10:53 - 09/07/2014

«Ναυμαχία» ετοιμάζουν οι Κρητικοί για να σταματήσουν την καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι φορείς της Κρήτης στο θέμα της καταστροφής των χημικών της Συρίας με την πειραματική μέθοδο της υδρόλυσης εν πλω στη Μεσόγειο.

Μέλη του Συντονιστικού Οργάνου της Κρήτης, προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στα νερά της Μεσογείου ανοιχτά του νησιού, αποφάσισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τον αποκλεισμό της ναυτικής βάσης της Σούδας στα Χανιά της Κρήτης.

Τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου υποστηρίζουν ότι εάν αποκλειστεί η βάση της Σούδας δεν θα μπορούν να αποπλεύσουν τα πλοία που θα υποστηρίξουν τη διαδικασία καταστροφής των χημικών μέσα στη θάλασσα.

Παράλληλα, προετοιμάζεται διαμαρτυρία εν πλω από ψαράδες των Χανίων που θα επιχειρήσουν να παρεμποδίσουν τη διαδικασία όταν αυτή ξεκινήσει.

Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό το τελευταίο φορτίο του συριακού χημικού οπλοστασίου, μεταφέρθηκε από το εμπορικό πλοίο Ark Futura υπό σημαία Δανίας στο αμερικανικό πλοίο Cape Ray όπου πρόκειται να καταστραφεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Τζόια Τάουρο της Καλαβρίας υπό την επιτήρηση αξιωματούχων του διεθνούς φορέα υλοποίησης της Σύμβασης για τα Χημικά Οπλα, δηλαδή του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW).

Οι ουσίες αυτές, οι οποίες αποτελούν τμήμα του συριακού οπλοστασίου, πρόκειται να εξουδετερωθούν στο Cape Ray με τη μέθοδο της υδρόλυσης μέσα στους επόμενους δύο μήνες περίπου, ενώ, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, τα επικίνδυνα υποπροϊόντα από τη διαδικασία θα μεταφερθούν για επεξεργασία σε εγκαταστάσεις στη Γερμανία και στη Φινλανδία, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Την ίδια ώρα, το Ανοιχτό Συντονιστικό Χανίων ενάντια στα χημικά, όπως προαναφέρθηκε, οργανώνει συνέλευση την Τρίτη 8 Ιουλίου στις 8.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Στην ανακοίνωσή του που έστειλε στα ΜΜΕ, τονίζει:

«Με βάση τις φειδωλές πληροφορίες που λαμβάνουμε, καθώς όλοι οι επίσημοι φορείς και η κυβέρνηση παίζουν κρυφτό με τους πολίτες, το πείραμα της υδρόλυσης των χημικών του πολέμου στη Συρία μπαίνει στην τελευταία φάση του, με την άμεση φόρτωσή τους στο Cape Ray από την Ιταλία και τον απόπλου του από το λιμάνι της Καλαβρίας σε λίγες ημέρες. Στη διαδικασία αυτή, που θα συμμετέχει το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ καθώς και ένα ελληνικό υποβρύχιο, ενεργό ρόλο θα παίξει και η ΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην οριστική υποβάθμιση της κλειστής θάλασσας της Μεσογείου και στη μελλοντική νομιμοποίηση τέτοιου είδους πειραμάτων. Προτείνουμε άμεση κινητοποίηση στη βάση της Σούδας την προσεχή εβδομάδα. Η φύση της κινητοποίησης θα καθοριστεί από τη συμμετοχή και τη διάθεση του κόσμου. Γι αυτό, καλούμε την επόμενη Τρίτη 8 Ιουλίου στις 8:30 μμ σε ανοιχτή συνέλευση όλους τους κατοίκους, τα κινήματα και τους φορείς των Χανίων να προσέλθουν στο Εργατικό Κέντρο Χανίων με αντικείμενο τη συνδιοργάνωση και συντονισμό της κινητοποίησης αυτής στη ΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας.

Η κινητοποίηση αυτή προτείνεται να γίνει άμεσα μετά τη συνέλευση. Το συντονιστικό Χανίων προτείνει τον αποκλεισμό της στρατιωτικής βάσης έως ότου το πείραμα εις βάρος της υγείας και της οικονομίας όλης της Μεσογείου σταματήσει.

Καλούμε όλους τους φορείς, συντονιστικά και κινήματα της Κρήτης είτε να παραβρεθούν είτε να διοργανώσουν σχετική συζήτηση στην πόλη τους προκειμένου να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους σε αυτήν την κινητοποίηση.

Καλούμε επίσης σε πανελλαδική συστράτευση και ενεργό συμμετοχή στην κινητοποίηση αυτή, η οποία τονίζουμε θα πρέπει να είναι άμεση μετά τη συνάντηση της Τρίτης».

Το Συντονιστικό θεωρεί ότι «ο αγώνας αυτός θα πρέπει να πάρει πανευρωπαϊκή διάσταση, και συνεπώς το κέντρο του αγώνα αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να είναι άλλο από το κέντρο των επιχειρήσεων». Για αυτό προτείνει «τον αποκλεισμό της βάσης στη Σούδα σε αυτήν την κρίσιμη καμπή του αγώνα προκειμένου να αποτρέψουμε τον απόπλου του Cape Ray και να σταματήσουμε το πείραμα της υδρόλυσης». Τέλος το Συντονιστικό αναφέρει ότι θα στηρίξει «την εν πλω διαμαρτυρία που σχεδιάζεται από συναγωνιστές μας όταν αυτή πραγματοποιηθεί».

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (8)

 1. 0
  0
  vazo ena stixima oth aytes h diamartiries den tha piasoyne topo eine gia ta matia pos leme fate matia caria kai kilia peridromo kapos etsi xaxaxa ayth thn doyleia tha thn teliosoyne oles h dithen diethins organosis ayti ths dimioyrgisan .. kai ena vasiko gia na mathenete an thelane tha to kanane xoris na pari kanis eidisi fae paidim giagiam pleroni olh eimaste vathia ejartimeni apo to sistima jexaste ths palies epoxes xaxaxa
 2. 0
  0
  Θα ευχόμουν να μπορούσαν οι συμπατριώτες μας της Κρήτης να επιτύγχαναν κάτι.Όμως δυστυχώς μας έχουν τόσο σφιχτά κλείσει στα δίχτυα της διεθνούς συνωμοσίας της παγκοσμιοποίησης, που πάψαμε εδώ και καιρό να είμαστε αφέντες στον τόπο μας εμείς οι Έλληνες. Και για όλα φταίνε οι πολιτικοί μας που ενώ τους ψηφίζαμε για να μας προστατεύουν, αυτοί το μόνο που έκαναν ήταν να προστατεύουν την τσέπη τους και να καταστρέφουν εμάς.
  Εύχομαι να το βρουν από τον Θεό το κακό που μας έκαναν.
 3. 0
  0
  ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!

  ΝΙΚΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ
 4. 0
  0
  ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ ΕΓΚΥΡΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΟΥΣ ΜΙΛΗΣΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ…ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΖΩΣΕΙ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ…ΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΨΑΡΙΑ…ΒΛΕΠΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ._
 5. 0
  0
  καλο..αλλα λιγο
  • 0
   0
   Φυσικά και είναι λίγο ….

   Έπρεπε να έχουμε ΟΛΟΙ κανονίσει να βρισκόμαστε εκεί αλλά εκτός αυτού θα έπρεπε οι ίδιοι να είχαν φροντίσει να ξεσηκώσουν ανάλογες οργανώσεις σε όλες τις χώρες της Μεσογείου….
   δεν κατάλαβα δηλαδή, οι Καλαβριανοί που είναι πάμπτωχοι δε θα έχουν πρόβλημα; οι Ισπανοί δεν θα έχουν; μα ακόμα και τους βορειοαφρικάνους έπρεπε να είχαν ξεσηκώσει και να είχαν ζητήσει συμπαράσταση…..

   Αυτά τα πράγματα για να έχουν επιτυχία πρέπει να είναι σωστά οργανωμένα και να συμμετέχουν ΟΛΟΙ όσοι τους αφορά.

   έπρεπε να έχει φτιαχτεί ένα κείμενο σε 3-4 γλώσσες της Μεσογείου και να έχει σταλεί σε όλο τον έντυπο τύπο αυτών των χωρών ενώ στο facebook θα έπρεπε να κοινοποιείται ασταμάτητα, μέχρι και πληρωμένη δημοσιεύση μη σου πω
 6. 0
  0
  Συμπαρασταση στους κρητικους, ολοι.. Ολοι..

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί