14:23 - 14/04/2017

Μέρλιν: Η πραγματική ιστορία του πιο διάσημου Μάγου

Μέρλιν: Η πραγματική ιστορία του πιο διάσημου Μάγου

Σίγουρα όσοι ασχολούμαστε με το παράξενο και το φανταστικό γνωρίζουμε τον πιο διάσημο μάγο όλων των εποχών, τον περίφημο Μάγο Μέρλιν. Ακόμη και όσοι δεν ασχολούνται γνωρίζουν τον χαρακτήρα του, αφού θα τον έχουν δει σε κάποια ταινία ή θα έχουν διαβάσει για εκείνον σε κάποιο βιβλίο. Ποιός ήταν όμως ο πραγματικός Μάγος Μέρλιν;

Οι ιστορίες που γνωρίζουμε για εκείνον σήμερα πηγάζουν από την ρομαντική λογοτεχνία του Μεσαίωνα, όπως πρωτοεμφανίστηκε κατά τον 12ο αιώνα, ξεκινώντας από τον Ουαλό Κληρικό Jeoffrey του Monmouth γύρω στο 1135. Εδώ ο Μέρλιν απεικονίζεται ως η πραγματική δύναμη πίσω από τον θρόνο, αφού είναι ο μέντορας του Βασιλιά Αρθούρου, ο Βασιλικός Σύμβουλος που διαχειρίζεται τα συμφέροντα του Βασιλείου με την χρήση της Μαγείας. Υπάρχουν άραγε ιστορικές καταγραφές για την ζωή του μάγου;

O Μέρλιν και ο Αρθούρος της Σκοτεινής Περιόδου

Η περίοδος του Μεσαίωνα ήτνα γνωστή για τις αντιπαραθέσεις και την αβεβαιότητα, μία εποχή κατά την οποία διασώθηκαν πολύ λίγες ιστορικές καταγραφές. Αυτή ήταν η περίοδος κατά την οποία λέγεται πως έζησε ο Βασιλιάς Αρθούρος, που ένωσε τα Βρετανικά Βασίλεια για να σταματήσει τους Αγγλοσάξωνες, επιφέροντας μία σύντομη εποχή ειρήνης και ευημερίας. Η ιστορία τελειώνει άδοξα βέβαια, αφού ο Αρθούρος σκοτώνεται στην μάχη που προήλθε από την εμφύλια μάχη της οικογένειάς του. Ο Μέρλιν, αφού είχε αποτύχει να εξασφαλίσει το ασφαλές μέλλον της Βρετανίας αυτοεξορίστηκε στο δάσος όπου και έζησε τις υπόλοιπες ημέρες του σαν ερημίτης μέσα στην τρέλα και την θλίψη.

Αν και αυτή η ιστορία μάλλον έχει εμπλουτιστεί με μεσαιωνική φαντασία, υπάρχουν πρωιμα έργα της εποχής που υποδεικνύουν πως ο φανταστικός χαρακτήρας του Βασιλιά Αρθούρου βασίστηκε σε μία αυθεντική ιστορική προσωπικότητα. Και απ’ότι φαίνεται, το ίδιο συνέβη και με τον Μέρλιν. Σε αυτές τις καταγραφές ο Μέρλιν εμφανίζεται με το Ιρλανδικής καταβολής όνομα Myrddin, και λέγεται πως ήταν Βασιλικός σύμβουλος και ποιητής, ενώ κατείχε και την δύναμη της προφητείας. Τέτοιοι άνθρωποι – ποιητές ή καλλιτέχνες με ιδιαίτερες δυνάμεις – φαίνεται πως όντως υπήρξαν στην μετα – Ρωμαική εποχή και λειτουργούσαν ως σύμβουλοι και προφήτες, συνθέτοντας ποιήματα για να εκθειάζουν τις εξερευνήσεις των Βασιλιάδων τους. Αυτοί ήταν οι γνωστοί Βάρδοι, και ο Myrddin μάλλον ήταν ένας από αυτούς.

Το Μαύρο Βιβλίο της Carmarthen

Ένα χειρόγραφο που βρίσκεται πια στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ουαλίας, με τίτλο «Το Μαύρο Βιβλίο της Carmarthen», περιέχει δύο ποιήματα, το The Greetings και το The Apple Trees, τα οποία μιλούν για μία μάχη που πραγματοποιήθηκε σε ένα μέρος που λεγόταν Arfderydd στην Βόρεια Βρετανία. Μετά από αυτή την μάχη, λέγεται πως ο συγγραφέας του χειρόγραφου παρανόησε και απομονώθηκε στα δάση της περιοχής. Ένα ακόμη ποίημα του χειρόγραφου με τίτλο «The Conversation of Myrddin and Taliesin», αναφέρει πως ο Myrddin και ένας άλλος Βάρδος συζητούσαν για την ίδια μάχη. Αυτά τα έργα υποδεικνύουν πως ίσως ο φανταστικός Μέρλιν βασίστηκε εν μέρει στον Myrddin.

Περαιτέρω αποδείξεις πως ο Myrddin υπήρξε ιστορικά βρίσκονται και στο “the Welsh Annals”, μία χρονική καταγραφή του 10ου αιώνα που φυλάσσεται στην Βρετανική Βιβλιοθήκη του Λονδίνου. Εκεί καταγράφεται η ίδια μάχη που υπήρχε και στα ποιήματα ονομάζοντας τον βάρδο και το έτος 573.

Σελίδα από το “Το Μαύρο Βιβλίο της Carmarthen”

Μέρλιν: Ένας πραγματικά ιστορικός άνθρωπος;

Προφανώς ο Μάγος Μέρλιν βασίστηκε στην πραγματική ζωή ενός Βάρδου του 6ου Αιώνα, όμως δεν συσχετίζεται πουθενά η επαφή του με τον αντίστοιχο ιστορικό Βασιλιά Αρθούρο. Ένα από τα πιο πρώιμα έργα που αναφέρονται στον Βασιλιά είναι το History of the Britons που γράφτηκε περίπου το 830 από ένα μοναχό ονόματι Nennius. Σε αντίθεση με τους Συγγραφείς του Μεσαίωνα, ο Nennius δεν ασχολείται σχεδόν καθόλου με τις στρατιωτικές δραστηριότητες του Αρθούρου.

Ένας άλλος Μοναχός, ο Gildas, έγραψε τις μνήμες του από την περίφημη μάχη του Bath, που ίσως ήταν και η μεγαλύτερη σύμφωνα με τις καταγραφές του Nennius, αναφέροντας πως έγινε κατά το έτος 500. Με αυτό τον τρόπο ίσως ο μοναχός να βοήθησε τους ιστορικούς να καταγράψουν κατά προσέγγιση την εποχή κατά την οποία έζησε ο Αρθούρος. Αν ο Μέρλιν ήταν παρών στην αρκετά μεταγενέστερη μάχη της Arfderydd το 573, τότε δεν θα μπορούσαν να είχαν γνωριστεί ποτέ.

Ο Μέρλιν και οι Δράκοι

Ο Geoffrey του Monmouth, στην ιστορία του 12ου Αιώνα παρουσιάζει αρχικά τον Μέρλιν σαν παιδί. Ένας Βρετανός Βασιλιάς ονόματι Vortigern αιχμαλωτίζει τον νεαρό Μάγο και τον πηγαίνει στο κάστρο του, που λέγεται πως ήταν σε ένα λόφο που τώρα ονομάζεται Dinas Emrys στην Βόρεια Ουαλία. Ο Βασιλιάς είχε συνεχώς προβλήματα με την κατασκευή του κάστρου. Τα θεμέλια γκρεμίζονταν, και οι μάγοι του τον είχαν συμβουλέψει πως για να διορθώσει το πρόβλημα θα έπρεπε να θυσιάσει ένα παιδί. Όμως όταν ο Μέρλιν ήταν έτοιμος να γίνει θυσία του Βασιλιά, οραματίστηκε δύο δράκους: ένα κόκκινο και ένα άσπρο, που πάλευαν σε ένα σπήλαιο κάτω από το Κάστρο. Ο μικρός εξήγησε στον βασιλιά πως αυτός ήταν ο λόγος που τα θεμέλια δεν στέριωναν, του έδειξε που να σκάψει και έτσι απελευθερώθηκαν οι δράκοι, που χάρισαν την ζωή στον Μέρλιν. Έπειτα από το γεγονός, ο Βασιλιάς του έδωσε θέση στο Συμβούλιο, χαρίζοντάς του Γη.

Φυσικά η παραπάνω ιστορία αφορά ένα θρύλο και όχι ένα ιστορικό γεγονός, όμως ο Geoffrey δεν την σκαρφίστηκε από μόνος του. Η ίδια αναφορά εμφανίζεται σχεδόν πανομοιότυπη στις καταγραφές του Nennius, που είχαν γραφτεί 300 χρόνια νωρίτερα. Μόνο που σε αυτές τις καταγραφές, το αγόρι δεν ονομάζεται Μέρλιν, αλλά Αμβρόσιος. Αν και η ιστορία με τους δύο δράκους είναι φανταστική, ο Αμβρόσιος ήταν πραγματικό πρόσωπο και αναφέρεται στο έργο του Gildas ως ένας αρχηγικός πολεμιστής των Βρετανών που έζησε στα τέλη του 5ου αιώνα. Έτσι μάλλον ο Αμβρόσιος και ο Θρυλικός Μέρλιν ήταν το ίδιο πρόσωπο. Δεν υπάρχουν αναφορές για το που,πως και πότε πέθανε ο Αμβρόσιος, όμως είναι πιθανό σε μεγαλύτερη ηλικία να παραιτήθηκε από τη στρατιωτική ζωή και να υπηρέτησε τους Βασιλείς ως Σύμβουλος. Αυτός ο χαρακτήρας σε αντίθεση με τον Μέρλιν που καταγράφεται στο Welsh Annals, έζησε την κατάλληλη εποχή, και ήταν στη σωστή ηλικία για να γνωριστεί και να συνδεθεί με τον Βασιλιά Αρθούρο.

Είναι λογικό να θεωρήσουμε πως ο Θρύλος του Μέρλιν όπως εξελίχθηκε κατά τον Μεσαίωνα, επηρεάστηκε από δύο ιστορικά πρόσωπα που έζησαν σε διαφορετικές εποχές. Ο Αμβρόσιος, που ονομαζόταν Ambrosius Aurelianus, προερχόταν από το Amesbury της Νότιας Αγγλίας, που μάλλον φέρει το όνομά του, ενώ οι Γλωσσολόγοι πιστεύουν πως το όνομα της πόλης πηγάζει από το Ambrose Bury, που σήμαινε το «Φρούριο του Αμβρόσιου». Εκεί λέγεται πως βρίσκεται θαμμένος ο ιστορικός Μέρλιν, σε μία κρύπτη που βρίσκεται κάτω από το μεσαιωνικό μοναστήρι που χτίστηκε κοντά στο μνημείο. Ένα αρκετά ενδιαφέρον στοιχείο είναι το γεγονός πως το περίφημο Στόουνχετζ βρίσκεται μόλις δύο μίλια μακριά, ένα μνημείο που ο Geoffrey υποστήριξε πως έχτισε ο ίδιος ο μέρλιν…

Πηγή
mindhack.gr

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε …αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (11)

 1. 6
  18
  Ο πιο διάσημος μάγος είναι ο Χριστός.
  • 3
   19
   Σαν τον Δαβίδ Κοπερφιλντ . Αλλά το μεγαλύτερο κόλπο του Jeasus ήταν να πείσει το ποίμνιο ότι υπήρξε
   • 7
    1
    Γιατί δεν παραδέχεστε οτι έχετε σκυλιάσει με τον Ιησού Χριστό λόγω της κακοήθειας , του μίσους , της ανασφάλειας , της περιθωριοποίησης που νιώθετε υποσυνείδητα , του φθόνου και της ζήλιας σας λαμόγια του κερατά ; Ας κάνουν και τα ξόανα που λατρεύετε για θεούς κάτι παρόμοιο με αυτά που έκανε ο Ιησούς Χριστός μπροστά σε χιλιάδες κόσμου και με το φώς της ημέρας . Αλλά ναι ξέρω ! Οι “θεοί” σας δεν “καταδέχονται” να κάνουν θαύματα , ούτε να προφήτεύουν , ούτε να γιατρεύουν κλπ κλπ είναι αριστοκράτες αυτοί . Και αφου θεωρείς βλαμένους και ηλίθιους τους χιλιάδες ανθρώπους που ήταν μπροστά και τα έβλεπαν , γιατί να μην είσαι εσύ ο ηλίθιος και ο άμυαλος ; Έχεις καμμιά πιστοποίηση εξυπνάδας ή λογικής ; Γιατί δεν κάνεις κι εσύ ένα απο τα “κόλπα” του Χριστού μπροστά σε κόσμο για να αποδείξεις οτι λέει ψέμματα ; Κομπλεξικά ψυχωτικά Ψώνια ολκής ! Έχετε το θράσος να θέλετε να έχετε και άποψη .
    • 0
     1
     Τι θαύματα να κάνουν φίλε μου. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν, ποια τρύπα θα ταπώσουν.
     • 0
      1
      Κάθονται πάνω σε καρφιά και τους τσιγκλάνε συνεχώς αδερφέ , για να διεξάγουν πόλεμο εναντίον του Χριστιανισμού . Με λίγα λόγια : Λένε μόνο για να λένε , και δεν τους ενδιαφέρει οποιαδήποτε ιστορική αλήθεια , δεδομένου οτι οι πλείστοι απο αυτούς είναι αγράμματοι , φανατικοί , ανιστόρητοι , και ψώνια , χρησιμοποιούντες 2 μέτρα και σταθμά ως επι το πλείστον . Ενώ πολλοί απο αυτούς δεν ξερουν να μιλάνε ούτε σωστά Ελληνικά . Δυστυχώς πολλές φορές παρασύρομαι κι εγώ απο αυτούς και τους φέρομαι περισσότερο ως ο εαυτός μου παρά ως χριστιανός. Πάντως δωδαικαθεϊστές ή όχι , ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουν με Ελλάδα και Ελληνισμό . Ενώ ο ρόλος τους είναι καθαρά διχαστικός – ειδικά αυτούς τους πονηρούς καιρούς . Καλή ΑΝΑΣΤΑΣΗ !
     • 0
      0
      ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ αδελφέ. Προσυπογράφω σε αυτά που λες. Κι εγώ καμιά φορά παρασύρομαι. Έχω πει όμως ότι εγώ δεν είμαι καλός χριστιανός. Πολλές φορές θέλω να αρχίσω τα μπινελίκια αλλά σκέφτομαι ότι θα χάσω το δίκιο μου, θα ρίξω το επίπεδο. Τρελαίνομαι όμως φίλε μου, με την ρούμπα που έχουν στο κεφάλι τους, την αγραμματοσύνη. Έχει και κάτι πιτσιρικάδες, που ακούν δεξιά αριστερά διάφορα και τα αναπαράγουν κάνοντας τους μάγκες, χωρίς να ξέρουν που παν τα τέσσερα. Αυτοί κάνουν μπαμ από μακριά. Οι άλλοι, οι πιο διαβασμένοι, κατά 99℅ (εξαίρεση ο φίλος μου ο γιατρός) είναι μέλη οργανωμένα σε ομάδες και στοές. Α ρε Φουράκη, σε φάγανε μπαμπέσικα. Ε ρε και να ήσουν τώρα εδώ. ΑΔΕΛΦΕ ΣΕ ΖΑΛΙΣΑ. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
    • 3
     1
     ΠΟΙΜΝΙΟ. ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ. Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΙΩΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ? ΟΤΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. ΞΕΡΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ. ΑΡΑΓΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕΣ ΠΟΤΕ , ΕΦΌΣΩΝ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΤΡΙΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ? ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ. ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΚΑ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ, ΟΙ ΚΙΤΡΙΝΟΙ ΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΡΩΝ ΠΟΛΥ ΚΙΤΡΙΝΟ ΡΥΖΙ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΠΩΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΑΝ????????????? ΑΛΛΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ,ΛΟΓΟ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ ,ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ(ΔΙΟΤΙ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΥΜΠΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ), ΚΑΙ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΟΥΤΟΣΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΣΚΑΒΕΙ ΤΟΝ ΛΑΚΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΜΕΣΑ……
     • 0
      0
      Εσένα περίμενα να μου πείς . Και όσο για το άπειρο σύμπαν , και γενικώς ότι άλλο υπάρχει , ναι ! Είναι δημιούργημα του μόνου αληθινού του άπειρου και άκτιστου τριαδικού Θεού , που δημιούργησε επίσης τον χώρο , τον χρόνο το φώς και κατόπιν απο αγάπη τους αγγέλους την γή και τους ανθρώπους . Αυτός ο ίδιος είναι ο Ιησούς Χριστός ο οποίος όσο και να τον αρνείσαι δεν πάυει να είναι ο δημιουργός σου ο οποίος και θα κρίνει όταν έρθει η ώρα , έσένα και μένα , και όλη την ανθρωπότητα και αλίμονο σε όσους δεν θα μπορούν να δώσουν την πρέπουσα απολογία . Αφού σου αρέσει να κάνεις τον σπουδαίο και να πουλάς μαγκειά αρνούμενος τον δημιουργό σου λόγω εγωϊσμού , επωφελήσου σου τώρα όσο μπορείς γιατί τίποτα δεν κρατάει αιώνια σε αυτόν τον ψεύτικο και απατηλό κόσμο . Όλες οι “μαγκειές” δωδαικαθεϊστών και μή τελειώνουν στην πόρτα του νεκροταφείου . Τότε βλέπουν όλοι τι έκαναν , με ποιόν πήγαν , με ποιόν τα έβαλαν , και που θα καταλήξουν . Μόνο που τότε δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία . Η μόνη χρησιμότητα που μπορούν να έχουν οι “θεοί” σου στην πράξη , είναι αυτή του μπιμπελό σε κάποιο σύνθετο ή του αρχαιολογικού ευρήματος σε κάποιο μουσείο δεδομένου οτι ανήκουν όλοι τους στην σφαίρα της φαντασίας της μυθολογίας και της δαιμονολατρείας . Είναι απο χαλκό , μάρμαρο , πορσελάνη ή γύψο και ανίκανοι για οποιαδήποτε πράξη δεδομένου οτι είναι νεκροί και άψυχοι . Δεν ακούν, δεν βλέπουν , δεν μιλούν και δεν μπορούν να προστατέψουν ούτε τον εαυτό τους . Kαι ας πανα χτυπιέσαι όσο θέλεις σαν το χταπόδι για το αντίθετο .
     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 15 Απριλίου 2017 @ 20:05
      2
      0
      ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ. Κίτρινη φυλή Έχει χαλκόμαυρο δέρμα, πλατύ πρόσωπο, χαρακτηριστικά σκουρόχρωμα, μάτια μαύρα, ίσια μαλλιά και καθυστερημένη ανάπτυξη του σώματος. Σ’ αυτήν ανήκουν η σιβηρική φυλή, η μογγολική, οι Εσκιμώοι, η αμερικανοϊνδική φυλή (Ινδιάνοι) καθώς κι άλλες μικρότερες, όπως η πολυνησιακή, η ινδονησιακή, η μαλαϊκή κλπ. ΕΝΩ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΤΡΙΝΗ ΦΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΟΙ ΛΕΥΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΒΛΕΠΑΝ ΩΣ ΕΡΥΘΡΟΔΕΡΜΟΥΣ. ΟΙ ΛΕΥΚΟΙ ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΑΝ ΧΛΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΖΩ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΡΥΘΡΟΔΕΜΟΣ(INΔIANOΣ) ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΜΑΥΡΟΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΓΡΟΣ. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑΡΕΤΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΕΚ ΠΡΩΤΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ. ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΟΙΟΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ? ΕΠΕΙΔΗ ΣΟΥ ΒΑΖΩ ΔΥΣΚΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΖΟΥΛΟΥ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
 2. 5
  3
  Οι αγγλοι δεν φημίζονται για τέτοια πράγματα. Τώρα αν μας έλεγες κανένα Θιβέτ ή Ινδία θα μπορούσε να ήταν αλήθεια. Η ουσία είναι ότι ο Χριστός μπορούσε να τα κάνει όλα αυτά. Μπορούσε να διαβάζει τις σκέψεις των άλλων, είχε εξουσία στα στοιχεία της φύσης (γη, φωτιά αέρα, νερό), μπορούσε να δημιουργεί αντι-βαρύτητα με το σώμα του, (το περιστατικό που περπατούσε πάνω στο νερό), είχε εξουσια να βγαζει τα κακά πνεύματα από τους ανθρώπους, και ήταν και θεραπευτής, μπορούσε να θεραπεύει δηλαδη τους ανθρώπους, κάτι που οι περισσότεροι μάγοι δεν μπορούν κα κάνουν. Φυσικά ο Χριστός μπορούσε και έκανε και πολλά άλλα πράγματα, που όπως λέει η Αγία Γραφή δεν είναι γραμμένα. Πόσα να γράψουν σε μερικά βιβλία?

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί