in

Μυστηριώδεις λάμψεις φωτός που παρατηρήθηκαν στην επιφάνεια του φεγγαριού

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Οι επιστήμονες έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια να παρατηρήσουν και να κατανοήσουν τις μυστηριώδεις λάμψεις φωτός στην επιφάνεια του φεγγαριού.

Τα «παροδικά φωτεινά σεληνιακά φαινόμενα» εμφανίζονται αρκετές φορές την εβδομάδα και φωτίζουν τμήματα του τοπίου της σελήνης για ένα σύντομο χρονικό διάστημα πριν εξαφανιστούν.

Μερικές φορές, έχει παρατηρηθεί επίσης μια αντίστροφη επίδραση που προκαλεί τη σκίαση της σεληνιακής επιφάνειας. Παρόλο που υπάρχουν αρκετές θεωρίες σχετικά με την προέλευση των φωτεινών σεληνιακών μυστηρίων, δεν έχουν ακόμη εξηγηθεί πλήρως.

Τώρα οι αστρονόμοι από τη Julius-Maximilians-Universität Würzburg (JMU) στη Βαυαρία της Γερμανίας έχουν δημιουργήσει ένα τηλεσκόπιο το οποίο θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να ανιχνεύει αυτόματα τις αναλαμπές. Όταν εντοπιστεί μια έκρηξη φωτός, το τηλεσκόπιο θα συλλέξει στη συνέχεια βίντεο ή φωτογραφίες των φαινομένων που θα μελετηθούν για να βοηθήσουν τους επιστήμονες να καταλάβουν τις αναλαμπές.

«Τα λεγόμενα παροδικά σεληνιακά φαινόμενα είναι γνωστά από τη δεκαετία του 1950, αλλά δεν έχουν παρατηρηθεί συστηματικά και μακροπρόθεσμα επαρκώς», δήλωσε ο Hakan Kayal, καθηγητής της διαστημικής τεχνολογίας.
Ο Kayal έχει μια υπόθεση για το τι προκαλεί τις πιο μακροχρόνιες λάμψεις και ελπίζει να αποδείξει αυτή τη θεωρία. «Οι σεισμικές δραστηριότητες παρατηρήθηκαν επίσης στο φεγγάρι», πρόσθεσε ο καθηγητής.

«Όταν η επιφάνεια κινείται, τα αέρια που αντανακλούν το φως του ήλιου μπορούν να διαφύγουν από το εσωτερικό του φεγγαριού. Αυτό θα εξηγούσε τα φωτεινά φαινόμενα, μερικά από τα οποία διαρκούν μερικές ώρες ».

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν εξηγήσεις για τις βραδύτερες αναλαμπές.
«Τέτοιες αναλαμπές θα μπορούσαν επίσης να συμβούν όταν τα ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια του ηλιακού ανέμου αντιδρούν με τη σκόνη των φεγγαριών».

AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΕTRO : Corfiatiko

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Νέο φιάσκο με απόδραση από το Μεταγωγών: Επιασαν τον έναν από τους τέσσερις

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ…ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ