01:01 - 31/10/2014

ΕΚΤΑΚΤΟ!!!ΡΩΣΙΚΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ!!!

Αιγαίο έκαναν τον ουρανό της Ευρώπης τα ρωσικά βομβαρδιστικά μέχρι και με τουρκικά πιάστηκαν σε εμπλοκή. Ναι τώρα η Ευρώπη δικαιολογημένα θα γίνει ρωσοφοβική…. Πετούν ανεξέλεγκτα στους αιθέρες της ρωσικά βομβαρδιστικά…..πορτογαλικά, γερμανικά, αγγλικά, τουρκικά κ.α επιχειρούν να τα αποτρέψουν. Η Ρωσία πάντα ανησυχεί το ΝΑΤΟ. Η Βορειοατλαντική Συμμαχία ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ ότι ήταν σε συναγερμό μετά την «έντονη δραστηριότητα της ρωσικής αεροπορίας στους αιθέρες της Ευρώπης. ».

Το ΝΑΤΟ σε Twitter ανάρτησε την είδηση.

Tις 2 τελευταίες ημέρες η συμμαχία έχει διεξαγάγει πολλές αεροπορικές παρεμβάσεις για να απαντήσει σε αυτήν την υπερδραστηριότητα από ρωσικής πλευράς.Σε 4 διαφορετικά μέρη απογειώθηκαν αεροσκάφη της συμμαχίας για να ανατιπαραταχθούν σε τέσσερις ομάδες στρατιωτικών ρωσικών αεροσκαφών σε χώρους όπως η Βαλτική θάλασσα,η Βόρεια θάλασσα και η Μαύρη θάλασσα διευκρίνισε το ΝΑΤΟ στο ανακοινωθέν του. Η Συμμαχία κανει λόγο για ασυνήθιστη δραστηριότητα μεγάλης κλίμακας των ρώσων.Η ίδια δεν αναφέρεται καθόλου ούτε κατ΄υπαινιγμόν στην ουκρανική κρίση που προκάλεσε την ένταση μεταξύ Ρωσίας και Δυτικών.Η Συμμαχία απέστειλε μαχητικά αεροσκάφη στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης που είναι μέλη του ΝΑΤΟ όπως αυτές της Βαλτικής,τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και τη Πολωνία για να τις καθησυχάσει και να τις διασφαλίσει.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό που έχει την έδρα του στην πρωτεύουσα της Ευρώπης υπήρξε ήδη μέσα στο 2014 τριπλάσια παρουσία ρωσικών μαχητικών ήτη ‘100 αναχαιτίσεις”.

Αυτήν την Τετάρτη η πιο σημαντική επέμβαση κινητοποίησε αεροσκάφη από 3 χώρες της Συμμαχίας μετά τον εντοπισμό μιας ομάδας 8 ρωσικών πολεμικών αεροπλάνων – 4 καταδιωκτικών και 4 ανεφοδιασμού- που πετούσαν σε σχηματισμό στον Ατλαντικό.Νορβηγικά αεροσκάφη σηκώθηκαν για να ταυτοποιήσουν .Τα 6 άλλαξαν πορεία τα 2 όμως βομβαρδιστικά TU-95 συνέχισαν αποφασιστικά το δρόμο τους.

Μαχητικά της Βασιλικής βρετανικής αεροπορίας απογειώθηκαν τότε για να τα θέσουν υπό τον έλεγχό τους και αργότερα παρέδωσαν την ευθύνη της παρακολούθησής τους σε πορτογαλικά αεροσκάφη. Τα ρωσικά βομβαρδιστικά ξαναεπέστρεψαν κατευθυνόμενα προς την ΜBρετανία όπου βρετανικά και νορβηγικά τα ακολούθησαν.
«Οι ρώσοι αυτό που θέλουν είναι απλά να τεστάρουν την άμυνά μας» δήλωσε εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ τα ρωσικά αεροσκάφη δεν υπέβαλαν σχέδιο πτήσης, δεν είχαν καμιά επαφή με τις αρχές της πολιτικής αεροπορίας,και δεν επικοινώνησαν «αυτό αποτελεί έναν ενδεχόμενο κίνδυνο για τις πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας.»

Μια άλλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τουρκικά μαχητικά πάνω από τη Μαύρη θάλασσα για να ελέγξουν ένα σχηματισμό 4 ρωσικών βομβαρδιστικών εκ των οποίων 2 TU-95 ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ. Αλλά και οι γερμανοί την Τρίτη δραστηριοποιήθηκαν αντίστοιχα για 7 ρωσικά αεροσκάφη που πέταξαν πάνω από τη Βαλτική.
To NΑΤΟ παρεμβαίνει με μαχητικά κάθε φορά που ένα στρατιωτικό αεροσκάφος δεν δίνει στοιχεία και στίγμα και δεν επικοινωνεί με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ή δεν καταθέτει σχέδιο πτήσης ενώ προσεγγίζει τον εναέριο χώρο των μελών της Συμμαχίας.

Η δραστηριότητα αυτού του τύπου των ρωσικών αεροσκαφών έχει διπλασιαστεί από την αρχή της χρονιάς απεκάλυψε αρχές του Οκτώβρη υψηλά ιστάμενο στέλεχος της Συμμαχίας καθώς ο νεός ΓΓ της ο Jens Stoltenberg είχε επισκεφθεί

την Πολωνία. (20minutes.fr 29/10/14)

ΤΟ ΝΑΤΟ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 60ΧΡΟΝΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΜΑΣ

Έγκειται στην ευθικρισία και την συνείδηση του καθενός να χαρεί ή να προβληματιστεί από το νατοικό κοπλιμέντο.Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg ευχαρίστησε την Ελλάδα για την αμέριστη υποστήριξή και συμβολή της στη Συμμαχία κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Αθήνα σήμερα “Σας ευχαριστώ για όλη τις συνεισφορά σας στην κοινή ασφάλεια,” τόνισε. « το ΝΑΤΟ έχει δεσμευτεί για να διατηρήσει την Ελλάδα ασφαλή. (σσ.και την Κύπρο;)
“Για το ουκρανικό ο ΓΓ σε μια απόλυτα σημειολογική κίνηση κάλεσε από την Αθήνα τη Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της, να παύσει τις αποσταθεροποιητικές της κινήσεις και να καταβάλει ιδιαίτερες προσπάθειες για να γίνει σεβαστή η εκεχειρία. Ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει υπονομευτικές τις εκλογές των ρωσογενών της Ουκρανίας σε σχέση με το Μινσκ και την ειρήνη.(nato.int 30/10/14)

UPDATE/Aλλά και το courrierinternational 30.10.14 αποκαλύπτει ότι τα ρωσικά μαχητικά που πέταξαν πολύ κοντά στο νησί της Δανίας Bornholm τον Ιούνη δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά προσομοίωση πυραυλικών επιθέσεων.Την πληροφορία αυτή δημοσιοποίησαν στις 30 Οκτωβρίου οι μυστικές υπηρεσίες της σκανδιναβικής χώρας. Η έκθεση τους αποκαλύπτει ότι τα αεροσκάφη πέταξαν πολύ χαμηλά προς το νησί σαν να ήταν επανδρωμένα με πυραύλους έτοιμα προς επίθεση.Πριν παραβιάσουν τον εναέριο χώρο έστριψαν.Η άσκηση αυτή παραγματοποίηθηκε ενώ όλη η αφρόκρεμα της πολιτικής σκηνής της χώρας ήταν συυγκεντρωμένη στο νησί για το ετήσιο φεστιβάλ Folkemodet. Ηταν η πιο σημαντική στρατιωτική ρωσική άσκηση στη Βαλτική μετά το 1991 και είχε τέτοιο επιθετικό χαρακτήρα που είχαν πολύ καιρό να δουν οι σκανδιναβοί. Στην άλλη άκρη της Ευρώπης ο πορτογαλικός τύπος στις 29 Οκτώβρη ασχολήθηκε με την πτήση των 2 ρωσικών βομβαρδιστικών Tupolev Tu-95 κοντά στις ακτές lusitaniennes και την παρέμβαση των 2 πορτογαλικών F-16 .O ρώσος Υπ.άμυνας δήλωσε στην Ο Οbservador ότι τα αεροσκάφη τήρησαν όλα τα προβλεπόμενα και κινήθηκαν στις ουδέτερες ζώνες.

Ο δημοσιογράφος Nuno Rogeiro διεθνολόγος θεωρεί ότι αυτή η στάση της Ρωσίας έχει να κάνει με το ουκρανικό και είναι ένας τρόπος να επιδείξει τα δυνατά της σημεία στην Ατλαντική . Σε 2 ημέρες 19 ρωσικά μαχητικά “αναχαιτίστηκαν “στον ευρωπαικό χώρο από τις νατοικές δυνάμεις.

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π >

dimpenews

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (11)

 1. 0
  0
  αυτο που φοβάμαι είναι μη βάλουν κανένα δικό μας να καταρίψει ρωσικό αεροπλάνο ….κάνουν που κάνουν παιχνίδι στις πλάτες μας θα μας βάλουν στην κυριολεξία στη μέση …..να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα.
 2. 0
  0
  ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΧΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ?
  • 0
   0
   Ναι ειναι αλήθεια. Τον εξέτασα προχτές….

   Που να ξέρουμε ρε φίλε? Ειναι ερώτηση τώρα αυτή?
   Ποιος περιμένεις να σου απαντήσει????
  • 0
   0
   Δινω μεγάλες πιθανότητες να ρίξουν οι Τούρκοι δικό τους
   και να πουν οτι το ρίξαμε εμείς.
   Ειναι ικανοί για όλα….
 3. 0
  0
  Τοσα χρονια που τετοια κανουν τα πιθηκια απο απεναντι καλα ητανε ομως ε ?
 4. 0
  0
  Κοντος ψαλμος αλληλουια.Ηρθε η ωρα που το… "γατος γ@μει γατος χαιρεται και σκουζει", τελειωσε για παντα. Και αυτο γιατι απλα..,ΞΥΠΝΗΣΕ Η ΑΡΚΟΥΔΑ.Για δουμε να δουμε τωρα τα αμερικλανακια!!! Οπου τα βολευε εκαναν τον..γατο.., τωρα? νομιζουν οτι εχουν να κανουν με Δ' εθνικη τωρα , οπως με την ΕΛΛΑΔΟΥΛΑ?
 5. 0
  0
  karkino den ksero ala ksero oti einai kodopoytanos.john
 6. 0
  0
  Γεια σου Πούτιν. Δείξε πυγμή. Σε φοβούνται όλοι αλλά το παίζουν νταήδες.
 7. 0
  0
  ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ!http://www.sport-fm.gr/newspapers/eleftheriora/latest/
 8. 0
  0
  θα βαλουν εμας να καταρριψουμε Ρωσσικα που καταρριπτουν Τουρκικα που εμπλεκονται Ισραηλινα,που παρακολουθουν νατοικα,που παραμονευουν Ευρωπαικα,που θελουν να γινουμε ολοι ενα ματσο βιολες……Το πιασατε το υποοοονοουμενοοοοοο,εεεεεετσιιιιιιιιιιι……..

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί