in

Ο covid του σήμερα η ισπανική γρίπη του τότε;

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Για κάθε μία φωτογραφία του τότε έχω από κάτω μια εικόνα του σήμερα. Δεν προσεκτικά και πες με το χέρι στη καρδιά αν πιστεύεις τώρα ότι όντως  στην ισπανική γρίπη είχαν 50 εκατομμύρια θύματα;

Αν το θεωρείς τόσο υπερβολικό σκέψου το άλλο με το χέρι στη καρδιά. Μετά από 100 χρόνια θα λένε για τον covid ότι λένε τώρα για την ισπανική γρίπη;

Στο τέλος μπορείς να πεις ότι κάνω κατήχηση και να επιστρέψεις στο παραμύθι σου.

Αυτός που ελέγχει τη πληροφορία έχει και όλη τη δύναμη του κόσμου. Η επιλογή είναι δική σου σε τι θα πιστέψεις.

Report

What do you think?

21 points
Upvote Downvote

5 Comments

Leave a Reply
 1. Η διαφορά του τότε με το τώρα , είναι του ότι τώρα ισχύει το “όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται , επαναλαμβάνεται ως φάρσα” .. Και αυτό διότι , τότε η μόνη πηγή ενημέρωσης , ήταν η κάθετη ενημέρωση των πολιτών , μέσω της καθεστώσας τάξης , από τα ελεγχόμενα από αυτήν ΜΜΕ , κυρίως εφημερίδες , όπου ο πολίτης , ήταν παθητικός δέκτης της πληροφορίας , χωρίς να μπορεί να αρθρώσει διαφορετική άποψη ή γνώμη .

  Σήμερα η κατάσταση είναι διαφορετική .. Τα ΜΜΕ έχουν μόνο 17% απήχηση τους πολίτες και στο υπόλοιπο 83% είναι παντελώς ανυπόληπτα ..

  Επίσης σ΄ήμερα , ο πολίτης , έχει την ικανότητα , μέσω της διαδικτυακής επικοινωνίας, να είναι ενεργητικός χρήστης της πληροφορίας και να την συν-διαμορφώσει με την άποψή του , την σκέψη του και την εμπεριστατωμένη ανάλυσή του .. παρουσιάζοντας έτσι την ορθή εικόνα της πραγματικότητας , αποκαλύπτοντας το κατασκευασμένο ψεύδος στις πλατιές κοινωνικές μάζες.. ..

  Δηλαδή , όταν στο δελτίο ειδήσεων σου λένε πως αυτή την στιγμή είναι νύχτα και βαθιά μεσάνυχτα , εσύ είσαι βέβαιος πως έχει ήδη ξημερώσει .. -)

 2. Έχεις κάνει φοβερή δουλειά! Είναι απίστευτες οι ομοιότητες. Και μετά καπάκι τα συσσίτια και δέκα χρόνια αργότερα το κραχ.
  Μάλλον θα πρέπει να πάμε εκατό χρόνια πριν από την “ισπανική” γρίππη για να δούμε τι άλλο “θανατικό” είχε πέσει…
  Μισό να πάω να ψάξω…
  Κάθεσαι; … Δεν σου κάνω πλάκα… Πανδημία χολέρας 1817-1824!

 3. ..Υ.Γ. Η απορία σου μέσα στο άρθρο, “Μετά από 100 χρόνια θα λένε για τον covid ότι λένε τώρα για την ισπανική γρίπη;” ήταν το έναυσμα για να ψάξω… και προέκυψε η πανδημία χολέρας!… Κάνε έρευνα πιο πίσω. Θα ψάξω κι εγώ.

 4. Και όμως ναι, ισχύει. 1718-20 η δεύτερη πανδημία πανούκλας, 1618 η πρώτη (“Black Death”), που ξεκίνησε από το Χαλέπι της Συρίας και θέρισε την κεντρική και δυτική Ευρώπη.
  “Είναι απλή σύμπτωση;” αναρωτιέται ο συγγραφέας στον τίτλο:

  therealhealthything.com/2020/02/an-epidemic-every-100-years-plague-of-1720-cholera-of-1820-spanish-flu-of-1920-coronavirus-of-2020-is-it-just-a-coincidence/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Νοστράδαμος: Η Ελλάδα εγκαταλείπει τήν Ρόδον. Η Hesperies εμπλέκεται…. Προφυτεία 25…. Ό ελεύθερος σκοπευτής τών αποκαλύψεων….

Θα συναντηθειτε στις 3 Σεμπτεμβριου τα “πατριωτικα” κινηματα , ανθρωποι κοκ εε; Μπραβο και εις ανωτερα ….!!!