Κομήτης Elenin (C/2010 X1) Ένα παραμύθι χωρίς δράκο;Βίντεο

Κομήτης Elenin (C/2010 X1) Ένα παραμύθι χωρίς δράκο;Βίντεο

Κομήτης Elenin (C/2010 X1) Ένα παραμύθι χωρίς δράκο;Βίντεο

Ο κομήτης Elenin με το αστρονομικό όνομα C/2010 X1 θα επισκεφτεί σύντομα την γειτονιά μας στους εσωτερικούς πλανήτες του ηλιακού συστήματος.

Ο κομήτης φτάνει στο περιήλιο (την κοντινότερη απόσταση από τον ήλιο) στις 11 Σεπτεμβρίου 2011.
Ένα μήνα μετά στις 16 Οκτωβρίου 2011 θα περάσει σε απόσταση 0,2338 AU (34.980.000 χιλιόμετρα ) από την Γη.

Αυτή τη στιγμή το φαινόμενο μέγεθός του είναι 10 (1η Αυγούστου) και αναμένεται να φτάσει σε λαμπρότητα τα 6 mag. Κάποιοι μιλούν και για 4 mag μοιάζει όμως με υπερβολή. 

Image 13136

Η ανακάλυψη


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο κομήτης ανακαλύφτηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 2010 από τον ερασιτέχνη αστρονόμο Leonid Elenin από το Lyubertsy της Ρωσίας.
Η ανακάλυψη έγινε με απομακρυσμένη διαχείριση χρησιμοποιώντας από την Ρωσία το αστεροσκοπείο ISON-NM (International Scientific Optical Network’s Robotic Observatory ) κοντά στο Mayhill, του Νέου Μεξικού των ΗΠΑ.
Την στιγμή της ανακάλυψης ο κομήτης είχε μέγεθος 19,5. Η αμυδρή κόμη του εκτεινόταν 6 δευτερόλεπτα της μοίρας και η ουρά του είχε έκταση 10 δευτερόλεπτα .
Η τροχιά του θα είναι υπερβολική γύρω από τον ήλιο με αποτέλεσμα να επιστρέψει ξανά στο ηλιακό σύστημα μετά από χιλιάδες χρόνια.Ο πυρήνας του υπολογίζεται στα 3-4 χιλιόμετρα.

Image 13137
 Η πρώτη φωτογραφία του κομήτη από το διάστημα. Διακρίνεται λίγο δεξιά από το κέντρο της εικόνας. 

Που θα τον δούμε; 

Αρχές Οκτωβρίου θα αφήσει τον αστερισμό της Παρθένου και θα μπει στον Λέοντα. Πολλές είναι οι υποθέσεις που γίνονται για τον εαν ο κομήτης θα αποκτήσει ουρά στο πέρασμά του από τον ήλιο ή αν θα είναι ή όχι τόσο εντυπωσιακός στην θέαση. 

Θα είναι ορατός και με κιάλια από Ελλάδα τις πρώτες πρωινές ώρες στον ανατολικό ουρανό. 


Image 13140

Image 13139

Image 13138

Ένα παραμύθι χωρίς δράκο

Αν και δεν δείχνει προς το παρόν να είναι εντυπωσιακός, παρ’ όλα αυτά έχει ήδη εντυπωσιάσει με την πληθώρα αναφορών σ’ αυτόν, σχετικά με θεωρίες καταστροφολογίας.

Συγκεκριμένα έχει ακουστεί ότι:

    – Θα συγκρουστεί με την Γη – Θα προκαλέσει σεισμούς ή παλίρροιες – Θα φέρει μεταβολές στην πολικότητα της Γης – Θα περάσουμε μέσα από την ουρά του με απρόβλεπτες συνέπειες – Θα είναι η αρχή του τέλους που αναφέρει το ημερολόγιο των Μάγια

Η NASA έχει ήδη βγάλει ανακοίνωση σχετικά με μη επικείμενη σύγκρουση. Εξηγεί ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί με την πορεία που έχει αυτή τη στιγμή ο κομήτης.
Θα περάσει από εμάς στα 0,24 AU, δηλαδή περίπου όσο απέχει η Αφροδίτη από την Γη (1 AU είναι η αστρονομική μονάδα μέτρησης της μέσης απόστασης Ηλίου – Γης).


Εννοείται ότι με το μικρό μέγεθός του δεν μπορεί να προκαλέσει σεισμούς ή να αλλάξει την πολικότητα της Γης. Χαρακτηριστικά κάποιο μέλος της NASA αναφέρει ότι «το αυτοκίνητό μου ασκεί μεγαλύτερη επιρροή στις παλίρροιες των ωκεανών, από τον κομήτη Elenin».Image 13141 

Η φωτογραφία επάνω από ένα ωραίο βίντεο που δείχνει την πορεία του κομήτη περνώντας από το διαστημικό σκάφος NASA Stereo –B:Και ένα applet που προσομοιώνει την πορεία του κομήτη, στο ηλιακό σύστημα:
http://secchi.nrl.navy.mil/STEREOorbit/C2010_X1.html

.
.

Χρήσιμα links:

Η ανακοίνωση της NASA

Που θα βρίσκεται καθημερινά: Elements and Ephemeris for C/2010 X1 (Elenin)

Άρθρο: Will Earthbound Comet Fulfill 2012 Prophecy?


Elenin 2.jpg
Η τροχιά του κομήτη ως προς τον ήλιο και την Γη και η θέση του σε διαφορετικές ημερομηνίες
Στις 2 φωτογραφίες ο κομητης Elenin τραβηγμένες στις 19 Αυγούστου. Αριστερά από τον Terry Lovejoy από 8″ τηλεσκόπιο. Δεξια ο κομήτης Ελενιν από τον Michael Mattiazzo από 11″ τηλεσκόπιο με ειδικό φίλτρο που αποκαλύπτει τον πυρήνα του . 

Ενα Video της NASA με τίτλο «The Truth About Comet Elenin»

Ενα Video της NASA με τίτλο «The Truth About Comet Elenin» στο οποίο ο επιστήμονας της, Dr. David εξηγεί τους λογους της μαζικής υστερίας στο Internet σχετικά με τον κομητη Ελενιν. Μιλάει για την τροχιά του γύρω από τον Ήλιο και το ότι δεν αλλάζει κατεύθυνση. Επίσης αναφέρεται στην ταχύτητα του κομήτη και για τις θεωρίες συνωμοσίας, που θέλουν τον κομήτη να εξαφανίσει την Γη. Εξηγεί γιατί ένας κομήτης δεν μπορεί να προκαλέσει σεισμούς και φυσικές καταστροφές στον πλανήτη μας. Αναφέρεται στο μέγεθός του δείχνοντας παράλληλα και 2 φωτογραφίες των κομητών Halley και του Hartley. Μιλάει ακόμη και για τις θεωρίες για Nibiru και την σιωπή που ακούγεται ότι έχουν διαταχθεί να κρατήσουν οι επιστήμονες. Κλείνει λέγοντας: «Δεν μπορείς να κρατήσεις ούτε 6 αστρονόμους σε σιωπή με εντολή των κυβερνήσεων, μη συζητάμε για 100 χιλιάδες. Μολονότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στην Γη δεν προέρχονται από τον ουρανό.» «There’s no conspiracy here, there’s no danger from comet Elenin. There’s no danger in 2012. » 

Άρθρο με πληροφορίες από astrovox.gr
πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *