13:22 - 26/03/2014

Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η Ευρώπη θα βιώσει καύσωνες και έντονες βροχοπτώσεις

Μια άκρως ανησυχητική πρόβλεψη έκαναν οι επιστήμονες της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Μ.Βρετανίας.

Εκτιμούν ότι για τα επόμενα 25 χρόνια ένα στα δύο καλοκαίρια στην Ευρώπη θα είναι το ίδιο ή και περισσότερο καυτό από το καλοκαίρι του 2003 που οι θερμοκρασίες εκτοξεύτηκαν σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο οδηγώντας στον θάνατο περισσότερους από 20 χιλιάδες ανθρώπους.

Καύσωνες-Πλημμύρες

Το καλοκαίρι του 2003 ήταν σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το πιο ζεστό των τελευταίων 500 ετών και οι βρετανοί μετεωρόλογοι εκτιμούν ότι τα επόμενα χρόνια τα καλοκαίρια θα είναι ακόμη πιο καυτά από αυτό του 2003.

Τα καυτά καλοκαίρια θα έχουν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Βρετανών μετεωρολόγων και μια επιπλέον αρνητική συνέπεια. «Όσο πιο υψηλή είναι η θερμοκρασία τόσο πιο μεγάλες ποσότητες υγρασίας συγκρατούνται στην ατμόσφαιρα.

Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο ζεστά είναι τα καλοκαίρια τόσο πιο συχνές αλλά και ισχυρές θα είναι οι βροχοπτώσεις το φθινόπωρο και τον χειμώνα» αναφέρει ο Στίβεν Μπέλτσερ, επικεφαλής του Κέντρου Χάντλει της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Μ.Βρετανίας.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. 0
  0
  Πείτε του Μπλέτσερ να πάει να φτιάξει καμμιά κιβωτό να μπει μέσα και να αφήσει τις ….. "προβλέψεις" γιατί πνίγεται (όλοι τους πνίγονται) και ακόμα δεν το έχει καταλάβει…..
  Προβλέψεις να κάνει για την ερπετοφωλιά του και για το παράρτημα της (Αμερική) γιατί εκεί σκάει όλη η οργή της Φύσης και της Γης. Τυχαία?????

  Ο κάθε χλιμίντζουρας έχει άποψη για την Ευρώπη, για όλα και σε όλα πια! Την παλιοκαλύβα του (τη χώρα του) κανείς δεν τη κοιτάει, όλοι του αλλουνού.

  Ενημερώστε τον λοιπόν, ότι εμείς εδώ έχουμε αντέξει και καύσωνα 50 βαθμούς στην Αθήνα μεσημέρι (πιο 2003;) και δεν πέθανε κανείς και επίσης δε θυμάμαι κανέναν εδώ να πέθανε και από την έκρηξη του ηφαιστείου που τους είχε πνίξει και μαυρίσει όλους στο Βορρά. Εδώ τα αεροπλάνα πηγαινοήρθαν μια χαρά (εκτός από 1-2 μέρες ίσως)

  Εμάς οι γέροι μας καίνε durasel ρε!!! Στην υπόλοιπη Μεσόγειο πέφτουν σαν κοτόπουλα από τον καύσωνα, εδώ η γιαγιά πλέκει βελονάκι με 45 βαθμούς, πάει και στο ΙΚΑ άμα λάχει μια επίσκεψη!

 2. 0
  0
  Θερμό και υγρό… κάτι λέει ο Ηράκλειτος για αυτόν τον συνδιασμό.. μεταξύ θερμού και υγρού.

  Αυτά.
 3. 0
  0
  ΠΡΟΣ
  ΑΥΤΑ….

  ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ? Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΠΩΣ Η ΨΥΧΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΞΑΕΡΩΝΟΤΑΝ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΟΥΣΙΑ ΥΓΡΗ ΚΑΙ ΘΕΡΜΗ. ΑΡΑ ΚΑΤΕΛΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί