in

Μόλις έμαθα ότι το καφέ που πηγαίνω καθημερινά είναι γιάφκα!!!!

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Και επειδή υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι προσωπικοι που με ενδιαφέρει αν πηγαίνω αυτή την εποχή σε γιάφκα ή όχι προσπάθησα να μάθω από πού πηγάζει αυτή η πληροφορία και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία για να προφυλάξω αν θέλετε τον εαυτό μου…

Το δημοσίευμα έγινε σε μία σελίδα που ονομάζεται Ευβοϊκή φωνή….και όπως το ακούς καταλαβαίνεις ότι πρέπει να είναι μία σελίδα που ασχολείται με την πληροφορία και τη δημοσιογραφία..

Μετά από λίγη μελέτη και έρευνα ανακάλυψα τη σελίδα….. Και προς μεγάλη μου έκπληξη είδα ότι είναι μία κλειστή σελίδα που εκεί 8.000 άνθρωποι δια μοιράζουν πληροφορία.

Τώρα αυτή τη στιγμή δηλαδή εγώ δεν μπορώ να μάθω περισσότερα πράγματα…

Και ταυτόχρονα μου δημιουργήθηκε η απορία πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο σοβαρές καταγγελίες οι οποίες όμως να παραμενουν κρυφές….. Αν εγώ δεν είχα δει από φίλους στο facebook τη φωτογραφία δεν θα γνώριζα ποτέ ότι κάποιος λέει ότι είναι γιάφκα το μαγαζί που πίνω καφέ..

Ταυτόχρονα δεν μου δίνεται η δυνατότητα να μάθω περισσότερα αλλά και πάνω από όλα το δημοκρατικό μου δικαίωμα να έχω αντίθετη άποψη η να υπερασπίσω την παρουσία μου εκεί..

Τώρα κατά πόσο το να μπορείς να μιλάς σε ένα κλειστό κύκλο ανθρώπων και να επηρεάζεις την άποψή τους χωρίς να έχεις ανοιχτο τον διάλογο και την πληροφορία σου προς όλους,χωρίς να δίνεις το δικαίωμα στην πληροφορία σου να το ερευνήσουν όλοι .,εμένα μου θυμίζει άλλα πράγματα…

Έκανα αίτημα λοιπόν σε αυτό το κλειστό λόμπι γιατί πραγματικά πρέπει να μάθω κατά πόσο στέκουν αυτές οι πληροφορίες που ξαναλέω μόνο από τύχη έμαθα …

Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνετε αλλά το να έχεις δημιουργήσει κάτι κλειστό και εκεί μέσα να δια μοιράζεις κατηγορίες καταγγελίες χωρίς ή απέξω ή αυτοί που εμπλέκονται να το γνωρίζουν….. Τότε το έργο που πράττεις είναι λίγο παράξενο λίγο βαθύ …. Πέραν της απλής πληροφόρησης για τον τόπο..

Βέβαια με την λίγη εμπειρία πλέον που έχω στα κοινά του τόπου που μένω….. Λόγω της ασχολίας μου πριν μερικές μέρες με την κατάληψη… Αρχίζω και κατανοώ ότι ο τόπος που βρίσκομαι είναι απόλυτα γονατισμένος σε συμφέροντα και ταμπέλες…

Οι άνθρωποι και οι τοπικοί προύχοντες της περιοχής δεν κινούνται συχνά με την σωστή διαδικασία και με την ιδέα της δημοκρατίας,αρχίζω και κατανοώ πλέον ότι το κολλητήλικη και το σε τρίβω να με τρίψεις σε αυτή την περιοχή έχει ξεπεράσει το όριο τρίβης και θερμότητας

Το να κατηγορήσεις ένα καφε σαν γιάφκα επειδή ίσως οι πελάτες του μπορεί ελεύθερα να συζητούν στα τραπέζια τους πολιτικά για μένα ξεπερνάει και το καλύτερο σενάριο συνωμοσίας.

Θα κάνω πρόταση στο κατάστημα εκτός από την ταμπέλα που έχει για την υποχρεωτική μάσκα να βγάλει και ταμπέλα που θα απαγορεύει τις πολιτικές συζητήσεις..

Προφανώς και για μερικούς στο κλειστό λόμπι η πολιτική συζήτηση στα καφενεία είναι αρχή βάσης για να δημιουργούνται οι γιάφκες…..αλλά συνεχίζω να επιμένω μιας και ακόμα δεν γνωρίζω αν πίνω καφέ σε γιάφκα ή όχι πώς είναι δυνατόν σε κλειστή ομάδα να καταγγελθεί κάτι….. Χωρίς αυτοι που τους αφορά να γνωρίζουν τι ειπώθηκε;

Για τη δική μου λογική λοιπόν στο Αλιβέρι για χάρη της ταμπέλας και του συμφέροντος γίνεται η γιάφκα της γιάφκας….

Report

What do you think?

47 points
Upvote Downvote

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 Comments

Leave a Reply
  1. καλά τώρα η αντικειμενική δημοσιογραφία πάει σύννεφο, γιατί δεν τους ρωτάς το αντικειμενικό σάιτ που το έγραψε αυτό μήπως λέω εγώ μήπως πήραν κανένα δωράκι από την πατριωτική κυβερνησάρα για να (παρά)- ενημερώνουν τον κοσμάκη καλύτερα.

  2. Οι “προύχοντες” είναι κατά κανόνα οι κακοδιαχειριστές και η πηγή των πάλαι ποτέ κακών στον τόπο. Ου μπλέξεις. Έχουν δικό τους κώδικα αυτοί. Μείνε αυτός που είσαι, αυτός που εκτιμάμε, και μακριά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

“ΙΠΤΑΜΕΝΑ” ΠΤΩΜΑΤΑ

Συγκρούστηκαν δύο μικρά αεροσκάφη στη Γαλλία – 5 νεκροί