22:30 - 28/03/2014

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ!!!ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΤΡΑ!!!ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!!

Κρυμμένο καλά μέσα στο πολύ νομοσχέδιο της ντροπής ( για τρίτη φόρα) είναι μια παράγραφος που θα βάλει φωτιά ξανά στις συντάξεις και την περίθαλψη..

Η τρόικα απαιτεί να γίνει αναλογιστική μελέτη για όλα τα ταμεία. Όλα όσα έχουν γίνει στις συντάξεις και στην ιατρική περίθαλψη μέχρι σήμερα είναι μονό η κορυφή ενός παγόβουνου.

Εδώ στη Olympia είχαμε εδώ και τρία χρόνια πει ότι η κρίση είναι δημοσιονομική και όχι οικονομική. Από πρακτικά της Βουλής 50% του κρατικού χρέους, 150 δις δημιουργήθηκε από την ανάγκη για την χρηματοδότηση των ταμείων από το κράτος για συντάξεις και περίθαλψη από το 2000-2009. Τα ταμεία είχαν διαλυθεί .

Το πρόβλημα όχι μονό παραμένει άλλα έγινε χειρότερο -15 δις χάθηκαν μονό για το PSI για να σωθούν η Ευρώπη, το ευρώ και οι τράπεζες.

H διαχρονική χρεωκοπία των ταμείων είναι το μεγαλύτερο έγκλημα . Όλα τα άλλα στάχτη στα μάτια.

Ας πάρουμε τα πράγματα από τη αρχή

Ένα ταμείο είναι μια ανεξάρτητη οικονομική οντότητα. Έχει καταστατικό, είναι εταιρεία δημόσιου δικαίου και έχει διοικητικό συμβούλιο. Κάτι που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν – ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΥΤΕ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ.

Κάθε ταμείο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πρέπει να έχει μια αναλογιστική μελέτη. Τι είναι η αναλογιστική μελέτη. Περνώντας υπόψη το δημογραφικό προφίλ των εργαζόμενων που καλύπτει, τι ηλικία έχει κτλ με στατιστικούς λογαρίθμους ( underwriting ) υπολογίζεται ποιες

θα είναι οι ταμειακές ανάγκες του ταμείου στα επόμενα χρόνια για τις συντάξεις και περίθαλψη
ποιες θα είναι η οι ταμειακές ροές από τις εισφορές βάση προβλέψεων για το εργατικό δυναμικό και ποσοστό ανεργίας
και ποιες θα είναι οι ταμειακές ροές από τις επενδύσεις των αποθεματικών

Βάση αυτών των δεδομένων υπολογίζετε το έλλειμμα η το πλεόνασμα ενός ταμείου. Όλα τα ταμεία στο δυτικό κόσμο έχουν έλλειμμα γιατί υποσχεθήκαν περισσότερες παροχές από ότι είναι δυνατό το σύστημα να αντέξει. Όλοι πιστέψαμε και πιστεύουμε σε ένα όνειρο απατηλό.

Γιατί η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα να αντιμετωπίσει αυτόν τον Αρμαγεδδών;

Γιατί είναι η πρώτη χώρα που οι ετήσιες ταμειακές εισροές είναι λιγότερες από τις ταμειακές εκροές –τα ταμεία χρεοκόπησαν ( και όχι η χώρα όπως μας έχουν πει και εμείς το πιστέψαμε) κυριως διότι η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ των ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ , Ο ΤΡΙΤΟΣ πυλώνας των ταμειακών ροών ήταν αρνητικός.

Oi αίτιες είναι διαχρονικές και αρχίζουν στην δεκαετία του 1980

τις άτοκες καταθέσεις στις τράπεζες με την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος όταν ο πληθωρισμός ήταν 25%

Η ανάληψη κόστους για τους αγρότες που δεν είχαν κάνει καμιά εισφορά

και από προγράμματα εθελουσίας εξόδου της δεκαετίας του 80 (άτομα 30 ετών μπήκαν τότε στα ταμεία για να μην υπάρξει ανεργία και αρνητικές πολιτικές αντιδράσεις όταν έκλειναν μεγάλες κρατικές εταιρείες

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (40)

 1. 0
  0
  Δεν θα προλαβουν σε λιγο καιρο θα εχουμε μπορα οι Τούρκοι ετοιμάζουν τον στολο τους για εμας"
  Μην με σχολιάσει κανεις ασχημα σε λιγες μερες θα μπουν σε εμας κρατηστε το μνμ μου.
  Williams.
 2. 0
  0
  ετσι ακριβως ειναι. και ας το διαβασουν ολοι αυτο για να καταλαβουν πως βγαινουν οι συνταξεις. και γιατι καποιος παιρνει 300 και ο αλλος 3000. σε αυτους που δεν ξερουν το θεμα εχει τεραστιες πολιτικες διαστασεις και οδηγει μεχρι και εμφυλιο. γιατι η αγνοια φερνει μισος. το ξερουν πολυ καλα τα πολιτικα συστηματα και δυστυχως το χρησιμοποιουν.
 3. 0
  0
  Πρωτα θα προηγηθεί πολιτειακή ανωμαλία 29 Μαρτίου 2014 – 12:56 π.μ.

  Νικολάκη;;;;;;

  Γιατί δεν προετοιμάζεις τον κόσμο για το κουρεματάκι των καταθέσεων που έρχεται μετά τις ευρωεκλογές;

  • 0
   0
   π.χ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2014 ?
   ωραια δεν ερχεται ?
   με Ελληνικη προεδρια ?

   Οπως Κυπρος 2013 !
 4. 0
  0
  Ας γράψουμε την γνώμη μας…

  Οι υπάλληλοι της Τρόϊκα ζητούν να γίνει αναλογιστική μελέτη για όλα τα ταμεία, διότι από την 1/1/2015 οι συντάξεις όλων των ταμείων.. θα πρέπεινα μειωθούν δραματικά.. το ότι το ελληνικό κράτος εξασφαλίζει 360 ευρώ ανά σύνταξει, εάν και εφόσον ο συνταξιούχος έχει 35 έτη εργασίας… είναι ένα δείγμα για το τι έπεται, από τις 1/1/2015.

  Για το Κράτος και την Βία… γράφει ο Ασχύλος.

  Και επειδή είναι των ημερών… ο Θ. Κολοκοτρώνης λίγο πριν την μάχη στα Δερβενάκια… είχε βγάλει ένα λόγο, στα παλικάρια του. Σε αυτό τον λόγο του ο Θ. Κολοκοτρώνης είχε κάνει αναφορά σε τρία πράγματα: Στον Θεό, στην Πατρίδα… και στο συμφέρον του καθενός από τους πολεμιστές, για το πλιάτσικο που θα έκαναν στο ασκέρι του Δράμαλη πασά!

  Ας μείνουμε στο "συμφέρον"… μιας και εμάς ουδέποτε μας ενδιέφερε σοβαρά ο Θεός και η πατρίδα… και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε!

  Επειδή λοιπόν οι Αγγλοσάξονες και οι Γερμανοί γνώριζαν το τι μπορέι να κάνει το προσωπικό συμφέρον στον κάτοικο της χώρας των Ελλήνων… του έφτιαξαν ένα ανάλογο κράτος… και το κράτος που έστησαν έδιδε το προσωπικό συμφέρον στον κάτοικο της χώρας των Ελλήνων… αλλά μακροχρόνια αυτό το πρόσχερο συμφέρον, ενεργούσε εναντίων του έθνους των Ελλήνων. Το νεότερο Ελληνικό κράτος ήταν και παραμένη, ένα κράτος βρικόλακας!!! Έτσι χάσαμε τον Πόντο… την Μικρά Ασία… τον ελληνισμό της Αιγύπτου… την Βόρειο Ήπειρο… τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης… Μιλάμε για παράδοση ηθών και εθίμων χιλιάδων ετών… μιλάμε για εκατομμύρια ψυχές… μιλάμε για πολύ αίμα… στον βρικόλακα!

  Αυτό ήταν μια μικρή απάντησει στην πρόταση του άρθρου: "ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ"… μιας και αν βάζαμε διαχειριστή τον Ντίλιγκερ… θα ήταν για όλους μας καλύτερα!

  Ένα άλλο πρόβλημα έγκειτε στο ότι το κράτος είμαστε όλοι εμείς… ο κρατικός, η δημοτικός υπάλληλος… ο αδελφός μας, η μητέρα μας, ο πατέρας μας, ο θείος μας, ο γείτονας μας, ο φίλος μας… ο ψηφοφόρος που ψήφηζε για ολόκληρες τετραετίες, καθάρματα επί το πλείστων των δύο μεγάλων κομμάτων. Με μόνο του κριτίριο το προσωπικό… ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ.

  Αυτή είναι η αλήθεια.. περνούσαμε και ακόμα περνάμε καλά στην χώρα των Ελλήνων.

  Περίμεναν ποτέ τα σημερινά γερόντια ότι θα βρεθούν από την μια μέρα στην άλλη με την χρηματιστηριακή ισοτιμία δραχμής – δολλαρίου… στην χρηματιστηριακή ισοτιμία ευρώ δολλαρίου.. και ότι με το ευρώ θα έχουν ισχυρότερο νόμισμα;! Χωρίς όμως να έχουν αυξήσει κανέναν παραγωγικό τομέα, και παράλληλα τις εξαγωγές;;;!!

  Και βεβαίως όχι!!! Παρ' όλα αυτά, σε αυτή την "τρελή" ευρωδεκαετία 2002-2012… ουδείς παραπονιόνταν για αυτή την οικονομική ευμάρεια… που ήρθε από το πουθενά!!! Απεναντίας!… όλοι μας το απολαμβάναμε… και με δάνεια από τις τράπεζες!!! Χωρίς να μας νοιάζει το άμεσο μέλλον!!

  Εκείνη την ευρωπερίοδο… ο καθένας από εμάς νόμιζε ότι έχει τουλάχιστον τέσσερις όρχις!!! Και είναι γνωστό το τι έχει πει ο Μάο τσε Τουνγκ για όποιον βλέπει ανάμεσα στα σκέλια του, τέσσερις όρχις!!!

  "Μην νομίζεις ότι είσαι υπεράνθρωπος… απλά σε γ@μ@νε"!

  Ακόμα ένα πρόβλημα ήταν ότι εμείς, σε όλη αυτή την ευρωδεκαετία… νομίζαμε ότι είμασταν υπεράνθρωποι!! Λόγο του προσωπικού μας συμφέροντος!!

  Απλά τώρα ήρθε η ώρα της… ολοκλήρωσεις, κάτι το οποίο δεν μας συμφέρει… αυτό είναι όλο.

  Συνεχίζεται…
 5. 0
  0
  Οι κάτοικοι της χώρας των Ελλήνων είναι αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουν αυτό τον Αρμαγεδώνα… γιατί ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδος… βαθύτατα δυτικοτραφείς και υποτακτικός, εξ απαλών ονύχων… μας έχει παραδώσει ως πειραματόζωα σε πάσης φύσεως πειράματα που βρίσκονται σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης φύσως και υπάρξεως.

  Αυτή την στιγμή ολόκληρη η νεότερη Ελλάς… αποτελεί (πλιν του φυσικού φρενοκομείου) ένα τεράστιο Νταχάου… που αρκετοί αποζητούν να διαφύγουν!:^D^:

  Πέραν όμως αυτού του πειράματος… υπάρχει και η πρόσφατη ιστορία των ένδοξων προγόνων μας… αντιστάθηκαν επιτυχώς σε 2 παγκόσμιους πολέμους στην γερμανική ελίτ- κρεατομηχανή… εξ ου και η ομολογία εκ μέρους των σημερινών Γερμανών… περί "τιμωρίας"!!

  Η "τιμωρία" μας δεν έχει σχέση με την κρεπάλη των τελευταίων 10 ετών… αλλά η "τιμωρία" μας, έχει σχέση με τα όσα μεγαλειώδη έπραξαν οι παππούδες μας!!

  Αυτά.

  ΥΓ. Κάθε λαός είναι άξιος την μοίρας του… μην περιμένεις κανέναν να έρθει να σε σώσει… δεν θα έρθει γιατί δεν θέλει να έρθει.
 6. 0
  0
  Σωστός ο Γουίλι παιδιά… Τα κατσιβέλια θα μας την πέσουν αργά ή γρήγορα, αλλά δεν ξέρουν τι έχουν να πάθουν.. ΄Ερχεται η χάση αυτού του αναθεματισμένου φεγγαριού..
 7. 0
  0
  ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΠΑΤΑΤΡΑΚ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ"? ΠΑΝΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ WILLIAM "ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΓΡΉΓΟΡΑ?? ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΑΚΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ" ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΌΣ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΟ ΑΛΛΟ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΆΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ.
  ΗΦΑΙΣΤΟΣ
 8. 0
  0
  Τα τελευταια νεα που εχω εγω ειναι οτι οΣουλειμαν ο Μεγαλοπρεπης θα εισβαλει στο Αιγαιο με ναυαρχο τον καπουνταν πασα, ενω αναστηθηκε ο Ιμπραημ πασα κ θα εισβαλει με χερσαιες δυναμεις απο τον εβρο. Ενω στην Ελλαδα ταυτοχρονα θα γινει πολιτιακη ανωμαλια, δλδ θα παρει το δημο της αθηνας ο Βαλλιανατος κ μετα θα μεταπηδησει(μεταπηδηχτει) στην πρωθυπουργια της χωρας.Οι πληροφοριες ειναι εγκυρες μακαρι να γινει κατι και να μην πραγματοποιηθουν.
 9. 0
  0
  ρε παιδιά..ισχύει ότι θα βρίσκουν τους Έλληνες μετανάστες που χρωστάνε στην Ελλάδα και θα ζητάνε από τις εταιρείες που εργάζονται το μισθό τους???
 10. 0
  0
  ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΣΗΚΩΘΗΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΟΛΑΝΤΡΕΠΟΜΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΕ ΧΑΜΟΣΕΜΕΙΣ ΛΕΩ ΜΗΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΞΕΡΑΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΤΗ ΣΤΑ ΚΟΜΑΤΙΑ ΠΑΘΑΜΕ ΞΕΣΗΚΟΘΗΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΡΕ
 11. 0
  0
  ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΣΗΚΩΘΗΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΟΛΑΝΤΡΕΠΟΜΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΕ ΧΑΜΟΣΕΜΕΙΣ ΛΕΩ ΜΗΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΞΕΡΑΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΤΗ ΣΤΑ ΚΟΜΑΤΙΑ ΠΑΘΑΜΕ ΞΕΣΗΚΟΘΗΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΡΕ
  • 0
   0
   Ρε μάθε γράμματα κ μετα ξε-σηκώνεσαι…αλλα στο μάθημα.της γραμματικής εκανες κοπάνα ΝεοΈλληναρα..
   Andre.
  • 0
   0
   Σωπα ρε επιστημονα εσυ ο καθενας λεει την αποψη του οπως θελει και οπως μπορει εσενα αν σε χαλαει παρε τον Μπαμπινιώτη και κανε καταγγελία καταλαβες? νεο ελληναρα του κωλου και της λεωφορου
 12. 0
  0
  Απο τον καιρο της συστασης τους ταχρηματα των ταμειων ηταν ατοκα μεχρι περιπου το 1986-7??(δεν θυμαμαι καλα) οπου τοτε αρχισαν να τους δινουν ενα τοκο (χαμηλοτερο βεβαια) και αρχισαν να τους χρεωνουν εξοδα διαχειρησης(για τοσο αλητες).
  Τοσα χρονια εκμεταλευονταν τα χρηματα των ταμειων ατοκα και οι 1000δρχ του 1950 παρεμεναν 1000δρχ εως το 1986-7……λοιπον???μιλαμε για αγαπη στο λαο οχι αστεια.
  Και μετα………αυτη η μετριοτητα που λεγεται Σημιτης ψηφισε νομο οπου τα ταμεια θα μπορουσαν να επενδυσουν στο χρηματιστηριο εως το 40%των αποθεματικων του.
  Ετσι αυτη η μετριοτητα μαζι με το αστραφτοδοντη τον Γιαννο (και τους διοικητες των ταμειων τους διορισμενους μεχρι τωρα απ'αυτους)προκειμενου να στηριξουν το χρηματιστηριο πριν αυτο βουλιαξει λιγες μερες πριμ τις εκλογες επενδυσαν τα χρηματα εκει….εκλογες γινανε….την συνεχεια την ξερεται ολοι.
  Επι του Καραμανλη του σουβλακια ειχαμε τα περιφημα δομημενα ομολογα με τα λεφτα των ταμειων …..και εδω ειδαμε οπως και στο χρηματιστηριο την πληρη αποδοση ευθυνων και τιμωριας.
  Εεεεε…..δεν κανουμε και ενα κουρεμα σε αυτα που εμειναν να τοχει να το θυμαται ο κοσμος???
  Να καμαρωσει αυτους που ψηφιζει???
  Τα κουρεψαν λοιπον με το PSI και τωρα λεει παπαλα…..δεν εχουν τα ταμεια χρηματα…….
  Σωπα ρε!!!!!για νεο μας το λενε.
  Ετσι ψηφισαν την ελαχιστη εγγυημενη συνταξη οπως γραφει και ο ΑΥΤΑ πιο πανω στα 360€ οπου τοση θα παιρνουν ολοι εκτος των ανθρωπων που στηριζουν το συστημα.
  Αυτους ψηφισατε……
  Ενας απ'τα ιδια
 13. 0
  0
  Καθε τι που ειναι η καθημερινοτητα μας και το οποιο εξηγηται με απλους υποτυπωδεις συλλογισμους μετατρεπεται συμφωνα με τα σχολια που γινονται σε κατι που που εχει συνομωσιακες διαστασεις συμπαντικων ΜΕΓΕΘΩΝ!!!!
  Πολλοι απο σας δεν μπορειτε να βγαλετε νοημα απο αυτα που διαβαζετε και το νοημα που βγαζετε ειναι τρομακτικα εκτος θεματος!!!!
  Η εξηγηση που μπορω να δωσω ειναι πως παροτι στη χωρα μας συμβαινουν τεραστιες αλλαγες που υποβιβαζουν συνεχως το βιοτικο μας επιπεδο- αυτο παραμενει αρκετα υψηλο με αποτελεσμα να υπαρχει εξασφαλιση τροφης και στεγης, αυτο δινει τη δυνατοτητα για αναζητηση και ικανοποιηση αλλων αναγκων εστω και χαμηλου κοστους λογο κρισης,η δυνατοτητα αυτη οντως ακομη υπαρχει!!!!
  Ανθρωποι των χαοτικων και ψυχοπαθολογικων καταστασεων υπηρχαν παντοτε,η κριση και το στρες που την ακολουθει τους κανει να εκδηλωνουν τα στοιχεια αυτα και ταυτοχρονα να αναζητουν την πολωση που τους'' ανεβαζει'' και τους δινει ''ζωη''!!!!
  Τι νοημα θα ειχε η ζωη τους αν δεν τους παρακολουθουν,δεν τους ψεκαζουν,και δεν τους πολεμα κανενας σε ενα πολεμο που ειναι στα ''μετρα τους''κι αυτοι ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ!
  Ολοι στο Κιατο,ναι στον πολεμο,οχι στην ανακυκλωση,αυτο ειναι ΠΟΛΩΣΗΠΟΡΩΣΗ!!!!!!μαζι σας αδερφια!!!!!!!
  Με τη βοηθεια του ………θα τους γαμησουμε την ………..
  ΝΙΚΟΣ
  • 0
   0
   τα λες πολύ σωστά και πράγματι η λογική εξηγεί όλα τα δεινά αλλά τα λες και … σκληρά!
   Βέβαια αυτό ίσως χρειάζεται για να συνέρχονται/συνερχόμαστε κάπως από τη χαζομάρα ή να επανερχόμαστε σε μια ισορροπία αλλά σκέψου
   α) ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη να πιστέψουν οι άνθρωποι ότι μπορούν με κάποιο τρόπο να τα καταφέρουν. Η απελπισία και η απόγνωση σε πολλούς έχει χτυπήσει κόκκινο….
   β) ότι δεν είναι καθόλου μα καθόλου έτοιμοι οι περισσότεροι να αντιμετωπίσουν την αλήθεια που λέει ότι:
   δυστυχώς, μετά τη μεταπολίτευση (με έδαφος και απογόνους που προετοιμάστηκαν πριν από αυτήν) οι πάντες στην πολιτική είναι βδελύγματα, λαμόγια και αποτυχημένοι της κοινωνίας που επέτρεψαν -γιατί έτσι τους συνέφερε και τους βόλευε για να επιβιώσουν και αυτοί- να επιπλεύσουν οι κουράδες σε όλα τα πιθανά και απίθανα επίπεδα κοινωνικής, καλλιτεχνικής, δημοσιογραφικής, συγγραφικής, δημοσιονομικής, κ.λ.π. ζωής με ελάχιστες εξαιρέσεις. Δεν είναι εύκολο να το δεχτείς και να το καταλάβεις αυτό. Δεν είναι δυνατόν να έχουν πιαστεί τόσες γενιές μαλάκες…. άντε πείσε τους για το αντίθετο…
   Τώρα θα μου πεις, είναι αυτή διέξοδος; θα τρελαθούνε/με στο τέλος!
   Ναι αλλά σκέψου επίσης ότι είναι μια καλή αρχή το γεγονός πως τουλάχιστον έχουν/έχουμε αρχίσει να συνειδητοποιούμε ότι ΠΡΕΠΕΙ να βρεθεί ένας τρόπος να τα καταφέρουμε.
   Προς το παρόν εκφράζεται μέσα από αυτές τις "ιστορίες". Ας ελπίσουμε ότι θα μετασχηματιστεί και αλλιώς.

   Υ.Γ. μη τσιμπάμε όμως συνέχεια με τις μπανανόφλουδες (π.χ. "Ποτάμι"), είπαμε…. να μετασχηματιζόμαστε σιγά σιγά…
 14. 0
  0
  χρειαζετε να μετανοησουμε
  χρειαζετε να πιστεψουμε ΑΛΗΘΙΝΑ στον τριαδικο θεο ΠΑΤΕΡΑ ΥΙΟ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ
  χρειαζετε να προσευχομαστε στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥς

  Ο ΠΛΑΝΗΤΗς ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΧΥΛΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΥΠΕΡΝΙΚΑ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΗ ΑΝΙΣΟΡΟΠΟ'Ι'Α ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΑΣΧΗΜΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

  Υ.Γ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΓΟΝΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ ΤΟ:

  Η Μ Α Ρ Τ Ο Ν ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΣΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΕΝΩΠΙΟΝ ΣΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΑΘΟ ΘΕΛΗΜΑ ΣΟΥ ΟΠΟΥ ΠΡΑΞΑΜΕ (διαφοροι απο εμασ) ΤΑ ΠΟΝΗΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΥΛΑ)
  ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΚΑΙΡΟ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟ ΘΕΛΗΜΑ ΣΟΥ

  ΚΑΙ ΣΥ ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΕΞΟΥ ΤΙΣ ΙΚΕΣΙΕΣ ΜΑΣ
  ΚΑΙ ΔΙΝΕ ΜΑΣ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ
  ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕς ΜΑΣ

  xristianiko mhnyma.com
 15. 0
  0
  Ανέκδοτο, θα προλάβουν να γίνουν Ευρωεκλογές !!!
  Από Δευτέρα του Πάσχα (21 Απριλίου Μπρρρρ), αρχίζει,
  από τις χρηματαγορές της Ασίας το μεγάλο γλέντι, ελπίζω το CNN,
  να έχει ζωντανή κάλυψη από Wall Street για να βλέπουμε τους Χρηματιστές,
  να πηδάν από τα παράθυρα ( Jump you fuckers !! )
  • 0
   0
   δεν ειναι το Μπρρρρ για τη Δευτέρα του Πάσχα (21 Απριλίου )

   Ειναι μια μερα νωριτερα ΤΟ Μπρρρρ Πάσχα 20 Απριλίου 2014
   ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ
   ΡΩΤΑ ΕΝΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ
   ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Μπρρρρ.
   Μπρρρρ……………
 16. 0
  0
  Όταν μέχρι το ξέσπασμα της κρίσης(2010) είχαμε περίπου 1.500.000 δημοσίους υπαλλήλους(είτε μόνιμοι,είτε αορίστου,είτε ορισμένου, stage και πολλών ακόμα ειδών συμβάσεων) με συνολικό κόστος κοντά 30 δις ευρω/ετησίως περιμέναμε να γίνει κάτι διαφορετικό;;;
  Τώρα απλά έχουμε 1.000.000 δημοσίων υπαλλήλων αφού διώξανε τους stage.
  Απογραφή πραγματική των δημοσίων υπαλλήλων δεν έγινε ποτέ ολοκληρωμένη το 2010(όλοι ξέρουμε ότι δεν απέγραψαν δεκο κ.α.)

  Βάλτε και τους εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχων του δημοσίου (αλλά και του ιδιωτικού τομέα) ετών 55, 50 αλλά και 40…!!! ετών.
  Βάλτε τους δεκάδες χιλιάδες μούφα συνταξιούχους και δικαιούχους επιδομάτων όπως και τα εκατομύρια των λαθρο που τα έχουν όλα τζάμπα.
  Βάλτε και τους εκατοντάδες χιλιάδες κηφήνες του δημοσίου που κατέφαγαν δεκάδες δις ευρώ μαζί με τους ανωτέρους τους(ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ) είτε με τις καταληστεύσεις του δημοσίου(πχ ικα καλλιθέας) είτε με τους τζάμπα μισθούς τους που πέρνουν έχοοντας μπει στο δημόσιο με πλαστά διακιολογητικά.

  Θέλει πολύ να καταλάβει ο οποιοσδήποτε Έλληνας ότι 2,5 εκατομύρια εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;;;
 17. 0
  0
  Συμφωνώ με τον 1:42 π.μ.
 18. 0
  0
  Ανωνυμε 6.43 ετσι ακριβως ειναι. Ξερω τυπισα του πολεμικου ναυτικου που μπηκε τελειωνοντας το λυκειο με μεσο του μπαμπακα. Κατοπιν εβαλε τον αντρα επαγγελμα ψαρας στην δημοσια υπηρεσια νερου. Να κανει τι? Που?ποτε? Αφου μονιμα στην βαρκα του ηταν κ ειναι αυτος. Ο μισθος πεφτει απο δημοσιο ομως. Αυτη 42 κ ηδη 3 χρονια συνταξιουχος. Ελεος απο τα 39? Πηραν σπιτι με δανειο κ εκαναν ενα μεγαθηριο. Τωρα κινδυνευουν να τους το παρει η τραπεζα κ πουλανε μερος του σπιτιου. Καποια διαμερισματα. Οχι δεν λυπαμαι. Το σκεφτικο τους ηταν πως θα βολευτουν να δουλεουν αλλοι κ αυτοι συνταξη απο τα 40. Ε οχι. Πρεπει να σταματησει ολο αυτο καποια στιγμη.
  • 0
   0
   Ετσι ακριβως…και αν κυτταξουμε γυρω μας θα μετρησουμε ο καθενας τουλαχιστον 20-30 περιπτωσειε σαν αυτες χωρια οσες ακουσαμε χωρια τα φακελακια κλπ.
   Πως να στηριξεις τοσους…..δεν γινεται….με εναν ιδιωτικο τομεα σε συνεχη κυνηγητο…..και μη πουν οτι και αυτοι κλεβανε…..κλεβανε εν γνωσει τους.
   Οταν δεχοταν η εφορια 900€ τιμολογιο απο υδραυλικους και ηλεκτρολογους κλπ.για την κατασκευη σπιτιου 120 τετραγωνικων δεν φταιει ουτε ο ιδιοκτητης ουτε ο καθε τεχνιτης.
   Και τωρα που δεν υπαρχει μια στην αγορα τα θυμηθηκαν ολα.
   Τελος παντων…..μη μας περνανε για κοροιδα τουλαχιστον.
   Ενας απ'τα ιδια.
 19. 0
  0
  …σε λιγοτερο απο μερικους μηνες
  (τουλαχιστον 4 ) οι οδομαχιες με την ενομο ταξη , θα ειναι καθημερινο φαινομενο και αιτια θα ειναι η φτωχια που θαρχισει να επιρεαζει την -παλε
  ποτε μεσαια ταξη , μετα την βιαια πτωση των μισθων και των σνταξεων.Οι συνταξιουχοι στη χωρα θα διπλασιασθουν και οι εν ενεργεια πολιτες (ανεργοι και ενεργοι) δεν θα μπορουν να τους καλυψουν απο εισφορες στα ταμεια.Τα ταμεια ηδη εχουν καταρευσει και η κατασταση ειναι μη αναστρεψιμη.Οικονομικος αποκλεισμος απο τους δανειστες.Οι βρωμιαριδες πολιτικοι και " οι οικογενειες " εχουν συσωρευσει τοσο χρημα. , τουλαχιστον για δεκα γενεες!
  -Ε Σ Υ , και με το συμπαθειο , βλακα ψηφοφορε του συστηματος , αν συνεχισεις να " σφυριζεις μονο" , ηρθε η ωρα να καταπιεις την σφυριχτρα σου.
 20. 0
  0
  Εγω παλι ανωνυμε 10.22 μ.μ νομιζω πως κ παλι κανενας ξεσηκωμος δεν θα υπαρξει. Τοσοι ανεργοι που ειναι? Και τις καφετεριες δεν τις βλεπω αδειες. Ακομα τρωνε συβνταξουλες? Ελεος
 21. 0
  0
  ενα δεν καταλαβατε οτι η Ε Λ Λ Α Δ Α ποτε δεν πεθαινει
 22. 0
  0
  Όλη αυτή η τρομολαγνεία, προέρχεται, από αυτά τα υπάνθρωπα παπαδαριά, που στην πλειονότητά τους, εκτός πολύ ελαχίστων εξαιρέσεων, μισούν τους ανθρώπουν και τον Θεό μας και αγαπούν ΜΟΝΟ την θρησκεία τους. Οι πάλαι ποτέ γραμματείς και φαρισαίοι, οι σταυρωτές του Ιησού Χριστού, κάνουν φανερή την παρουσία τους, τρομοκρατώντας τον κοσμάκι περί πολέμου με την Τουρκία, επί δεκαετίας και πλέον. Ντροπή τους.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί