15:17 - 30/10/2014

Από σήμερα να βλέπετε καθημερινά το Αμερικανικό χρηματιστήριο… υπάρχει λόγος

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός
για το Πολεμικό Ημερολόγιο

Σημειώστε την σημερινή ημέρα στα ημερολόγια σας.

Ο γενικός δείκτης DOW στην WALL STREET είναι αυτή τη στιγμή στις 16.974 μονάδες. Ο S & P 500 είναι στις 1982 και ο NASDAQ είναι στις 4549.μονάδες.

Με απόφαση της η FED (Ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ) σταματάει τη χρηματοδότηση. Με απλά λόγια τέλος στην εκτύπωση χρήματος. Η τακτική που ακολουθήθηκε μετά την κρίση του 2008 και που δημιούργησε χρέη 3,5 τρις δολλαρίων σήμερα σταματά, μαζί με αυτή και η ευστάθια στο χρηματοοικονομικό σύστημα της Αμερικής, αλλά και του υπολοίπου κόσμου, που πλέον πρέπει να σταθεί στα πόδια του, χωρίς τα πετροδόλλαρα.

Η πρώην πρόεδρος της Fed, Alan Greenspan, λέει ότι η ποσοτική χαλάρωση ήταν “μια καταπληκτική επιτυχία” όσον αφορά την ενίσχυση των τιμών των μετοχών. Αλλά λέει επίσης ότι η ποσοτική χαλάρωση δεν ήταν πολύ χρήσιμη για την πραγματική οικονομία σε όλα. Στην ουσία, το σύνολο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης ήταν ένα τεράστιο δώρο 3,5 τρισεκατομμυρίων δολάριων στην Wall Street. Αν αυτό ακούγεται άδικο για εσάς, αυτό είναι επειδή είναι άδικο.

Γιατί, λοιπόν, είναι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έληξε ξαφνικά την ποσοτική χαλάρωση;

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις διότι μειώθηκε η ανεργία και σταθεροποιήθηκε ο αριθμός των εργαζομένων.

ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ

Δείτε τα γραφήματα που ακολουθούν:

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. 0
  0
  Ναι, να τον ακούτε τον κύριο που τα γράφει αυτά. Είναι ΜΕΓΑΣ οικονομολόγος, πανσυμπαντικού επιπέδου.
 2. 0
  0
  Ωρεεεεεε στα σαααααλοναααααα,δεν ψηνουν πλεον αρνιααααα……….
 3. 0
  0
  Δηλαδη ρε τρολιαρη Καγκουρα που διαφωνεις?

  ή τι λεει λαθος/ψεμα ?
 4. 0
  0
  Τα στατιστικά όπως παρουσιάζονται προκαλούν εντυπώσεις. Προσέξτε ότι αριστερά η κλίμακα δεν είναι από το 0 στο 100. Οπότε αν οι ιδιοκτήτες κατοικιών έπεσαν από το 69% το 2004 στο 65% το 2014 δεν είναι και το τέλος του κόσμου.
  Τώρα στο κυρίως θέμα όταν η οικονομία σταθεί στα πόδια της δεν χρειάζεται διαρκώς ποσοτική χαλάρωση. Και βέβαια η κυρία Γέλεν όποτε δει τα σκούρα μπορεί να ξαναρχίσει το τύπωμα αλλά από ότι φαίνεται για την ώρα δεν χρειάζεται έστω και αν υποχωρήσει ο δείκτης.
 5. 0
  0
  Παρακολουθησα.εκλεισε με ανοδο.τωρα;

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί