10:34 - 17/01/2015

Διαβάστε τι έρχεται μετά τις εκλογές – Τι ανακοίνωσε η NASA

Τελικά μπορεί να υπάρχουν και χειρότερα…

O αστεροειδής «2004 BL86» έχει διάμετρο περίπου μισού χιλομέτρου και σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΑΣΑ θα περάσει στις 26 Ιανουαρίου σχετικά κοντά από τη Γη.

Πρόκειται για το κοντινότερο πέρασμα που θα κάνει αστεροειδής τέτοιου μεγέθους έως το 2027, όταν ο επίσης μεγάλος αστεροειδής «1999 ΑΝ10» αναμένεται να πλησιάσει τον πλανήτη μας.

Στο κοντινότερο σημείο του από τη Γη στις 26 Ιανουαρίου, ο «2004 BL86» θα βρεθεί σε απόσταση περίπου 1,2 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Ο εν λόγω αστεροειδής δεν αναμένεται να ξαναπλησιάσει τη Γη μέσα στα επόμενα 200 χρόνια.

Η NASA και άλλες διαστημικές υπηρεσίες και αστεροσκοπεία ανά τον κόσμο σχεδιάζουν να μελετήσουν τη διέλευση του αστεροειδούς για να μάθουν περισσότερα πράγματα για τον ίδιο και γενικότερα γι’ αυτά τα ουράια σώματα, που αποτελούν δυνητική απειλή για τον πλανήτη μας.

Ο διαμέτρου 550 μέτρων αστεροειδής ανακαλύφθηκε το 2004 από ένα αμερικανικό τηλεσκόπιο στο Νέο Μεξικό και αναμένεται, όταν πλησιάσει και άλλο τη Γη, να είναι ορατός στο βόρειο ημισφαίριο ακόμη και από τους ερασιτέχνες αστρονόμους με τα μικρά τηλεσκόπιά τους.

Νέο ευρωπαϊκό τηλεσκόπιο ειδικά για εξωπλανήτες

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησε η λειτουργία του νέου ευρωπαϊκού τηλεσκοπίου NGTS (Next-Generation Transit Survey), που είναι εγκατεστημένο στη Χιλή και θα εστιάσει την έρευνά του στην αναζήτηση εξωπλανητών, ιδίως όσων μοιάζουν με τη Γη.

Αφότου το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ» τέθηκε δεκτός λειτουργίας το 2013, υπάρχει ένα κενό στην αναζήτηση εξωπλανητών, το οποίο φιλοδοξεί να καλύψει το NGTS, που θα δώσει έμφαση στην εύρεση πλανητών με διάμετρο δύο έως οκτώ φορές μεγαλύτερη από τη διάμετρο της Γης (οι λεγόμενες σούπερ-Γαίες).

Το NGTS βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO) στο Παρανάλ και αποτελείται από μια διάταξη 12 μικρών τηλεσκοπίων, το καθένα διαμέτρου 20 εκατοστών, τα οποία έχουν κατασκευαστεί από βρετανικά και ελβετικά πανεπιστήμια, καθώς και από τη Γερμανική Διαστημική Υπηρεσία.

Αν και το NGTS δεν ανήκει οργανικά στο ESO, οποιαδήποτε ανακάλυψη κάνει, θα επιβεβαιώνεται με μεγαλύτερη λεπτομέρεια από τα ισχυρότερα τηλεσκόπια του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου, όπως το Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο (VLT) και το υπό κατασκευή Υπερβολικά Μεγάλο Τηλεσκόπιο (ELT).

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (5)

 1. 0
  0
  Είδατε τι θα σας φέρει ο Σύριζας;;;;
  ~adonis georgiadisssss
 2. 0
  0
  ΜΕΡΟΣ-Α
  H MOYΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΔΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ…Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΗΘΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ …ΔΙΝΕΙ ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ… ΦΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ …ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ …ΧΑΡΙΖΕΙ ΧΑΡΑ ΣΤΗ ΛΥΠΗ …ΚΑΙ ΖΩΗ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ…[ ΠΛΑΤΩΝΑΣ ]

  Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΕΠΙΣΗΣ … ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΡΡΗΤΟ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΝΟΗΤΟ ΘΕΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΕΝΤΩΝΕ ΤΗΝ ΑΚΟΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΛΩΝΕ ΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΗΧΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ …ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ….ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΙΚΟΥΣ [ ΥΠΕΡΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥΣ ] ΗΧΟΥΣ…

  ΜΕΡΟΣ-Β
  ΟΙ ΔΥO BOΓΙΑΤΖΕΡ ΕΔΩΣΑΝ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΗΧΩΝ [ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΦΩΝΩΝ ] ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΑ …ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ…ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ '' ΔΟΝΗΤΙΚΟΙ ΗΧΟΤΟΠΟΙ ''…[ ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΙΤΑ ΟΙ ΔΥΟ ΒΟΓΙΑΤΖΕΡ ΦΙΜΩΘΗΚΑΝ ]…

  Ο ΗΛΙΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΑ 12 ΣΕ ΑΝΘΡΑΚΑ 7…ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ Η [ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ] ΗΛΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΤΗ ΔΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ …ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟΣ [ ΑΝΘΡΑΚΑΣ ] ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΤΡΟΝΙΟ[ ]….ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ [ ΜΥΣΤΗΡΙΕΣ] ΗΛΙΑΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ [ STRANGE EMITIONS BY SUN ]…ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟΥΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΚΑΙ '' ΣΠΑΖΕΙ '' ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ..

  Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΑΠΟ 7 ΣΕ 12 ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ…ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ ΜΑΣ [ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ] ΣΤΕΛΝΕΙ ΗΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ [ ΚΑΙ ΦΩΤΟΧΥΣΙΕΣ ] ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΜΑΣ…ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΖΩΝΗ ΤΩΝ ΦΩΤΟΝΙΩΝ…

  ΟΙ ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ ΜΑΣ ΣΑΝ ΦΩΣ [ ΦΩΤΟΧΥΣΙΕΣ ] ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ…. ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ [ ΟΧΙ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ] ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ…ΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΠΛΕΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ….

  ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

  ΥΓ. 1 ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ KEPLER ΑΡΑΓΕ ΤΥΧΑΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ 2013 ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ…
  ΥΓ.2 ΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ NASA ΜΕΔΕΝ….


  • 0
   0
   ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ
  • 0
   0
   ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ,ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ.ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΠΑΤΟΡΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. ΕΣΥ ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΕ ΠΟΙΟ ΧΡΟΝΟΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟ ΕΝΤΑΣΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΦΟΣΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΙΑ 2Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΕΟ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΗ,ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ.

   "Σεξαπηλιον της Τροιας"
 3. 0
  0
  ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ 1993 ΠΙΤΣΑΔΟΡΟΥ ΣΑΜΑΡΑ.
  ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί