20:06 - 03/12/2014

ΕΚΤΑΚΤΟ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ


Για πρώτη φορά, το ΝΑΤΟ ενέκρινε την συγκρότηση στρατιωτικής δύναμης ταχείας επεμβάσεως, για την προστασία της συμμαχίας ενάντια στην ρωσική απειλή….λόγω της προσάρτησης της χερσονήσου της Κριμαίας από την Ουκρανία, αναφέρει η εφημερίδα outlookindia.com.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των 28 κρατών του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) έδωσαν το πράσινο φως, για την στάθμευση της δύναμης ταχείας επεμβάσεως « Rapid Deployment Force» στην Ευρώπη, για πρώτη φορά μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου, σε συνάντηση τους στις Βρυξέλλες.

Η δύναμη αυτή, που θα αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» του ΝΑΤΟ, θα τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία στις αρχές του 2015 και θα αποτελείται από στρατεύματα από την Γερμανία, την Ολλανδία και την Νορβηγία.

Η Γερμανία έχει εκφράσει την ετοιμότητά της μάλιστα να αναλάβει την ηγεσία της δύναμης, μαζί με την συνεισφορά ενός ειδικά εκπαιδευμένου, σύμφωνα με πληροφορίες, γερμανο-ολλανδικού σώματος που βασίζεται στην περιοχή Munster, εργαζόμενη για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Walter Steinmeier.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μίλησε για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε από τους υπουργούς Εξωτερικών, ως «τη μεγαλύτερη αύξηση στην συλλογική άμυνα από το τέλος του ψυχρού πολέμου».

«Η προτεινόμενη νέα δύναμη αποτελεί μέρος του « Σχεδίου Δράσης ετοιμότητας »του ΝΑΤΟ, το οποίο συμφωνήθηκε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, ως απάντηση στην αλλαγή της κατάστασης της ασφάλειας στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των επιθετικών ενεργειών της Ρωσίας μέσα και γύρω από την Ουκρανία», ανέφερε η ανακοίνωση της συμμαχίας .

Το σχέδιο θα επιτρέψει στο ΝΑΤΟ να ανταποκριθεί «στις οποιεσδήποτε απειλές» από όπου και αν προέρχονται», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

«Η εφαρμογή του έχει ήδη ξεκινήσει μέσω της αυξημένης παρουσίας νατοϊκών μονάδων σε στεριά , αέρα , και θάλασσα, και στο έδαφος του ανατολικού τμήματος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ . Εμείς θα εφαρμόσουμε το σχέδιο δράσης για την έγκαιρη ετοιμότητα και πληρότητα στον στρατιωτικό τομέα », είπε ο ίδιος αξιωματούχος.

Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα αποφασίσουν για το μέγεθος της Δύναμης ταχείας επεμβάσεως, τον Φεβρουάριο, με σκοπό να καταστεί λειτουργική η δύναμη αυτή το 2016,δήλωσε ο γγ του ΝΑΤΟ .

Οι υπουργοί Άμυνας ανέφεραν επίσης σε κοινή δήλωση τους, ότι εργάζονται πάνω και σε άλλα μέτρα που προβλέπονται από το Σχέδιο Δράσης ετοιμότητας, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας μιας κατάλληλης πολυεθνικής διοίκησης ελέγχου της παρουσίας νατοϊκών δυνάμεων στα εδάφη της ανατολικής Ευρώπης με ταχείς ρυθμούς.

Στο Pentapostagma.gr, με σειρά άρθρων όλο αυτό το διάστημα αναφέραμε πληροφορίες σχετικά με την ευθεία αντιπαράθεση ΝΑΤΟ και Ρωσίας. Αυτό όμως το νατοϊκό σχέδιο, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της Ρωσίας στην Κριμαία αποτελεί «προάγγελο» πολεμικών γεγονότων στην ανατολική Ευρώπη.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. 0
  0
  Αφηστε το σχολιο σας εδω …
 2. 0
  0
  ΣΤΆΧΤΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ! Είχε πεί ο γέρον Πάισιος
 3. 0
  0
  Όπως ο φίλος των 3 Δεκεμβρίου 2014 – 11:56 μ.μ. και συμπληρώνω :
  Κρίμα γιατί τους Νορβηγούς τους πήγαινα, ήταν καλά παιδιά!!!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί