07:47 - 02/07/2014

Ίμβρος: Από το Σεπτέμβριο επαναλειτουργεί το ελληνικό γυμνάσιο

Ίμβρος: Από το Σεπτέμβριο επαναλειτουργεί το ελληνικό γυμνάσιο

Πέρυσι ξεκίνησε η λειτουργία του δημοτικό σχολείο του νησιού ως ιδιωτικό ύστερα από 49 ολόκληρα χρόνια και μετά από πολλές προσπάθειες της ελληνικής μειονότητας τη νέα σχολική σεζόν θα λειτουργήσει και το επανιδρυόμενο γυμνάσιο με οκτώ μαθητές.

Σύμφωνα με το thestival.gr, στο κτήριο στο οποίο θα εγκατασταθεί το Γυμνάσιο είναι ένα παλιό σχολείο στην περιοχή, Αγρίδια (Τεπεκιόι). Ο εκπρόσωπος των μειονοτικών Βακουφίων, κ. Λάκης Βίγκας δηλώνει αισιόδοξος γι” αυτό το βήμα και μιλώντας στην εφημερίδα Aksam. «Πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα για να μπορεί η κοινωνία να ζει εκεί και να δημιουργήσει κάποιο μέλλον για τον εαυτό της. Βλέπουμε ότι οι τοπικές αρχές υποστηρίζουν τις εργασίες που γίνονται, αναφορικά με το εν λόγω γυμνάσιο. Βιώνονται ελπιδοφόρες εξελίξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, τόνισε ότι αναμένεται να κάνουν εγγραφή στο εν λόγω γυμνάσιο οκτώ μαθητές. «Το γεγονός ότι είναι μικρός ο αριθμός έχει σχέση και με τις συνθήκες στην περιοχή. Δεν πρόκειται για ένα εύκολο χρονοδιάγραμμα. Όμως οι άνθρωποι επιθυμούν ν” αφήσουν πίσω τις κακές αναμνήσεις που έζησαν πριν από 50 χρόνια και αναζητούν ένα νέο μέλλον. Στο μεταξύ και η διαδικασία που ακολουθεί το κράτος αναφορικά με τις μειονότητες προχωράει πολύ καλά», είπε ακόμα ο κ. Βίγκας.

ΠΗΓΗ

Loading...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί