20:20 - 21/08/2019

Σούπα ramen με ζυγούρι

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Σούπα ramen με ζυγούρι

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ Loading... ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σούπα ramen με ζυγούρι European Print This
Serves: 2 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 450 calories 35 fat
Rating: 4.7/5
( 3 voted )

Ingredients

  • Υλικά
  • 2 κομμάτια των 200 γραμμαρίων κότσι από ζυγούρι, κομμένα οριζόντια
  • 4 φύλλα nori
  • 500ml ζωμού*
  • 200 γραμ. νουντλς για ramen
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 μεγάλες πιπεριές jalapeño
  • Περίπου 10 κομμάτια φύτρες bamboo
  • 2 αυγά βρασμένα (έξι λεπτά)
  • Υλικά για το ζωμό
  • 8 λίτρα νερού
  • 300 γρ. μανιτάρια shiitake
  • 4 φύλλα kombu
  • 2 κιλά μοσχαρίσια κόκαλα
  • 100 γρ. απάκι
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 μεγάλα καρότα (αποφλοιωμένα και κομμένα σε μπαστούνια)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (κομμένο στη μέση)
  • ~40-50 ml Σάλτσα σόγιας (προαιρετικά)
  • 50 - 80 ml mirin ή λικέρ Ginepro Nardini (λικέρ από άρκευθο, με βάση τη γκράπα)

Instructions

Εκτέλεση

1) Βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βράζετε το ζυγούρι σε 8 λίτρα νερό για περίπου 2 ώρες, μετρώντας από την ώρα που το νερό θα αρχίσει να βράζει. Αφαιρείτε το κρέας και το φυλάτε σε ένα πιάτο.

2) Ξεπλένετε τα φύλλα του kombu για αρκετά δευτερόλεπτα κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης και τα ρίχνετε στο νερό που βράσατε το ζυγούρι. Βράζετε για 15 λεπτά και αφαιρείτε σε ένα πιάτο.

3) Δυναμώνετε ξανά τη θερμοκρασία και τοποθετείτε τα μανιτάρια shiitake. Μόλις αρχίσει ξανά να κοχλάζει το νερό, χαμηλώνετε σε μέτρια θερμοκρασία και μετά από περίπου μισή ώρα αφαιρείτε τα κι αυτά και αφήνετε το νερό στην άκρη μέσα στην κατσαρόλα.

4) Παράλληλα ξεκινάτε με το ζωμό. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200oC και τοποθετείτε τα κόκαλα μέσα σε ρηχό ταψί, επάνω σε λαδόκολλα. Ψήνετε μία ώρα περίπου στο φούρνο, στη λειτουργία «άνω-κάτω πλάκα» και γυρίζετε τα κόκαλα στα 30 λεπτά ψησίματος.

5) Λίγο πριν τελειώσει το ψήσιμο των κόκαλων, βάζετε την κατσαρόλα με το νερό που βράσατε νωρίτερα το ζυγούρι, το kombu κτλ να βράσει. Ρίχνετε μέσα τα κόκαλα και το απάκι και βάζετε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία. Μετά από μία ώρα, αφαιρείτε το απάκι, ενώ τα κόκαλα θα πρέπει να μείνουν για τουλάχιστον 3 ώρες ακόμα.

6) Μετά το τρίωρο, τοποθετείτε τα καρότα, το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια στο νερό που έχει απομείνει, και σιγοβράζετε τα για άλλη μία ώρα. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να έχει απομείνει περίπου 600 – 800 ml ζωμού. Αν είναι περισσότερο, βράζετε για περισσότερη ώρα μέχρι να συμπυκνωθεί και φθάσει σε αυτό το σημείο.

7) Περνάτε το ζωμό σας μέσα από ένα τουλουπάνι για να σουρωθεί καλά και πετάτε όλα τα στερεά συστατικά.

8) Προσθέτετε το λικέρ και σάλτσα σόγιας.

9) Ζεσταίνετε για 5-6 λεπτά το ζυγούρι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Στην ίδια κατσαρόλα βράστε και τα νουντλς σας, 2 λεπτά λιγότερο χρόνο από αυτόν που υποδεικνύεται στη συσκευασία τους.

10) Στήνετε το πιάτο σας χρησιμοποιώντας μια βαθιά γαβάθα ή ό,τι άλλο εσείς επιθυμείτε, και ξεκινώντας από το κρέας. Συνεχίζετε προσθέτοντας τα νουντλς, το ζωμό, τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το αυγό στο κέντρο και τα διπλωμένα φύλλα νόρι, σε θέση κάθετη, στην άκρη του μπολ, αφήνοντας τα ώστε να εξέχουν από το μπολ κατά το ήμισυ.

madameginger.com

Loading...
Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

  1. Χωρίς να θέλω να προσβαλω ….αλλά και να με πλήρωναν δε θα έτρωγα ααυτο το πράγμα …υπάρχουν υπέροχες ελληνικές συνταγές με νοστιμότατη γεύση ..θεϊκή ..θα έλεγα …γιατί πρέπει να φάω αυτό τον αχταρμα ;;; Μας έφαγε η χαζομάρα ….των ηλίθιων ευρωπαϊκών και άλλων συνταγών ….!!! Τι έλεγε ο συγχωρεμενος Παπαγιαννόπουλος αν δεν κάνω λάθος ……οξωωωω…!!!!!

  2. ποιο ζυγουρι εδω δεν παιζει ουτε πλιγουρι

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*