14:34 - 24/06/2017

Η Πυραμίδα στεγάζει την Κιβωτό της Διαθήκης;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Σύμφωνα με τα αρχαία θρησκευτικά κείμενα, η Κιβωτός της Διαθήκης, γνωστή και ως Κιβωτός της Μαρτυρίας, είναι ένα χρυσό ξύλινο σεντούκι που περιγράφεται στο Βιβλίο της Εξόδου και περιέχει τις δύο πέτρινες πλάκες των Δέκα Εντολών.

Αναφέρεται σε διάφορους στίχους της Τορά και της Βίβλου και παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο στους ιστορικούς. Ενώ κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν υπήρξε ποτέ, άλλοι την αναζητούν, πεπεισμένοι ότι η ύπαρξή της είναι πραγματική. Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι την έχουν εντοπίσει και ξέρουν που βρίσκεται.

Άλλοι, βασισμένοι στις περιγραφές που δίνονται στα κείμενα υπολογίζουν ότι η Κιβωτός θα πρέπει να ήταν ουσιαστικά ένας ηλεκτρικός πυκνωτής με δύο ηλεκτρόδια που χωρίζονται από οδηγούς μονωτήρων. Αυτή η υπόθεση, σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές, επιβεβαιώνεται και από την τεράστια δύναμη που υποτίθεται ότι διαθέτει, όπως περιγράφεται στα κείμενα.

Όπως και αν μπορεί να συμβαίνει στην πραγματικότητα, η Κιβωτός της Διαθήκης έχει βρει μία νέα θεωρία που την συνδέει άμεσα με μια από τις πιο αινιγματικές αρχαίες δομές στην επιφάνεια του πλανήτη: τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας…

Με απλά λόγια, υποστηρίζεται βάσει νέων στοιχείων ότι η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας έχει χρησιμοποιηθεί για να στεγάσει την Κιβωτό της Διαθήκης.

Οι υπερασπιστές αυτής της ιδέας βασίζουν την απόδειξή τους στο γεγονός ότι τα μέτρα που εκτίθενται στα ιερά κείμενα συμπίπτουν με το μέγεθος μιας από τις σαρκοφάγους του αιγυπτιακού μνημείου, στην οποία δεν βρέθηκε ποτέ μούμια.

Όπως διαβάζουμε στο ancient-code.com και σημειώνεται από τον Gerry Cannon από την Crystallinks, «η λέξη κιβωτός προέρχεται από την εβραϊκή λέξη aron, που σημαίνει ένα σεντούκι, ένα κιβώτιο».

«Περιέργως πως, οι διαστάσεις ταιριάζουν απόλυτα. Η Κιβωτός της Διαθήκης είναι ίδια με τον ακριβή όγκο της πέτρινης θωρακικής στήλης ή του πορφυρίτη στην αίθουσα του βασιλιά στη Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου, το μοναδικό αντικείμενο μέσα στο Επιμελητήριο του Βασιλιά, όπως ακριβώς η Κιβωτός ήταν το μοναδικό ιερό αντικείμενο μέσα στο Άγιο των Αγίων, στο Ναό. Επίσης η λεκάνη, που οι ιερείς πλένουν τα πόδια τους είχαν τις ίδιες διαστάσεις».

Δεν είναι, λοιπόν, εύκολο να πει κάποιος ότι πρόκειται για σύμπτωση.

Ωστόσο, πέρα από τις διαστάσεις, δεν φαίνεται να συνάδει κάτι άλλο που να ισχυροποιεί περισσότερο προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς δεν βρέθηκαν ούτε οι πλάκες του Μωυσή με τις Δέκα Εντολές, ούτε κάτι άλλο προς επιπλέον επιβεβαίωση της θεωρίας.

Και οι έρευνες συνεχίζονται…


diadrastika.com

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε …αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (16)

 1. 6
  4
  Η πυραμίδα της Γκίζας είχε 2 πρωταρχικούς σκοπούς (1) Ηταν ένας ναός μύησης, όπου οι υποψήφιου μύστες είχαν να περάσουν την τελευταία δοκιμασία, την δοκιμασία του θανάτου. Στη πυραμίδα αυτή υπάρχει ένα πέτρινο σεντούκι, που φαίνεται σε φωτογραφίες της πυραμίδας, όπου ο υποψήφιος μύστης ξάπλωνε μέσα μέσα, και μέσα από διάφορες διαδικασίες η ψυχή του αποσυνδεόταν προσωρινά από το σώμα του και είχε την εμπειρία του θανάτου. Μετά η ψυχή επέστρεφε στο σώμα, και ο δεύτερος σκοπός της πυραμίδας (2) Ηταν μία γεννήτρια ενέργειας, που έστελλε ακτινοβολία στο διάστημα, και με αυτό τον τρόπο τα διαστημόπλοια των εξωγήινων που επισκέφτονταν την Αίγυπτο αρκετά εκείνη την εποχή. χρησιμοποιούσαν αυτές τις δέσμες ακτινοβολίες για να εστιάσουν την διαδρομή τους και την προσγείωση τους στα εδάφη της Αιγύπτου. Φυσικά ο καθένας μπορεί να έχει τις δικές του άλλες εξηγήσεις. Αυτά που λέω έγιναν μετά από χρόνια έρευνας.
  • 1
   1
   “ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ”. ΜΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΜΠΟΡΕΙΣ. ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ.
   • 2
    0
    Το νόημα το έπιασες του τι έγραψα? Η σε ενδιαφέρει περισσότερο η συντακτική και η γραμματική “υψηλών προδιαγραφών”? Εξυπνάκια που θα μου πεις να μάθω και ελληνικά αλλού αυτά.
  • 1
   0
   Κατι σαν φανάρι δηλαδη,ενα σημάδι για να τους διευκολυνει,και να μην προσγειωθούν κατα λαθος στο περού….κοιτά να δεις δεν το ειχα σκεφτει ποτέ…έξυπνο….
 2. 6
  3
  ΛΙΓΟ ΑΣΧΕΤΗ ΒΕΒΑΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ. Ο ΘΕΟΣ ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΜΩΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΙΣ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΣΚΑΛΙΖΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΒΓΑΛΑΝΕ ΜΑΖΙ? ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΣΚΑΛΙΣΜΑ ΠΕΤΡΑΣ ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ? ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΑΖΗ ΕΡΩΤΗΣΗ. Ο ΜΩΙΣΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΗΤΑΝ ΝΟΜΑΣ ΣΕ ΓΙΔΙΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ?ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΧΑΖΗ ΕΡΩΤΗΣΗ. Ο ΘΕΟΣ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ? ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΔΗΛΑΔΗ ΒΑΣΗ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΩΙΣΗ ΕΓΙΝΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΤΟ 1400 Π.Χ. ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΙΝΩΙΚΟΥ ΠΟΛΤΙΣΜΟΥ ΑΡΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΡΜΟΣ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠ ΤΑ ΕΞΑΟΡΟΦΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΣ ΚΝΩΣΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ? ΜΟΝΟ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΥ ΣΙΝΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟ?
  • 1
   0
   Ο ΜΩΥΣΗΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ. ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΄΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ΄΄..ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΕΙ ΠΟΙΟΣ ΄΄ΘΕΟΣ΄΄ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΜΙΛΑΓΕ , ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟ(ΦΩΤΙΑ, ΥΠΟΧΘΟΝΙΟΣ Κ.Λ.Π.)
 3. ο ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΑς 24 Ιουνίου 2017 @ 19:28
  1
  0
  Η κιβωτος της διαθηκης =κιβωτιο με μικρους αμφορεις σφραγισμενους με ολα τα δηλητηρια , ναρκωτικα , και θανατηφορα μικροβια παντος τυπου , για εξολοθρευσεις ανθρωπων και ζωων και δολοφονιες αρχοντων , εντοπιων , περαστικων , πλουσιων ,γενικως κερδη απο παντου και πληρη κυριαρχια.
 4. 5
  0
  …..και ετα απο τον μπαρμπα Βαρδακα παμε σε εναν αλλον ερευνητη τον κυριο Μακρη…….Αγαπητε φιλε μας λες οτι οι οβραιοι βουτηξαν την κιβωτο απο τους ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ,ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ…ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!!!……….χαχαχαχχαχ……δΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΓΚΙΖΑΣ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΓΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!Ελεος ρε παιδια…ελεος…………
 5. 2
  1
  Σαν το γκρααλ το άγιο δισκοπότηρο των δυτικών που έχουν την ταση να τα κάνουν όλα attraction για να κονομίσουν κανένα φραγκάκι οι τσιπιδες .Η ταληρογλυφίαση έχει γίνει η υψιστη αρετή σε έναν κόσμο που ένας κουτσαβλος ψυχάκιας κι ένα ανθρώπινο απολοιφάδι μορμολύκειο γυρναν τον κοσμο τιβερλίγκα …. το άγιο δισκοποτηρο , τμήμα από μια νεροκολοκύθα είναι στη Μονή Βλατάδων στη Θεσσαλονίκη και η κιβωτός είναι κάπου στην αιθιοπία και ακόμα δεν βρέθηκε ο Άξιος να την παρουσιάσει στον κόσμο.
 6. 3
  0
  dna μετέφερε κυρίως … ήμουν και εγώ εκεί σαν συμβασιούχος με 8 μηνο
 7. πρωην μισθοφορος 25 Ιουνίου 2017 @ 09:11
  2
  0
  ΛΟΙΠΟΝ, ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΡΑΖΑ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΣΚΕΥΤΗΚΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ, Η ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ, ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ! Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗΣ ΟΕΑ ΑΠΛΑ ΟΙ ΜΠΟΥΦΟΙ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΟΥΝ Κ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΠΕΤΡΕΣ! ΠΑΤΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΟΕΑ ΑΛΛΑ Κ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΥΣΔΙΑΚΡΙΤΟ ΚΟΥΜΠΙ. ΑΝ ΠΑΤΙΣΕΙΣ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ Κ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ! ΜΕΣΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΙΣΙΝΕΣ , ΣΠΑ Κ ΔΩΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΞΕΣΠΑ, ΓΑΜΙΣΤΕΡΟΝΑΣ ΔΗΛΑΔΗ! ΒΑΣΙΚΑ ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ! ΤΑ HOTEL ΗΜΙΔΙΑΜΟΝΗΣ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ ΓΑΜΗΣΤΡΩΝΕΣ ΑΛΛΑ ΓΑΜΗΣΤΕΡΟΝΕΣ !ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕ Η ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΟΕΑ? ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΣΒΑΡΝΙΑΡΙΔΕΣ !! ΕΝΩ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΕΑ!! ΝΑΙ ΡΕ! Η ΟΕΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΑΡΧΟΝΤΙΑ! ΟΕΑ ΡΕ ΜΟΥΤΡΑ! ΟΕΑ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ !ΟΒΕΡ
  • 0
   0
   Η διάγνωση μου είναι ότι έχεις υπερβολικό στρεςς σε συνδιασμο με κόπωση. Σου συστήνω να πας λίγο στην εξοχή για καμιά δεκαριά μέρες να ηρεμήσεις λίγο.
 8. 0
  0
  Χρυσό ξύλινο σεντούκι ή πορτοκαλάδα από πορτοκάλι; …
 9. 1
  1
  Η ΣΦΙΓΓΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΣΦΙΓΓΑΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΚΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
 10. 2
  0
  ΕΠΕΙΔΗ ΡΩΤΑΣ. ΟΧΙ! ΣΤΕΓΑΖΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
 11. 0
  0
  Η Κιβωτός της Διαθήκης ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΧΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ όγκο ΜΕ ΤΗΝ πέτρινη “ΣΑΡΚΟΦΑΓΟ” ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΡΑΝΙΤΗ, ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ, ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ αίθουσα του βασιλιά στη Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου….. ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70, ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΜΙΑ ΚΙΒΩΤΟ ΑΠΟ ΑΣΠΡΟΞΥΛΟ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΟΦΥΛΟ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΠΙΝΘΗΡΕΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΕ ΗΤΑΝΕ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟΙ, ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ…. ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ… ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ?

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί