Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!
Δείτε μια αυθεντική λιβανέζικη συνταγή για να φτιάξετε σπιτικό χούμους, ένα νόστιμο και υγιεινό άλειμμα, εύκολο στην παρασκευή του και ιδανικό για πάρτι.
Η ακριβής προέλευση του χούμους δεν είναι γνωστή. Όπως αναφέρεται σε ένα άρθρο του BBC, πολλοί έχουν διεκδικήσει την καταγωγή του, από τους Λιβανέζους μέχρι τους Τούρκους, τους Σύριους και τους Αιγύπτιους, όμως δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που να επιβεβαιώνουν κάποια από αυτές τις θεωρίες. Το σημαντικό είναι ότι το νόστιμο αυτό πιάτο (που στα αραβικά το όνομά του σημαίνει ρεβίθι) έχει γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο.
Θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά σνακ, καθώς περιέχει πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Πρόκειται για ένα άλειμμα που γίνεται με την ανάμειξη ρεβιθιών, ταχινιού (πάστα σουσαμιού), χυμού λεμονιού και σκόρδου.
Υπάρχουν μόνο 5 κύρια συστατικά σε αυτήν τη συνταγή για σπιτικό χούμους. Είναι σημαντικό κάθε ένα από αυτά τα συστατικά να είναι υψηλής ποιότητας!
Ρεβίθια: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξερά ρεβίθια, τα οποία θα μουλιάσετε σε νερό από το προηγούμενο βράδυ για να μαλακώσουν και να φουσκώσουν. Αν δεν έχετε πολύ χρόνο για μούλιασμα, ρίξτε μέσα στο νερό ένα κουταλάκι σόδα μαγειρικής που θα επιταχύνει τη διαδικασία. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα ρεβίθια Μπάρμπα Στάθης που βρείτε στο ΑΒ φυλλάδιο σε συσκευασία των 600 γρ., τα οποία δε χρειάζονται μούλιασμα.
Ταχίνι: Δεν είναι όλα τα ταχίνια ίδια. Βεβαιωθείτε ότι το ταχίνι που θα επιλέξετε περιέχει μόνο σπόρους σουσαμιού, χωρίς χημική επεξεργασία ή πρόσθετα. Αν το ταχίνι έχει διαχωριστεί στο βάζο, κάτι απόλυτα φυσιολογικό, ανακατέψτε το καλά πριν το προσθέσετε στο πολυμηχάνημα.
Λεμόνι: Πάντα φρεσκοστυμμένο.
Σκόρδο: Αν δείτε πράσινες φύτρες στο σκόρδο, είναι καλύτερο να τις αφαιρέσετε πριν το πολτοποιήσετε.
Ελαιόλαδο: Χρησιμοποιήστε παρθένο ελαιόλαδο με χαμηλή οξύτητα για χούμους πιο απαλό στη γεύση.
Εάν περισσέψει χούμους ή αν φτιάξετε μια μεγάλη ποσότητα, μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για περίπου μια εβδομάδα. Έχει ακόμα καλύτερη γεύση την επόμενη μέρα.
Ναι, μπορείτε να καταψύξετε το χούμους μέχρι 3 μήνες. Απλά φροντίστε να το βάλετε σε ένα αεροστεγές δοχείο και μην το γεμίσετε μέχρι πάνω γιατί θα διασταλεί καθώς παγώνει.
Είστε έτοιμοι να φτιάξετε σπιτικό χούμους όπως το φτιάχνουν στο Λίβανο. Σερβίρετέ το με έξτρα ελαιόλαδο, φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λεμόνι, μαζί με αραβικές πίτες και καλή σας απόλαυση!
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!
Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;
Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Be the first to comment