Οι Δαίμονες

Σου είπαν ό,τι ο θεός είναι καλός και ο διάβολος είναι κακός κι ΕΣΥ το “κατάπιες αμάσητο” !!! Πως το ξέρεις πως είναι κακός και δεν είναι κι αυτός ένας δύστυχος σαν και σένα που παλεύει για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του με γυναίκα παιδιά και συγγενολόια; Δεν σου λέω ό,τι είναι έτσι, απλά λέω ΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ; Αυτή η ιστορία είναι αρκούντως αστεία και ικανή να σου δώσει μια διαφορετική οπτική των θεμάτων που «πιστεύεις» … κι όχι, δεν ισχυρίζεται πως αυτή είναι η αλήθεια, σίγουρα όμως δεν ξέρουμε ποια είναι η αλήθεια. Άρα μπορούμε τουλάχιστον να διασκεδάζουμε, να ειρωνευόμαστε, να γελάμε, δηλαδή να είμαστε σκωπτικοί με τους μπαμπούλες, τις φοβίες, τα ψέματα, τις «αλήθειες» και τις εικασίες μας. Νοιώσε το σώμα σου, διασκεδάζει με την ιστορία ή παγώνει και τρέμει σύγκορμο σαν τον δύστυχο Νεελζεβούλ; Γιατί άραγε;

Οι Δαίμονες

Περπατώντας στη Δεύτερη Λεωφόρο ο Άρθουρ Γκάμμετ σκεφτόταν ότι ήταν μια αρκετά καλή ανοιξιάτικη μέρα. Ούτε πολύ κρύο ούτε πολύ ζέστη, δροσερή ίσα – ίσα για να σε τονώνει. Μια ιδανική μέρα για να πουλήσει ασφαλιστικά συμβόλαια, συμπέρανε. Στη γωνιά της Ενάτης Οδού κατέβηκε αμέριμνα από το πεζοδρόμιο.

Και εξαφανίστηκε.

«Το ‘δες αυτό;» ρώτησε εμβρόντητος ένας βοηθός χασάπη το αφεντικό του. Οι δυο τους στέκονταν μπροστά στο μαγαζί τους, χαζεύοντας τους διαβάτες που περνούσαν.

«Τι να δω;» ρώτησε ο χασάπης, ένας παχύς άντρας με ροδαλή φάτσα.


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Εκείνον τον τύπο με το παλτό. Εξαφανίστηκε».

«Ε, και τι έγινε;» έκανε ο χασάπης. «Θα έστριψε στην Ενάτη. Τι με αυτό;»

Ο βοηθός του χασάπη δεν είχε δει τον Άρθουρ ούτε να στρίβει στην Ενάτη Οδό, ούτε να την κατεβαίνει, ούτε να διασχίζει τη Δευτέρα Λεωφόρο. Τον είχε δει να εξαφανίζεται. Αλλά ήταν φρόνιμο να επιμείνει σε αυτό; Λένε ποτέ στο αφεντικό ότι κάνει λάθος; Μάλλον θα του έβγαινε ξινό. Χώρια που, τελικά, μπορεί ο τύπος να είχε στρίψει στην Ενάτη. Που αλλού να ‘χε πάει άλλωστε; Αλλά ο Άρθουρ Γκάμμετ δεν ήταν πια στη Νέα Υόρκη. Είχε στα αλήθεια εξαφανιστεί εντελώς.

Κάπου αλλού, όχι απαραίτητα στη Γη, ένα πλάσμα που λεγόταν Νεελζεβούλ είχε τα μάτια του καρφωμένα σε ένα πεντάγωνο σχεδιασμένο στο πάτωμα. Μέσα εκεί είχε υλοποιηθεί κάτι, αλλά δεν ήταν αυτό που περίμενε. Ο Νεελζεβούλ κάρφωσε το πλάσμα με ένα πικρόχολο βλέμμα, νιώθοντας ότι ο θυμός του ήταν απόλυτα δικαιολογημένος. Είχε ξοδέψει χρόνια και χρόνια ψάχνοντας σε παλιές μαγικές συνταγές, κάνοντας πειράματα με βότανα κι αποστάγματα και διαβάζοντας τα καλύτερα βιβλία αποκρυφισμού και μαγείας. Είχε ξοδέψει ότι είχε και δεν είχε σε μια τεράστια προσπάθεια και ποιο το αποτέλεσμα; Είχε εμφανιστεί λάθος δαίμονας!

Υπήρχαν, βέβαια, πολλά που μπορεί να είχαν πάει στραβά. Το κομμένο χέρι του πτώματος, λόγου χάρη, μπορεί να ήταν από κανέναν αυτόχειρα ακόμη και τους καλύτερους προμηθευτές υλικών δεν ήταν να τους εμπιστεύεται κανείς. Ή ίσως η γραμμή του πενταγώνου να μην ήταν απόλυτα ίσια σε κάποιο σημείο και κάτι τέτοιες λεπτομέρειες έπαιζαν σπουδαίο ρόλο. H μπορεί τα λόγια της επίκλησης να μην ήταν στη σωστή σειρά. Ακόμη και η λαθεμένη προφορά μιας συλλαβής ήταν αρκετή για να χαλάσει η δουλειά.

Όπως και να ‘χε, η ζημιά είχε γίνει. Ο Νεελζεβούλ έγειρε τον κόκκινο, φολιδωτό ώμο του στην πελώρια μπουκάλα πίσω του και έξυσε τη ράχη του με ένα νύχι σαν γιαταγάνι. Όπως γινόταν συνήθως όταν τον προβλημάτιζε κάτι, η αγκαθωτή ουρά του χτυπούσε κάτω νευρικά. Όμως, από το τίποτα, κάτι ήταν και αυτό. Τουλάχιστον είχε καταφέρει να καλέσει κάποιον δαίμονα.

Αλλά το πλάσμα μέσα στο πεντάγωνο δεν έμοιαζε με κανένα συνηθισμένο δαίμονα. Εκείνη η μαλακιά, γκριζωπή σάρκα του για παράδειγμα … Αλλά, από την άλλη μεριά, οι ιστορικές περιγραφές των δαιμόνων ήταν περιβόητα ανακριβείς. Ότι σόι υπερφυσικό πλάσμα κι αν ήταν τούτο, θα τον υπάκουε απόλυτα. Γι’ αυτό δεν υπήρχε αμφιβολία. Ο Νεελζεβούλ δίπλωσε πιο άνετα τα κατσικοπόδαρά του κάτω από το κορμί του και περίμενε το παράξενο πλάσμα να μιλήσει.

O Άρθουρ Γκάμμετ ήταν ακόμη πολύ εμβρόντητος για να αρθρώσει λέξη. Μια στιγμή προηγουμένως περπατούσε προς το ασφαλιστικό γραφείο του, δίχως να ενοχλεί κανέναν, απολαμβάνοντας τον ευχάριστα δροσερό αέρα των πρώτων ημερών της άνοιξης. Στη γωνιά Δεύτερης και Ενάτης είχε κατέβει από το πεζοδρόμιο -και είχε βρεθεί εδώ. Όπου τελοσπάντων κι αν ήταν αυτό το εδώ.

Τρικλίζοντας ελαφρά στα πόδια του, διέκρινε μέσα από πυκνές ομίχλες που γέμιζαν το δωμάτιο ένα πελώριο τέρας με κόκκινα λέπια να κάθεται σταυροπόδι πιο πέρα. Δίπλα του υπήρχε κάτι που έμοιαζε με πελώρια μπουκάλα, τουλάχιστον τρία μέτρα ψηλή. Το πλάσμα είχε και ουρά με αγκαθωτή άκρη και τώρα έξυνε το κεφάλι του με δαύτη, αγριοκοιτάζοντας τον Άρθουρ με τα μικρά γουρουνίσια μάτια του. Ο Άρθουρ, αλαφιασμένα, προσπάθησε να κάνει πίσω, αλλά δεν κατάφερε να σαλέψει πάνω από ένα βήμα. Τότε παρατήρησε ότι βρισκόταν μέσα σε ένα σχεδιάγραμμα φτιαγμένο με κιμωλία και, για κάποιο λόγο, ήταν αδύνατο να περάσει τις άσπρες γραμμές του.

«Α χα!» γρύλισε το κόκκινο πλάσμα. «Σε μάγκωσα τελικά». Τα λόγια του δεν ήταν ακριβώς αυτά, οι ήχοι που έβγαζε από το στόμα του ήταν εντελώς απόκοσμοι. Αλλά, κατά περίεργο τρόπο, ο Άρθουρ μπορούσε να καταλάβει τα λόγια. Δεν ήταν τηλεπάθεια, αλλά μάλλον σαν να μπορούσε να μεταφράζει αυτόματα την ξένη γλώσσα στη δική του.

«Οφείλω να ομολογήσω ότι μάλλον με απογοήτευσες» είπε ο Νεελζεβούλ όταν δεν πήρε καμία απάντηση από τον αιχμάλωτο δαίμονα μέσα στο πεντάγωνο. «Όλοι οι θρύλοι μας λένε ότι οι δαίμονες είναι φοβερά πλάσματα, με μπόι πέντε μέτρα, με φτερούγες και μικροσκοπικά κεφάλια και μια τρύπα στο στήθος από την οποία εκτοξεύουν παγωμένο νερό».

Ο Άρθουρ Γκάμμετ έβγαλε το παλτό του, αφήνοντάς το να πέσει μουλιασμένο στα πόδια του. Αφηρημένα συλλογίστηκε ότι ήταν επόμενο οι δαίμονες εδώ να εκτοξεύουν παγωμένο νερό. Το δωμάτιο ήταν καυτό σαν φούρνος. Ήδη το γκρίζο καρό κοστούμι του ήταν μια μουσκεμένη, ζαρωμένη μάζα από ύφασμα και ιδρώτα.Και με τη σκέψη αυτή αποδέχτηκε την πραγματικότητα του πράγματος -το κόκκινο πλάσμα, το σχέδιο με την κιμωλία που δεν μπορούσε να διαβεί, το αφόρητο ζεστό δωμάτιο… το καθετί.

Είχε προσέξει ότι στα βιβλία, τα περιοδικά και τον κινηματογράφο, όταν ένας άνθρωπος ερχόταν αντιμέτωπος με κάτι εντελώς παράξενο, συνήθως φώναζε κάτι σαν, «Τσίμπα με! Δεν μπορεί να ‘ναι αλήθεια», ή «Θεέ και Κύριε! Ή κοιμάμαι και ονειρεύομαι ή είμαι τρελός ή μεθυσμένος». Ο Άρθουρ δεν είχε σκοπό να ξεφουρνίσει τίποτα το τόσο καταφανώς παράλογο. Κατά πρώτο λόγο, ήταν σίγουρος ότι στο πελώριο κόκκινο πλάσμα δεν θα άρεσε κάτι τέτοιο. Κατά δεύτερο, ήξερε ότι ούτε ονειρευόταν, ούτε ήταν τρελός, ούτε ήταν μεθυσμένος. Στο λεξιλόγιο του Άρθουρ Γκάμμετ δεν υπήρχαν λόγια να περιγράψει την εμπειρία του, αλλά ήταν σίγουρος γι’ αυτή πέρα από κάθε αμφιβολία. Άλλο πράγμα ένα όνειρο κι άλλο τούτο δω.

«Οι θρύλοι ποτέ δεν έκαναν λόγο ότι μπορείτε να ξεφλουδίζετε το δέρμα σας», παρατήρησε σκεφτικά ο Νεελζεβούλ κοιτάζοντας το παλτό στα πόδια του Άρθουρ. «Ενδιαφέρον».

«Κάνεις κάποιο λάθος», δήλωσε αποφασιστικά ο Άρθουρ. Η πείρα που είχε σαν ασφαλιστής αποδεικνυόταν πολύ χρήσιμη τώρα. Ήταν συνηθισμένος να συναντά κάθε λογής ανθρώπους και να βρίσκει την άκρη και στην πιο μπλεγμένη κατάσταση. Τούτο το πλάσμα, προφανώς, είχε προσπαθήσει να καλέσει ένα δαίμονα. Για κάποιο λόγο, αντί για δαίμονα, είχε καλέσει τον Άρθουρ Γκάμμετ και τώρα είχε τη λαθεμένη εντύπωση ότι ο Άρθουρ ήταν δαίμονας. Το λάθος έπρεπε να διορθωθεί αμέσως.

«Είμαι ασφαλιστής» εξήγησε στο πλάσμα. Εκείνο κούνησε οργισμένα το τεράστιο κερασφόρο κεφάλι του. Η ουρά του πλατάγιασε πέρα δώθε με ανησυχητικό τρόπο.

«Το τι κάνεις στον άλλο κόσμο δε με ενδιαφέρει καθόλου» γρύλισε ο Νεελζεβούλ. «Σε διαβεβαιώνω, δε δίνω πεντάρα ποια κατηγορίας δαίμονας είσαι».

«Μα σου λέω δεν είμαι -»

«Δεν πιάνουν αυτά σε μένα!» βρυχήθηκε απότομα ο Νεελζεβούλ, κοιτάζοντας άγρια τον Άρθουρ από την άκρη του πενταγώνου. «Το ξέρω ότι είσαι δαίμονας. Και θέλω ντραστ!»

«Ντραστ; Δε νομίζω ότι – »

«Ξέρω απέξω και ανακατωτά όλα τα κόλπα εσάς των δαιμόνων», τον έκοψε πάλι ο Νεελζεβούλ, με μια φανερή προσπάθεια να συγκρατήσει τα νεύρα του. «Το ξέρω -και το ξέρεις- πως όταν καλείς ένα δαίμονα, αυτός είναι υποχρεωμένος να σου ικανοποιήσει μία επιθυμία. Λοιπόν, σε κάλεσα, και θέλω ντραστ. Πέντε τόνους ντραστ».

«Το ντραστ…» άρχισε αμήχανα ο Άρθουρ, στέκοντας στη γωνιά του πενταγώνου που απείχε περισσότερο από εκείνη την αγκαθωτή ουρά.

«Ντραστ, βουτ, χακατίνι, σουπντερούπε, όπως θες πες το. Το ίδιο πράγμα είναι».

Ο Άρθουρ κατάλαβε ότι το πλάσμα μιλούσε για λεφτά. Οι λέξεις του ήταν άγνωστες, αλλά δεν υπήρχε αμφιβολία για το τι σήμαιναν. Αναμφίβολα το ντραστ ήταν το νόμισμα του τόπου.

«Πέντε τόνοι ντραστ δεν είναι πολύ», παρατήρησε ο Νεελζεβούλ με πονηρό χαμόγελο. «Δεν είναι τίποτα για ένα δαίμονα. Θα έπρεπε να χαίρεσαι που δεν είμαι κανένας από κείνους τους βλάκες που ζητάνε αθανασία και τέτοια».

Ο Άρθουρ συμφώνησε μαζί του. «Και αν δε σου φέρω το ντραστ;» ρώτησε.

«Στην περίπτωση αυτή», αποκρίθηκε ο Νεελζεβούλ, αλλάζοντας το χαμόγελο με ένα άγριο βλέμμα «θα σε καλέσω πάλι, αλλά μέσα στην μπουκάλα αυτή τη φορά».

Ο Άρθουρ κοίταζε στην πελώρια μπουκάλα που ήταν πιο ψηλή και από τον Νεελζεβούλ. Πλατιά στη βάση της, στένευε πολύ προς το στόμια. Έτσι και τούτο το πλάσμα κατάφερνε να τον κλείσει εκεί μέσα, δεν υπήρχε περίπτωση να μπορέσει να βγει από κείνο το στενό λαιμό και ο Άρθουρ ήταν σίγουρος ότι η απειλή του πλάσματος δεν ήταν λόγια του αέρα.

«Βέβαια», συνέχισε ο Νεελζεβούλ, με χαμόγελο ακόμη πιο πονηρό από πριν «δεν υπάρχει λόγος για τέτοια δραστικά μέτρα. Πέντε τόνοι από το καλό μας σουπντερούπ είναι παιχνιδάκι για σένα. Για μένα είναι αμύθητα πλούτη, αλλά συ έτσι και κουνήσεις το δαχτυλάκι σου, το βρήκες». Κοντοστάθηκε, και το χαμόγελό του έγινε κάπως παρακλητικό.

«Ξέρεις» συνέχισε σιγανά, «ειλικρινά, έχω φάει χρόνια και χρόνια σε τούτη τη προσπάθεια. Διάβασα ένα σωρό βιβλία και ξόδεψα ένα κάρο βουτ». Η ουρά του μαστίγωσε ξαφνικά το πάτωμα, με κρότο σαν σφαίρα που αποστρακιζόταν από γρανίτη. «Γι’ αυτό αλίμονό σου αν προσπαθήσεις να με γελάσεις!» βρυχήθηκε.

Ο Άρθουρ ανακάλυψε ότι η δύναμη που έβγαινε από το πεντάγωνο έφτανε τουλάχιστον ως εκεί που έφτανε και ο ίδιος. Επιφυλακτικά στην αρχή, έγειρε πάνω στον αόρατο τοίχο, διαπίστωσε ότι άντεχε το βάρος του και στηρίχτηκε κανονικά πάνω του. Πέντε τόνους ντραστ, συλλογίστηκε. Κατά τα φαινόμενα, το πλάσμα ήταν μάγος, ένας Θεός ήξερε από που. Ίσως από κάποιον άλλο πλανήτη. Το πλάσμα είχε επιχειρήσει να καλέσει έναν δαίμονα για να του πραγματοποιήσει μια επιθυμία, αλλά είχε καλέσει αυτόν. Τώρα ή θα του πραγματοποιούσε την επιθυμία, ή θα κλεινόταν στην μπουκάλα. Πολύ παράλογα όλα αυτά, αλλά ο Άρθουρ Γκάμμετ είχε αρχίσει να υποψιάζεται ότι όλοι οι μάγοι ήταν παλαβοί.

«Θα προσπαθήσω να βρω το ντραστ που θέλεις», είπε ο Άρθουρ, νιώθοντας ότι κάτι έπρεπε να πει. «Αλλά θα πρέπει να γυρίσω στον … στον άλλο κόσμο για να το κάνω. Πάνε αυτά που ‘ξερες η μέθοδος με το σκέτο κούνημα του δαχτύλου δεν έχει πέραση πια».

«Σύμφωνοι» αποκρίθηκε το τέρας, στεκόταν στην άκρη του πενταγώνου και κοιτάζοντάς τον χαιρέκακα. «Σε εμπιστεύομαι. Αλλά να θυμάσαι, μπορώ να σε ξανακαλέσω όποια στιγμή θέλω. Δεν μπορείς να μου ξεφύγεις, ξέρεις, γι’ αυτό μην το δοκιμάσεις καν. Και να σου συστηθώ: με λένε Νεελζεβούλ».

«Καμιά συγγένεια με τον Βεελζεβούλ;» ρώτησε ο Άρθουρ.

«Προπάππος μου» αποκρίθηκε ο Νεελζεβούλ κοιτάζοντας καχύποπτα τον Άρθουρ. «Ήταν στρατιωτικός, ξέρεις. Δυστυχώς γι’ αυτόν …» Ο Νεελζεβούλ σταμάτησε απότομα καρφώνοντας τον Άρθουρ με ένα άγριο βλέμμα. «Αλλά εσείς οι δαίμονες τα ξέρετε καλύτερα από μένα όλα αυτά. Άπαγε! Και να μου φέρεις εκείνο το ντραστ!»

Ο Άρθουρ Γκάμμετ εξαφανίστηκε πάλι.

Υλοποιήθηκε στη γωνιά της Δεύτερης Λεωφόρου με την Ενάτη Οδό, ακριβώς στο σημείο όπου είχε εξαφανιστεί αρχικά. Το παλτό του ήταν ριγμένο στα πόδια του και τα ρούχα του ήταν νωπά από ιδρώτα. Παραπάτησε μια στιγμή πριν ξαναβρεί την ισορροπία του -γιατί ήταν ακουμπισμένος στον αόρατο τοίχο όταν ο Νεελζεβούλ τον εξαφάνισε- σήκωσε το παλτό του και ξεκίνησε γοργά για το σπίτι του. Ευτυχώς δεν υπήρχαν κοντά και πολλοί περαστικοί τη στιγμή της εμφάνισής του.

Δυο νοικοκυρές ξεροκατάπιαν, ανοιγόκλεισαν εμβρόντητες τα μάτια τους και βιάστηκαν να απομακρυνθούν. Ένας παλαβά ντυμένος άντρας ανοιγόκλεισε κι αυτός τα μάτια του κάμποσες φορές, έκανε ένα βήμα μπροστά σαν να ήθελε να ρωτήσει κάτι, αλλά μετά φάνηκε να αλλάζει γνώμη κι απομακρύνθηκε προς την Όγδοη Οδό. Οι υπόλοιποι διαβάτες είτε δεν τον είχαν δει, είτε δεν τους καιγόταν καρφάκι.

Φτάνοντας στο δυάρι που έμενε ο Άρθουρ έκανε μια χλιαρή προσπάθεια να αγνοήσει το όλο γεγονός αποδίδοντάς το σε όνειρο. Όταν απέτυχε παταγωδώς, άρχισε να συλλογίζεται σοβαρά το πρόβλημά του. Μπορούσε να βρει το ντραστ. Δηλαδή, ίσως μπορούσε να το βρει φτάνει να ανακάλυπτε τι σόι πράγμα ήταν. Ένα υλικό που για τον Νεελζεβούλ ήταν πολύτιμο μπορεί, τελικά, να ήταν κάτι κοινό. Μολύβι, σίδερο… οτιδήποτε. Αλλά ακόμη κι αν ήταν κάτι τέτοιο, θα εξαντλούσε εντελώς το ασθενικό του πορτοφόλι.

Μια άλλη λύση θα ήταν να καταφύγει στην αστυνομία. Και, βέβαια, θα τον έκλειναν στο πρώτο διαθέσιμο άσυλο. Ασ’ το καλύτερα. Ή θα μπορούσε  να μην παραδώσει το ντραστ -και να περάσει όλη την υπόλοιπη ζωή του σε μια μπουκάλα. Ασ’ το και αυτό.

Το μόνο που του έμενε να κάνει θα ήταν να περιμένει μέχρι να τον ξανακαλέσει ο Νεελζεβούλ και να τον ρωτήσει τι ήταν αυτό το ντραστ. Μπορεί να ήταν και απλό χώμα. Στην περίπτωση αυτή, θα μπορούσε να το μαζέψει από τη φάρμα του μπάρμπα του στο Νιου Τζέρσυ, φτάνει ο Νεελζεβούλ να του έβρισκε μεταφορικό μέσο.

Ο Άρθουρ Γκάμμετ τηλεφώνησε στο γραφείο του, δήλωσε ότι ήταν άρρωστος και ότι, κατά τα φαινόμενα, θα παρέμενε άρρωστος για κάμποσες ακόμη μέρες. Ύστερα ετοίμασε κάτι για φαγητό στο κουζινάκι του, περήφανος που ένιωθε ορεξάτος. Δεν ήταν και πολλοί εκείνοι που θα μπορούσαν να φάνε τόσο καλά με τη σκέψη ότι μπορεί να τους έκλειναν ισόβια σε μια μπουκάλα. Όταν τελείωσε, συμμάζεψε το διαμέρισμα και φόρεσε ένα ελαφρό καλοκαιριάτικο κοστούμι. Η ώρα ήταν τέσσερις και μισή το απόγευμα. Ξάπλωσε στο κρεβάτι και περίμενε.

Στις εννιά και μισή εξαφανίστηκε.

«Πάλι άλλαξες το δέρμα σου;» παρατήρησε ο Νεελζεβουλ. «Που είναι το ντραστ;» Η ουρά του πλατάγιζε ανυπόμονα καθώς έκανε το γύρο του πενταγώνου.

«Δεν το έχω κρυμμένο πίσω μου», τον διαβεβαίωσε ο Άρθουρ, γυρίζοντας να κοιτάξει προς τον Νεελζεβούλ. «Χρειάζομαι μερικά πρόσθετα στοιχεία». Πήρε μια ατάραχη πόζα, ακουμπώντας με ύφος στον αόρατο τοίχο που σχημάτιζαν οι γραμμές της κιμωλίας. «Και θα πρέπει να μου υποσχεθείς ότι δεν θα με ξαναενοχλήσεις αν σ’ το φέρω».

«Ασφαλώς», αποκρίθηκε πρόθυμα ο Νεελζεβουλ. «Έτσι και αλλιώς, δε δικαιούμαι πάνω από μια επιθυμία. Λοιπόν, κοίτα να δεις. Θα σου ορκιστώ το μεγάλο όρκο του Σατανά. Δεν είναι απόλυτα δεσμευτικός, ξέρεις».

«Του Σατανά;»

«Είναι ένας από τους προέδρους μας», εξήγησε ο Νεελζεβούλ με ευλαβικό ύφος. «Ο προπάππος μου, ο Βεελζεβούλ, υπηρέτησε υπό τις διαταγές του… Αλλά τι κάθομαι και σ’ τα λέω όλα αυτά; Αφού τα ξέρεις».

Ο Νεελζεβούλ ορκίστηκε επίσημα το μεγάλο όρκο του Σατανά και, πραγματικά, ήταν εντυπωσιακός όρκος. Οι μπλε ομίχλες στο δωμάτιο πήραν κόκκινες αποχρώσεις όταν τελείωσε και το περίγραμμα του πελώριου μπουκαλιού λαμπύρισε άγρια στο μισόφωτο. Στο μεταξύ ο Άρθουρ είχε πάλι μουσκέψει στον ιδρώτα, παρά το καλοκαιρινό του κοστούμι. Ευχόταν να ήταν στα αλήθεια εκείνος ο δαίμονας με το παγωμένο νερό.

«Αυτό ήταν», δήλωσε ο Νεελζεβούλ στέκοντας όρθιος στη μέση του δωματίου με την ουρά τυλιγμένη γύρω από τον καρπό του. Υπήρχε μια παράξενη λάμψη στα μάτια του, σαν να αναπολούσε περασμένα μεγαλεία και δόξες.

«Τώρα λέγε, τι σόι πρόσθετα στοιχεία θέλεις;» Ο Νεελζεβούλ άρχισε να κόβει βόλτες πέρα δώθε μπροστά στο πεντάγωνο, με την ουρά του να σέρνεται κάτω.

«Θέλω να μου περιγράψεις το ντραστ».

«Λοιπόν, είναι μαλακό, βαρύ…»

Θα μπορούσε να είναι μολύβι.

«Και κίτρινο».

Χρυσάφι!

«Χμμμ», μουρμούρισε ο Άρθουρ κοιτάζοντας ανήσυχα την μπουκάλα. «Είσαι σίγουρος ότι δεν είναι γκρίζο, έτσι; Ούτε σκούρο καστανό;»

«Όχι. Είναι πάντοτε κίτρινο. Κάποτε με κόκκινες αποχρώσεις».

Πάλι χρυσάφι.

Ο Άρθουρ κοίταξε συλλογισμένα το κόκκινο, φολιδωτό τέρας μπροστά του, που βημάτιζε πέρα δώθε με φανερή ανυπομονησία. Πέντε τόνοι χρυσάφι! Αυτό θα κόστιζε… Μπα, καλύτερα να μην το σκέφτεται. Ήταν αδύνατο.

«Θα χρειαστώ λίγο χρόνο», είπε ο Άρθουρ. «Καμιά εξηνταριά, εβδομήντα χρόνια πάνω κάτω. Λοιπόν, κοίτα να δεις. Θα σε ειδοποιήσω αμέσως μόλις -»

Ο Νεελζεβούλ τον διέκοψε με ένα τρανταχτό γέλιο. Φαίνεται ότι ο Άρθουρ είχε κεντρίσει την ελάχιστη αίσθηση του χιούμορ του, γιατί το τέρας έσφιγγε τα πλευρά του και χτυπιόταν από τα γέλια.

«Εξήντα – εβδομήντα χρόνια!» γκάριξε ο Νεελζεβούλ και ακόμη και οι γραμμές του πενταγώνου φάνηκαν να τρεμουλιάζουν. «Θα σου δώσω εξήντα ή εβδομήντα λεπτά! Μετά, το ντραστ ή η μπουκάλα!»

«Για στάσου μια στιγμή», διαμαρτυρήθηκε ο Άρθουρ έχοντας πισωπατήσει στην πιο μακρινή πλευρά του πενταγώνου. «Θα χρειαστώ λίγο -Περίμενε! Κάτι σκέφτηκα!» Μόλις του είχε κατέβει μια ιδέα και ήταν σίγουρα η καλύτερη ιδέα που του είχε κατέβει ποτέ, Ακόμη πιο σημαντικό, ήταν δική του.

«Θα χρειαστεί να μου δώσεις τη συγκεκριμένη συνταγή της τελετής που έκανες για να με καλέσεις», εξήγησε ο Άρθουρ. «Πρέπει να την ελέγξει το κεντρικό γραφείο μας για να εξακριβωθεί αν όλα είναι σύμφωνα με τους τύπους».

Το τέρας άρχισε να αφρίζει και να βρίζει, ενώ ο αέρας πήρε ένα μαύρο και πορφυρό χρώμα. Η μπουκάλα κουδούνιζε αρμονικά, έχοντας συντονιστεί στους βρυχηθμούς του Νεελζεβούλ, ενώ ακόμη και οι τοίχοι φαίνονταν να τρεμουλιάζουν. Αλλά ο Άρθουρ Γκάμμετ κράτησε ακλόνητος τη θέση του. Εξήγησε υπομονετικά στο Νεελζεβούλ – εφτά ή οχτώ φορές – ότι δε θα κέρδιζε τίποτα εμφιαλώνοντας τον, αφού έτσι ποτέ δεν θα έπαιρνε το χρυσάφι του. Το μόνο που του ζητούσε ήταν η συνταγή και σίγουρα αυτό δεν μπορεί να…  Τελικά την πήρε.

«Και τέρμα τα κόλπα, ε;» βρυχήθηκε τελικά ο Νεελζεβούλ, δείχνοντας με νόημα την μπουκάλα με τα δυο χέρια και την ουρά του. Ο Άρθουρ έγνεψε αδύναμα και υλοποιήθηκε πάλι στο δωμάτιό του.

Τις επόμενες μέρες τις ξόδεψε σε μια ξέφρενη έρευνα στη Νέα Υόρκη. Μερικά από τα συστατικά της συνταγής ήταν εύκολο να τα βρει – το κλαδάκι του γκι και το θειάφι, λόγου χάρη, τα προμηθεύτηκε από ένα ανθοκομείο. Η μούχλα από τα μνήματα και το αριστερό φτερό νυχτερίδας τον δυσκόλεψαν κάπως. Εκεί όμως που σκόνταψε πραγματικά ήταν το κομμένο χέρι ενός σκοτωμένου. Τελικά κατάφερε να το βρει από ένα μαγαζί που εξυπηρετούσε φοιτητές της ιατρικής. Ο πωλητής του εγγυήθηκε ότι ο άνθρωπος στον οποίο ανήκε το χέρι είχε πεθάνει από βίαιο θάνατο. Ο Άρθουρ υποψιαζόταν ότι ο πωλητής μάλλον τον δούλευε, αλλά δεν μπορούσε να κάνει και τίποτα. Μεταξύ άλλων αγόρασε και μια μεγάλη μπουκάλα. Ήταν απρόσμενα φτηνή. Τελικά υπήρχαν αντισταθμιστικά οφέλη στο να ζει κανείς στην Ν. Υόρκη, συμπέρανε. Δεν φαινόταν να υπάρχει τίποτα, κυριολεκτικά τίποτα που να μην μπορεί να αγοράσει.

Μέσα σε τρεις μέρες είχε καταφέρει να συγκεντρώσει όλα τα υλικά, και τα μεσάνυχτα της τρίτης μέρας τα τοποθέτησε όπως έπρεπε στο πάτωμα του διαμερίσματός του. Το φως από το φεγγάρι των τριών τετάρτων χυνόταν μέσα από το παράθυρο – η συνταγή δεν καθόριζε σε ποια φάση της σελήνης έπρεπε να γίνει η δουλειά – και όλα φαίνονταν να είναι εντάξει. Ο Άρθουρ σχεδίασε το πεντάγωνο, άναψε τα κεριά και το λιβάνι και άρχισε να απαγγέλλει τα λόγια. Υπολόγιζε ότι, αν ακολουθούσε τις οδηγίες προσεκτικά, θα έπρεπε να καλέσει έτσι τον Νεελζεβούλ. Η μοναδική του επιθυμία θα ήταν να τον αφήσει στην ησυχία του. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δεν υπήρχε περίπτωση να αποτύχει.

Loading...

122 thoughts on “Οι Δαίμονες

 1. DA says:

  Αν θες να μάθεις στα σίγουρα οτι ο Θεός είναι ο καλός και ο κερατάς είναι ο κακός, πήγαινε την ωρα που εξορκίζουν ενα δαιμονισμένο, και λόγο του ότι δεν μπορεί να πεί ψέμματα την ώρα του Μυστηριου του εξορκισμόυ, ρώτα τον

  • Ανώνυμος says:

   Διαβάζοντας την ιστορία του χριστιανισμού, μπορείτε να αφουγκρασθείτε τις κραυγές αγωνίας, τον ανείπωτο πόνο ψυχής των απανταχού της γης θυμάτων του, που μάταια εξάντλησαν κάθε όριο καρτερικότητας και υπομονής, βλέποντας τις χριστιανο-δαιμονολογίες να χορεύουν υποκριτικά τον ψευδο-ιαματικό χορό τους, πάνω στις ανοιχτές σωματικές και πνευματικές πληγές τους; Πόσος πόνος! Πόση σπατάλη αθωότητας;! Πόσες χαμένες ευκαιρίες αναζητήσεων;! Πόσα ασύστολα ψέματα;! Πόση δεισιδαιμονία και απροκάλυπτη σολομωνική απάτη;!Ολόκληρος αυτός ο βρώμικος κόσμος των δαιμόνων, είναι δώρο του συγκεκριμένου πολυ-λατρεμένου δαιμονο-διώκτη Ιησού στην ανθρω­πό­τη­τα! Κανείς δεν διέστρεψε τα λόγια του, όπως κάποιοι επιμένουν! Κανείς δεν παραποίησε τις διδαχές του! Αυτός τα είπε… εμείς τα πιστέψαμε! Κάποιοι έφεραν τις θεολογικές αυτές «λιχουδιές» στη ζωή μας και εμείς ανεξέλεγκτα τις καταβροχθίσαμε μέχρι σκασμού και… ακράτειας!

 2. Ανώνυμος says:

  TERRAPARERS…ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΘΕΟΙ-ΑΣΧΕΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΒΛΑΚΩΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΞΑΝΑΞΕΝΕΡΩΣΟΥΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΚΑΙ ΜΕ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗ…ΥΓ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ …ΣΕ ΘΕΛΩ ΜΕ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΥΜΠΑΡΟ… ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΡΙΟ…ΧΑ ΧΑ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

  • "ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΓΙΑΝΝΗ?" "ΤΟ ΖΛΑΤΑΝ ΤΟΝ ΚΡΙΣΤΟ ΜΠΡΑΤΗ" says:

   Γιάννη μου σχίζεις τα ιμάτια σου για ένα άρθρο που αφορά μια φανταστική λογοτεχνία που ουδόλως σε αφορά ή επηρεάζει την καθημερινότητα σου.Μη χαλιέσαι Γιάννη μου διάβαζε καλύτερα τις γεωπολιτικές αναλύσεις του πενταποστάγματος για τους «ένθεους»
   ρομασκοπιανούς και μπουλγκάρ αδερφούς σου εν χριστώ.»Ενθεοι»
   σου κλέψανε το Μεγαλέξανδρο Γιάννη μου και τον μετέτρεψαν σε αρκουδόγυφτα κομιτατζή.»Ένθεοι» σου αρπάζουν και τον Ορφέα Γιάννη μου,αυτή τη στιγμή που μιλάμε,και τον μετατρέπουν σε Ορφέφσκι στα πανεπιστήμια της Σόφιας.Βάστα γερά Γιάννη μου
   γιατί μπορεί να πλαγιάσεις ένα βράδυ ως Γιάννης Κοζάνη και ένα ωραίο πρωί να ξυπνήσεις Γιάνκο Κοζάνσκι.

   • Ανώνυμος says:

    ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΤΕΙΣ ΦΙΛΕ 9.36…ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑΝΓΚΟ ΚΟΖΑΝΣΚΙ ΠΑΡΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΣΕ ΣΙΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΙΑ…ΟΜΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΕΝΗ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ… ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ [ ΤΑ ΓΚΑΒΑ ΠΟΥΛΙΑ ] ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΦΩΛΙΑ [ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΡΩΣΣΙΑ ]…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

  • ΑΛΕΚΑ says:

   αθεος και ηλιθιος ειναι σαν να λες ψαρι που πετάει … Επιπλέον στο terrapapers δεν είναι ούτε αθέοι ούτε ένθεοι, ξέρεις υπάρχει κόσμος -ΚΟΣΜΗΜΑ- και πέρα από τα βοθρολύματα του κάθε τυχάρπαστου που το παίζει ΘΕΟΣ -όπως λέμε «είσαι ΘΕΑ κουκλίτσα μου»- ένθεν κι ένθεν. Που να καταλάβουν όμως οι σκλάβοι από ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!! που σέρνονται στα 4.

   • ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ... says:

    ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΕΞΥΠΝΕΣ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΤΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ. Σ’ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ;

 3. Ανώνυμος says:

  Γιά μερικούς σοφούς Ελληνες αυτά είναι Η ΠΡΟΙΚΑ των Ελλήνων. Προσωπικά η δική μου προίκα , είναι το σημείο του ΣΤΑΥΡΟΥ. Και τίποτα περισσότερο.

  Αυτά, τα όπλα, «ενεργοποιήθηκαν» στη μάχη του Μαραθώνα, στη Σαλαμίνα, στην εκστρατεία κατά των Περσών του Μέγιστου των Ελλήνων, στους Δελφούς κατά Περσών και Γαλατών … Στην ‘εξαφάνιση’ των στόλων των Περσών στη Χαλκιδική (ΧΑΛ + ΚΕΙ + ΔΙΚΗ = εΚΕΙ επήλθε η ΔΙΚκαιοσύνΗ των ΧΑΛ = χαλκούν γένος. Εκεί οι ΧΑΛ = γένος του Δία , κατατρόπωσαν τους γίγαντες ) και στα ΚΟΙΛΑ της ΕΥΒΟΙΑΣ. ΚΟΙΛΑ. Γιατί το όπλο αυτό έκανε κοίλο το χωροχρόνο , άνοιγε πύλη στο χρόνο, καμπύλωνε το χρόνο… Και ότι ήταν εκεί χανόταν στο πουθενά…

  Κατάλοιπα αυτών των όπλων ήταν μάλλον το ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ που χρησιμοποιήθηκε στο Βυζάντιο.

  Το 2012 λέγεται ότι φοβούνται οι κρατούντες Ατλαντοκρονίδες και Δρακονιανοί ΚΙΝΕΣ ή ΣΙΝΕΣ , την επανέλευση των ‘ΕΛ’ . Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό.

  Αλλά γιατί μας είπε πάλι ο ’γιος Παίσιος ότι οι Τούρκοι όταν κινηθούν στο Αιγαίο κατά της Ελλάδος κάποια δύναμη θα τους εξαφανίσει ? Ποια δύναμη θα είναι αυτή ? (οι Τούρκοι έχουν δεμένο το θάνατο στο ζωνάρι τους … έλεγε)

  Και ποια ‘δύναμη’ θα ρίξει ‘φωτιά από τον ουρανό’ και θα κάψει 200 εκατομμύρια Ασιάτες που θα κινηθούν μετά κατά του Ισραήλ ?

  Και ποια θα είναι αυτή η ΔΩΔΕΚΑΣΤΗΛΗ που θα κατέβη από τον ουρανό και θα προσγειωθεί πάνω στην Ιερά σαλήμ (Αποκάλυψις του Ιωάννου) ?

  Και ποια θα είναι η δύναμη των 144.000 αμέμπτων που θα πολεμήσουν παρά το πλευρό του ΘΕΟΥ ? Τόση περίπου είναι η δύναμη του Ελληνικού στρατού σήμερα. Με μικρές προσθήκες.

  Αναφορά στον ΠΑΛΑΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ υπάρχει στην τελευταία σελίδα του βιβλίου του Ενώχ. Είναι ο ΤΡΑΓΟΣ ( ο ΧΡΙΣΤΟΣ μας ? ) που θα οδηγήσει τα πρόβατα ( αυτά που προ – τερον είχαν βατό τον παράδεισο = τους ανθρώπους) μακριά από τους λύκους = Νεφελίμ + δαίμονες.. ).

  Έτσι η Ελλάς κατακτάτε εύκολα από τους νεοάτλαντες ρωμαίους.

  Πτώση ρωμαικής αυτοκρατορίας ποτέ δεν υπήρξε ουσιαστικά. Ο σκληρός πυρήνας τους επέζησε … ειναι το Βατικανό… Αυτό που κυβερνά σήμερα ουσιαστικά τον κόσμο. Ο προαιώνιος εχθρός των ‘Ε’ και Ελλήνων.

  ‘..Τον Πάπα να καταράσθαι΄ , έλεγε ο Αγιος Πατροκοσμάς ο Αιτωλός. Διότι αυτός θα είναι η αιτία όλων των δεινών.

  Φάση 4η (το σιδηρούν θηρίον, οι ΛΑΤΙΝΟΙ και ο αντίχριστος παπισμός )

  Ο ΘΕΟΣ γνωρίζοντας αυτό δεν επιτρέπει στους Λατίνους – αυτοί είναι οι νεοατλαντες πίσω από αυτό τον «όρο» – να κατακτήσουν το Βυζάντιο. Επετράπη εις τους Τούρκους. Εις τον Μωάμεθ τον πορθητή ο οποίος φαίνεται ότι ήταν πιο ευσεβής από πολλούς χριστιανούς. Ο Μωάμεθ εγνώριζε ότι η σύζυγός του Μάρα ήταν ορθόδοξη χριστιανή και μάλιστα της επέτρεπε να προσεύχεται. Η Μάρα, Σερβίδα πριγκίπισσα με Ελληνικές αρχές μεγαλωμένη, είναι αυτή που σώζει τα δώρα των μάγων στον Ιησού Χριστό και τα παραδίδει σε Μονή του Αγίου Ορους. Μάλιστα της παρουσιάσθηκε η ίδια η Παναγία. Δεν είναι τόσο απλή υπόθεση η ιστορία. Και δεν αλλάζει μόνο από ανθρώπους. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ. ΑΛΛΟ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙ – ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ.

  Σήμερα μας έχουν κατακτήσει οικονομικά και πολιτικά μιας και όλοι οι εξουσιαστές προέρχονται από δικά τους κέντρα.

  Όλες οι μυστικές εταιρείες είναι γνωστό ότι ανήκουν στους άτλαντες…

  Μασόνοι, τέκτονες, σαιεντολόγοι , Λέσχες ως «μπίλντεμπεργκ¨… κλπ κλπ. Η μεγαλύτερη και αρχαιότερη μασωνική ( ΜΑ + ΣΩΝΕΙ = αυτός που μας σώνει, ο διάβολος..) στοά , αυτή της ΟΤΟ – ΑΤΛΑΝΤΙΣ κινεί τα νήματα.

  Αφού μας έβαλαν αρχικά στο βορειοατλαντικό σύμφωνο (ΝΑΤΟ) , το οποίο αργότερα μετέπεσε ονομαστικά σε σκέτο ‘Ατλαντικό σύμφωνο’ πολλά χρόνια τώρα, μας έχωσαν και στα μνημόνια…

  Την 12 -2-2011 – του μεταλλαγμένου ‘νέου’ ΑΤΛΑΝΤΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ, ο ‘κυβερνητικός εκπρόσωπος’ (τίνος κρατιδίου άραγε ?) ανέφερε δημόσια – ανεπαίσχυντα θα έλεγα.. – ότι οι πρόσφατες δηλώσεις των Τροικανών (Τρόικα = Τροία … για οποίον ΟΡΑ) αποτελούν παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας.

  Οι Τροικανοί ονομάζονται από τα δελτία ειδήσεων ‘ευρώ-ατλαντική επιτροπή’.

  Τι άλλο θέλουμε πια να πεισθούμε ?

  Εάν εξεγερθούμε – που θα γίνει σύντομα – θα μας στείλουν τους αφελείς Τούρκος… και τότε θα ξεκινήσει το ντόμινο του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου. Με τα 700 εκατομμύρια νεκρούς στρατιώτες σε…3 ημέρες.

  ΝΑΤΟ => ΟΤΑΝ … όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου…

  Η εποχή των ΑΡΙΣΤΩΝ , λοιπόν αγαπητέ αναγνώστη, έχει περάσει ανεπιστρεπτί…

  Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ 2000 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΤΗ ΖΩΗΣ

  ΕΛΛΑΣ. ΧΩΡΑ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ

  ΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΡΙ ΕΛΛΑΔΟΣ.

  Ως εκ τούτου – προφητείες υπάρχουν και σε αυτό τον ισότοπο θα βρεις αρκετές – ΑΥΤΟΣ που εκ ΘΕΟΥ θα κυβερνήσει τον κόσμο μετά τον Γ’ ΠΠ, θα είναι ο ρακέντητος εκ Θράκης – να γιατί υποβαθμίζουν τη Θράκη τόσο πολύ, φοβούνται και ξέρουν – ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ο εξαδακτυλος… στο πόδι όχι στο χέρι εξαδάκτυλος…

  Η άποψή μου είναι ότι πρόκειται για τον προφήτη Ηλία που ποτέ δεν πέθανε.. εικόνα του κυκλοφόρησε ήδη.. την δείχνω εδώ. Ο ρακέντητος με τον ξύλινο σταυρό πίσω από τον Ελληνα μετανάστη που ανεγνώρισε χρόνια μετά η αδελφή του στην οποία είχα παρουσιασθεί ως απλός ζητιάνος.

  Και το μήνυμα για τους ‘σύγχρονους’ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ένα είναι :

  ‘ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΥΠΕΡ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ O ΘEOΣ ΣΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΕΣΟΥ ‘

  Αμην

  και καλό ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ εις τους επιθυμούντας εκλεκτούς.

   • Ανώνυμος says:

    Η συνταγη ειναι μια ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ.. οχι πανω απο τρεις φορες την ημερα διοτι ενδεχεται να μεταμορφωθειτε σε διαβολους και να καειτε στην κολαση την ετοιμασμενη για τον σατανα και τους δαιμονους του,τον ψευδοπροφητη,τον αντιχριστο,και τους ειδωλολατρες αρχαιους ημων προγονους,οπου ο καπνος τους θα αναδυεται εις τους αιωνας των αιωνων και θα ειναι οσμη ευοδιας προς τον Κυριο ΓΙΑΧΒΕ, ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ..Αμην.

    • Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

     Ηδη το γένος των ΄΄ΗΡΩΩΝ΄΄ , είχε αποσυρθεί … Οι ίδιοι οι παραβάτες άγγελοι το ΄΄απέσυραν΄΄… Ο Ηρακλής υφαρπάζεται από ένα κεραυνό ..στα ουράνια… Δηλαδή ο ίδιος ο ΄΄πατέρας΄’ Δίας, κατακεραυνώνει το γένος των ΄΄ηρώων΄΄ (μείξη ανθρώπων και αγγέλων, προφανώς) και το εξαφανίζει. Και χρησιμοποιεί για το σκοπό αυτό και τα τέρατα – δημιουργήματά του… Τον Κένταυρο Νίσσο πχ, για να δώσει το δηλητήριο στη Δηιάνειρα …

     Θεωρώ ότι το σημείο ν + 4, είναι αβίαστα αυτό στον τέταρτο πχ αιώνα, κατά το οποίο , ο Μέγας Αλέξανδρος, με τη βοήθεια του Δία , εξαφανίζει δια παντός τις Θήβες (οι ΄΄σπαρτοί΄΄ του Κάδμου δεν ήταν άνθρωποι, αλλά δρακοσπέρματα.. ) , την περσική αυτοκρατορία (όμοιες φυλές , εξ ου και σύμμαχοί τους πάντα οι Θηβαίοι), διαλύει την Τύρο και τη Σιδώνα – πόλεις γιγάντων – μαζεύει ότι τέρας βρίσκει μέχρι την Ινδία και τα φυλακίζει στην Αορνο Πέτρα, μαζί με τα 72 μιαρά έθνη, παρά τον ινδό ποταμό. Στην εκστρατεία του δεν ακολουθούν, οι ΄΄σπαρτοί΄΄ , αυτοί της νήσου του Πέλοπα. Όύτε οι προκάτοχοι των περιοχών της Τιτανίδας κόρης, ούτε βέβαια ο λαός των δαιμόνων (μίξη ανθρώπων δαιμόνων, ΛΑΣ + ΔΑΙΜΩΝ = ΛΑΚΑΙΔΕΜΩΝ = Λακεδαίμων )… Πως θα μπορούσαν άλλωστε να τα βάλουν με τη γενιά τους. Να μη μας διαφεύγει ότι η πτώση της πανίσχυρης Αθήνας θα προέλθει από την ΄΄πρόσκληση΄΄ των Περσών , από τους Σπαρτούς ή Σπαρτιάτες…

     Εκείνο που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση με την εκστρατεία του Αλεξάνδρου είναι η παρακάτω εικόνα. Θυμίζει την ΑΘΗΝΑ. Φορώντας κράνος με λοφίο όπως πάντα, λευκό , ριχτό χιτώνα , κρατώντας την ασπίδα της. Με τα μαλλιά ελεύθερα.

     Δεν θα μου έκανε κάποια εντύπωση η εικόνα, αν δεν επρόκειτο για αποτύπωση των εδαφών στα οποία έγινε η εκστρατεία του Μεγίστου των Ελλήνων, τον οποίο ακόμη και ο Απόστολος των Εθνών, Παύλος σεβάσθηκε. Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ Ελλάς είναι το λοφίο στο κράνος της. Το υψηλότερο σημείο. Η Αίγυπτος , είναι η ασπίδα της. Οι ιεροί τόποι, το χέρι της.

     Ο Αλέξανδρος , το ΄΄πνεύμα του Μακεδόνα΄΄ παρουσιάσθηκε οπτασία στο ενύπνιο του Αποστόλου και του ζήτησε ως αντάλλαγμα της απελευθέρωσης της Ιερουσαλήμ να κηρύξει το Ευαγγέλιο στην Ελλάδα και όχι στην Ασία , που είχε αποφασίσει να μεταβεί. Ιερουσαλήμ , ιερου + σαλ+ ημ. Σαλ = λασ = ύλη, δηλαδή η γη. ΗΜ= είμαι, είναι. Δηλαδή εκεί είναι ο τόπος που η γη θα γίνει ιερή .. Αυτή που τίμησε ο Θεός με την παρουσία του. Ο μέγας στρατηλάτης συναντώντας την πομπή των Εβραίων ιερέων από τον ναό του Σολομώντα , αναγνώρισε σε κάποιον από αυτούς ιμάτια με τα οποία του είχε παρουσιασθεί σε όραμα το προηγούμενο βράδυ ο Θεός. Ετσι μπήκε μόνος του στο ναό και προσκύνησε μέσα στο καταπέτασμα. Φυσικά κανείς δεν τόλμησε να τον εμποδίσει. Ας αναλογισθούμε ποιός άλλος προφήτης του Ισραήλ ή ΄άλλης φυλής, αξιώθηκε να δει το Θεό, έστω και σε ενύπνιο , έστω και σε όραμα …

     Κάνουμε εδώ μία πνευματική ΄΄παράκαμψη΄΄ , για να αναφερθούμε στα έργα του τιτάνα (ΤΙΤΑΝ = ΤΙ (Η) ΤΑΝ, ή πλάσμα , γέννημα των θνητών από μίξη με τους αγγέλους παραβάτες ή άγγελος παραβάτης ή και δαιμονας) Προμηθέα , πρέπει να σημειώσουμε τα παρακάτω, τα οποία ο συγγραφέας Ι. Φουράκης έχει τονίσει , αναφέρει και δημοσιεύσει κατά κόρον στο παρελθόν.

     Η Αθηνά και ο Ήφαιστος έρχονται στην Αθήνα από την Κηφισσίδα λίμνη, μετά τον κατακλυσμό. Εκεί ήταν η πρώτη ΑΘΗΝΑ. Η κάποια από τις Αθήνες, γιατί όπως ξέρουμε έχουν γίνει πολλοί κατακλυσμοί. Και υπήρξαν και άλλες Αθήνες.

     ΑΘΗΝΑΙ = ΑΘ ΗΝΑΙ = ΑΘ(ΕΟΙ)ΗΝΑΙ … = ΑΘΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ..

     Ο Ήφαιστος θέλει να συνουσιασθεί με την Αθηνά , εκσπερματώνοντας στο μηρό της». Ομοίως και στην Π. Διαθήκη, ο Αβραάμ όρκισε τον Ελεάζαρ στον μηρό του να μην παντρευτεί ο Ισαάκ γυναίκα ανθρώπων. Στο μηρό (ΜΗ + ΡΩ = εκεί που το πνεύμα παύει να ρέει , έχει εγκλοβισθεί πλέον σε ανθρώπινο βιολογικό οργανισμό) ενυπάρχει το πρώτο σχηματισμένο κύτταρο των ανθρώπων.

     Η Αθηνά, σκουπίζει το σπέρμα του Ηφαίστου από τον μηρό της με μια τούφα μαλλιά. Εναποθέτει το γόνος και το τοποθετεί ΄΄είς κύστην΄΄ (σαν να λέμε σε σωλήνα) , «εναποθέτοντας την κύστην εις πάνδροσον» (εκεί που πάντα έχει χαμηλή θερμοκρασία.. ψυγείο ; ), «ίνα ποιήσει αθάνατον τον Εριχθόνιο κρυφά των άλλων θεών».

     Διαφαίνεται σαφώς εδώ πρόγραμμα ΄΄τεχνητής΄΄ γονιμοποίησης.

     Η ουσία είναι ότι σε ανθρώπους στον πλανήτη υπάρχουν περίεργες ιδιαιτερότητες. Δεν θα ισχυρισθώ ότι ο Έλληνας είναι διαφορετικός από τον κοινό άνθρωπο. Γνωρίζω από συγκεκριμένο φίλο βιολόγο γεννετιστή, ότι το λεγόμενο εύθραυστο ΄΄Η΄΄ στον Ελληνα δεν υπάρχει, ενώ σε όλες σχεδόν τις άλλες φυλές είναι συγκεκριμένο.

     Αν θέλουν οι βιολόγοι ας κάνουν αυτήν την συγκεκριμένη έρευνα για την διαφοροποίηση του Έλληνα και θα βρουν του λόγου το αληθές. Στην παρακάτω εικόνα που δημοσιεύθηκε σε περιοδικό πριν μερικά χρόνια φαίνεται ένας Ινδός που έχει ΒΡΑΓΧΙΑ κάτω από τις μασχάλες του …. Είναι και άνθρωπος και ψάρι.

     Γνωστές οι δοξασίες των Ινδών που πάνε να πεθάνουν στα νερά συγκεκριμένου ιερού ποταμού για να ΄΄αγιάσουν΄΄. Τα πτώματα μένουν άταφα μέσα στο ποτάμι και τις όχθες του… Κάτι μας λέει αυτό. Οι ινδοί ήταν ατλαντική αποικία για πολλές δεκαετίες. Η μία από τις 7 νήσους των Ατλάντων ήταν στον Ινδικό ωκεανό. Η σχέση των Ατλάντων με τη θάλασσα γνωστή.

     Στην Ινδία (ΙΝ + ΔΙΑ = ΗΝ του ΔΙΑ) έχουν γίνει τα φοβερότερα περίεργα πράγματα στον πλανήτη. Πολλές εκστρατείες – τεράστιες – προελλήνων εκεί. Και ο στόχος της εκστρατείας του Μ. Αλεξάνδρου. Ο τελικός στόχος. Ηταν κτίση των ατλάντων. Οι άτλαντες είχαν άμεση σχέση με τη θάλασσα.

    • Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

     Aλλά το χάρισμα, δεν είναι όπως το παράπτωμα. Eπειδή, εάν με το παράπτωμα τού ενός πέθαναν οι πολλοί, πολλύ περισσότερο η χάρις τού Θεου, και η δωρεά στη χάρη τού ενός ανθρώπου Ιησού Χριστού, σε πολλούς περίσσευσε.

     Και με το δώρημα δεν έγινε όπως με τον ένα που αμάρτησε. Eπειδή η μεν κρίση που προήλθε από τον ένα, απέβει εις κατάκριση, το δε χάρισμα που προήλθε εξ’ αιτίας πολλών παραπτωμάτων, εις δικαίωση Επειδή εάν με το παράπτωμα τού ενός ο θάνατος βασίλεψε εξ’ αιτίας τού ενός, πολύ περισσότερο, αυτοί που λαβαίνουν το περίσευμα τής χάρης, και τη δωρεά τής δικαιοσύνης θα βασιλεύσουν εν ζωή δια τού ενός Ιησού Χριστού.

     Άρα λοιπόν, όπως δι ενός παραπτώματος όλοι οι άνθρωποι κατακρίθηκαν έτσι και δια μιας δικαιοσύνης, όλοι οι άνθρωποι δικαιώθηκαν σε ζωή. Eπειδή όπως δια τής παρακοής τού ενός ανθρώπου, έγιναν αμαρτωλοί οι πολλοί, έτσι και δια τής υπακοής τού ενός, δίκαιοι έγιναν οι πολλοί.

     Όπου επλεόνασε η αμαρτία, υπερπερίσσευσε η χάρις.

  • Ανώνυμος says:

   Πουσε εκλεκτε Ο θεος σας ειναι ο Γιαχβε [ο οποιος κατα την νεα θεια οικονομια ονομαστηκε Ιησους Χριστος ] επλασε τον αδαμ και την ευα κατ εικόνα και ομοίωση αυτου και ετσι σιγα σιγα απεκτησε εναν λαο .ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛ . Ο γιαχβε οδηγησε αυτον τον λαο σε ανελεητες σφαγες για να αποδείξει στους θνητους και ανοητους ανθρωπους οτι ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΑΛΛΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ. Ο Γιαχβε ο θεος σας προφητευει οτι θα εγειρει τον ισραηλ εναντιον των τεκνων της ελλαδος και θα μας ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ ΜΕ ΛΙΘΟΥΣ ΣΦΕΝΔΟΝΗΣ.Ζαχαριας 9.13 Τωρα αν μας ανοιξε τα κεφαλια πετωντας μας πετρες αυτο ειναι αλλο θεμα. χαχαχα Αντε καλο παραδεισο εκλεκτο μου εβραιοπροβατο και που σαι μην μαγαριζεις τους αρχαιους ελληνες με τις βλακειες σου.

   • Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

    ο Αλέξανδρος κατά τον Πλούταρχον:

    Ου γαρ ηδονήν ζηλών ουδέ πλούτον, αλλ’αρετήν και δόξαν, ενόμιζεν, όσω πλείονα λήψεται παρά του πατρός, ελάττονα κατορθώσειν δι’ αυτού[…] εβούλετο μη χρήματα μηδέ τρυφάς και απολαύσεις, αλλ’ αγώνας και πολέμους και φιλοτιμίας έχουσαν αρχήν παραλαβής. {5-5 κ.ε}

    ο Φίλιππος είπε στον Αλέξανδρο, όταν δάμασε τον Βουκέφαλον :
    «Ω παί, φάναι, ζήτει σεαυτώ βασιλείαν ίσην. Μακεδονία γαρ σ’ ου χωρεί.» {6-8}

    ο Αλέξανδρος θαύμαζε και αγαπούσε τον δάσκαλό του Αριστοτέλην :
    Αριστοτέλην δε θαυμάζων εν αρχή και αγαπών ουχ ήττον, ως αυτός έλεγε, του πατρός, ως δι’ εκείνον μεν ζων, διά τουτον δε καλώς ζων… {8-4} ο Αλέξανδρος είπε στους Αθηναίους, μετά τη μάχη της Χερώνειας :
    …αλλά και προσέχειν εκέλευσε τοις πράγμασι τον νουν την πόλιν, ως ει τι συμβαίη περί αυτόν, άρξουσαν της Ελλάδος. {13-2}
    δηλαδή : να προσέχουν πολύ τα πράγματα γιατί αν κάτι του συνέβαινε στην εκστρατεία κατά των Περσών, η Αθήνα θα είχε την εξουσία στην Ελλάδα.

    ο Αλέξανδρος πίστευε πως ο αυτοέλεγχος είναι σπουδαιότερος από τις στρατιωτικές νίκες :

    Αλέξανδρος ως έοικε του νικάν τους πολεμίους το κρατείν εαυτού βασιλικώτερον ηγούμενος

    O Δαρείος όταν άκουσε για τον μεγαλόφρονα τρόπο με τον οποίον ο Αλέξανδρος αντιμετώπισε τις συγγενείς του, είπε:

    «Θεοί γενέθλιοι και βασίλειοι, μάλιστα μεν εμοί διδοίητε την Περσών αρχήν εις ορθόν αυθις σταθείσαν εφ’ οις εδεξάμην αγαθοίς απολαβείν, ίνα κρατήσας αμείψομαι τας Αλεξάνδρου χάριτας, ων εις τα φίλτατα πταίσας έτυχον. Ειδ’άρα τις ούτος ειμαρτός ήκει χρόνος, οφειλόμενος νεμέσει και μεταβολή, παύσασθαι τα Περσών, μηδείς άλλος ανθρώπων καθίσειεν εις τον Κύρου θρόνον πλην Αλεξάνδρου». {30-12,13} δηλαδή : Εύχομαι να κερδίσω αυτόν τον πόλεμο για να μου δωθεί η ευκαιρία να ανταμοίψω τον Αλέξανδρον για την συμπεριφορά του απέναντι στους συγγενείς μου που αιχμαλώτησε. Αλλά κι αν ακόμα ο χρόνος της βασιλείας μου τελείωσε, επειδή έτσι το θέλησε η θεία βούληση, μακάρι να μην κάτσει στον θρόνο του Κύρου άλλος εκτός από τον Αλέξανδρον

    Oταν ο Παρμενίων εγκατέλειψε το πεδίο της μάχης των Γαυαγαμήλων, για να υπερασπίσει τις αποσκευές και τους υπηρέτες του μακεδονικού στρατού, από την επίθεση των Περσών, ο Αλέξανδρος είπε:

    Αυτός ουδ’εντός είναι των λογισμών, αλλ’ επιλελήσθαι ταραττόμενον, ότι νικώντες μεν προσκτήσονται και τα των πολεμίων, ηττωμένοις δε φροντιστέον ου χρημάτων ουδ’ ανδραπόδων, αλλ’ όπως αποθανούνται καλώς και λαμπρώς αγωνιζόμενοι. {32-7}δηλαδή : Σίγουρα τρελλάθηκε ο Παρμενίων ! δεν σκέφτηκε πως αν νικήσουμε θα αποκτήσουμε και τα όσα κατέχουν οι εχθροί, κι αν ηττηθούμε αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι όχι να σκεφθούμε για χρήματα και δούλους, αλλά πώς θα πεθάνουμε ένδοξα αγωνιζόμενοι λαμπρώς. έλεγε ο Αλέξανδρος συγκρίνοντας την χαλαρή ζωή με τις κακουχίες της εκστρατείας «δουλικώτατον μεν έστι το τρυφάν, βασιλικώτατον δε το πονείν». {40-2}

    όταν του πρόσφεραν νερό με την περικεφαλαία στην έρημο, ενώ ο στρατός του διψούσε :

    «Αν γαρ αυτός πίω μόνος, αναθυμήσουσιν ούτοι [οι ιππεις]». θεασάμενοι δε την εγκράτειαν αυτού και μεγαλοψυχίαν οι ιππείς ανέκραγον θαρρούντα και τους ίππους εμάστιζον. Ούτε γαρ κάμνεις ούτε διψαν ουθ’ όλως τους θνητούς είναι νομίζειν αυτούς, έως αν έχωσι βασιλέα τοιούτον. {42-10}

    ο φιλόσοφος Ανάξαρχος εξηγεί στον Αλέξανδρο :

    ‘’Την Δίκην έχει πάρεδρον ο Ζεύς και την Θέμιν, ίνα παν το πραχθέν υπό του κρατούντος θεμιτόν ή και δίκαιον

    ‘ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΜΕΓΑΛΟΥ’ ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΠΙΓΡΑΦΗ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ, ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΩΝ ΠΑΡΘΩΝ.

    ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΟΙ ΠΑΡΘΟΙ ( ΤΟ ‘ΑΦΓΑΝΟΙ’ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΣΑΝ ΟΝΟΜΑ. ΜΟΝΟ ΑΥΓΑΤΙΣΜΕΝΟΙ… )

    ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ , ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ‘ΠΑΡΘΙΑ’. ΤΟ ΚΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ , Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ‘ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ‘ΑΡΠΑΚΩΝ’ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΠΡΟΤΕΡΟΝ.

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ.

    ΦΕΡΩΝ ΑΠΟΚΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΓΔΑΡΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΗ ΛΕΟΝΤΟΚΕΦΑΛΟΥ ΝΕΦΕΛΗΜ

    Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ , Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥΣ ….

    ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ,

    ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΘΑΝΑΙ …

    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΘΕΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ.

    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΛΙΜΟΝΟ ΤΟΥΣ.

    ΑΛΛΑ, ΦΕΥ…

    ΑΛΙΜΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ.

    ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΑ ΣΚΩΛΙΚΕΣ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ…

    Αυτούς που πρόδωσαν και προδίδουν τον επι μυριάδες ετών, τον αγώνα των Ελλήνων κατά των ανθρωποφάγων, αρνητών του ΘΕΟΥ νεφελήμ. Και των λοιπών Κρόνιων δούλων.

    To μνημείο που έστησαν οι Τούρκοι, στο Εσκί Σεχίρ , μετά τη μάχη με τον Ελληνικό στρατό το 1922. Ενας στρατός που δεν νικήθηκε ποτέ. Που εκδιώχθηκε από ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Από τα μιαρά έθνη του βασιλέα Αχουρα Μάζδα. Του ανέκαθεν βασιλέα των Περσών .

    Παριστά Νεφελήμ που έχει σπάσει τη μέση κάποιου δύστυχου Ελληνα μαχητή.

    ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΞΥΠΝΑΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ.

  • Ανώνυμος says:

   Για ολα τα δεινα του κοσμου υπευθυνοι ειναι ανθρωποι με τον δικο σου προγραμματισμο.Το λογισμικο το οποιο εγκατασταθηκε στο αδειο σου κεφαλι,ειναι ενας ιος ο οποιος αλλοιωσε τα εγκεφαλικα σου κυτταρα και κατεστρεψε την βαση της μνημης σου με αποτελεσμα να ξεχασεις οτι εισαι ανθρωπος.Οπως και να εχει συντομα θα καταληξεις στους καδους ανακυκλωσης nwo απο οπου οι ανακυκλωτες της νεας ταξης θα εξαγουν βιολογικο υλικο για να φτιαξουν αυτα τα καινουρια βιορομποτ μικτης τεχνολογιας, βιολογικο υλικο απο απο πολτο ανοητων ανθρωπων,και εξελιγμενη θεικη ρομποτικη 8ης γενιας με χαλκινα εξαρτηματα οπως ο ταλως.

   • Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

    Η Ορθόδοξη Εκκλησία τα αναφέρει απλά ως ‘ΕΙΔΩΛΑ’. Όντα τα οποία ήταν πνευματικής φύσης και είχαν την ικανότητα να ‘μορφώνονται’ όπως αυτά ήθελαν. ΕΙΔΩΛΟ = ΕΙ + ΔΟΛΟ. Το ‘ΕΙ’ σημαίνει ‘είμαι’ (ειμί , ει , εστίν = είμαι , είσαι , είναι) . Αρα, ΕΙ+ΔΟΛΟ = είμαι δόλος… Τα συμπεράσματα δικά σας.

    Να μη μας μπερδεύει το Ω που το μετατρέπω σε Ο…

    Αλλως τε, είναι το μόνο οφθαλμοφανές παράδειγμα. ΟΜΙΚΡΟΝ . Τι μας λέει η ονοματοδοσία του ? Ο + ΜΙΚΡΟΝ . Μικρό ‘Ο’ .

    Το άλλο ? Ω- ΜΕΓΑ. ‘Ο’ μεγάλο.

    Αν ο Κρόνος , ο πατήρ του Διός , είναι Ο ΘΕΟΣ, τότε εξηγείται η ΑΡΝΗΣΗ που ενυπάρχει στο ‘ΜΙ’ => (ισοδύναμη έκφραση) ‘ΜΗ’. Δηλαδή ΜΙΚΡΟΝ = ΜΗ-ΚΡΟΝ = μή Κρόνιο… Αυτά στην περίπτωση – υπαρκτότατη – που ο Δίας είναι ο διάβολος.

    Οσο για το ‘Ω-ΜΕΓΑ’ , μάλλον υπο-κρύπτει το : ΩΜΕΓΑ => ΓΑΜΕΩ -ώ . Το γνωστό ‘ρήμα’ που παραπέμπει στην πράξη που είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για την αναπαραγωγή όντων , πράξη την οποία τέλεσαν οι Ελοχίμ σύμφωνα με το ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ προφήτη ΕΝΟΧ και δημιούργησαν τους Γίγαντες και Νεφελίμ.

    Εδώ έχω αναπτύξει κάποιες απόψεις μου – προσωπικές πάντα – για τη γλώσσα που εκείνοι, οι Ελοχίμ – δίδαξαν στους ανθρώπους. Την αρχική μητρική γλώσσα. Μετέπειτα οι Ελοχίμ διασπαρέντες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης δίδαξαν ο καθένας τη δική του …άποψη – γλώσσα στους δύσμοιρους ανθρώπους, που τους έβλεπαν σα θεούς. Η πίστις αυτή των ανθρώπων στα όντα αυτά και το διάβολο ήταν η αιτία που Ο ΘΕΟΣ και ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ επέτρεψαν τη δημιουργία της πανσπερμίας των γλωσσών στη γη τα τελευταία 7.000 έτη. Είναι η πασίγνωστη ιστορία του πύργου της Βαβυλώνας. Η απατηλή εξύψωση του ανθρώπινου εγωισμού κατά ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ. Αλλως τε μια ανάγνωση εδώ, στα περί Αγγλικής γλώσσης νομίζω ότι βάζει τα πράγματα σε αυτή τη θέση – βάση συζήτησης.

    Και μόνο αυτή η αναφορά – ΕΙΔΩΛΟ – μας παραπέμπει σε δαίμονες. Σύμφωνα με το γνωστό πόνημα του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου ‘Ο Αόρατος πόλεμος ‘ ( παρακάτω εικόνα ) ο Εωσφόρος (Διάβολος) , ο πρώτος Αγγελος εξέπεσε των Ουρανών εξ αιτίας της ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ του. Εφαντασιώθη αυτόν ως ‘θεόν’ και απαίτησε να τιμάται ωσαύτως από τους λοιπούς Αγγέλους.

    Αριστερά. Λύκαινα βυζαίνει ανθρώπους, δηλαδή Νεφελίμ Λυκάνθρωπος μεγαλώνει ανθρώπους. Το σύμβολο της …αρχαίας Ρώμης. Εδώ γελάμε ή κλαίμε, μιας και οι Ιταλοί φέρονται ως απόγονοι λυκανθρώπων. Οι Ίταλοι ήσαν τεράστια βοειδή που έβοσκαν στις πεδιάδες περί το αρχαίον Λάτιον που έκτισε κάποιος Ηρακλής.

    Δεξιά. Νεφελίμ Σειλινός. Κάτω αριστερά. Νεφελίμ άρρεν και δεξιά Νεφελίμ θήλυ.

    .

    ΑΝΩ. Αριστερά. Νεφελίμ ΓΡΥΠΕΣ Δεξιά. Νεφελίμ ΣΦΙΓΓΑ. Κάτω. Νεφελίμ ΣΦΙΓΓΑ

    ΑΝΩ. Αριστερά. Ηρακλής κυνηγάει Σφίγγες Κάτω. Νεφελίμ ΣΦΙΓΓΑ σε αντιδιαστολή με ανθρώπους.

    ΑΝΩ. Αριστερά. Νεφελίμ Δεξιά. Νεφελίμ ΑΡΠΥΕΣ ή ΕΡΥΝΙΕΣ. Κάτω. Νεφελίμ ΑΡΠΥΕΣ παρακολουθούν μαχόμενους ανθρώπους.

    ΑΝΩ. Αριστερά και δεξιά. Νεφελίμ σφιγξ Κάτω. Αριστερά Δρακόμορφος (δρακονιανός) Στο κέντρο. Νεφελίμ βρυκόλακας κρατώντας 2 λέοντες. Δείγμα ισχύος των νεφελίμ αυτών. Αριστερά. Νεφελίμ σε περίπτυξη (ερωτική?)

    Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και στο βιβλίο της «Γένεσης», όπου στο 6ο κεφάλαιο (στίχος 6,3) ο Θεός αναφέρεται σε ανθρώπους και όχι σε Αγγέλους, όταν λέει: «Δε θα παραμείνει το ζωοποιό Πνεύμα μου στους ανθρώπους για πάντα, γιατί είναι σαρκικοί». ’ρα αυτοί που ενώθηκαν με τις γυναίκες ήταν οι ενάρετοι άνθρωποι και όχι οι ’γγελοι. Από το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ γνωρίζουμε ότι οι ’γγελοι δεν νυμφεύονται, συνεπώς δεν μπορούν να συνάψουν σχέσεις με σαρκικούς ανθρώπους. Είναι όμως οι «ΕΛΩΧΙΜ» απλοί, ενάρετοι και δίκαιοι άνθρωποι ; Σε άλλο απόκρυφο κείμενο που έχει τον τίτλο «Βιβλίο του αγώνος του Αδάμ», ο Ιάρεδ, – στην Π. Διαθήκη είναι ο πατέρας του Ενώχ – , μιλώντας στα παιδιά του, αναφέρει : «Σας εξορκίζω στη μνήμη του πατέρα μας Αδάμ και του ’βελ και του Σηθ και του Ενώχ, ακούστε με και μην κατεβείτε από το άγιο βουνό, γιατί αν κατεβείτε η ζωή και η ευσπλαχνία δε θα είναι πλέον μαζί σας και δε θα είστε πλέον παιδιά του Θεού, αλλά του Διαβόλου … ».

  • NIED says:

   ΛΕΓΕΤΑΙ ΧΑΛ – ΚΙ – ΔΙ – ΚΗ Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΣΤΙ: ΧΑΛΚΙΣ!
   ΟΧΙ ΧΑΛ ΚΕΙ! ΟΧΙ ΚΕΙ! ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΠΟΥΦΟΣ Ο CROIF101 ΠΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΧΡΕΙΣΤΟΣ.
   ΜΑΙ ΔΟΥΛΑΙΥΙΣ ΤΟΡΑ ΡΑΙ ΦΙΛΑΙ;

   • Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

    Νεφελήμ ΚΥΝΟΚΕΦΑΛΟΣ στην αρχαία Αίγυπτο. Ο θεός Ρα κατ’ αυτούς. ΡΑΝ ονομάσθηκαν οι ανθρωπόμορφοι νεφελήμ που ήταν μίξη Νεφελήμ και ανθρώπων.

    Λέγεται ότι πάντα ζούσαν στη γη ακόμα και σήμερα. Ετσι εξηγούνται οι ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΙ ανθρώπων από ’ανθρώπους’. Οι πλείστοι από αυτούς δεν το γνωρίζουν

    οτι είναι απόγονοι Νεφελήμ. Παρατηρείσθε στην πάνω δεξιά εικόνα (κόκκινοι κύκλοι ) δύο ψυχές αριστερά και δεξιά στο ενεργειακό στέμμα (αύρα είναι) του

    κυνοκέφαλου. Οι δύο ενεργειακοί πίδακες προφανώς σημαίνουν τα 2 τελευταία επίπεδα του σύν-παντος , ενώ το σφαιρικό σχήμα είναι η υλική γη. Η σκηνή της

    πτώσης του πνευματικού ανθρώπου (ΑΔΑΜ) στην ύλη. Μάλλον πρόκειται για την ΨΥΧΗ (ΕΥΑ) και το ΝΟΥ (ΑΔΑΜ) , δηλαδή τον άνθρωπο πριν γίνει η ενσάρκωσή

    (γένεση) του σε δερμάτινο μανδύα (σώμα). Προφανής υπόδειξη ότι οι νεφελήμ ήλεγχαν τη γένεση ανθρώπων. Μάλιστα στην αριστερή εικόνα ο Νεφελήμ κρατά

    τον λεγόμενο ΑΤΙΜΑΣΜΕΝΟ ΣΤΑΥΡΟ. Δηλαδή ένα ‘Τ’. Το ‘Τ’ σαν ιδεόγραμμα είναι ο ΑΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ. ΣΤΑΥΡΟΣ είναι ο άνθρωπος, ο πνευματικός του δευτέρου επιπέδου δημιουργίας. Χωρίς την κεφαλή (Τ) δεν μπορεί να επιστρέψει εκεί, να επαναθεωθεί. Περί ΨΥΧΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ υπάρχουν εδώ.

    Αριστερά. Κυνοκέφαλος νεφελήμ σε άγαλμα. Κρατάει το ΚΟΡΥΚΕΙΟ του Ερμή (Ολύμπιος νεφελήμ ή ΕΛ εκ του γένους του Διός). Στην κεφαλή φέρει την ημισέλινο, σύμβολο της Λίλιθ ή Πόρνης Βαβυλώνος, ή Λίλ. Δεξιά. Μορφή νεφελήμ στο περίπτερο της ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. 2010. Η κεφαλή του είναι κεφαλή πτηνού. Φέρει στέμα που σημαίνει ότι είναι βασιλεύς μιάς από τις 72 φυλές τους (ΜΙΑΡΑ ΕΘΝΗ κατά τον Οσιο Ανδρέα τον κατά ΘΕΟΝ Σαλό) Οι άνθρωποι στην Ασία ακόμα λατρεύουν τους κάθε λογής νεφελήμ σαν θεούς… Ολες οι θρησκείες του κόσμου αυτούς έχουν σα θεούς (πλην του χριστιανισμού). Ινδοισμός , Βραχμανισμός Ταοισμός, Σιντοισμός, Μουσουλμανισμός (τα ΑΛΛΑ πλάσματα – οι νεφελήμ – που σφραγίσθηκαν στα τάρταρα. Η σφραγίδα συμβολίζετο ανέκαθεν με το ιδεοσύμβολο ‘Χ’ . Αλλα + Χ = ΑΛΑΧ…), Ινδιάνοι, Ιθαγενείς Αφρικής , Αυστραλίας, Αιτής, Αμερικής, Ασίας, Ευρώπης, ακριβώς αυτούς έχει σαν θεούς.

    . Ο τελευταίος χρησμός του μαντείου των Δελφών είναι σαφής πάντως… Ενας νέος ΘΕΟΣ έρχεται… Ο ΥΠΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΕΧΡΙΣΜΕΝΟΣ, ή ΧΡΙΣΤΟΣ απλούστερα. Ο Απόλλων, η Αθηνά και άλλοι 5 εκ των ’θεών’ του Ολύμπου, αποχωρούν από τον πλανήτη αυτόν για άλλα αστρικά συστήματα, όπως είχε εντολή ο πατήρ τους ΔΙΑΣ από τον ΕΛΟΧΙΜ που του έδωσε το χρίσμα όπως γίνει άρχων των νεφελήμ του σύμπαντος, εξαφανίσει τους γίγαντες και ταις τερατογενέσεις και απαγορεύσει τη βρώση ανθρώπων από τους νεφελήμ και οιοδήποτε πλάσμα στο σύμπαν. Και μετά 1000 έτη να παραδώσει την εξουσία στους ανθρώπους και να αποχωρίσει. Πράγμα που δεν έκανε , ΔΙΑ τούτο ενεκλείσθη και αυτός με άλλους 4 ( δεν γνωρίζω, αλλά πιθανολογώ ότι θα είναι τα 2 αδέλφια του, ο Αρης και ίσως ο Ηφαιστος … ) σε κάποιο μεγάλο ορεινό όγκο, στα Ιμαλάια.

    Αριστερά . Ένα τεράστιο γοργόνιο ή νεφελήμ, λεοντόμορφο , σαν και αυτό που είχε αποκεφαλίσει και έφερε στην κεφαλή του

    ο Ηρακλής. Φέρει φτερά ως έχων την ιδιότητα να υλοποιείται και να απυλοποιείται. Πιό πάνω ένας ΕΛ ΛΗΝ έχει αιχμαλωτήσει νεφελήμ Κένταυρο

    με ένα όπλο που φέρει το σχήμα του ΣΤΑΥΡΟΥ. Πιθανοί σχηματισμοί φωτονίων – αντιφωτονίων παρουσιάζονται στην παράσταση , καθώς και

    ενεργειακοί μαίανδροι. Από τα ελάχιστα αγγεία που δεν φιλοξενούνται κάπου 8 χλμ κάτω από τη γη, στο κρυφό μουσείο του

    Βατικανού. Δεξιά. Κάπου στην κεντρική Β.Αμερική. Τεράστια μορφή νεφελήμ σκαλισμένη σε κάποιο λόφο. Ακριβής μορφή με χαρακτηριστικά

    που έφεραν οι αιμοδιψείς, ανθρωποκτόνοι, Ίνκας.

    Είναι μεταξύ άλλων οι ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ, οι ΣΦΙΓΓΕΣ, οι ΣΕΛΗΝΟΙ, οι ΤΡΑΓΟΜΟΡΦΟΙ, οι έχοντες κεφαλές Ταύρου (ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ) , λέοντα (ΛΟΝΤΣΒΕΧ),

    πτηνού (ΑΙΓΥΠΤΟΣ) , κύνα (ΚΥΝΟΚΕΦΑΛΟΙ ή ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΙ, εκ του γένους των οποίων κατήγετο ο προστάτης των οδηγών και οδοιπόρων, ΑΓΙΟΣ

    ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ, γεγονός πολύ σημαντικό που μας δείχνει την άπειρη αγάπη Του ΘΕΟΥ για όλα τα δημιουργήματα, έστω και αν δεν έγιναν από Δική

    Του επιταγή..), τερατόμορφου ΒΡΥΛ (ΒΡΥΛ + κόλαξ είναι ο άνθρωπος δούλος τους ..αυτός που τους κολακεύει δηλαδή) ,και πολλές άλλες μορφές. Στην Ελληνική μυθολογία , αλλά και ιστορία, αναφέρονται 5 γένη. Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για ανθρώπους η μετεξελίξεις των 201 παραβατών ΕΛΟΧΗΜ σε ΝΕΦΕΛΗΜ και ΡΑΝ (μειγμένους νεφελήμ με ανθρώπους αλλά με πολλές μίξεις ανθρώπων μετέπειτα).

    Αναφέρονται από τον Ησίοδο ως γένη : ΧΡΥΣΟΥΝ – ΑΡΓΥΡΟΥΝ – ΧΑΛΚΟΥΝ – ΗΡΩΩΝ – ΣΙΔΗΡΟΥΝ (το δικό μας). Είναι σαφές ότι το γένος των Ηρώων ή Ηρακλειδών είναι η πρώτη γενιά των νεφελήμ που αναμίχθησαν με ανθρώπους . Οι ημί – θεοι… (μισοί θεοί, δηλαδή νεφελήμ και μισοί άνθρωποι). Αν λάβουμε σοβαρά τις πληροφορίες που αναφέρονται σε βιβλιογραφία (Χάλκινα βιβλία) οι Ολύμπιοι θεοί ή νεφελήμ της γενιάς του νεφελήμ ΔΙΑ ή ΕΛ κατ’ άλλους, χρησιμοποίησαν το χαλκό για να φονεύσουν τους λοιπούς νεφελήμ άλλων γενών. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το Χαλκούν γένος είναι αυτό του Δία και πρόκειται για νεφελήμ. Λογικά το Αργυρούν γένος ήταν οι ΕΛΟΧΗΜ που ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ στη γη (πως αλλιώς θα συνουσιαζόντουσαν με θνητές γυναίκες ? ) , ενώ το ΧΡΥΣΟ γένος ήταν οι ΕΛΟΧΗΜ στην ουράνια πνευματική κατάσταση, ως ο Πατήρ Θεός τους Δημιούργησε.

    Κατά τη ‘Θεογονία’ που μας ‘έδωσε’ ο ΒΟΣΚΟΣ και μετέπειτα ‘ποιητής’ Ησίοδος (καθ’ υπόδειξη των μουσών – μη ουσιών εχουσών, δηλαδή πνευμάτων, προφανώς των νυμφών ή νεραιδών.. οτι ελεγαν αυτος κατέγραφε… και έγινε από βοσκός ποιητής…). Πολύ σημαντικό κεφάλαιο της κοσμογονίας του Ησιόδου αποτελεί και η ανθρωπογονία, η δημιουργία του ανθρώπινου γένους. Σύμφωνα με τον Ησίοδο , τα ανθρώπινα γένη ήταν πέντε και πλάστηκαν από τους θεούς το καθένα μετά την εξαφάνιση του προηγούμενου. Το πρώτο ανθρώπινο γένος ήταν το χρυσό, που έζησε την εποχή της βασιλείας του Κρόνου. Οι άνθρωποι ήταν ευτυχισμένοι χωρίς πόνους και θλίψη. Αυτοί έγιναν φύλακες και σωτήρες των ανθρώπων. Το επόμενο ήταν το αργυρό, οι άνθρωποι ήταν άμυαλοι και δεν τιμούσαν όπως έπρεπε τους θεούς (δηλαδή τους νεφελήμ …) , γι’ αυτό και ο Δίας , που κυβερνούσε, τους εξαφάνισε και έπλασε το τρίτο γένος, το χάλκινο. Μαζί με αυτό εμφανίστηκε η βία. Το τέταρτο γένος ήταν το ηρωικό. Απαρτιζόταν από τους ημίθεους που πολέμησαν κάτω από τα τείχη της Θήβας, από όσους ταξίδεψαν στην Τροία. Οι ήρωες αυτοί ζουν αιώνια στα Νησιά των Μακάρων, ένα ευλογημένο τόπο, όπου ο ήλιος λάμπει μέρα νύχτα. Το τελευταίο γένος είναι το σιδερένιο, που βασανίζεται από έγνοιες και πίκρες. Εκτός από την παραπάνω εκδοχή, υπάρχει και αυτή του μύθου του κατακλυσμού. Ο Δίας θύμωσε από την κακία των ανθρώπων, αποφάσισε να προκαλέσει ένα φοβερό κατακλυσμό, για να τους εξαφανίσει. Ο Προμηθέας όμως προειδοποίησε το γιο του Δευκαλίωνα, ο οποίος κατασκεύασε μια κιβωτό και έτσι γλίτωσε και αυτός και η γυναίκα του, η Πύρρα. Μόλις η βροχή σταμάτησε και τα νερά αποτραβήχτηκαν, το ζευγάρι έκανε θυσία στο Δία και αυτός ικανοποιημένος τους είπε να του ζητήσουν ό,τι θέλουν και εκείνοι ζήτησαν ανθρώπους. Ακολουθώντας τις οδηγίες του Δία άρχισαν να ρίχνουν πέτρες πίσω τους χωρίς να κοιτούν. Όπου έπεφταν οι πέτρες του Δευκαλίωνα η γη έβγαζε άντρες. Όπου έπεφταν οι πέτρες της Πύρρας η γη έβγαζε γυναίκες. Έτσι, δημιουργήθηκε ένας ολόκληρος λαός . Ο Δευκαλίων και η Πύρρα απέκτησαν και δικά τους παιδιά , από τα οποία κατάγονταν πολλοί επώνυμοι ήρωες. Τέλος, ένας μύθος λέει πως τα θνητά γένη τα έπλασαν οι θεοί μέσα στη γη από χώμα και φωτιά. Λίγο πριν τα φέρουν στο φως κάλεσαν τον Προμηθέα και τον Επιμηθέα, τους γιους του Τιτάνα Ιαπετού, και τους πρόσταξαν να τα στολίσουν και να τους μοιράσουν χαρίσματα. Ο Επιμηθέας ήθελε να κάνει μόνος του τη διανομή και ο αδελφός του δέχτηκε. ’ρχισε πρώτα από τα ζώα στα οποία έδινε διάφορα χαρίσματα : ταχύτητα, φτερά, τρίχωμα κ.λ.π. Επειδή όμως δεν ήταν και πολύ σοφός ξεχάστηκε και όταν έφτασε στον άνθρωπο δεν είχε τίποτα να του δώσει. Εκείνη την ώρα ήρθε ο Προμηθέας και βρήκε όλα τα ζώα οπλισμένα και στολισμένα και μόνο τον άνθρωπο γυμνό και απροστάτευτο. Σκέφτηκε και πήρε την απόφασή του. Έκλεψε τη φωτιά από τους θεούς , μαζί με όλες τις σχετικές τέχνες, για να μπορέσει ο άνθρωπος να επιβιώσει. Την πράξη του αυτή ο Προμηθέας την πλήρωσε και καταδικάστηκε να δεθεί σε πάσσαλο στην κορυφή του Καύκασου. Κάθε μέρα ένας αετός ορμούσε επάνω του και του έτρωγε το συκώτι. Αυτό συνεχίστηκε, μέχρι που ο Ηρακλής τον έλυσε από τα δεσμά του.

    • Ανώνυμος says:

     ΧΡΗΣΤΟ Χ αν θελεις να μαθεις για τα ελοχιμ και τα νεφελιμια διαβασε Λιακοπουλο.Ο καθενας στο ειδος του.

 4. Ανώνυμος says:

  Η θεολογια του τυπου οτι ο Θεος ειναι το απολυτο καλο και αρα για το κακο ειναι υπευθυνος ο διαβολος ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ .Τα εμβια οντα που κατοικουν σε αυτον τον πλανητη χωριζονται σε δυο κατηγοριες
  στους ΚΥΝΗΓΟΥΣ και στα ΘΗΡΑΜΑΤΑ . Τους ΚΥΝΗΓΟΥΣ εξοπλισε με [νυχια ,δοντια ,δηλητηρια ,οραση κτλ] και στα ΘΗΡΑΜΑΤΑ εδωσε καταλληλες ΑΜΥΝΕΣ ικανες για την διατηρηση του ειδους .
  Ετσι λοιπον ο ΚΥΝΗΓΟΣ απο την στιγμη που θα γεννηθει ξερει τι πρεπει να κανει .Γι’αυτον η σφαγη ειναι κατι το φυσιολογικο, οπως φυσιολογικο ειναι και για τον δημιουργο του. Αυτος ο δημιουργος επλασε και τον κορυφαιο κυνηγο ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ .Στον ανθρωπο ο θεος ετσι για αλλαγη δεν εδωσε καμια φυσικη αμυνα ουτε οπλα αλλα του εδωσε ενα μυαλο ικανο να κατασκευασει περιπλοκα οπλα .Αυτο το γυμνο χωρις φυσικη αμυνα πλασμα το αφησε ελευθερο αναμεσα στους οπλισμενους κυνηγους .Ποιο ηταν το αποτελεσμα ? Ο ανθρωπος καταφερε να γινει αυτο που ηταν προορισμενος να γινει ΕΝΑΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ .Ως κορυφαιος ανεξελεγκτος κυνηγος ο ανθρωπος θα μπορουσε να αποτελεσει αμεση απειλη για το οικοσυστημα και οτι περιβαλλει αυτο .Ετσι λοιπον ο Θεος ως δικλειδα ασφαλειας εδωσε στον ανθρωπο την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ .Αυτος ο μηχανισμος προβαλλει στο ανθρωπινο μυαλο τα ορια της δρασης του ,αυτο που ονομαζουμε ΚΑΛΟ και ΚΑΚΟ .Ο ανθρωπος ειναι μια ΤΡΟΜΕΡΗ ΦΟΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ με περιορισμενη δραση.ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΩΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ………..ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΣ ΔΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ……….Η θεολογια του τυπου οτι ο Θεος ειναι το απολυτο καλο ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΔΥΟ ΤΑΞΕΙΣ . ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΟΥΣ . Οι εξουσιαστες μεσω της ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ δινουν ψευτικες ελπιδες οτι δηθεν αμα κανετε το καλο ο καλος θεος θα σας ανταμειψει ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, ας δουμε τι ελεγε ο ρωμαιος Αποστολος Παυλος [ ολοι ειμαστε ΔΟΥΛΟΙ του Κυριου ,οι δουλοι ας υποτασσονται στους κυριους τους ας υποτασσονται στις ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ διοτι απο το Θεο ειναι ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ]..
  Ετσι η εξουσια μεσω του φοβου εκανε υποτακτικους τους ανθρωπους αφου πρωτα τους εδωσε μια ελπιδα Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΛΟ ….Ποσες φορες δεν εχετε πει ,ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ

  • Α.Φ.Μ says:

   ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΤΗΛ. ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ, ΤΟ Α.Μ.Κ.Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΩΛΟΕΓΓΡΑΦΟ!
   ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΒΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΣΕ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΙΩΛΑΣ…
   ΠΦΦΦΦ ΟΣΟ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΡΕ ΣΥ, ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΙΡΤΑΡΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΦΑΚΕΛΟ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ. ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΡΕ ΦΙΛΕ…

   • Ανώνυμος says:

    Παρακαλώ μη σταματάς τα χάπια που σου έδωσε η γιατρός σου… ο Παραληρηματικός Λόγος σου βγάζει μάτι !!!

 5. Ανώνυμος says:

  Ο Θεος ΓΙΑΧΒΕ -ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ με τα διαστροφικα δολοφονικα ενστικτα.[ΕΞΟΔΟΣ 32-27..Καὶ εἶπε πρὸς αὐτούς, Οὕτω λέγει Κύριος ὁ Θεὸς τοῦ Ἰσραήλ· Ἄς βάλῃ ἕκαστος τὴν ῥομφαίαν αὑτοῦ ἐπὶ τὸν μηρὸν αὑτοῦ· καὶ διέλθετε καὶ ἐξέλθετε ἀπὸ πύλης εἰς πύλην διὰ τοῦ στρατοπέδου, καὶ ἄς θανατώσῃ ἕκαστος τὸν ἀδελφὸν αὑτοῦ καὶ ἕκαστος τὸν φίλον αὑτοῦ καὶ ἕκαστος τὸν πλησίον αὑτοῦ.28 Καὶ ἔκαμον οἱ υἱοὶ τοῦ Λευΐ κατὰ τὸν λόγον τοῦ Μωϋσέως· καὶ ἔπεσαν ἐκ τοῦ λαοῦ ἐκείνην τὴν ἡμέραν περίπου τρεῖς χιλιάδες ἄνδρες.ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑΧΒΕ ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ. ….Αλλη περιπτωση …Για ενα σφαλμα που εκανε ο Δαβιδ ο Θεος σκοτωσε 70000 απο τον λαο του ..Οταν ο Δαβιδ ειπε στον Θεο ΤΙ ΦΤΑΙΞΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ? εμενα επρεπε να θανατωσεις τοτε εκεινος του εδωσε οδηγιες πως να φτιαξει ενα θυσιαστηριο για να αρχισει τις θυσιες μεχρι να του φυγει ο θυμος.Β ΣΑΜΟΥΗΛ 24.10-25 Η απολυτη διαστροφη και οχι μονο αυτο,αλλα αυτη η θρησκεια με τα ιδια δολοφονικα ενστικτα εσφαξε τους προγονους μας και ισοπεδωσε το ελληνικο πνευμα.

 6. Ανώνυμος says:

  Ο Θεος Γιαχβε Ιησους της Αγιας Γραφης των χριστιανων δεν αστειευεται, τσαντίζεται με το παραμικρο, θυμωνει,ειναι πυρομανης,και οταν ερθει θα τα καψει ολα, θα σφαξει τους παντες και θα μεινει μονο αυτος και ο Διαολος.Αν δεν σας αρεσει πεταξτε την Αγια Γραφη και πιαστε το Κορανι.Αν παλι δεν σας κανει ο Αλλαχ πεταξτε το Κορανι και πιαστε τις Βεδες. Αν ουτε ο Κρισνα σας φτιαχνει τοτε πεταξτε τις Βεδες και κρατηθειτε απο τα μουσια του Δαρβινου να ησυχασετε. Εκτος και αν φτιαχνεστε με τις αλκοολικες φαντασιωσεις του Γιαχβε οποτε Εβραιμαστουριδες μου Αλληλουια ,ελατε ολοι να μαστουρωσουμε στο Ματριξ του Γιαχβε και να σφαξουμε τους απιστους στο γονατο στην μεγαλη μερα του Αρμαγεδώνος. Αμην Αλληλουια…

    • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

     ΜΕΓΑΛΑΣΑΥΡΕ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ

     ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΨΑΡΙ ΤΡΩΕΙ ΕΝΑ

     ΑΛΛΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΙΩΝΤΑΣ ΩΣ ΟΠΛΟ ΤΟ ΠΡΙΟΝΟΤΟ ΤΟΥ

     ΡΥΓΧΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ

     ΕΧΕΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ.

     • Ανώνυμος says:

      Εγω τα αγαπώ τα ζωα αλλα απο οτι φαινεται ο Θεος δεν υπολογιζει καθολου τον πονο τους, την αγωνια τους ,και την ζωη τους. Και αν μιλαμε για τον Θεο σας, αυτος οποτε εκανε το λαθος ο ανθρωπος, την πληρωναν τα καημενα τα ζωακια. Ωραιος θεος ρε μεγαλε εκανε ενα λαθος ο Δαυιδ και εκτος απο 70000 αθωους ανθρωπους την πληρωσαν και 800 ζωα μεχρι να του φυγει η τσαντιλα. Ασε μας τωρα

 7. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  ΘΑ ΙΣΧΥΕ Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΕΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΖΩΑ

  ΗΤΑΝ ΣΑΡΚΟΦΑΓΑ.

  Η ΥΠΑΡΞΗ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΦΥΤΟΦΑΓΩΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ

  ΑΦΘΑΡΣΙΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΦΘΑΡΣΙΑ ΤΗΣ

  ΥΛΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΤΑ ΣΑΡΚΟΦΑΓΑ

  ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ

  ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗ ΤΟΥ ΖΩΙΚΟΥ ΚΑΙ

  ΦΥΤΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.

  ΤΙ ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ?

  • Ανώνυμος says:

   Ασχετε Το αρχειο των απολιθωματων υποστηριζει το μοτιβο σαρκοφαγα – φυτοφαγα , Ωστοσο εσυ επικαλεισαι το εβραικο κοσμοειδωλο που γραφτηκε κατα την βαβυλωνια αιχμαλωσια των εβραιων απο ραβινους που επηρεαστηκαν απο τον ιερατικο λογο της Avesta για να μας πεισεις οτι τα ζωα τα επλασε ο Θεος ολα φυτοφαγα [ Γενεση 1.30 και εις πάντα τα ζώα της γης και εις πάντα τα πετεινά του ουρανού και εις παν ερπετόν έρπον επί της γης και έχον εν εαυτώ ψυχήν ζώσαν, έδωκα πάντα χλωρόν χόρτον εις τροφήν. Και έγεινεν ούτω ] Εβραιομαστουρη μου εσυ

    • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

     ΕΑΝ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΘΕΛΑ ΣΟΥ

     ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ

     ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΥΤΑ.

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Ασχετε Το αρχειο των απολιθωματων υποστηριζει το μοτιβο σαρκοφαγα – φυτοφαγα ,
      ΣΤΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ.
      ΑΡΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ Π.Δ, ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ, ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥ!
      ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ .

     • Ανώνυμος says:

      Ασχετε και ποιο ειναι το σταθερο σημειο… η κοσμογονια των εβραιων ? Ας πουμε δυο λογακια και για αυτην [ Η κοσμογονία της Γένεσης, είναι μια μυθολογικού και θρησκευτικού τύπου κοσμογονική αφήγηση που βρίσκεται στο βιβλίο της Γένεσης.Τα δύο πρώτα κεφάλαια της Γενέσεως μας δίνουν δύο διηγήσεις για τη δημιουργία του κόσμου και του ανθρώπου. Η πρώτη (1,1-2,24α) προέρχεται από την Ιερατική πηγή ΄΄P΄΄, η οποία γράφτηκε μετά την Βαβυλώνια αιχμαλωσία το (586) π.Χ. , ενώ η δεύτερη (2,25-2,46), ανήκει σε αρχαιότερη πηγή, στον Γιαχβιστή (9ος αιώνας π.Χ.) Ο λαός του Ισραήλ ζώντας σε ένα πολυθεϊστικό και μυθολογικό περιβάλλον διαμόρφωσε, μέσα σε μια μακρόχρονη διαδικασία αιώνων την πίστη του για τη δημιουργία του κόσμου και του ανθρώπου. Έτσι χρησιμοποίησαν το κοσμοείδωλο και παραστάσεις από το μυθολογικό υλικό της εποχής τους. H παλιά μονολιθική άποψη για τη Βίβλο, της οποίας τη μαρτυρία έπρεπε να δεχθούμε ή να απορρίψουμε συνολικά, αντικαταστάθηκε από μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, πιο αληθινή και ιστορικά πιο πλούσια σε διδάγματα. Παρόλο που δεν μας πληροφορούν για την ιστορική αρχή του σύμπαντος και του ανθρώπου, μας μαθαίνουν τουλάχιστον πώς η Ισραϊλιτική θρησκεία και η ισραηλιτική θεολογία φαντάζονταν τον 8ο αιώνα, και πως τρεις αιώνες αργότερα τη δημιουργία και την αρχή του σύμπαντος και του ανθρώπου, πως και προς ποια κατεύθυνση από τη μια εποχή στην άλλη είδαν τις ιδέες αυτές να προοδεύουν. Δεν μας χρησιμεύουν πια για να ανασυνθέσουμε την Ιστορία του κόσμου, διατηρούν όμως για εμάς τεράστια αξία για την ανασύνθεση της ιστορίας της ισραηλιτικής σκέψης.] [Εμπειρογνώμονας βιβλικης αρχαιολογιας Dever, William G.Οι βιβλικες αφηγησεις ειναι πραγματι ιστοριες με φανταστικο και σχεδον παντα προπαγανδιστικο περιεχομενο οπου εδω και εκει περιεχουν καποιες εγκυρες πληροφοριες .Finkelstein and Mizrahi,.. Θα πρέπει να τους πούμε την αλήθεια. Αν οι άνθρωποι είναι αναστατωμένοι, αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα. ]

     • Ανώνυμος says:

      Ασχετε οταν σας βολευει η επιστημη την επικαλειστε ε ? Δεν ηξερα ρε τρισμεγιστε οτι εχεις και μαθηματικη λογικη ? Μπραβο σου μπραβο σου.Δε με λες ρε Ασχετε την θεωρια της σχετικοτητας την εχεις ? η δεν καταλαβαινεις γρι. Τελος παντων σχετικα με τον Μεγαλοσαυρο να σε ενημερωσω οτι οι επιστημονες ετοιμαζονται να με κλωνοποιησουν και οταν συμβει αυτο το πνευμα μου θα ενωθει με το σωμα μου και θα σας φαω ολους.

  • Ανώνυμος says:

   Ασχετε γραφεις [ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΤΑ ΣΑΡΚΟΦΑΓΑ ] Να υπαρξουν ? Σαν να λεμε ηρθαν σε υπαρξη μεσω της εξελιξης ? Ποιος εφτιαξε τα σαρκοφαγα ? Ο καλος Θεος η ο κακος Διαολος ? Ασχετακο τα εργα του δημιουργου ειναι αυτα που μας φανερωνουν ποιος ειναι, και οχι το εβραικο κοσμοειδωλο που σου εκανε τα μυαλα κιμα.

   • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

    ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΞΕΧΝΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ

    ΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ?
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟ Π.Χ ΤΟ ΧΩΜΑ,ΤΑ ΒΟΥΝΑ,ΟΙ ΠΕΔΙΑΔΕΣ,ΤΑ ΡΥΑΚΙΑ,Η ΘΑΛΑΣΣΑ,ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ,ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ Κ.Λ.Π
    ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ , ΛΟΓΙΚΗ,ΕΝΣΙΚΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΜΟΝΟ ΤΡΙΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΣΤΑΘΕΡΑ ΕΙΝΑΙΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑΙΑ ,ΑΕΡΙΔΩΝ,ΒΡΟΧΩΝ,ΣΕΙΣΜΩΝ Κ.Λ.Π.
    ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΜΕ TO BAΣΙΛΕΙΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΠΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ,Η ΒΡΟΧΗ,ΤΑ ΣΥΝΕΦΑ,Η ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΠΩΣ Ο ΑΕΡΑΣ(ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ) ΚΑΙ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ , ΛΟΓΙΚΗ,ΕΝΣΙΚΤΟ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ,ΟΜΩΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΣΤΗ ΓΗ.
    ΕΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ .ΠΡΩΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ,ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ , ΛΟΓΙΚΗ,ΕΝΣΙΚΤΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΝΑ ΦΥΤΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΦΥΤΡΩΣΑΝ.
    ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΤΑΣΙΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ
    ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ.
    ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ (ΤΟΥ ΥΓΡΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ,ΤΗΣ ΞΗΡΑΣ,ΤΟΥ ΑΕΡΑ) ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ , ΛΟΓΙΚΗ, ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΕΝΣΙΚΤΟ(ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ0, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ,ΑΛΛΑ ΖΩΑ ΤΡΩΝΕ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΖΩΑ.
    ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΤΡΩΝΕ ΖΩΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΛΟΓΩ ΦΘΑΡΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.
    ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΗΓΗ ΓΝΩΣΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
    ΜΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ,
    ΤΕΛΟς ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΟΝ, ΕΝΕΚΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗΣ, (ΤΟ ΑΚΡΩΣ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟ ΟΝ)ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ,ΕΝΙΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
    ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.
    ΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝ ΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟ
    ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΓΙΑ
    ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΧΑΡΗ ΕΝΑΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.
    ΕΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΝΟΗ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΘΕΟΥ ,ΤΙ ΝΑ ΠΩ?
    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ.

    • Ανώνυμος says:

     Βουληση [Δίνεται το παράδειγμα του σαρκοφάγου ζώου που σκοτώνει το θήραμα του ακολουθώντας τα ένστικτα του, όντας «προγραμματισμένο» έτσι από τη φύση του και χωρίς βέβαια ελεύθερη επιλογή.] Ποιος προγραμματισε τα ενστικτα των σαρκοφαγων ? Ο καλοσυνατος Θεος η ο κακος και τρισκαταρατος Διαολακος ?

    • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

     ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΑ ΖΩΑ?

     ΕΑΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΟΥΤΕ

     Ο ΗΛΙΟΣ ΘΑ ΚΛΑΨΕΙ,ΟΥΤΕ Η ΘΑΛΛΑΣΑ,ΟΥΤΕ ΤΑ

     ΔΕΝΤΡΑ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ

     ΠΩ ΤΗΝ ΑΓΝΟΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ

     ΜΕΡΙΚΑ ΖΩΑ ΠΟΥ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΜΕΝΗ

     ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ

     ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ.

     Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΣΤΟΝ

     ΠΛΑΝΗΤΗ(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ) ΚΑΙ

     Ο ΠΙΟ ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ ΣΥΝΑΜΑ.

     Ο ΕΚΠΤΩΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

     ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ

     ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ.

     ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΩΣΗ

     ΚΑΤΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Η ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

     Ο ΙΔΙΟΣ ΘΕΟΣ.

  • Ανώνυμος says:

   Ασχετε γραφεις [ ΤΑ ΣΑΡΚΟΦΑΓΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗ ] Βλεπεις εδω να τρωνε σκουπιδια ?
   https://www.youtube.com/watch?v=sORBsBEYTdU
   Ασχετε επειδη εισαι μεγαλο σκουπιδι θα σε ταισω στα λιονταρια οπως ταισαν τον Δανιηλ αλλα επειδη ηταν βρομερος την γλιτωσε ο μπαγασας ,εσενα ομως δεν σε βλεπω καλα.Μονο αν εισαι βρωμυλος θα την γλιτωσεις.

   • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

    ΣΕ ΥΠΕΡΤΙΜΗΣΑ ΜΕΓΑΛΟΣΑΥΡΕ ΤΟ ΝΟΗΤΙΚΟ ΣΟΥ

    ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟ

    ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΧΙΝΟ.

    ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ

    ΓΕΝΝΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.

   • Ανώνυμος says:

    Τι να φαω μωρε απο τον Ξεροπαΐδα τον Ασχετο. Τον εριξα στα λιονταρια και δεν τον αναγνωρισαν ουτε ως τροφη ουτε ως σκουπιδι [απο αυτα που τρωνε τα σαρκοφαγα] Αυτος δεν τρωγεται με τιποτα.Ετσι μου ρχεται να τον δεσω και να τον πεταξω στην θαλασσα να κανει την σημαδουρα.Εκτος αν δεν ειναι φελλος και βουλιαξει.

   • ΠΔ. says:

    Ωραιος συνθετης,εγραψε μουσικη για ταινιες του Τζειμς Μποντ ,΄΄χορευοντας με τους λυκους΄΄και πολλες αλλες.

  • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

   ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΕΚΠΛΗΣΕΙΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ.

   ΟΥΕ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΕΑΝ ΑΚΟΥΓΕΣ ΑΥΤΗ

   ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ,(ΕΙΧΕΣ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΝΑ

   ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ Ν.ΡΟΥΣΟΥ)

   ΑΠΛΑ ΣΥΝΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΜΕ ΠΟΙΩΝ

   ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΑΥΤΙΖΕΣΑΙ.

  • Ανώνυμος says:

   ΠΔ συμφωνα με το εβραικο κοσμοειδωλο με εφτιαξε ο Γιαχβε απο Ελληνικο κοκκινοχωμα terra rossa και οταν φυσηξε μεσα μου την πνοη της ζωης αντι να γινω Νεφες μεταμορφωθηκα σε Μεγαλοσαυρο.Τοτε ο Θεος στραβωσε και με πεταξε εξω απο τον παραδεισο.Θα μπορουσε να με ειχε καταστρεψει αλλα δεν το εκανε γιατι ειχε πει προηγουμενως στον Διαολο οτι ειναι δικαιος.Φοβηθηκε μην φαω τον Αδαμ και απαυτωσω την Ευα και γεμισει ολη η Γη με τους απογονους μου απο τους οποιους θα προερχοταν ο προφητευμενος Χριστος.Με τι μουτρα μετα θα αντικριζε τον Διαολο ? Ο Ιησους Χριστος οι 12 Αποστολοι και οι μετεπειτα χριστιανοι ολοι μια γενια Μεγαλοσαυρων. Αντε τωρα βαλε με το μυαλο σου τον Μεγαλοσαυρο Χριστο να κουβαλαει τον σταυρο του και να τον μαστιγωνουν οι Ρωμαιοι. Η το αλλο με το ακανθινο στεφανι ? Η το θαυμα με τα ψαρια ? Καλα δεν υπηρχε περιπτωση θα τα ετρωγε ολα μονος του.Για αυτο σου λεω με αδικησε και θα παρω το αιμα μου πισω. Οταν ερθουν οι Ανδρομεδιοι θα ενωθω μαζι τους εναντιον του Γιαχβε και οι 144000 ισραηλιτες του θα καταληξουν στην κοιλια μου.Ολα αυτα θα γινουν οπως σας τα λεω εγω και οχι οπως τα λεει ο Ιωαννης στην Αποκαλυψη του.Και σιγα την αποκαλυψη δηλαδη. Να σου γραψω εγω Αποκαλυψη να τριβεις τα ματια σου.

 8. ΠΔ. says:

  ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ._____Η Γενεση δεν ειναι εγχειριδιο Αστρονομιας η Ζωολογιας.Τα εντομα δεν τα αναφερει καθολου,σαν να μην υπηρξαν ποτε.Ουτε μιλαει καθολου για το τι εγινε στο εξωτερο συμπαν.Αναφερει λακωνικα μονο τα ουσιωδη με λιγες λεξεις αποφασιστικης σημασιας.Μονον οταν η ζωη ανεβηκε απο τη θαλασσα στην ξηρα,την 5η μερα,αρχιζει η Γραφη να γινεται πιο λεπτομερης.΄΄Και ειπεν ο Θεος,εξαγαγετω τα υδατα ερπετα ψυχων ζωσων και πετεινα πετομενα επι της γης κατα το στερεωμα του ουρανου΄΄[Γεν.1:20].Η φραση ΄΄εξαγαγετω τα υδατα΄΄ σημαινει καθαρα μια διαταγη που δοθηκε στα νερα απο το Θεο,να βγαλουν εξω στη γη κατι που ηδη το ειχαν μεσα τους,δηλ.τα ερπετα.΄΄εξ-αγω΄΄σημαινει ΄΄οδηγω κατι προς τα εξω΄΄.Τι εβγαλαν λοιπον τα υδατα….επι της γης;Τιποτε αλλο απο αυτο που ειχαν,τα ψαρια.Με την εντολη του Θεου,ψαρια αρχισαν να βγαινουν απο τη θαλασσα στην ξηρα.Σιγα και παραπατωντας πανω στα πτερυγια τους και τις ουρες τους εβγαιναν μια εξω απο το νερο και εμπαιναν ξανα παλι μεσα.Ετσι τα ψαρια εδωσαν αμφιβια ερπετα την 5η μερα της δημιουργιας.Αλλα δεν σταματουσε εκει ο λογος του Θεου.Ελεγε:΄΄Εξαγαγετω τα υδατα ερπετα ψυχων ζωσων και πετεινα πετομενα επι της γης κατα το στερεωμα του ουρανου΄΄.Τα ψαρια δεν εδωσαν μονο ερπετα,εδωσαν και ΄΄πετεινα πετομενα επι της γης΄΄.Συμφωνα με την Αγια Γραφη,τα πρωτα πετεινα,τα πρωτα πουλια της 5ης μερας ειχαν αμεση σχεση με τα ερπετα που εξηγαγαν τα υδατα.Ηταν δηλ. ιπταμενα ερπετα,ψαρια ερπετα,πουλια,τρια ζωικα ειδη πολυ ομοια μεταξυ τους στα ανατομικα και ζωολογικα τους χαρακτηριστικα.Και τα τρια ,δεν εχουν την ικανοτητα να κυοφορουν τους απογονους τους μεσα στο ιδιο τους το σωμα.Γεννουν αυγα μεσα στα οποια αναπτυσσονται οι απογονοι τους,εξω απο το σωμα της μητερας τους.΄΄Και εποιησεν ο Θεος τα κητη τα μεγαλα΄΄[Γεν,α’21].Για ποια κητη μιλαει εδω η Γενεση;Ασφαλως οχι γι’αυτα που εμεις ονομαζουμε κητη.Οι φαλαινες ειναι πολυ αναπτυγμενα ζωα,που εχουν την ικανοτητα να κυοφορουν τους απογονους τους μεσα στο ιδιο τους το σωμα.Ειναι επομενως θηλαστικα,ζωα της 6ης μερας.Εδω μιλαει η Γραφη για αλλα κητη,για τα τεραστια ερπετα,που ονομαζονται δεινοσαυροι.________ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ___Τα ζωα που περπατουν επανω στη γη την 6η μερα δεν τα παρουσιαζει η Αγια Γραφη να εχουν σχεση με τη θαλασσα,αλλα με την ξηρα.΄΄Και ειπεν ο Θεος εξαγαγετω η γη ψυχην ζωσαν κατα γενος,τετραποδα και ερπετα και θηρια της γης κατα γενος΄΄[Γεν.α’24].΄΄Εξαγαγετω η γη΄΄.Τα ερπετα και τα πετεινα,που εμφανιστηκαν επανω στην ξηρα την 5η μερα,εχουν προελευση τη θαλασσα.Τα εδωσε η θαλασσα,βγηκαν μεσα απ’αυτην.Τα τετραποδα και τα θηρια της γης και τα ερπετα της 6ης μερας,εχουν πια προελευση την ξηρα,προηλθαν δηλ.απο ζωα που δεν ζουσαν πλεον μεσα στη θαλασσα,σαν αυτα της 5ης μερας,αλλα επανω στην ξηρα.Τα ζωα της 6ης μερας,τα τετραποδα της Αγιας Γραφης ειναι πολυ ομοια μεταξυ τους,αλλα πολυ διαφορετικα απο τα ζωα της 5ης μερας.Τα ζωα της 5ης μερας μεγαλωνουν τα εμβρυα τους εξω απο το σωμα τους.Τα ζωα της 6ης μερας μεγαλωνουν τα εμβρυα τους μεσα στο σωμα τους.Η 5η μερα ειναι η εποχη των ερπετων,η 6η μερα ειναι η εποχη των θηλαστικων.Τα ερπετα βεβαια[και σ’αυτα συμπεριαμβανονται οπως ειδαμε τα πουλια που ηταν ιπταμενα ερπετα],συνεχισαν να υπαρχουν την 6η μερα και να αναπτυσσονται μαζι με τα θηλαστικα.Ομως,μαζι με τα παλια ερπετα,που ειχαν στα πλευρα τους 4 ποδια και σερνονταν μ’αυτα,υπηρχαν την 6η μερα κατι αλλα ερπετα που δεν ειχαν καθολου ποδια και σερνονταν χωρις αυτα,τα φιδια.__΄΄Και εποιησεν ο Θεος τα θηρια της γης κατα γενος και τα κτηνη κατα γενος αυτων και παντα τα ερπετα της γης κατα γενος αυτων,Και ειδεν ο Θεος οτι καλα΄΄[Γεν,α’25].΄΄Θηρια΄΄,΄΄κτηνη΄΄,΄΄τετραποδα΄΄,΄΄ερπετα της γης΄΄,τα ζωα της 6ης μερας. τετραποδα,ονομαζει η Αγια Γραφη ολα τα θηλαστικα,θηρια ονομαζει τα σαρκοβορα θηλαστικα και κτηνη τα φυτοφαγα.΄΄Ερπετα της γης΄΄ ονομαζει τα ερπετα της ξηρας σε αντιδιαστολη προς τα ερπετα της θαλασσης,αυτα που ζουσαν στη θαλασσα και προηλθαν αμεσα απο θαλασσια ζωα,οπως ηταν τα ερπετα της 5ης μερας.______[μηπως το πριονοψαρο προερχεται απο τον ιχθυοσαυρο η τον πλειοσαυρο,μοιαζουν λιγο].

  • Ανώνυμος says:

   ΠΔ παρεθεσες απο την ΟΟΔΕ το κειμενο με θεμα Η εξέλιξη των ζώων στη Γένεση ΕΔΩ http://oodegr.com/oode/genesis/ktisis2.htm Η ορθοδοξη εκκλησια για το ανωθεν κειμενο γραφει τα εξεις. [Η ΟΟΔΕ είναι μία ιστοσελίδα που παρουσιάζεται ως Ορθόδοξη και η οποία χαρακτηρίζεται από την ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΗ θέση της απέναντι στην θεωρία της εξέλιξης των ειδών. Δηλαδή Η ΟΟΔΕ φιλοξενεί άρθρα ενάντια στην Εξέλιξη και ταυτόχρονα άρθρα υπέρ της Εξέλιξης. Αυτό το παραδέχεται και η ίδια και χαρακτηρίζει το θέμα της Εξέλιξης ως θεολογούμενο ζήτημα από δογματικής πλευράς !!! Αυτή η κατάσταση δημιουργήθηκε διότι μέσα στην ΟΟΔΕ εκτός από Ορθοδόξους Χριστιανούς υπάρχουν και οπαδοί της λεγόμενης Εξελικτικής Δημιουργίας. Η Εξελικτική Δημιουργία είναι μία θρησκεία που υποστηρίζει την άποψη της ύπαρξης προ-Αδαμιαίων ανθρώπων που προήλθαν μέσω κατευθυνόμενης από τον Θεό Εξέλιξης από τα κτήνη !!! Οι οπαδοί της θρησκείας της Εξελικτικής Δημιουργίας προκειμένου να συνεχίσουν να παραπλανούν τους Χριστιανούς και να ποδηγετούν την ΟΟΔΕ παρουσιάζονται με προσωπείο δήθεν Ορθόδοξο και δήθεν Επιστημονικό ! Παράλληλα όσοι από την ΟΟΔΕ ασπάζονται την θρησκευτική δοξασία της Εξελικτικής Δημιουργίας έχουν συμπήξει ομάδα και ιστοσελίδα με επιστημονικοφανές περιεχόμενο ( EXELDIM).Οι οπαδοί της Εξελικτικής Δημιουργίας παρουσιάζουν την δογματική – θρησκευτική άποψή τους ως δήθεν επιστημονική θεωρία !!! Με διάφορες ψευτο-επιστημονικές μελέτες προσπαθούν να παραπλανήσουν τους αφελείς για την δήθεν επιστημονικότητα του δόγματός τους. Οι οπαδοί της θρησκείας της Εξελικτικής Δημιουργίας χρησιμοποιούν ως δούρειο ίππο την ΟΟΔΕ για να αλλοιώσουν το Ορθόδοξο φρόνημα των πιστών. ] ΕΔΩ http://stwmenkalws.blogspot.gr/2016/11/blog-post_30.html ΠΔ οπως εχω πει και στο παρελθον τα σχολια σου τεινουν στο μεγαλυτερο μερος τους να ειναι αιρετικα.Κατσε καλα γιατι θα το πω στον παπα της ενοριας σου και θα σου ξηλώσει τα αυτια κακομοιρη μου. Τον νου σου ο Μεγαλοσαυρος καραδοκει. Α δεν αποκλειεται και ο φιλος σου ο Ρωμιοσυνη να ειναι οπαδος της εξελικτικης Δημιουργιας.Που θα μου παει θα τον αποκαλυψω και αυτον.

   • ΠΔ. says:

    Δεν το βρηκα απο την ΟΟΔΕ ,αλλα σε αρκετα αλλα σαιτ.Κοιτα εγω πιστευω στη Δημιουργια και οχι σε τυχαια γεγονοτα.Αυτο ομως δεν αποκλειει οτι ο τροπος της δημιουργιας μπορει να ηταν εξελικτικος,υπο προυποθεσεις.Δηλ. ειδη ζωων με ομοιοτητες.Αλλωστε τι σημαινει η φραση ΄΄Και ειπεν ο Θεος εξαγαγετω τα υδατα ερπετα ψυχων ζωσων και πετεινα πετομενα επι της γης κατα το στερεωμα του ουρανου΄΄.Οτι η αρχη εγινε απο τη θαλασσα και σ’αυτο νομιζω συμφωνουν και οι επιστημονες.Εμεις δηλ.που πιστευουμε στη Δημιουργια,πως την φανταζομαστε.Οτι ξαφνικα φυτρωσαν ετοιμα απο το τιποτα στην σημερινη τους μορφη;Νομιζω πως εχουμε μπει σαν χριστιανοι σε φαυλο κυκλο,απο το φοβο της ακυρωσης της Δημιουργικης αρχης.Τον ανθρωπο βεβαια τον βγαζω εκτος αυτης της διαδικασιας,γιατι και η Αγια Γραφη το λεει καθαρα,οτι επλασθη απο το Θεο εξ αρχης,κατ’εικονα και καθ’ομοιωση.Να μη βαζουμε ολα τα πραγματα στο ιδιο τσουβαλι με αποτελεσμα να μην μπορουμε να βρουμε κοινα σημεια.

    • Ανώνυμος says:

     ΠΔ το κειμενο αυτο το φιλοξενουν και αλλα σαιτ και ειναι κατακριταιο απο την ορθοδοξη εκκλησια.Ετσι λοιπον σε ρωτω. Συμφωνεις με τα δεδομενα του κειμενου ?

     • ΠΔ. says:

      Κοιτα μεγαλοσαυρε,η Εκκλησια ξεκινα μα βαση οτι ολα ξεκινησαν απο τον Θεο.Αν κατι δεν παραβαινει αυτη την αρχη,δεν νομιζω οτι απορριπτεται,αλλα μελεταται.Πολλες φορες εχει δεχθει επιστημονικες εξηγησεις και αποψεις,για πραγματα που κατ’αρχην ηταν αρνητικη.Αλλα δεδομενα ειχαν οι πρωτοι Πατερες της Εκκλησιας και αλλα οι σημερινοι με την εξελιξη της επιστημης.Εγω πιστευω οτι αν ενας επιστημονας δεν ειναι αρνητικος,σιγουρα ανακαλυπτει το Θεο μεσα απο την επιστημη του.Αρκει να μην ειναι τυφλος.Τιποτα δεν εχει γινει τυχαια [ουτε ο μεγαλοσαυρος],δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο απειρο,να εγινε ολο αυτο το θαυμα που βλεπουμε και στο μικροτερο λουλουδακι,χωρις τη Θεικη σοφια.Οποτε εμενα δεν με νοιαζει και ποΛυ πως εγιναν ολα,γιατι πιστευω οτι ολα τα εφτιαξε ο Πανσοφος Δημιουργος απο την αγαπη Του.Ελπιζω να σε καλυψα.

     • Ανώνυμος says:

      ΠΔ συμφωνεις με τα δεδομενα του ανωθεν κειμενου που ανεβασες απο καποια σαιτ ?

     • ΠΔ. says:

      Εγω συμφωνω με το αμεσως απο πανω σου μηνυμα,κατα τ’αλλα δηλωνω αγνοια.

     • Ανώνυμος says:

      Δηλαδη ΠΔ ανεβασες ενα κειμενο που βρηκες σε καποια σαιτ και δηλωνεις ΑΓΝΟΙΑ για το περιεχομενο του ?

     • ΠΔ. says:

      Μεγαλοσαυρε μη δαγκωνεις! Το εψαξα το θεμα,και ειδα οτι υπαρχει προβλημα γενικα με την ΟΟΔΕ σε πολλα.Στο δικο μας ζητημα, κυριως γιατι γραφουν πως ο Αδαμ δεν ηταν πρωτοπλαστος,αλλα ειχε πατερα και μητερα πριν μπει στον παραδεισο.Οτι υπηρχε δηλ. προαδαμιαια φυλη.Εγω δεν ειπα κατι τετοιο,γιατι η Γενεση γραφει καθαρα πως δημιουργηθηκε ο ανθρωπος.Το οτι ομως ο Θεος εδωσε διαταγη να βγουν απο τη θαλασσα ερπετα και πτηνα,πως αλλιως να το εξηγησω.Ειλικρινα δεν ξερω.Ολα ειναι πιθανα,ακομα και να βγηκαν απευθειας πουλια και ερπετα.Ο Θεος μπορει να κανει οτι θελει,γι’αυτο σε καποια πραγματα που δεν ερχονται σε αντιθεση με αυτα που πιστευουμε,μπορουμε να συνεργαστουμε με την επιστημη.

   • ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΜΗ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ says:

    Γιατρέ μου, σου είπα ότι είμαι οπαδός της Δημιουργίας. Όχι της εξελικτικής δημιουργίας. Έχω πει ότι τίποτα δεν μπορεί να αποδειχθεί. Ούτε η εξέλιξη ούτε η Δημιουργία. Είναι καθαρά θέμα πίστης τι αποδέχεται ο κάθε άνθρωπος. Δεν χρησιμοποιώ τη μικροεξέλιξη για να στηρίξω τη Δημιουργία, την αναφέρω γιατί είναι το μόνο επιβεβαιωμένο γεγονός. Αυτοί που εκμεταλλεύονται την μικροεξέλιξη είναι οι εξελικτικοί και μάλιστα το κάνουν με χοντροκομμένο τρόπο. Αυτά δεν τα λέω από το κεφάλι μου αλλά τα λένε οι ίδιοι οι επιστήμονες. Θα σου κατεβάσω σεντόνια, μην στεναχωριέσαι.

    • Ανώνυμος says:

     Ρωμιοσυνη γραφεις [Έχω πει ότι τίποτα δεν μπορεί να αποδειχθεί. Ούτε η εξέλιξη ούτε η Δημιουργία. Είναι καθαρά θέμα πίστης τι αποδέχεται ο κάθε άνθρωπος] Δεν μου λες Ρωμιοσυνη η υπαρξη του Θεου ειναι για σενα μια κοινη Πιστη η μια πραγματικοτητα ? Ποιοι ειναι ομως αυτοι που χρησιμοποιουν την Μικροεξελιξη για να προωθήσουν την πλάνη τους ? Ειναι οι οπαδοι του δημιουργισμου [young Earth creationism] Πρόκειται για μια θρησκευτικη πιστη που εχει ως κεντρικο Δογμα ότι η εξέλιξη μπορεί να εξηγήσει την πολυμορφία σε έναν περιορισμένο αριθμό δημιουργημένων είδων που μπορούν να διασταυρωθούν (την οποία αποκαλούν «μικρο-»), ενώ ο σχηματισμός σε νέα «είδη» (την οποία αποκαλούν «μακροεξέλιξη») είναι αδύνατο. https://en.wikipedia.org/wiki/Microevolution Εσυ Ρωμιοσυνη σε ποιο στρατοπεδο ανηκεις ?

     • ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΜΗ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ says:

      Αυτοί είναι προτεστάντες αιρετικοί. Δεν με ενδιαφέρουν. Αν εκμεταλλεύονται την μικροεξέλιξη για να στηρίξουν τη θρησκεία τους, δεν τους θέλω. Εγώ μιλάω καθαρά για επιστήμονες. Με ενοχλούν όπως με ενοχλεί και το πανεπιστημιακό κατεστημένο που προωθεί αναπόδεικτες θεωρίες. Πες μου σε παρακαλώ, αφού δεν είσαι ούτε εσύ οπαδός της εξέλιξης, γιατί στα σχολεία μαθαίνουμε στην ανθρωπολογία για την εξέλιξη σαν να είναι επιστημονικό δεδομένο; Σου έγραψα παλαιότερα και σου απέδειξα ότι ούτε καν σαν επιστημονική θεωρία δεν μπορεί να σταθεί. Είναι καθαρά ένα φιλοσοφικό αίτημα. Είναι μια θεωρία που αγγίζει και ξεπερνά τα όρια της θρησκείας. Αυτά δεν τα λέω εγώ αλλά επιστήμονες από όλο τον κόσμο, από όλες τις θρησκείες, πιστοί και Άθεοι.

 9. Ανώνυμος says:

  Ο Τυραννόσαυρος («σαύρα»-τύραννος) ήταν το μεγαλύτερο θηριόποδο και ίσως το μεγαλύτερο σαρκοφάγο ζώο της ξηράς. Είναι γνωστός επίσης με το διώνυμο Τυραννόσαυρος Ρεξ, αλλα πιο συχνά αναφέρεται σαν Τ. Ρεξ (rex=βασιλιάς στη λατινική γλώσσα).
  Με μήκος πάνω από 13 μέτρα, 4,6 με 6 μέτρα ύψος και 6,4 τόνους βάρος ήταν πραγματικά τεράστιος. Ο τυραννόσαυρος είχε τα δυνατότερα σαγόνια και τα μεγαλύτερα δόντια (23 εκατοστά) από οποιοδήποτε άλλο δεινόσαυρο. Τα δόντια του ήταν πριονωτά και μπορούσαν να σπάσουν τα κόκκαλα των θυμάτων του. Ο Τ.Ρεξ είχε επίσης το δυνατότερο κεφάλι από οποιοδήποτε άλλο δεινόσαυρο. Το μεγαλύτερο κρανίο Τ.Ρεξ έχει 1,5 μέτρα μήκος. Με ένα μόνο δάγκωμα μπορούσε να καταπιεί 230 κιλά κρέας και κόκκαλα μαζί. Οι νεαροί Τ.Ρεξ ήταν από τα πιο γρήγορα ζώα όμως οι ενήλικες ήταν πιο αργοί.
  Μέχρι το 2001 ο μεγαλύτερος που είχε βρεθεί (και ονομάστηκε Σου) έφτανε τα 13 μέτρα μήκος αλλά ο Τζακ Χόρνερ το 2001 ανακάλυψε έναν Τ. Ρεξ με μήκος 13,5 μέτρα και βάρος 10-13 τόνους που τον ονόμασε C. rex.
  Ερώτηση προς χριστιανούς…
  Ποιος θεός έπλασε τους δεινόσαυρους και γιατί;
  Αδάμ και Ευα και… τα παραμύθια της Χαλιμάς!
  Όπως θέλει η παιδικής αφέλειας εβραίικη μυθολογία, ο θεός ξεκίνησε την δημιουργία του κόσμου σ’ έναν παράδεισο δίπλα στον Ευφράτη όπου μεταξύ όλων έφτιαξε και τα ζώα.Το γελοίο παραμύθι της Γένεσης δείχνει ότι τα ζώα που δήθεν έπλασε ο βιβλικός θεός τα βρήκε «καλά λίαν». Δηλαδή πολύ καλά… Ε, ποσό καλοί είναι οι σαρκοβόροι δεινόσαυροι, που είναι φορτωμένοι ένα σκασμό δόντια κέρατα και νύχια. Και αν αυτοί ήταν καλοί λίαν γιατί να υποθέσω εγώ ότι δεν ήταν και μέσα στον παράδεισο;Κι αν ο Παράδεισος είχε δεινόσαυρους, κροκοδείλους και μαχαιρόδοντες… τι έτρωγαν αυτοί με τα μακριά σουβλερά τους δόντια, χορταράκια;
  Αν πάλι δεν ήταν μέσα στον παράδεισο, τότε έχουμε δυο διαφορετικούς τύπους δημιουργίας. Μια με ζώα «καλά λιαν» μέσα στον παράδεισο και μια έξω απ’ αυτόν, με κολασμένα σαρκοβόρα μεγαθήρια που τρομάζεις και μονό στην σκέψη της παρουσίας τους.Παρακαλώ απαντήστε: Ποιος θεός έπλασε τους δεινόσαυρους, πότε και γιατί;
  Φτάνει πια με τα βιβλικά ψέματα! Σταματήστε τα ιερατεία που με την ιουδαϊκή μυθολογία εκμεταλλεύονται λαούς που δεν έχουν πνευματικές αντιστάσεις.Ως ποτέ θα καταπίνουμε αμάσητα όλα αυτά τα γελοία βιβλικά παραμυθία;Ως ποτέ θα παραβλέπουμε τις κολοσσιαίες αντίφαση που βρίσκονται μπροστά μας;
  Ο τυραννόσαυρος Ρεξ και ο Αδάμ πελασθήκαν απ’ τον ίδιο θεό και γιατί;Ο θεός της βίβλου έκανε πειράματα για 160 εκ χρονιά μέχρι να καταλήξει στον Αδάμ

 10. Ανώνυμος says:

  Ο θεός της βίβλου δεν γνωρίζει κάν την ύπαρξη των δεινοσαύρων! Στη Π. Διαθήκη βλέπουμε ότι το σύμπαν έχει ηλικία γύρω στα 7500 έτη (μαζί με τα 2000 μετά απαρχής χριστιανικής χρονολόγησης) και οι δεινόσαυροι χρονολογούνται εκατομμύρια χρόνια πρίν. Άρα για την βίβλο δεν υπάρχουν δεινόσαυροι, άρα αποδεικνύεται άλλη μια φορά ότι είναι ένα ξεδιάντροπο παραμύθι η βίβλος. Ποιός θα το πίστευε παντως ότι και οι δεινόσαυροι θα αποδείκνυαν την βίβλο ώς ψεύτικη!!!

  • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

   ΑΤΣΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΣΑΥΡΕ ,ΕΙΣΑΙ ΟΠΑΔΟΣ

   ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ.ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ

   ΤΙΣ ΠΡΟΑΑΛΕΣ.ΜΕ ΛΕΝΕ ΡΙΖΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ

   ΓΥΡΙΖΩ!

  • ΠΔ. says:

   Το θεμα περι των δεινοσαυρων στη Βιβλο ειναι κομματι ευρειας αυξανομενης αντιπαραθεσης στους χριστιανικους κυκλους,περι της ηλικιας της γης,σωστη ερμηνεια της Γεννεσεως και πως να ερμηνευουμε τις φυσικες αποδειξεις τις οποιες βρισκουμε παντου γυρω μας.Εκεινοι που πιστευουν στην παλαιοζωολογικη εποχη στη γη,τεινουν να συμφωνουν οτι η Βιβλος δεν αναφερει τους δεινοσαυρους,επειδη κατα το δικο τους παραδειγμα,οι δεινοσαυροι εξαφανισθηκαν εκατομμυρια χρονια πριν την εμφανιση του ανθρωπου στη γη. Οι ανθρωποι που εγραψαν τη Βιβλο δεν μπορουσαν να δουν ζωντανους δεινοσαυρους.Εκεινοι που πιστευουν στη νεοζωολογικη εποχη στη γη,συμφωνουν οτι η Βιβλος αναφερει τους δεινοσαυρους αν και πουθενα δεν χρησιμοποιει την λεξη ΄΄δεινοσαυρος΄΄.Αντι αυτου χρησιμοποιει την Εβραικη λεξη tanniyn.Η λεξη tanniyn ειναι μεταφρασμενη μερικες φορες με διαφορετικο τροπο στις Αγγλικες Βιβλους.Μερικες φορες έιναι ΄΄θαλασσιο τερας΄΄,μερικες φορες ΄΄οφις΄΄.Συχνοτερα ειναι μεταφρασμενη ως ΄΄δρακος΄΄.Αυτο το tanniyn φαινεται οτι ειναι καποιο ειδος γιγαντιου ερπετου.Aυτα τα πλασματα αναφερονται στην Π.Δ. περιπου τριαντα φορες και βρισκονται εξισου και στο νερο και στην ξηρα.Σχετικα με αυτη την αναφορα αυτων των γιγαντιων ερπετων,η Βιβλος περιγραφει μερικα πλασματα κατα τετοιον τροπο,ωστε μερικοι μελετητες πιστευουν οτι οι συγγραφεις ισως περιγραφουν τους δεινοσαυρους.Το Behemoth προαναφερεται οτι ηταν το πιο μεγαλο απ’ολα τα πλασματα του Θεου,γιγαντας του οποιου η ουρα ηταν ομοια με το δεντρο κεδρος[Ιωβ 40,15-40,32].Μερικοι μελετητες προσπαθησαν να ταυτοποιησουν το Behemoth ως εναν ελεφαντα η ιπποποταμο.Αλλοι επισημαινουν γι’αυτο οτι ο ελεφαντας και ο ιπποποταμος εχουν παρα πολυ λεπτη ουρα,τιποτα ομοιο με το δεντρο κεδρος.Δεινοσαυροι οπως ο Brachiosurus και ο Diplodocus απο την αλλη ειχαν τεραστια ουρα η οποια μπορει ευκολα να συγκριθει με το δεντρο κεδρος.Σχεδον καθε αρχαιος πολιτισμος ειχε καποιο ειδος τεχνης η οποια απεικονιζει γιγαντια ερπετα.Αναγλυφα σε βραχο,τεχνουργηματα ,ακομα και πηλινα αγαλματακια που βρεθηκαν στη Β.Αμερικη μοιαζουν με τη μοντερνα απεικονιση των δεινοσαυρων.Βραχωδες κομψοτεχνημα στη Ν.Αμερικη απεικονιζει ανθρωπους οι οποιοι ιππευουν πλασματα που μοιαζουν με Diplodocus και ειναι καταπληκτικα ομοιοι με πλασματα οπως οι τρικερατοι δεινοσαυροι,ο πτεροδακτυλος και ο τυραννοσαυρος.Τα ρωμαικα μωσαικα,η κεραμικη των Μαγια και οι τοιχοι της πολεως Βαβυλωνιας [να αναφερω εδω οτι οι Βαβυλωνιοι λατρευαν σα θεο ενα τετοιο πλασμα Δανιηλ Βηλ και Δρακων 13,23-13,28] ολα μαρτυρουν περι της διαπολιτιστικης,γεωγραφικης απεριοριστης γοητειας αυτων των πλασματων.Νηφαλια περιγραφη οπως αυτη του Μαρκο Πολο στο II Milione ανακατωνεται με φανταστικες ιστοριες στις οποιες τα τερατα φυλασσουν θησαυρο.Συγχρονες αναφορες γι’αυτα τα πραγματα υπαρχουν και σημερα,αν και τις θεωρουν με μεγαλο σκεπτικισμο.Υπαρχουν και αλλες αποδειξεις για την συνυπαρξη των ανθρωπων και δεινοσαυρων οπως απολιθωμενα ανθρωπινα ιχνη και ιχνη δεινοσαυρων που βρεθηκαν μαζι συη Β.Αμερικη και στην Δ.κεντρικη Ασια.Το πιθανοτερο ειναι οτι ανθρωποι και δεινοσαυροι συνυπηρχαν την ιδια εποχη.Οι δεινοσαυροι εξαφανιστηκαν καποτε μετα τον κατακλυσμο ως αποτελεσμα των δραματικων αλλαγων στην ατμοσφαιρα και του γεγονοτος οτι οι ανθρωποι τους κυνηγουσαν αμειλικτα ως την εξαλειψη.

  • ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΜΗ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ says:

   Και ποιος είναι αυτός που συμπεραίνει ότι ο κόσμος έχει 7500 χρόνια ηλικία; Επειδή αυτό πίστευαν οι ραββίνοι σημαίνει ότι το αποδέχεται η Ορθοδοξία; Και ούτε στην βίβλο γίνεται αναφορά για τα είδη των πλασμάτων που δημιούργησε ο Θεός. Οπότε γιατί λες ότι δεν αναφέρει τους δεινόσαυρους; Αναφέρει τα άλλα και δεν το ξέρουμε;

   • ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΜΗ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ says:

    Συγγνώμη μία διόρθωση για να μη σε αδικήσω. Δεν είπες ότι η βίβλος δεν αναφέρει τους δεινόσαυρους. Έθεσες το θέμα σε χρονικό επίπεδο, αλλά και πάλι, αφού στην γένεση δεν γίνεται αναφορά στα είδη των ζώων, δεν μπορούμε να ξέρουμε σε ποια και πόσα αναφέρεται.

 11. Sofoklis says:

  Όλο χαζομάρες διαβάζω. Τέλος πάντων ο Θεός προφανώς δεν λαμβάνει υπόψη του τους δικούς μας συναισθηματισμούς περί σαρκοφάγων και φυγοφάγων διότι η ύλη ανακυκλώνεται και έτσι πρέπει να γίνει. Η παρουσία του Χριστού μονάχα μας έδωσε το μήνυμα ότι αν θέλουμε μπορούμε να ξεπερνάμε τη Φύση, να σπάμε τον κλοιό με αγώνα και βοήθεια από Εκείνον. Και αφήστε τον Γιαχβέ κλπ και μην τα ανακατώνετε όλα σε μια κατσαρόλα.

  • Ανώνυμος says:

   Πουσε σοφε ο Γιαχβε και ο χριστος βραζουν στην ιδια κατσαρολα Αν καποιος ΠΙΣΤΕΥΕΙ στην Καινη Διαθηκη,τοτε θα πρεπει και να ΠΙΣΤΕΨΕΙ οτι ο Ιησους Χριστος ειναι ο Γιαχβε Ιεχωβα της Παλαιας Διαθηκης. Α Κορινθιους 10.9 [Μηδὲ ἄς πειράζωμεν τὸν ΧΡΙΣΤΟΝ, καθὼς καὶ τινὲς αὐτῶν ἐπείρασαν καὶ ἀπωλέσθησαν ὑπὸ τῶν ὄφεων.]Όπως είναι γνωστό από την Παλαιά Διαθήκη, ο ισραηλιτικός λαός στην έρημο γόγγυσε εναντίον του Θεού και του Μωυσή. Ο Θεός τότε διέταξε θανατηφόρα φίδια να δαγκώνουν τους ασεβείς Ισραηλίτες.Ετσι ο Αποστολος Παυλος γραφει στους κορινθιους μην ΠΕΙΡΑΖΕΤΕ τον ΧΡΙΣΤΟ οπως ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΞΑΝ και οι ισραηλιτες και απολεσθηκαν απο τα φιδια….Α κορινθιους 10.1-4 [Δὲν θέλω δὲ νὰ ἀγνοῆτε, ἀδελφοί, ὅτι οἱ πατέρες ἡμῶν ἦσαν πάντες ὑπὸ τὴν νεφέλην…καὶ πάντες εἰς τὸν Μωϋσῆν ἐβαπτίσθησαν…καὶ πάντες τὸ αὐτὸ πνευματικὸν ποτὸν ἔπιον διότι ἔπινον ἀπὸ πνευματικῆς πέτρας ἀκολουθούσης, ἡ δὲ πέτρα ἦτο ὁ ΧΡΙΣΤΟΣ] Η πνευματικη πετρα απο την οποια επιναν οι ισραηλιτες ΗΤΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ….Εβραιους 1.8 [περὶ δὲ τοῦ Υἱοῦ· Ὁ θρόνος σου, ὦ Θεέ, εἶναι εἰς τὸν αἰῶνα τοῦ αἰῶνος· σκῆπτρον εὐθύτητος εἶναι τὸ σκῆπτρον τῆς βασιλείας σου.]Αυτο το εδαφιο εδω εφαρμοζεται στο προσωπο του Χριστου ΝΑΙ ΑΛΛΑ ειναι παρμενο απο την παλαια διαθηκη οπου εκει εφαρμοζεται στο προσωπο του Γιαχβε,Ας το δουμε Ψαλμοι 45.6[Ὁ θρόνος σου, Θεέ, εἶναι εἰς τὸν αἰῶνα τοῦ αἰῶνος· σκῆπτρον εὐθύτητος εἶναι τὸ σκῆπτρον τῆς βασιλείας σου.]Στους πρωτους χριστιανους αποκαλυφθηκε το κρυμμενο μυστικο στους αιωνες που αναφερεται στην Αγια Γραφη οπου δυστυχως πολλοι χριστιανοι σημερα δεν το γνωριζουν και ειναι αυτο.Ο ΓΙΑΧΒΕ της παλαιας διαθηκης ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ της νεας διαθηκης….Αποκαλυψη 19.1-6 Ολα τα πλασματα του θεου μπροστα στον θρονο του φωναζουν ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ [Καὶ μετὰ ταῦτα ἤκουσα ὡς φωνήν μεγάλην ὄχλου πολλοῦ ἐν τῷ οὐρανῷ, λέγοντος· Ἀλληλούϊα…Καὶ ἐκ δευτέρου εἶπον· Ἀλληλούϊα…Καὶ ἔπεσον οἱ εἰκοσιτέσσαρες πρεσβύτεροι καὶ τὰ τέσσαρα ζῶα καὶ προσεκύνησαν τὸν Θεὸν τὸν καθήμενον ἐπὶ τοῦ θρόνου λέγοντες· Ἀμήν, ἀλληλούϊα…Καὶ ἐξῆλθεν ἐκ τοῦ θρόνου φωνή, λέγουσα· Αἰνεῖτε τὸν Θεὸν ἡμῶν, πάντες οἱ δοῦλοι αὐτοῦ καὶ οἱ φοβούμενοι αὐτὸν καὶ οἱ μικροὶ καὶ οἱ μεγάλοι….Καὶ ἤκουσα ὡς φωνήν ὄχλου πολλοῦ, καὶ ὡς φωνήν ὑδάτων πολλῶν, καὶ ὡς φωνήν βροντῶν ἰσχυρῶν, λεγόντων· Ἀλληλούϊα· διότι ἐβασίλευσε Κύριος ὁ Θεὸς ὁ παντοκράτωρ…Τι σημαινει η προσφωνηση ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ ? [Η εξελληνισμένη έκφραση «αλληλούια» (αρχ. «ἀλληλούϊα»), που προέρχεται από τα Εβρ. הַלְּלוּיָהּ‎, Χαλελουγιάχ, κατά γράμμα αποτελεί προτροπή προς ομάδα ανθρώπων να «αινέσουν τον Γιαχ» Ο όρος Γιάχ αποτελεί συντομευμένη μορφή του θεϊκού ονόματος που προσδιορίζεται από το Τετραγράμματο και αποδίδεται συνήθως Γιαχβέ ή Ιεχωβά.]

  • Ανώνυμος says:

   Sofokli Η πνευματικη σου υποσταση ειναι δομημενη πανω στον μυθο των εξουσιαστων και ως εκ τουτου η χειραγωγηση του μυαλου σου σε οδηγησε σε περιορισμενη αντιληπτικη ικανοτητα με προκαθορισμενα ορια,και αναλογη συμπεριφορα εν απουσια επιχειρηματων και αποδειξεων επι της ουσιας..

  • Ανώνυμος says:

   οι αλκοολικες φαντασιωσεις των ανωνυμων μεθυσμενων συγγραφεων των ευαγγελιων και των δηθεν «επωνυμων» των επιστολων δεν αποτελουν ιστορικο τεκμηριο αλλα μυθολογικο αναγνωσμα για παιδακια ωστε να βλεπουν εφιαλτες και να μην μπορουν να κλεισουν ματι.Το εγκεφαλογραφημα σας ειναι μια ευθεια γραμμη, και οι μονες λειτουργιες που υποστηριζονται ειναι αυτες της αναπαραγωγης για να μην εκλειψει το ειδος.

 12. ΠΔ. says:

  Ανακαλυψα ενα πολυ ωραιο αρθρο,για τους αμφισβητιες.Σας προτρεπω ολους να το διαβασετε οπωσδηποτε.Γκουγκλαρετε ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΑΤΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ; [εχω καποια τεχνικα προβληματα στον υπολογ.σαραβαλο,ψαξτε το μονοι σας]

  • ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΜΗ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ says:

   ΠΔ, ξέρεις πόσο καιρό προσπαθούσα να θυμηθώ το όνομα αυτό; Όλο Λελάκης ή Λεγάκης μου ερχόταν στο μυαλό. Το είχα διαβάσει παλιά και το έψαχνα. Ευχαριστώ.

   • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

    ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ Ο Π.Δ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΥΛΑ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ.

    ΑΠΛΑ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΛΕΚΑΤΗΣ ΠΑΝΤΡΕΥΕΙ ΤΗΝ

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΕΣΗΣ ΜΕ ΤΑ

    ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΝΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ.

    • ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΜΗ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ says:

     Φίλε μου, ο Λεκάτης δεν προσπαθεί να κάνει αυτό που λες. Επειδή τα περισσότερα που αναφέρει τα έχω κι εγώ στην βιβλιογραφία μου, αν διαβάσεις τα βιβλία αυτά, περισσότερο προσπαθούν να δείξουν την κακοποίηση και την αντιεπιστημονική τακτική των υποτίθεται εξελικτικών επιστημόνων που φτάνει μέχρι τα όρια της τσαρλατανοσύνης, παρά να πείσουν για το αντίθετο. Το βιβλίο του Φράγκου «Από τον Πίθηκο;» Πήρε πολλές συγχαρητήριες επιστολές από κορυφαίους Έλληνες καθηγητές Ιατρικών Σχολών για την επιστημονική προσέγγιση του θέματος και για την αντικειμενικότητά του. Δύο μάλιστα καθηγητές προλογίζουν και το βιβλίο. Ο Μεγαλόσαυρος όμως πιστεύει ότι εγώ λέω χριστιανικές αλκοολικές φαντασιώσεις.

     • Ανώνυμος says:

      Ρωμιοσυνη σας εχω στριμωξει ολους και η διεξοδος σας ειναι οι μπουρδες της εξελιξης.Εσυ εισαι αυτος που την έφερες στο προσκήνιο και με αυτην καταγινεσαι. Ξεκολα δεν ειμαι οπαδος της εξελιξης.

   • ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΜΗ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ says:

    Περίμενε να φτιάξει τον υπολογιστή του και θα σε περιποιηθεί κατάλληλα χαχαχα (χιούμορ γιατρέ μου).

 13. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ

  ΚΟΣΜΟΥ!

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ

  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗ.

  ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΧΘΕΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

  ΘΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΣΕ

  ΛΙΓΟ.ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.

  ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΦΕΛΦΟΥΣ

  ΜΕ ΠΕΡΙΣΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΠΙΣΤΗ

  ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ

  ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ

  ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΑ.

  ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ

  ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΣ ΜΕ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΕΝΑΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΟ

  ΑΔΕΛΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ.

  • Ανώνυμος says:

   [Ο λαός του Ισραήλ ζώντας σε ένα πολυθεϊστικό και μυθολογικό περιβάλλον διαμόρφωσε, μέσα σε μια μακρόχρονη διαδικασία αιώνων την πίστη του για τη δημιουργία του κόσμου και του ανθρώπου. Έτσι χρησιμοποίησαν το κοσμοείδωλο και παραστάσεις από το μυθολογικό υλικό της εποχής τους. H παλιά μονολιθική άποψη για τη Βίβλο, της οποίας τη μαρτυρία έπρεπε να δεχθούμε ή να απορρίψουμε συνολικά, αντικαταστάθηκε από μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, πιο αληθινή και ιστορικά πιο πλούσια σε διδάγματα. Παρόλο που δεν μας πληροφορούν για την ιστορική αρχή του σύμπαντος και του ανθρώπου, μας μαθαίνουν τουλάχιστον πώς η Ισραϊλιτική θρησκεία και η ισραηλιτική θεολογία φαντάζονταν τον 8ο αιώνα, και πως τρεις αιώνες αργότερα τη δημιουργία και την αρχή του σύμπαντος και του ανθρώπου, πως και προς ποια κατεύθυνση από τη μια εποχή στην άλλη είδαν τις ιδέες αυτές να προοδεύουν. Δεν μας χρησιμεύουν πια για να ανασυνθέσουμε την Ιστορία του κόσμου, διατηρούν όμως για εμάς τεράστια αξία για την ανασύνθεση της ιστορίας της ισραηλιτικής σκέψης https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%93%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82 ]

 14. Ανώνυμος says:

  Έχετε κολήσει με τη βίβλο και τους εβραίους… οι αναφορές των αρχαίων μας σοφών για έναν και μοναδικό θεό δεν λαμβάνονται υπόψιν;
  Από την άλλη θεωρείτε «κακά» τα σαρκοφάγα και «καλά» τα φυτοφάγα και άλλες τέτοιες μπουρδίτσες όσοι ποστάρετε τα βίντεο;Είναι «άκαρδη» η φύση;!
  Τι αυθαίρετα μπερδέματα είναι αυτά;
  Σας βολεύει να μιλάτε για αδάμ και δεινόσαυρους και με την ίδια (ανύπαρκτη) λογική θα μας πείτε για στρείδια και γαλαξίες, οτι να ναι δηλαδή…
  ή αλλιώς δύο γαιδάροι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα!
  Ξεστραβωθείτε! Η παγκόσμια αρμονία με τους τέλειους κύκλους της δεν αξιολογεί τα πράγματα με το δικό σας απλό τρισδιάστατο μυαλουδάκι! Η ζωή ρέει διαρκώς με οποιονδήποτε τρόπο και δεν ζητάει την δική σας έγκριση, δεν είναι φτιαγμένη στα μέτρα της θνητής μας αισθητικής και δεν ρωτάει κανέναν μας για τίποτα. Αν θέλετε καταλαβαίνετε, αν δεν θέλετε δεν μπορεί κανείς να σας αλλάξει γνώμη.Το σύμπαν υπάρχει, είναι ολοζώντανο και προφανώς δεν έγινε από μόνο του.Ενδεχομένως να υπάρχουν άπειρα σύμπαντα που να περικλείονται σε κάποιο υπερσύμπαν και πάει λέγοντας… οπότε τι προσπαθείτε να πειτε ο ένας στον άλλον τελικά; Διάλογος ηλιθίων μου μοιάζει ή μήπως είναι διαγωνισμός βλακείας;
  Μπορείτε να πιστεύετε ότι γουστάρετε αλλά ΞΕΡΕΤΕ;Τι ξέρετε;Αναρρωτιέμαι δηλαδή αν κάποιος από σας ξέρει με σιγουριά ΑΚΡΙΒΩΣ τι υπάρχει αυτή τη στιγμή μέσα στο σπίτι του σε κάθε γωνιά … πόσο μάλλον αν υπάρχει θεός! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ, ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ!

  • Ανώνυμος says:

   https://www.youtube.com/watch?v=B7Sr6nMpIM0
   Αν νομιζεις οτι η φυση ΔΕΝ ειναι ακαρδη τοτε ο βαθμος της ενσυναισθησης σου ειναι Ε1 παρομοιος με αυτον μιας γατας.Με λιγα λογια εισαι ενας αναισθητος ανθρωπος με χαμηλο IQ. [δείκτης συναισθηματικής νοημοσύνης (Emotional Intelligence) ή αλλιώς EQ,]

  • ΑΝΝΑ says:

   ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΚΑΡΔΟΣ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΗΛΙΘΙΕ ΠΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Η ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΟΥ.

 15. ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΜΗ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ says:

  Πάντως έχω παρατηρήσει ότι σε κάθε άρθρο που εμφανιζόμαστε εμείς, όλοι οι άλλοι εξαφανίζονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *