06:28 - 26/09/2014

Απαγωγή δύο Κύπριων στην εμπόλεμη Λιβύη – Είχαν παραμείνει με δική τους ευθύνη στην χώρα

Απαγωγή δύο Κύπριων στην εμπόλεμη Λιβύη – Είχαν παραμείνει με δική τους ευθύνη στην χώρα

– Σύμφωνα με την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» οι δύο Κύπριοι πολίτες εργάζονται σε κατασκευαστική εταιρεία

– Είχαν παραμείνει με την θέλησή τους παρά την εκκένωση που είχε γίνει με ελληνική φρεγάτα προ μηνός

– Καταβάλλονται συντονισμένες διπλωματικές προσπάθειες για την απελευθέρωσή τους

– Δεν έχουν ζητηθεί λύτρα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δύο Κύπριοι πολίτες που είχαν παραμείνει υπ΄ ευθύνη τους στην χώρα που σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο και στην οποία δρουν ακραίοι ισλαμιστές απήχθησαν από ένοπλους αντάρτες μη ανακοινούμενης οργάνωσης.

Είναι άτομα που εργάζονται σε κατασκευαστική εταιρεία και έχει δηλωθεί η εξαφάνισή τους από το βράδυ της Τετάρτης.

Αναφέρεται ότι πιθανότατα δεν σχετίζεται η απαγωγή με παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην Λιβύη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε μόλις σήμερα το πρωί και καταβάλλεται συντονισμένη προσπάθεια από εκείνη την στιγμή να απελευθερωθούν.

Μάλιστα οι προσπάθειες αυτές φαίνεται πως θα καρποφορήσουν καθώς αναμένεται να γίνει εφικτή η απελευθέρωσή τους μέσα στις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν έχουν ζητηθεί λύτρα για την απελευθέρωσή τους.

Λόγω του εμφυλίου πολέμου που έχει ξεσπάσει μετά την ανατροπή του Καντάφι στην χώρα διεξήχθη προ ολίγου καιρού επιχείρηση εκκένωσης Ελλήνων και Κυπρίων πολιτών από την φρεγάτα Σαλαμίς του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ η Κυπριακή Πρεσβεία στην χώρα έχει αναστείλει την λειτουργία της. Παράλληλα, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εκδώσει και ταξιδιωτική οδηγία καλώντας τους Κύπριους πολίτες που βρίσκονται στη χώρα να την εγκαταλείψουν.

newsit.com.cy

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. 0
    0
    Παράλληλα την ίδια ημέρα ανακοινώθηκε πως θα χρησιμοποιηθεί η βάση Ακρωτηριου στη Λεμεσο σαν ορμητήριο εναντίον των τζιχαντιστων! Ετσι για να δικαιολογήσουν λίγο την κατάσταση και να κλείσουν στόματα. Ας δώσουν τα ονόματα των δυο που κρατούνται. Μια χούφτα άνθρωποι ειναι στη Κύπρο. Αν ειναι αλήθεια καποιοι θα τους ξέρουν για να επιβεβαιώσουν την είδηση.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί