11:53 - 28/11/2014

ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΛΩΣΣΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ!

Εκπαιδευτική τουρκοποίηση της Θράκης – υποβιβασμός της Ελληνικής σε δεύτερη γλώσσα – βίαιος εκτουρκισμός των Πομάκων και Ρομά, καθώς και των Ελλήνων μουσουλμανοπαίδων στην ακριτική περιοχή.

Αυτός είναι ο τριπλός στόχος της Άγκυρας, που αποκαλύπτεται από την προκλητική πρόταση μέσα στην ελληνική βουλή την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καρά Γιουσούφ Μεμέτ Αϊχάν, που ζήτησε να διδάσκεται ως μητρική γλώσσα στα μειονοτικά μουσουλμανικά νηπιαγωγεία της Θράκης η τουρκική γλώσσα ως πρώτη και η ελληνική γλώσσα ως δεύτερη, προκαλώντας σάλο σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής.

Το σχέδιο για εκτουρκισμό των παιδιών των μουσουλμάνων της Θράκης έχει ξεκινήσει πριν τρία χρόνια σχεδόν, όταν τον Ιανουάριο του 2012 οι δύο διευθυντές των ιδιωτικών Γυμνασίων-Λυκείων Ξάνθης και Κομοτηνής Χικμέτ Σακίρ και Τουνάλπ Μεχμέτ σαν κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου που είχε οργανώσει η Πολιτιστική Εκπαιδευτική Εταιρεία της Μειονότητας της Δυτικής της Θράκης, με θέμα «Δίγλωσση εκπαίδευση και εφαρμογή της στα μειονοτικά σχολεία», είχαν καταφέρει τελικά το συνέδριο να καταλήξει στα εξής συμπεράσματα:

1. Υποστήριξη σε ό,τι αφορά το θέμα των αδελφοποιήσεων, μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της «τουρκικής» μειονότητας της Δυτικής Θράκης με σχολεία της Τουρκίας και του εξωτερικού.

2. Αύξηση του αριθμού των Τούρκων μετακλητών δασκάλων, που πρόκειται να υπηρετήσουν στη Δυτική Θράκη και επέκταση του γεωγραφικού πεδίου υπηρεσίας αυτών των δασκάλων στις περιοχές της Ξάνθης και του Έβρου.

3. Ίδρυση μειονοτικών νηπιαγωγείων που θα παρέχουν εκπαίδευση στα τουρκικά.

Άμεση ήταν η απάντηση στα προκλητικά αυτά αιτήματα των δύο καθηγητών –προστατευόμενων του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής- από τον Αναπλ. Καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Γιώργο Παύλο, ο οποίος σε επιστολή του στην Ειδική Γραμματεία Παιδείας Ομογενών του Υπουργείου Παιδείας έλεγε τα εξής:

«Η λειτουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων θα αποτελέσει την τελευταία πράξη του δράματος για τους Πομάκους και τους Ρομά της Θράκης, ανακηρύσσοντας με τις ευλογίες του ελληνικού κράτους τη μειονότητα της Θράκης ως «αμιγώς Τουρκική». Παράλληλα θα ανοίξει διάπλατα τις πόρτες στην καθιέρωση της τουρκικής γλώσσας στα μειονοτικά σχολεία, εξοβελίζοντας την ελληνική σε ρόλο κομπάρσου, ενώ θα οδηγήσει τα ελληνικά δημόσια νηπιαγωγεία στην απαξίωση ή και στο κλείσιμο, αφού είναι βέβαιο ότι λειτουργούν πια με ελάχιστους μαθητές».

Υπό το καθεστώς της τρομοκρατίας που ασκεί το τουρκικό Προξενείο στους μουσουλμάνους της Θράκης, τα παιδιά των μουσουλμάνων λιγοστεύουν, καθώς περνούν τα χρόνια, όλο και περισσότερο στα δημόσια νηπιαγωγεία. Πολλοί φοβούνται στη Θράκη ότι με την καθιέρωση της τουρκικής γλώσσα στα μουσουλμανικά νηπιαγωγεία, τα οποία ελέγχονται απόλυτα από Τούρκους νηπιαγωγούς, δημιουργείται σιωπηρά μία γενιά Τούρκων γενίτσαρων, καθώς στα παιδιά αυτά εμφυτεύεται η ιδέα της «τουρκικής Θράκης».

newsbomb.gr

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. 0
  0
  Γραψτε εδω το σχολιο σας …
 2. 0
  0
  Στον Εβρο δεν προκειται να τολμησουν να κανουν τιποτα αυτα τα κωλοχωρια των τουρκων ειναι απομωνομενα και και υποβαθμισμενα απο τους Εβριτες και αποτελουν μειονοτητα. Δεν θα επιχειρησουν να εξαπλωσουν την τουρκομαθεια τους γιατι σε περιπτωση που γινει κατι τετοιο στον Εβρο θα υπαρξει εντονοτατη αντιδραση απο τους Ελληνες της Θρακης γιατι ολοι αυτοι οι τουρκοι πομακοι αποτελουν μειονοτητα και κατεχουν πολυ λιγοτερα χωρια απο τους Ελληνες της Θρακης. Ο Εβρος παραμενει καθαρα Ελληνικος.
 3. 0
  0
  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΝΑΠΟΔΑ. ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΊΝΕΙ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΕ ΚΊΝΔΥΝΟ.
 4. 0
  0
  Είχαμε δύο πουλημένα κόμματα με τη βούλα, που κανάκευαν τους τουρκοπράκτορες και τους έβαζαν στα ψηφοδέλτια, τώρα προκόψαμε και έγιναν τρία. Ή μήπως τέσσερα;

  Στη Θράκη τουλάχιστον (για να μην πω και αλλού) τα ματάκια μας τα βγάλαμε μόνοι μας. Γεννοβολάει η "τουρκική μειονότητα", όχι σαν εμάς, και ψηφίζει όποιον της χαρίζει λεφτά, χωράφια, σπουδές στην Τουρκία και ό,τι άλλο ποθήσει η ψυχή της.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί