13:30 - 26/03/2014

Έκτακτο !!! Συρία αναφορές για βομβαρδισμό του Συριακού Στρατού από τουρκικές δυνάμεις

Βάση του συριακού Στρατού φέρεται πως βομβάρδισαν τουρκικά άρματα μάχης σύμφωνα με το ιστολόγιο Al Alam το οποίο επικαλείται τον ανταποκριτή του στην Λαττάκεια. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται η βάση του συριακού Στρατού βρίσκεται στην Kasab στο δυτικό άκρο των τουρκο-συριακών συνόρων, νότια απο την τουρκική επαρχία Χατάι και περί τα 50 χλμ. βόρεια και ανατολικά από την Λαττάκεια.


Εκτός από βολές τουρκικών αρμάτων (ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως τα άρματα προχώρησαν εντός συριακού εδάφους) ο τουρκικός Στρατός χρησιμοποίησε και ρουκέτες για να πλήξει τη βάση. Η ένταση που επικρατεί ανάμεσα στις δύο χώρες έχει ανέβει τα τελευταία 24ωρα μετά την κατάρριψη συριακού μαχητικού MiG-23 από τουρκικά F-16. Η Τουρκία κατηγορούσε σήμερα τη Συρία ότι αντιαεροπορικά της συστήματα εγκλώβισαν τουρκικά μαχητικά.

Επικαλούμενη δελτίο τύπου το τουρκικού Γενικού Επιτελείου, η κρατική τουρκική τηλεόραση ανέφερε ότι»Πέντε (5) μαχητικά αεροσκάφη F-16 παρενοχλήθηκαν από συριακό πυραυλικό σύστημα ενώ πετούσαν πάνω από την επαρχία HATAY». Η επαρχία Χατάι ή Χατάυ (τουρκικά: Hatay) είναι επαρχία της νοτιοανατολικής Τουρκίας στο διαμέρισμα της Μεσογείου. Πρόκειται για μία στενή λωρίδα γης που περιβάλλεται από εδάφη της Συρίας ενώ στα δυτικά βρέχεται από την Μεσόγειο θάλασσα.

Η συγκεκριμένη επαρχία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα σύνορα όπου βρίσκεται η βάση της Kasab ενώ είναι άγνωστο εάν οι τουρκικός βομβαρδισμός –εάν έγινε- είχε στόχο τα συριακά αντιαεροπορικά συστήματα που εγκλώβισαν –σύμφωνα με την Τουρκία- τα τουρκικά μαχητικά

ΠΗΓΗ

polemiko-imerologio

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (1)

 1. 0
  0
  Γέροντας Παΐσιος: "Η Τουρκία θα κάνει πόλεμο με ένα γειτονικό της κράτος και θα εμπλακούν κι άλλες χώρες".

  Επισκέφτηκα τον π. Παΐσιο το 1989, Αφού, λοιπόν, μιλήσαμε για το συγκεκριμένο θέμα, η κουβέντα γύρισε στο Κυπριακό.
  Τον ρώτησα τότε αν θα φύγουν ποτέ οι Τούρκοι. Μου απάντησε:

  "Και βέβαια θα φύγουν. Η Κύπρος θα ελευθερωθεί."

  "Και πώς θα φύγουν οι Τούρκοι; Θα κάνουμε πόλεμο;" ξαναρώτησα.

  "Όχι, όχι! Πόλεμος θα γίνει, αλλά δε θα τον κάνετε εσείς.

  Η Τουρκία θα κάνει πόλεμο με ένα γειτονικό της κράτος και θα εμπλακούν κι άλλες χώρες.

  Η Τουρκία θα ανοίξει πολλά μέτωπα και θα αναγκαστεί να πάρει στρατεύματα και πολεμικό υλικό από την Κύπρο, για να τα μεταφέρει αλλού και να ξεκουράσει τους άλλους που θα πολεμούν.

  Και τότε εσείς θα πάτε πίσω όπως φύγατε: με τα τρακτέρ, τα λεωφορεία, περπατητοί, τρέχοντας."


  Ξενοφώντος Ανδρέας, αγιογράφος, Λεμεσός, Κύπρος

  Μαρτυρίες Προσκυνητών, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης,

  τόμος Β', σελ. 370

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί