Εσύ ποιου “κτίσμα” είσαι;

Μόρφωση – μορφωμένος – συμμόρφωση – μορφώνω = διαμορφώνω κάτι , του δίνω σχήμα και κατά επέκταση χτίζω κάτι , σχηματίζω κάτι,πλαθω κατι …

Σχηματίζω συνειδήσεις , χτίζω συνειδήσεις , διαμορφώνω συνειδήσεις …. !

Ότι μα ότι έχουμε μέσα μας ήταν έργο αυτών που μας διαμόρφωσαν , είτε τον γονιών μας είτε της παιδείας μας , ειτε της πίστης μας …

Όλα όσα είμαστε σήμερα ειναι η πληροφορία που αποδεχτήκαμε ώστε να μας διαμόρφωσει στον χαρακτήρα που είμαστε σήμερα !

Το να διαμορφωσεις κάτι από κάτι άλλο είναι σαν λες δίνω σχήμα-πλάθω κατι σε κάτι άλλο , σαν να λες χτίζω κατι κάπου δίνοντας την μορφή που θέλω σε αυτό το κτίσμα !

Η διαμόρφωση του εσωτερικού μας χώρου έγινε επιλεγμένα μέσα από νόμους ,κανόνες, ηθική και συναισθήματα , η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου είναι η κοινή εικόνα όλων των κτισμάτων … πιο απλά το περιβάλλον μας είναι η εικόνα από αυτό που εμείς είμαστε !

Σίγουρα για να υπάρξει κτίσμα υπάρχει και αρχιτέκτων !!!!!!!

Αλλά δεν θα μείνω σε αυτό το απλό ….

Είσαι ένα τεράστιο “κτίσμα” που με βάση τα συμφέροντα των εκάστοτε αρχιτεκτόνων σου έχουν κρυφτεί η απαγορευτεί σημεία του κτίσματος σου !!….Σου έχουν φυτευτεί όρια – σύνορα ελευθερίας …!

Αν όλοι μας κυνηγούσαμε το γνῶθι σαὐτόν τότε θα ανακαλύπτατε ότι το κτίσμα μας δεν είναι ένα απλό μικρο ανθρωπινό κτίσμα αλλά ένα τεράστιο παλάτι χωρίς αρχή και τέλος με αμέτρητες δυνατότητες και οπτικές γωνίες με τεράστια πανέμορφη θέα !

Η μόρφωση-διαμόρφωση ενός κτίσματος μπορεί κατά ανάγκη και εντολή του Αρχιτέκτονα να αποκόψει την οπτική γωνία του οικήματος η με συγκεκριμένες κρυφές γωνίες να κάνει το οίκημα – κτίσμα να μην μπορεί να δει με την πρώτη ματιά !

Από την στιγμή που μορφώθηκες να έχεις σύνορα και όρια τοτε μορφώθηκες να έχεις και την έννοια μέσα σου της ιδιοκτησίας … από ένα άπειρο κτίσμα που είσαι στην ουσία ο αρχιτέκτων σε μόρφωσε έτσι ώστε να πιστεύεις ότι είσαι οριακό … με αρχή μέση και τέλος στον χρόνο αλλά και με εμβαδόν που έχει όρια και σύνορο!

Όταν η δομή σου έχει όρια τότε σου δίνεται και η εντολή της ιδιοκτησίας , δικό μου αυτό , η γυναίκα μου αντι η γυναίκα που με επέλεξε να είμαι ο σύντροφος της , το παιδί μου αντι το ελεύθερο ον το οποίο είμαι η βιολογική αιτία της ύπαρξης του …..

Τίποτα δεν μας ανήκει γιατί απλά το κτίσμα μας δεν είναι πεπερασμένο και δεν έχει κτισθεί στην αληθινή του ουσία από κανένα αρχιτέκτονα ..το ότι έχει όμως συμβεί ειναι γιατί το κτίσμα συναίνεσε να συμβεί !

Και αποδεχόμενος να συμβεί ακολουθείς τους κανόνες του που συνέχεια σε μικραίνουν , ακολουθείς την ιδιοκτησία ενώ τίποτα δεν είναι δικό σου ΠΟΤΕ ! Χάνεις τον χρόνο σου , μικραίνοντας το εμβαδόν σου στα πάντα κυνηγώντας ένα όνειρο που από την αρχή ανήκει ΟΛΟ στον Αρχιτέκτονα και εσύ ΠΟΤΕ δεν θα έχεις κάτι δικό σου παρα μόνο την συνειδητοποίηση του ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ !

Οι Κινέζοι ειναι κτίσματα “κίτρινα” , που μορφωθηκαν από τον Βούδα και την ιστορία των αυτοκρατόρων τους …. μέσα σε όλα αυτά λοιπόν κάποιος μπορεί να βρει τα δωμάτια συμφέροντος του κάθε αρχιτέκτονα τους !!!

Είμαστε αυτό που εμείς επιτρέψαμε να μας πλάσουν να είμαστε και έχουμε την απόλυτη ανικανότητα να το αντιληφθούμε και να το αλλάξουμε !

Ο εξωτερικός εχθρός- αρχιτέκτονας είναι η αιτία αλλά το ουσιαστικό αποτέλεσμα είναι ότι εμείς οι ίδιοι γίναμε – μορφωθηκαμε να είμαστε οι εχθροί του κτίσματος μας !

Ποιος σου έμαθε να μιλάς την γλώσσα που μιλάς ; κάθε γλώσσα ειναι ένας προγραμματισμός του κεντρικού επεξεργαστή σου ..Ποιος σου έμαθε τα όρια , τους νόμους και πόσα από αυτά αμφισβήτησες όταν θελησες να μορφωθείς ; Και όταν κάποια στιγμή αμφισβήτησες δεν ήρθε άμεσα η συμμόρφωση σου; Δεν ήρθε άμεσα αόρατα το χέρι του αρχιτέκτονα να σου δώσει το σχήμα που είχαν και όλα τα άλλα κτίσματα;

Αποδεκτό λοιπόν ότι η μόρφωση – σχηματισμος – κτίσμα συμβαίνει από την ανώτερη εξουσία και αρχή διατήρησης της κατάστασης όπου είμαστε μπαταρίες…. δεν είναι λογικό ότι όλες οι γωνίες σου θα είναι έτσι στραμμένες ώστε ποτέ να μην πληγώσεις τον Αρχιτέκτονα; Δεν είναι λογικό ότι όλα όσα γνωρίζεις και είσαι να είναι και όλα αυτά που σε κάνουν να είσαι το χρήσιμο τούβλο του κτίσματος αυτής της φυλακής ;

Αν εκατομμύρια τούβλα έχουν την απόλυτη συμφωνία και την σύμβαση αλήθειας μεταξύ τους να παραμείνουν ακίνητα σε όρους και κανόνες έχεις η δεν έχεις μια πραγματικότητα η οποία όμως μπορεί να μην έχει καμία σχέση με την αλήθεια;

Εχεις δει ποτε καποιο συστημα , ιδεα, κινημα το οποιο δεν ακολουθει το μορφωμα που εχει δωσει η κορυφη του ;

Εχεις δει ποτε καποια εξουσια η οποια η μορφωση και οι κανονες που εδωσε ηταν εναντια στο να παραμεινει η ιδια στην εξουσια ;

Εσύ λοιπόν ποιου “κτίσμα” είσαι;

Θες την αλήθεια η θες να παραμείνεις μέσα στα σύνορα που σου χάραξε ο αρχιτέκτων;

Θες να μάθεις τα υπόλοιπα δωμάτια σου;

Τα σύνορα των ονείρων σου είναι αρκετά για σένα ;

Θες να παραμείνεις “μορφωμένος”- σχηματισμενος και αν ναι από ποιον θες να είσαι μορφωμένος ;

Θες απλά να είσαι ακόμα ένα τούβλο στον τοίχο τους ;

Θες να μην τολμήσεις ποτέ να είσαι διαφορετικός από τα υπόλοιπα σχήματα ;

Όταν κρίνουμε κάτι , όταν επικρίνουμε κάτι πρωτα θα πρέπει να έχουμε πετύχει να δούμε μέσα μας …. γιατί αν δεν το έχουμε κάνει είναι σαν να μιλάμε μέσα σε ένα κενό δωμάτιο όπου η μόνη απάντηση στην κρίση μας θα είναι η ηχω της φωνης μας να μας κατηγορεί για το ίδιο !

Stranger….

11 thoughts on “Εσύ ποιου “κτίσμα” είσαι;

 1. ΔΠ. says:

  Απο τα θελω σου σε ελεγχουν.Η απο αυτα που σε πειθουν οτι θελεις.Αν δε θελεις εισαι ελευθερος.Αλλωστε και στον παραδεισο απο ενα θελω ξεκινησαν ολα.Θελετε να γινετε θεοι;Ειπε καποιος.Κι ετσι σταματησαμε να ζουμε και αρχισαμε να θελουμε…
  0  0
 2. ΧΜΜΜΜΜ says:

  Και παντα ετσι θα ειναι……. οταν γεννιεσαι δεν ξερεις ΤΙΠΟΤΑ…. μετα μαθαινεις οτι μαθαινεις και διαπλαθεις χαρακτηρα και προσωπικοτητα. Μακαρι να εχεις την δυνατοτητα να μαθεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ…..! Και αυτο ειναι παλι σχετικο μιας και δεν ξερεις ποιος εχει επιτρεψει ποια γνωση. Καλο βραδυ
  0  0
 3. Ανώνυμος says:

  Ωραια αυτα που εγραψες φιλε Stranger. Θελω την αληθεια και οχι να παραμείνω μέσα στα σύνορα που μου χάραξε ο αρχιτέκτων. Ακομα κι αν δε βρω την αληθεια το ψεμα θα το δω.
  0  0
 4. ΑΝΩΝΥΜΗ says:

  Όταν προσπαθείς να δεις πέρα από τα σύνορα σε λένε “αλαφροϊσκιωτη”. ΄Όταν αποφασίσεις να ακολουθήσεις διαφορετικό δρόμο από τους υπόλοιπους σε κρίνουν, σε κατακρίνουν, σου επιτίθενται, σε μια επίμονη προσπάθεια να ξαναμπείς στο δρόμο που ακολουθούν “όλοι”. Καταλαβαίνω τη δυσκολία του να δουν πέρα από τη μύτη τους, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η εχθρότητα, κ η επιμονή να σε κάνουν ίδια με εκείνους. Κι όσο τους χαμογελάς, τόσο θυμώνουν. . .!
  0  0
 5. ΑΝΤΙΥΠΕΡΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ says:

  newsbeast.gr/environment/arthro/2799526/nekri-kareta-kareta-vrethike-stin-evvia

  ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΕΚΡΗ ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ ΚΑΡΕΤΑ…….ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ…..
  0  0
 6. ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ1912 says:

   ΓΝΩΣΕΣΘΕ= γνώση του ανθρώπου= διάνοια
  την ΑΛΗΘΕΙΑΝ= αλήθεια του θεού=πνεύμα
  και Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ= η αλήθεια ως πνεύμα θεού ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ατομικά και συλλογικά θα ΣΑΣ απαλλάξει- λυτρώσει- εξυγειάνει- ιάσει- ρύσει- απελευθερώσει εκ του κακού σας και απο τις δεσμεύσεις του κόσμου-γης (ανάγκες- επιθυμίες- κακίες- ελαττώματα- εξαρτήσεις υλικές διανοητικές ψυχικές) .

  τι είναι Η ΑΛΗΘΕΙΑ για τον άνθρωπο ; 

  Η ΑΛΗΘΕΙΑ= ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ-Γνώσεως και Σωφίας
  Η ΑΛΗΘΕΙΑ= Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ-Υπάρξεως και Ζωής

  ΛΟΓΟΣ-ΑΛΗΘΕΙΑ-ΠΝΕΥΜΑ

  Α

  αγάπη

  Λ

  λογική

  Η

  ηθική

  Θ

  θυσία

  Ε

  ελευθερία

  Ι

  ισχύς

  Α

  αλληλεγγύη

  η αγάπη παρέχει δωρεάν άφεση- συγχώρεση- η αγάπη είναι η βοηθός- ελεημοσύνη- τροφός-  

  η αγάπη είναι η αλτρουϊστική αυτο-θυσία- η αγάπη είναι η εγκράτεια και ιέρεια της αλήθειας

  η λογική είναι η σταθερότης του νου

  η ηθική είναι η δικαιοσύνη της ψυχής

  η θυσία είναι το τίμημα της βιώσεως της αλήθειας

  η ελευθερία είναι το αποτέλεσμα της γνώσεως της αλήθειας

  η ισχύς είναι δύναμη που λαμβάνει ο πιστός-τηρηρής της αλήθειας

  η αλληλεγγύη είναι το δέον χρέος που επιτάσσει η μύηση στην αλήθεια

  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

  Π

  Πνευματικότητα

  Ν                    Ε

  Νουνέχεια                     Ελευθερία

  Υ

  Υπερβατισμός

  Μ                    Α

  Μύησις                        Αλήθεια-ν

  η πνευματικότητα είναι η βεβαίωση της ομοιότητος του ενδογενώς αμιγώς πνευματικώς δισύνθετου αυταπλοποιούμενου πνεύματος-εγώ του ανθρώπου με το πνεύμα του θεού

  η νουνέχεια είναι η συνετή φρόνηση-προσοχή

  η ελευθερία είναι η απελευθέρωση απο το κακό

  ο υπερβατισμός είναι η έντιμη απόδειξη- βεβαίωση και αληθής μαρτυρία του μεμυημένου μαθητή

  η μύησις είναι η οδός και η ζωή του αιτούντος, κρούοντος και ζητούντος την αλήθεια ο οποίος και λαμβάνει και ευρίσκει και του ανοίγεται η θύρα του Πνεύματος του θεού .
  0  0
  • Κυματοθραύστησ says:

   Εκ του Ενός Θεού και όχι αυτου που του αλλάζουν ονόματα σε κάθε νέα εποχή -περιοχη που θέλουν να φέρνουν με σκοπο να χάνονται οι θάνατοι που προσφέρουν απλόχερα στους ανθρώπους κατα καιρους.
   0   0
 7. ΗΡΩ says:

  όντως ο χαρακτήρας διαμορφώνεται πρώτα από τον οικογενειακό σου κύκλο και δεύτερον από τον εξωτερικό κύκλο. Όπως λένε η δράση μιας πράξης ακολουθεί την αντιδράσή της. Πχ μας κρίνανε , και η αντίδραση η δική μας ήταν να τους αγνοούμε πρώτα τους πρώτους και ύστερα τους δεύτερους. Έτσι σε μια κριτική είτε θετική είτε αρνητική ακολουθούμε τον πρώτο οδηγό. Υπάρχει και δεύτερος οδηγός; Για το χάπι νόμιζα ότι είναι στικάκι. Τι περιέχει το στικάκι ; δεδομένα αποθηκευμένα. Μάλλον μετά το φορμάτ χρειάζεται να το χρησιμοποιήσεις.. Σαν επαναλμβανόμενο μοτίβο , γίνεται και ξαναγίνεται μέχρι να το δεις πώς λειτουργεί και τι επιπτώσεις έχει.
  και μια ερώτηση σε ΄σένα stranger . Αλήθεια γιατί τον doctor stranger το κάνανε γιατρό; Και όχι άλλο επάγγελμα; Άσχετο με το θέμα σχετικό με το ματριξ..Μια μικρή σχετικότητα που μας διαφεύγει την ταυτότητα του γιατρού.

  “το τρία συνεχίζ4εται τα τρία μηδενικά που είναι”:
  0  0
 8. HE IS THE EGO OF GOD = 888 says:

  Αυτό το θέμα το σχόλιο ήταν το πρώτο πράγμα που είδα σήμερα μόλις άνοιξα το facebook τυχαία από έναν Κυπριο αρχιτέκτονα που είναι στην friend list μου και νομίζω ότι ταιριάζει σε αυτή την περίπτωση και δε ότι αφορά δηλαδή τον Μέγα Αρχιτέκτονα Ιησού Χριστό στον όποιο κάποιοι αρχιτέκτονες της μαλακιάς έχουν ανοίξει πόλεμο γιατί βασικά φθονούν το μεγαλείο του έργου του: Υπάρχουν τριών ειδών αρχιτέκτονες:αυτοί που σε φθονούν, αυτοί που σε ζηλεύουν και σε κακολογούν γιατί δεν μπορούν σε φτάσουν και αυτοί που σ’εκτιμούν και αναγνωρίζουν το έργο σου και προσπαθούν να σε ξεπεράσουν δημιουργώντας έργο για το οποίο εσύ μετά θέλεις να τους ξεπεράσεις αφού βλέποντας το έργο τους αναγνωρίζεις την ποιότητα του και θέλεις να τους ξεπεράσεις με την σειρά σου….χεχε
  0  0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.