21:33 - 09/02/2015

Αμερικανοί αναλυτές προτρέπουν την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ – Είναι νόμισμα απάτη

Η Ελλάδα αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της απάτης του κοινού νομίσματος στην Ευρώπη σύμφωνα με αμερικανούς αναλυτές

Να εγκαταλείψει το ευρώ προτρέπουν την Ελλάδα Αμερικανοί αναλυτές, τονίζοντας ότι αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική λύση για να σωθεί η χώρα.

Ειδικότερα επισημαίνουν ότι η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωζώνης τα μόνα κέρδη που έχει αποκομίσει είναι τέσσερα χρόνια ψεμάτων, λιτότητας και δουλοπαροικίας.

«Μία τεράστια ταλαιπωρία για τους Έλληνες πολίτες και όλα αυτά για το τίποτα, ενώ το χρέος παραμένει» σημειώνουν και συμπληρώνουν ότι «η Ελλάδα σπατάλησε τέσσερα χρόνια όπου έκανε τα πάντα έχοντας την λανθασμένη εντύπωση ότι το ευρώ αξίζει τα πάντα!».

«Η αλήθεια είναι ότι το ευρώ δεν αξίζει τίποτα, το κοινό νόμισμα είναι μία απάτη!».

Παράλληλα σημειώνεται ότι δεν έχει σημασία αν μία χώρα δανείζεται σε ευρώ, δραχμές ή χάντρες καθώς ο δανεισμός της καθιστά απευθείας σε καθεστώς υψηλού πιστωτικού κινδύνου.

Η Ελλάδα αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της απάτης του κοινού νομίσματος στην Ευρώπη σύμφωνα με αμερικανούς αναλυτές

«Το ευρώ είναι ένα από τα μεγαλύτερα νομίσματα απάτες στην παγκόσμια ιστορία, και οι διαχειριστές του έχουν εξαπολύσει μια από τις μεγαλύτερες εκστρατείες τρομοκρατίας στην ιστορία. Ειδικότερα προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο – και δυστυχώς η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει πειστεί – ότι η έξοδος από το ευρώ θα ήταν μια ολοκληρωτική καταστροφή για τον ελληνικό λαό» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Φυσικά, όπως υπογραμμίζουν, αυτή η προπαγάνδα δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα καθώς η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα είναι το μεγαλύτερο δυνατό καλό για τον ελληνικό λαό, για τους απλούς λόγους ότι 1) τελικά θα έχει τον έλεγχο της μοίρας τους και 2) την έκδοση δικού του νομίσματος μιας χώρας πειθαρχώντας την οικονομία.

Δεν είναι και τόσο δύσκολο η κυβέρνηση να σχεδιάσει ένα δημοσιονομικό και νομισματικό σχέδιο που θα χτίσει γρήγορα ένα κλίμα εμπιστοσύνης στο νέο ελληνικό νόμισμα.

Το δύσκολο κομμάτι είναι να μπει τέλος στον κύκλο της διαφθοράς και τα ψέματα που αποτελούν Status Quo στην ελληνική οικονομία.

Τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν:

1. Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ότι μπορεί να ξοδεύει μόνο ότι συλλέγει από φόρους και τέλη. Το κράτος δεν θα ξανά δανειστεί χρήματα.

2. Να ανακοινώσει μια νέα, απλοποιημένη φορολογική δομή, με φορολογικούς συντελεστές κατά πολύ χαμηλότερους από εκείνους των άλλων ευρωπαϊκών εθνών. Για παράδειγμα, αν ο φόρος προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) είναι 17% στην Ευρώπη, το ελληνικό ποσοστό να καθοριστεί σε 7%.

3. Να εξηγήσει ότι το μέλλον της Ελλάδα εξαρτάται από την σωστή στάση του Έλληνα φορολογούμενου, δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν θα δανείζεται πια για να ξοδευει.

4. Να αλλάξει η κοινωνική αντίληψη που θέλει όσους δεν πληρώνουν φόρους ως μία αποδεκτή συμπεριφορά. Δημοσιοποίηση της λίστας των φοροφυγάδων, κ.λπ.

5. Επιβολή αυστηρών τραπεζικών νόμους όπου οι δανειστές που δίνουν χρήματα χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η διαχείριση των κινδύνων να είναι αναγκασμένοι να απορροφήσουν τις ζημίες τους. Έτσι θα ενθαρρύνει τον συνετό ιδιωτικό δανεισμό.

bankingnews.gr

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. 0
  0
  ΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΝΤΟΛΑΡΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΩΖΑΝΗ
 2. 0
  0
  ΞΕΧΑΣΑΝ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΔΥΝΑΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΤΟΥ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΡΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ.
  ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΟΒΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑ…ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΟΥ ΤΑ ΔΕΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΟΚΟ ΟΜΩΣ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΓΙΑΝΝΗ ΛΩΖΑΝΗ, ΜΗΝ ΛΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ, Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ 1 ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ 1 ΝΟΜΙΣΜΑ, ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΙ?? ΤΑΛΑΝΤΑ?? ΡΟΥΠΙΕΣ?? ΦΑΣΟΛΙΑ??
  Η ΕΥΡΩΠΗ 30 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ 1…..ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ (ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΕΚΤ……ΓΙΑΝΝΗ???) ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΚΟΒΕΙ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
  ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΣΥ ΣΤΗ ΛΩΖΑΝΗ…..ΟΠΟΤΕ ΠΕΤΑΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ.
 3. 0
  0
  Μέσα ή έξω από το ευρώ , δεν ξέρω αλλά απορώ γιατί δεν εφαρμόζεται έτσι και αλλιώς
 4. 0
  0
  Μέσα ή έξω από το ευρώ , δεν ξέρω αλλά απορώ γιατί δεν εφαρμόζεται έτσι και αλλιώς

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί