18:08 - 20/02/2014

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΙΜΟΥ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΧΑΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ – ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Η εργασία που εμπνεύστηκε εν μέρει από την ταινία «Avatar». Ενας πίθηκος θα μπορούσε να ελέγξει το σώμα ενός άλλου πιθήκου χρησιμοποιώντας μόνο τη σκέψη συνδέοντας τον εγκέφαλο της «μαριονέτας» μαϊμού με τη σπονδυλική στήλη της άλλης μέσω μιας πρόσθεσης, λένε οι ερευνητές.

Τα ευρήματα αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε εμφυτεύματα που θα βοηθήσουν τους ασθενείς να ξεπεράσουν την παράλυση, πρόσθετουν οι επιστήμονες.

Η παράλυση λόγω των νεύρων ή της βλάβης του νωτιαίου μυελού παραμένει μια πρόκληση για τις σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές.

Οι επιστήμονες προσπαθούν τώρα να αποκαταστήσουν τη μετακίνηση σε τέτοιους ασθενείς με διεπαφές μηχανικού εγκεφάλου, που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να ενεργοποιούν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή να ελέγχουν τα ρομποτικά άκρα.

«Εμπνεύστηκα λίγο από την ταινία« Avatar »,», δήλωσε ο Ουίλιαμς. Ο κύριος χαρακτήρας στην ταινία είναι ένας παραπληγικός, που συνδέει το μυαλό του σε έναν υπολογιστή που τον βοηθάει να ελέγχει ένα τεχνητό σώμα.

Η μαϊμού που χρησίμευσε ως βασικός πίθηκος συνδέθηκε με ηλεκτρόδια στον εγκέφαλό, ενώ ο πίθηκος που χρησίμευσε ως άβαταρ καλωδιώθηκε στη σπονδυλική του στήλη. Το χέρι του άβαταρ τοποθετήθηκε σε ένα χειριστήριο που έλεγχε ένα δρομέα που εμφανιζόταν στην οθόνη του κύριου πιθήκου.

Η μαϊμού άβαταρ ήταν ναρκωμένη, ώστε να μην έχει κανέναν έλεγχο πάνω στο σώμα της. Οι υπολογιστές αποκωδικοποίησαν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου του κύριου πιθήκου και αναμετέδωσαν εκείνα τα σήματα στο νωτιαίο μυελό και τους μυς του πιθήκου άβαταρ. Αυτό επέτρεψε στον βασικό πίθηκο να ελέγχει τον κέρσορα με την κίνηση του χεριού του άβαταρ. Ο βασικός πίθηκος λάμβανε ως αμοιβή χυμό, αν κινούσε με επιτυχία τον κέρσορα πάνω σε ένα στόχο.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι ο στόχος αυτής της έρευνας δεν είναι για ένα άτομο να ελέγχει το σώμα του άλλου. Αντίθετα, όταν πρόκειται για τη θεραπεία ασθενών με κακώσεις νωτιαίου μυελού, όπως η τετραπληγία, «οραματιζόμαστε βάζοντας ένα μικροτσίπ στον εγκέφαλο να καταγράψουμε τη δραστηριότητα πίσω από την πρόθεση για τη μετακίνηση και ένα άλλο μικροτσίπ στο νωτιαίο μυελό κάτω από την περιοχή του τραυματισμού για να υποκινήσουμε τις μετακινήσεις των άκρων, και στη συνέχεια να συνδέουμε τα μικροτσίπ », δήλωσε ο Ουίλιαμς.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. 0
  0
  Δεν νομιζω οτι χρειαζεται . Ειμαστε ηδη ετοιμοι , δεν υπαρχει λογος . Η επιθυμια τους , διαταγη μας . Γιατι να μπουν σ αυτη τη διαδικασια ; Τι παραπονο εχουν απο μας ; Πιο σκλαβοι δεν .
 2. 0
  0
  Προσοχη ο αντίχριστος κυκλοφορει στους δρόμους της αθήνας.Λεγετε το μορο του σερ γουλο και πατερας το διασημο καρτουν της τιβι με λακακι ατομο σεργουλοπουλος
 3. 0
  0
  Μοναδικη καινοτομία στα χρονικά κιπαπια του διαβόλου.Οταν μεγαλώσει το μω ρο του σερ γουλο θα πηδήξει τον πατερα του σε αντιθεση με το διαχρονικο ρητο ο διαβολος πηδουσε τα παιδια του
 4. 0
  0
  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ο σερ γουλφ αυτη τη στιγμη κανει περιπατο στο αλσος παγκρατιου
 5. 0
  0
  Ωχ χεστηκε ο αντι οποτε ο σεργουλοπουλος χαίρεται που θα του αλλάξει πάνα ευκαιρία να θαυμάσει το πουλι του γιουτου
 6. 0
  0
  JOHNNY MNEMONIC

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί