08:03 - 27/02/2014

Η ΔΕΗ ΚΑΝΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΟ DNA ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ

Εάν υποφέρετε από κάποια συμπτώματα υγείας από τη στιγμή που ένας έξυπνος μετρητής έχει συνδεθεί με το σπίτι σας και οι γκοίμ και οι άσχετοι από το περιβάλλον σας λένε ότι όλα αυτά που σκέφτεστε είναι απλά στη φαντασία σας: υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι οι κίνδυνοι του έξυπνου μετρητή είναι πραγματικοί.

Με καθυστέρηση σχεδόν μιας 5ετίας, τίθεται σε εφαρμογή το πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης 160.000 έξυπνων μετρητών ηλεκτρικού ρεύματος, με προθεσμία ολοκλήρωσης εντός του 2015. Την εφαρμογή του προγράμματος έχει αναλάβει ο Διαχειριστής του Ελληνικού Συστήματος Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), ο οποίος, όπως ανακοινώθηκε χθες από το ΥΠΕΚΑ, θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες στον σχετικό διαγωνισμό. Η αντικατάσταση των σημερινών μετρητών με «έξυπνους»προωθήθηκε φυσικά από την Ε.Ε.

Οι «έξυπνοι» μετρητές παρέχουν τη δυνατότητα στον καταναλωτή να έχει ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στα δεδομένα του μετρητή του ακόμη και εξ αποστάσεως. Στον Διαχειριστή του Δικτύου παρέχει πλήθος πληροφοριών για τυχόν προβλήματα ή βλάβες βελτιώνοντας σημαντικά τον χρόνο αντικατάστασής τους καθώς και τη δυνατότητα αποκοπής του ρεύματος και επανασύνδεσης εξ αποστάσεως.

Το κόστος βέβαια αναμένεται να μετακυλιστεί στους καταναλωτές με την ενσωμάτωση χαρατσιού στους λογαριασμούς ρεύματος. Ουσιαστικά θα πληρώσουμε και από πάνω ενα σιωπηλό όπλο που θα μας φέρει αργό θάνατο.

Αποδεικτικά στοιχεία κινδύνου των έξυπνων μετρητών

Τα συμπεράσματα αυτής της ανεξάρτητης έρευνας είναι ότι τα πρότυπα ασφαλείας της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC) είναι θλιβερά ανεπαρκείς για τη φύλαξη των ανθρώπων από τα επίπεδα-και την ακτινοβολία του έξυπνου μετρητή και ότι ορισμένες εγκαταστάσεις των έξυπνων μετρητών δεν χρειάζεται καν να συμμορφώνονται με αυτές τις ανεπαρκείς προδιαγραφές.
Κατ ‘αρχάς, τα πρότυπα FCC, συλλέγονται από το 1996, και βασίστηκαν σε μελέτες με πρότυπα υγιών ατόμων που έχουν εκτεθεί για σύντομες χρονικές περιόδους σε ασύρματη ακτινοβολία.

Αυτό, βέβαια, δεν είναι καν γνωστό στο σημερινό κόσμο, στον οποίο οι γυναίκες, τα παιδιά και τα άτομα με κακή υγεία είναι συνεχώς εκτεθειμένοι στην ακτινοβολία από πολλές διαφορετικές πηγές.

Αλλά ίσως το πιο σημαντικό, είναι ότι η FCC (Ομοσπονδιακη Επιτροπή Επικοινωνιών) έχουν κάνει έλεγχο μόνο για θερμική βλάβη – και οι κίνδυνοι που βρίσκουν σήμερα για την υγεία οι ανεξάρτητοι ερευνητές είναι από μη θερμική ακτινοβολία. Επίσης, άλλες πηγές ακτινοβολίας (όπως Wi-Fi, κινητά τηλέφωνα και άλλες ασύρματες συσκευές, όλη η σημερινή τεχνολογια στα σπίτια μας) δεν βρίσκονταν στις συνεδρίες των δοκιμών ακτινοβολίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η έκθεση προειδοποιεί έντονα ότι οι έξυπνοι μετρητές δεν είναι ασφαλείς.
Ζωντανές εξετάσεις αίματος που έγιναν σε άτομα που βρίσκονται κοντά σε έξυπνους μετρητές

Το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Η Αμερικανική Ακαδημία Περιβαλλοντικής Ιατρικής καλεί την εγκατάσταση των έξυπνων μετρητών Ανεύθυνη
Απαιτεί για άμεση προσοχή όσον αφορά τους κινδύνους για την υγεία των έξυπνων μετρητών ακτινοβολίας, ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Περιβαλλοντικής Ιατρικής παραθέτει μια σειρά από αξιόλογους ομοτίμους (κριτές), τυφλή-μελέτη, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο έρευνα σε ανθρώπους, και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι …

«… Σημαντικές επιβλαβείς βιολογικές επιδράσεις συμβαίνουν από μη-θερμική έκθεση σε ραδιοσυχνότητες, που παρουσιάζει αιτιότητα.»

Αναφέρει, επίσης, ότι η εγκατάσταση είναι ανεύθυνη και απαιτεί όχι μόνο ένα μορατόριουμ σχετικά με την εγκατάσταση, αλλά και την άμεση ανακούφιση σε όσους την ζητούν, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής των αναλογικών μετρητών.

Οι Ασύρματες Ακτινοβολίες Συσχετίζονται με Ασθένειες
Ένα άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό Παθοφυσιολογία το 2007 από τον C. Sage και Δ. Carpenter περιγράφει λεπτομερώς τους λόγους ανησυχίας για την ασύρματη ακτινοβολία. Επικαλούνται μελέτες που συνδέουν μη θερμική ακτινοβολία για:

Ογκους του εγκεφάλου
Λευχαιμία
Καρκίνος του μαστού
Αλτσχάιμερ και ALS
Βλάβες στο DNA
Θραύση του του εμποδίου για το αιμάτωμα του εγκεφάλου
Αλλαγμένη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

Και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι:

«Η ταχέως αναπτυσσόμενη ανάπτυξη νέων ασύρματων τεχνολογιών και η μακροχρόνια λανθάνουσα κατάσταση για την ανάπτυξη αυτών των σοβαρών ασθενειών, όπως του καρκίνου του εγκεφάλου σημαίνει ότι η αποτυχία να λάβουμε άμεσα μέτρα για τη μείωση των κινδύνων μπορεί να οδηγήσει σε μια επιδημία δυνητικά θανατηφόρων ασθενειών στο μέλλον.»

Πρόωρα συμπτώματα υγείας των έξυπνων μετρητών
Τα συνήθη συμπτώματα μετά την εγκατάσταση ενός έξυπνου μετρητή είναι:

πονοκέφαλοι
προβλήματα συγκέντρωσης και μνήμη
Ιλλιγοι, εμβοές
ανωμαλία των παλμών της καρδιάς
διαταραχές ύπνου
ναυτία
κατάθλιψη, άγχος
προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά

Ορισμένες ομάδες ανθρώπων είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στους κινδύνους ακτινοβολίας των έξυπνων μετρητών: τα παιδιά (που απορροφούν ακτινοβολία σε μεγαλύτερο ποσοστό από τους ενήλικες), τα άτομα με ηλεκτρομαγνητική ευαισθησία, άνθρωποι που φορούν βηματοδότες, και χρονίως ή σοβαρά άρρωστα άτομα των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα βρίσκεται σε κίνδυνο.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. 0
  0
  ναι σκοτιστηκα τωρα..
  ειμαστε ηδη εκτεθειμενοι σε ακτινοβολιες οπως το wi-fi,αν κανεις ενα σκαν με το κινητο,παντου θα βρεις wi-fi.
  πουθενα δεν ειμαστε ασφαλης.ουτε καν στις σπηλιες και τα βουνα..
 2. 0
  0
  Ναι! Εκπέμπουν ραδιενέργεια! Προσπαθούν να μας υποτάξουν με κάθε τρόπο για να υλοποιήσουν τα σατανικά σχέδιά τους για παγκόσμια κυριαρχία!

  Αλλά κύριοι παντογνώστες και πανεπιστήμονες, ποιοι είναι αυτοί οι κακοί επιτέλους; Αυτοί που ζουν; Δεν θα βάλουν μετρητές στα σπίτια τους; Δεν ψεκάζονται με το βλακένιο;

  Μήπως όλες αυτές οι μπούρδες που γράφετε εξυπηρετούν τίποτα άλλα συμφέροντα, λίγο πιο πεζά από τις φαντασιοπληξίες που μας λέτε; Μήπως κάποιοι θα χάσουν μίζες, θα πρέπει να δουλέψουν λίγο παραπάνω ή θα χάσουν την θέση τους η οποία δεν εξυπηρετούσε και τίποτα μέχρι τώρα και θα πρέπει να ψάξουν για κανονική δουλειά;

  Μήπως τελικά όλον αυτόν τον θόρυβο τον δημιουργείτε εσείς, μπας και πάρετε κάτι παραπάνω από την διαφημιστική πίτα των blogs; Αλήθεια, πόσο χρεώνετε μια διαφήμιση στο katohika; Πληροφορίες θέλουν π.χ. το defencenet να χρεώνει 2500 τον μήνα για διαφήμιση στην πρώτη σελίδα; Είναι πολλά τα λεφτά …

  Συνεχίστε με βλακένιο και μετρητές και ό,τι άλλο "αποδίδει" …
 3. 0
  0
  Το πρόβλημα εστιάζεται στο εξής: Στις Ηνωμένες πολιτείες τους τοποθετούν ΜΕΣΑ στο σπίτι και όχι έξω στην θέση του παλιού μετρητή. Εγώ προσωπικά δεν θέλω να κοιμάμαι και στα τρία μέτρα να έγω μια συσκευή εκπομπής ραδιοκυμάτων. Το δεύτερο πλεονέκτημα που έχουν οι μετρητές είναι οτι η διακοπή του ρεύματος θα μπορεί να γίνεται απο απόσταση και ίσως και αυτόματα. Δεν πλήρωσες τον λογαριασμό μέχρι την λήξη της προθεσμίας? Αυτόματη διακοπή μέσω υπολογιστή χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Δεν έχεις να πληρώσεις γιατί σου έκλεισαν το τσιπάκι στο δεξί σου χέρι? Στα π@πάρια μας. Μείνε στο σκοτάδι και ψόφα. Εγώ θέλω όταν πουλήσουν την ΕΥΔΑΠ να βάλουν έξυπνους μετρητές και στο νερό. Ε ρε γέλιο που έχει να πέσει.
 4. 0
  0
  Πώς μπορούμε να προφυλαχτούμε αν μας τους επιβάλουν;
 5. 0
  0
  Το ότι τρώτε εκατοντάδες κιλοβάτ ισχύος, κάθε δευτερόλεπτο απο πομπούς τηλεόρασης, ραδιοφώνου, κινητής τηλεφωνίας, ασυρματων κλπ, δεν σας χαλάει ε;
 6. 0
  0
  Αυτος που γραφει αυτο το κειμενο δεν πρεπει να εχει τελειωσει καν γυμνασιο γιατι εκει φυσικη, μαθηματικα, χημεια και βιολογια ειχαμε διδαχθει.
  Για το θεμα δεν χρειαζονται γνωσεις περισσοτερες του γυμνασιου για να καταλαβεις την μουφα.
  Εγω που εχω με μερικα πτυχεία παραπανω, το δηλωνω σαν μουφα ασε που αν θες μπορεις με 10 ευρω να απομονωσεις τις οποιες εκπομπες απο τον μετρητη προς το σπιτι πχ με ενα toroidal απλα μεταλλο στον αγωγο που παει προς το σπιτι.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί