗΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΟΥ. ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΣΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΑΝ Σ' ΕΚΑΝΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

  ΕΓΙΝΑ ΑΘΑΝΑΤΟΣ, ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ. ΠΑΛΕΨΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΟΡΜΙ ΜΕ ΚΟΡΜΙ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΙΚΙΕΤΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ. Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΖΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΑΠ' ΤΟΝ ΦΟΒΟ. ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ, ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΘΑΝΑΤΟ"…

  Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΙΑ ΝΥΜΦΗ ΣΤΟΝ ΝΕΑΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗ… ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΗΚΕ.

  Β)
  …"ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΦΕΡΘΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ, ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΕΙ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΝ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΕΙ ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ.

  ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ; ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ; Ο ΑΡΓΑΛΕΙΟΣ, ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ, Η ΚΟΥΝΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΤΟΛΙΣΜΑ ΝΥΦΙΚΩΝ ΚΡΕΒΑΤΙΩΝ, ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ, Η ΤΟ ΠΙΓΑΔΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΜΟΝΑΞΙΑ, ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ.

  ΠΟΤΕ ΥΨΗΛΑ ΠΑΘΗ, ΔΕΣΜΟΙ ΤΙΜΗΣ, ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΟΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ.

  ΤΗΣ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ. ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΖΩΗ ΕΙΧΕ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΣΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΟΙΤΟΥΣΕ Μ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΠΛΕ ΜΑΤΙΑ, ΓΕΜΑΤΑ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΜΟΝΗ. ΠΟΙΟΣ ΟΡΙΣΕ ΝΑ ΕΙΝ' ΑΥΤΗ Η ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ; Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΛΗΜΥΡΙΣΕ ΜΕ ΣΥΜΠΟΝΙΑ"…

  ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗ ΡΕΝΩ – ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.

  https://www.youtube.com/watch?v=4OdCbrjqSxY

  ΑΥΤΑ.
 3. 0
  0
  Use the force Luke!
 4. 0
  0
  Και ομως, ο Χριστος νικησε τον θανατο….μας εδειξε τον δρομο !!!
 5. 0
  0
  Συμφωνα με την Βιβλο οταν ο Θεος επλασε τους πρωτοπλαστους τους επλασε να ειναι ΑΦΘΑΡΤΟΙ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ! Εαν ως χριστιανοι δεχθουμε αυτο το γεγονος ως προηγουμενο δεν βλεπω γιατι θα πρεπει καποιος οπωσδηποτε να πεθανει για να φτασει σε αλλα επιπεδα αντιληψης. Το σωμα ειναι μια βιολογικη μηχανη και ακολουθει τις προσταγες του Νου και της Ψυχης που ειναι αθανατη.
  Λετε να μην υπαρχει τροπος η αθανατη Ψυχη να συγκρατησει το βιολογικο σωμα και να το προστατευσει απο την Εντροπια???? Επειδη υπαρχουν πολλες απαντησεις θα σας υπενθυμισω την σημαντικοτερη. Λεω υπενθυμισω γιατι ειμαι σιγουρος οτι ολοι ξερουμε το πως της ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ αλλα φοβομαστε να το πραξουμε. Ο Βουδας απαρνηθηκε το βασιλειο του πατερα του και εζησε μια ζωη ασκητικη προσευχομενος. Ο Βουδας η αλλιως ο Φωτισμενος ειχε πετυχει την ΑΘΑΝΑΣΙΑ πως? μεσω της ακαταπαυστης προσευχης και αυταπαρνησης του βασιλειου του. Εκανε δηλαδη οτι ζητα απο μας ο Χριστος να δινουμε οτι μπορουμε και να προσευχομαστε. Ο Βουδας πεθανε επειδη αυτος ο ιδιος επελεξε να πεθανει οχι γιατι δεν ειχε πετυχει με την ΑΘΑΝΑΣΙΑ. η ΦΩΤΙΣΗ νικα το θανατο. Τωρα αν με κατηγορησουν τιποτα φανατικοι χριστιανο-ταλιμπαν που αναφερω το Βουδα σαν παραδειγμα. Δε νομιζω να εχει η Βιβλος παραδειγμα κανενος παμπλουτου βασιλια που παρεδωσε ενα ολακερο βασιλειο και πηγε και εγινε ασκητης και μαλιστα στο επιπεδο του Βουδα (Φωτισμενου)
  Νικος
 6. 0
  0
  "Υπάρχουν 'δωμάτια' στο μυαλό μας, όπου δεν πρέπει να μας επιτρέπεται να μπούμε. Θυμός. Φόβος. Κάθε πάθος οδηγεί το νου προς την 'κατοχη', η οποία καταστρέφει τους άνδρες που μάχονται" (Ρήση Σπαρτιατών). – Λ.Τ.
 7. 0
  0
  ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΚΛΗΡΗ… ΤΕΛΙΚΑ ΟΣΟΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΟΣΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ ΑΚΟΜΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΔΕΝΔΡΑ… ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛ ΛΗΝΑ!!!!! Ο DON ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΚΑΠΕΛΛΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ. ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ!!!! ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥ!!! ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ Η ΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.. ΜΑΡΙΑ
 8. 0
  0
  Το Περού 'εχει ''βγάλει'' μεγάλους συγγραφείς
  Για να ασχολούμεθα με τον Κ'αρλος Καστανιέδα!.. Αυτό μόνον έχω να πώ
  Υ.Γ
  Η…Αθέατη Μαρία.
 9. 0
  0
  ΦΙΛΕ ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΕ ΠΟΤΕ [ ΒΟΥΔΑΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΟΥΔΑΣ] ΚΟΨΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΘΕΟΣΟΦΙΣΜΟ…ΣΟΥΠΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟ ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΕΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΕΛΕΟΣ……ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ …ΚΑΘΩΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ ΟΝ ..ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΝΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ [ ΕΝΑΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΛΑΝΙΑΡΗΣ ],,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑΝΑΤΟΣ…ΦΟΒΑΣΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ…ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟΝ ΝΙΚΗΣΕ [ ΚΑΘΩΤΙ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ] ..ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ..ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΕ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΙΑ ΣΟΥ…ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΔΑ …ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΚΑΝΕ '''ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΣΟΥ''ΒΛΕΠΕΙΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕ ///ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ …ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΑΜΑΣΟΥΝ ΜΥΡΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ DELAY ΑΠΛΩΣ ΕΙΝΑΙ…ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΚΚΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ …ΦΙΛΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΒΟΥΔΑ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ Υ.Γ. ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΒΟΥΔΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΑΣΑ…ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΒΟΥΔΑΣ..ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΠΟΛΥ ΦΩΣ ΤΟΝ ΣΤΡΑΒΩΣΕ ΚΑΙ ΠΗΓΕ …ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ …ΚΑΛΑ ΛΕΝΕ Ο ΓΕΡΟΣ Η ΧΕΣΙΜΟ Η ΠΕΣΙΜΟ…
 10. 0
  0
  Η Δυναμη δεν διαβαζει την σκεψη σου.
  Η Δυναμη σε ακουει.
  Don Juan Matus
  Ευτυχως διαβαζουμε εμεις την σκεψη σου(αφου την γραφεις)
  Και ευτυχως δεν την ακουμε.
  Don Juan Leon….εκφωνων με υπευθυνοτητα αντιληψης……ειμαι ενα ανθρωπινο ον,αρα υπεροχος……φτου γαμωτο παλι μονο εγω το ακουω

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί