Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

13:09 - 11/08/2022

Η κλιματική αλλαγή είναι ανθρωπογενής ή φυσική; η κατάρρευση μιας πόλης των Μάγια, γεωμηχανική, ενεργειακά όπλα DEWs

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Για πολλούς αιώνες, ο πολιτισμός των Μάγια ήταν σημαντικό μέρος του πολιτισμού της Κεντρικής Αμερικής. Από το 1100 μ.Χ., η (Mayapán) Μαγιαπάν έγινε η πιο ισχυρή πόλη στα βόρεια της χερσονήσου Γιουκατάν στο σημερινό Μεξικό. Στο κέντρο της μητρόπολης με πληθυσμό περίπου 20.000 κατοίκους έχουν αναπτυχθεί μνημειώδη συγκροτήματα ναών και πυραμίδες. Ακολούθησαν ταραχές, πολιτικές διαμάχες και πείνα, που τελικά κορυφώθηκαν τον 15ο αιώνα και οδήγησαν στην παρακμή της άλλοτε περήφανης πόλης.

Ο πόλεμος και η βία δεν είναι σύγχρονα φαινόμενα. Διατρέχουν σαν κόκκινο νήμα την ιστορία της ανθρωπότητας και σχεδόν όλοι οι πολιτισμοί επηρεάστηκαν.

Η αιτία είναι συνήθως η φτώχεια και η πείνα, που συνήθως αποτελούν έκφραση πολιτικής κακοδιαχείρισης. Το ίδιο έγινε και στο Mayapan. Ισχυρές οικογένειες ευγενών βασίλευαν στην πόλη των περίπου 20.000 κατοίκων, η οποία προστατευόταν από ένα τείχος εννέα χιλιομέτρων. Οι άνθρωποι καλλιεργούσαν φρούτα και καλαμπόκι ή έβγαζαν τα προς το ζην από το εμπόριο.

Στα μέσα του 15ου αιώνα, οι κάτοικοι εγκατέλειψαν την πόλη τους, επειδή στην πάλαι ποτέ ισχυρή μητρόπολη επικρατούσαν συνθήκες παρόμοιες με εμφύλιους πολέμους, που κορυφώθηκαν την περίοδο 1441-1461. Η δημόσια τάξη κατέρρευσε, όσοι είχαν επιβιώσει από τις ταραχές εγκατέλειψαν την πόλη με τη νύχτα και την ομίχλη.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι ερευνητές περιπλανήθηκαν στο σκοτάδι για το τι προκάλεσε τις ταραχές, έως ότου μια διεθνής ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον Douglas J. Kennett, έφτασε στην ουσία του θέματος. Ο Kennett δημοσίευσε πρόσφατα την έρευνά του στο επιστημονικό περιοδικό Nature Communications.

[Εμφύλια σύγκρουση που προκαλείται από την ξηρασία μεταξύ των αρχαίων Μάγια

Η επίδραση της κλιματικής αλλαγής στις εμφύλιες συγκρούσεις και την κοινωνική αστάθεια στον προμοντέρνο κόσμο …

19-7-2022 Douglas J. Kennett, Norbert Marwan, κ.ά.

https://www.nature.com/articles/s41467-022-31522-x ]

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο λόγος για τον θάνατο της Mayapan, προφανώς, ήταν μια παρατεταμένη ξηρασία. Αυτό δείχνει πόσο μεγάλο αντίκτυπο έχει το κλίμα στη σταθερότητα της κοινωνίας – και η μελέτη δείχνει επίσης ότι η κλιματική αλλαγή δεν είναι ανθρωπογενής.

Ο Norbert Marwan του Ινστιτούτου Potsdam για την Κλιματική Έρευνα [Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK)] συμμετείχε επίσης στη μελέτη. Για τον Μαρουάν, είναι σαφές ότι, πριν από οκτακόσια χρόνια το κλίμα είχε σημαντική επίδραση στον ανθρώπινο πολιτισμό. Ο Marwan εξηγεί πώς επιτυγχάνεται το αποτέλεσμα:

«Συνδυάζοντας κλιματικά δεδομένα με ιστορικές πηγές και αρχαιολογικά ευρήματα, προκύπτει μια εκπληκτικά λεπτομερής εικόνα της κοινωνίας των Μάγια στην Κεντρική Αμερική, πριν από οκτακόσια χρόνια».

Μεγάλη ξηρασία, ελλείψεις τροφίμων και λαϊκές εξεγέρσεις

Μεταξύ του 1400 και του 1450 το Mayapán επλήγη από μεγάλη ξηρασία, η οποία σύμφωνα με την αξιολόγηση των δεδομένων δεν ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός, καθώς τον 14ο και 15ο αιώνα, το κλίμα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή επιδεινώθηκε επίσης όλο και περισσότερο κατά τη διάρκεια της έναρξης της Μικρής Εποχής των Παγετώνων.

[Η Μικρή εποχή των παγετώνων ήταν μια περίοδος ψύξης που συνέβη μετά τη μεσαιωνική θερμή περίοδο. Έχει οριστεί συμβατικά ως μια περίοδος που εκτείνεται από τον 16ο έως τον 19ο αιώνα, αλλά μερικοί εμπειρογνώμονες προτιμούν μια εναλλακτική χρονική περίοδο περίπου από το 1300 έως το 1850.]

Συνέπεια αυτού ήταν οι αποτυχίες των καλλιεργειών και οι επιδημίες, που οδήγησαν σε σημαντική μείωση του πληθυσμού λόγω κοινωνικών κρίσεων, λαϊκών εξεγέρσεων και πολέμων.

Οι Ευρωπαίοι άποικοι στη Γροιλανδία επλήγησαν ιδιαίτερα γύρω στο 1500, καθώς δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν στις ολοένα και πιο επιδεινούμενες κλιματικές συνθήκες. Σχεδόν κανένας από αυτούς δεν επέζησε από την κλιματική αλλαγή.

Όχι μόνο στο Mayapan, αλλά σε ολόκληρη την Κεντρική Αμερική, ξέσπασε ταυτόχρονα ξηρασία. Σοβαρή ξηρασία επικράτησε επίσης στο κεντρικό Μεξικό, που οδήγησε σε μια σοβαρή κρίση λιμού στην Αυτοκρατορία των Αζτέκων.

Τα κλιματικά δεδομένα της ερευνητικής ομάδας χρονολογούνται πάνω από χίλια χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των αναλύσεων των ορυκτών των σπηλαίων. Οι ερευνητές συνέκριναν δεδομένα παλαιοκλίματος με γραπτά αρχεία που κυμαίνονται από πολιτικές κρίσεις έως βίαιες αναταραχές σε ιστορικά έγγραφα.

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τα οστά από τους ομαδικούς τάφους για σημάδια βίας. Σε δύο τάφους του τέλους του 14ου αιώνα, βρέθηκαν τα λείψανα πολυάριθμων ανθρώπων που δέχτηκαν ένα βίαιο θάνατο.

Μερικά από τα οστά τους κόπηκαν ή κάηκαν. Οι μελετητές εικάζουν ότι οι άνθρωποι έπεσαν θύματα συγκρούσεων μεταξύ πολιτικών φατριών, ότι η ξηρασία επιδείνωσε περαιτέρω τις υπάρχουσες κοινωνικές εντάσεις και κλιμακώθηκε σε βίαιες ταραχές, οδηγώντας τελικά στην πλήρη εγκατάλειψη της πολιτικής τάξης στο Mayapan και την εγκατάλειψη της πόλης τους.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο πληθυσμός της πόλης αυξήθηκε από το 1100. Η κορύφωση έφτασε γύρω στα έτη 1200 και 1350. Στη συνέχεια, ο πληθυσμός μειώθηκε μέχρι το 1450. Στην έκθεσή τους, οι ερευνητές γράφουν:

«Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι η θεσμική κατάρρευση συνδέεται με την ξηρασία και τις συγκρούσεις στην πόλη».

Η γεωργία στο Mayapan εξαρτιόταν από την καλλιέργεια καλαμποκιού, και επομένως από την επαρκή βροχόπτωση. Οι εγκαταστάσεις άρδευσης ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτες και δεν υπήρχαν μεγάλες εγκαταστάσεις αποθήκευσης σιτηρών.

Οι διαμάχες για την εξουσία μεταξύ των πολιτικών ηγετών επιδείνωσαν την κατάσταση. Μια παρόμοια εικόνα λοιπόν που βλέπουμε στην κοινωνία μας σήμερα. Η παρακμή των Μάγια, φυσικά, δεν οδήγησε στην πλήρη καταστροφή (ολοκληρωτικό θάνατο) του πολιτισμού των Μάγια.

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους της πόλης μετανάστευσαν σε άλλες μικρότερες πόλεις μετά την κατάρρευση, προφανώς επειδή τα μικρότερα κέντρα ήταν καλύτερα σε θέση να προσαρμοστούν στις ολοένα και πιο επιδεινούμενες κλιματικές συνθήκες.

Οι πολιτικές και οικονομικές δομές του πολιτισμού των Μάγια επιβίωσαν μέχρι τον 16ο αιώνα. Μόνο η ισπανική κατάκτηση το 1517, που κράτησε μέχρι το 1697, άλλαξε ριζικά την κουλτούρα των Μάγια.

Η πολύπλοκη σχέση κλίματος και κοινωνικού συστήματος

Σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, η αναφορά στο παρόν αποσκοπεί στην κλιματική αλλαγή. Επισημαίνουν ότι η έλλειψη επισιτιστικής ασφάλειας, η κοινωνική αναταραχή και η μετανάστευση που προκαλείται από την ξηρασία σε ορισμένες περιοχές της Κεντρικής Αμερικής αποτελούν ήδη σοβαρό πρόβλημα.

Η κατανόηση της πολύπλοκης σχέσης μεταξύ φυσικών και κοινωνικών συστημάτων είναι σημαντική, λένε οι ερευνητές, ιδίως με τον ρόλο που διαδραματίζει η κλιματική αλλαγή στην επιδείνωση των εσωτερικών εντάσεων και του φατριασμού σε περιοχές με ξηρασία.

Ωστόσο, ένα ερώτημα παραμένει αναπάντητο: πόσες φορές στην ιστορία της Γης έχει συμβεί η κλιματική αλλαγή. Η υπόθεση ότι υπήρξαν δύο εξαφανίσεις μορφών ζωής στη Γη θεωρείται σχεδόν βέβαιη, αν και δεν είναι γνωστό ποιοι ήταν στην πραγματικότητα οι πρώτοι πολιτισμοί.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δύο πρώτοι πολιτισμοί να μην ήταν από τη Γη, να ήταν διαστημικοί νομάδες που ήρθαν από έξω για να εγκατασταθούν στη Γη.

Καθώς οι συνθήκες διαβίωσης γίνονταν όλο και πιο αφιλόξενες λόγω του μεταβαλλόμενου κλίματος, εγκατέλειψαν και πάλι τη Γη και προχώρησαν περαιτέρω μέσα στο Σύμπαν αναζητώντας έναν άλλο πλανήτη κατάλληλο για αυτούς.

Άρα μπορεί να υποτεθεί ότι οι δύο πρώτοι πολιτισμοί δεν έχουν καμία σχέση με τη σημερινή ανθρωπότητα. Μόνο μετά το σχηματισμό της ατμόσφαιρας και της βιόσφαιρας της γης εμφανίστηκαν οι πρώτες γνωστές γήινες μορφές ζωής, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου.

Επομένως, είναι πολύ πιθανό να υπήρχε κάποτε μια γη χωρίς το οικοσύστημα που γνωρίζουμε, ότι αυτό προέκυψε πολύ αργότερα και ότι τα δομικά στοιχεία των επίγειων μορφών ζωής δεν ήρθαν στη γη με τη μορφή μικροοργανισμών, παρά αργότερα.

Οι επιστήμονες δεν αποκλείουν επίσης τη θεωρία ότι μικροοργανισμοί όπως τα βακτήρια μπορούν να επιβιώσουν σε ένα ταξίδι στο διάστημα υπό την προστασία των βράχων. Ο Ιάπωνας αστροβιολόγος Akihiko Yamagishi πιστεύει ότι είναι πιθανό ότι πριν ακόμη από το DNA, το αυτοαναπαραγόμενο RNA ήρθε για πρώτη φορά στη Γη, προερχόμενο από έναν άλλο πλανήτη, πιθανώς τον Άρη.

Όχι μόνο ολόκληρο το οικοσύστημα, αλλά και το κλίμα υπόκειται σε συνεχείς διακυμάνσεις και σχετικές αλλαγές που είναι φυσικής προέλευσης.

Το ψέμα για το κλίμα και η πραγματική αιτία

Η ιστορία μας δείχνει σαφώς ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να αποτελέσει σοβαρή απειλή. Το κρίσιμο ερώτημα όμως είναι αν ο άνθρωπος είναι επίσης σε θέση να επηρεάσει το κλίμα μακροπρόθεσμα. Αυτή η ερώτηση μπορεί να απαντηθεί με ένα ηχηρό ναι.

Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει μέσω του CO2, επειδή είναι ένα αέριο κοντά στο έδαφος που δύσκολα καταφέρνει να διεισδύσει στα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Ένα επιστημονικό γεγονός είναι ότι η ζωή δεν είναι δυνατή χωρίς CO2, επειδή ο κόσμος των φυτών χρειάζεται αυτό το αέριο για τη φωτοσύνθεσή του CO2.

Εάν η περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα μειωθεί, αυτό οδηγεί σε μειωμένη ανάπτυξη των φυτών, η οποία στη χειρότερη περίπτωση οδηγεί σε μαζικούς λιμούς.

Με ένα μειωμένο επίπεδο CO2, θα υπάρχει συνολικά λιγότερο πράσινο, επειδή τα φυτά δεν θα έχουν καμία πιθανότητα επιβίωσης χωρίς αυτό το αέριο, και όταν τα φυτά και τα δάση πεθαίνουν, πεθαίνουν τελικά και οι άνθρωποι.

Στην πραγματικότητα, τα παγκόσμια επίπεδα CO2 βρίσκονται εδώ και χρόνια σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, περίπου 400 μέρη ανά εκατομμύριο. Πριν από περισσότερα από δέκα χρόνια, ήταν 7000 μέρη ανά εκατομμύριο. Επιπλέον, ο άνθρωπος συνεισφέρει μόνο το τρία τοις εκατό των εκπομπών CO2, επειδή το CO2 αποτελεί μόνο το 0,038 τοις εκατό της ατμόσφαιρας.

Ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα, το οποίο αποκρύπτεται από το κοινό, είναι οι παρεμβάσεις στο πλαίσιο των πειραμάτων καιρού. Για περισσότερα από ογδόντα χρόνια, οι ερευνητές μαζί με τον στρατό προωθούν το σχέδιο της γεωμηχανικής, το οποίο στο μεταξύ έχει οδηγήσει σε τεράστια κλιματικά προβλήματα και περιβαλλοντικές ζημιές, για τις οποίες ολόκληρος ο πληθυσμός της γης θεωρείται πλέον υπεύθυνος.

Μιλάμε εδώ για τεχνολογία που είναι ικανή όχι μόνο να επηρεάσει τον καιρό και το κλίμα, αλλά και να τα αλλάξει εντελώς. Κατά κανόνα, αυτό γίνεται για στρατιωτικούς στρατηγικούς σκοπούς.

Όποιος ισχυρίζεται ότι όλα αυτά είναι απλώς εικασίες για τις οποίες δεν υπάρχουν στοιχεία, θα πρέπει να ρίξει μια ματιά στη Σύμβαση ENMOD του ΟΗΕ.

Η Σύμβαση ENMOD, που εγκρίθηκε στη Γενεύη στις 10 Δεκεμβρίου 1976, η οποία υπογράφεται σχεδόν από όλα τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, παραθέτει στο παράρτημα τα ακόλουθα φαινόμενα που μπορούν να επιτευχθούν χρησιμοποιώντας τεχνολογίες που αλλάζουν το περιβάλλον:

«Σεισμοί, τσουνάμι, διατάραξη της οικολογικής ισορροπίας της περιοχής, αλλαγές στον καιρό, συμπεριλαμβανομένου του σχηματισμού νεφών, κυκλώνες, ανεμοστρόβιλοι, αλλαγές στο κλίμα, μετατοπίσεις στα ωκεάνια ρεύματα, αλλαγές στο στρώμα του όζοντος και αλλαγές στην κατάσταση της ιονόσφαιρας. ”

Μεγάλο μέρος αυτής της μυστικής τεχνολογίας ήταν ήδη σε χρήση κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Για περισσότερες από οκτώ δεκαετίες, η τεχνολογία αναπτύσσεται συνεχώς, μέχρι τα σύγχρονα όπλα ενέργειας πλάσματος και λέιζερ, τα λεγόμενα ενεργειακά όπλα [όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας, DEW (Directed Energy Weapon)].

Πίσω στη δεκαετία του 1960, κορυφαίοι επιστήμονες στον τομέα γνώριζαν ότι ο στρατός ανέπτυσσε τεχνολογία όπλων που θα κατέστρεφε ολόκληρη τη Γη στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Μεταξύ των επικριτών είναι επίσης ο καθηγητής Gordon J.F. McDonald, πρώην Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Γεωφυσικής και Πλανητικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Στο βιβλίο του του 1968 Unless Peace Comes: The Scientific Prediction of New Weapons, ο Macdonald προειδοποίησε για αυτό που κυριολεκτικά ονόμασε μια νέα διάσταση του πολέμου που ονομάζεται γεωφυσικός πόλεμος.

Στο κεφάλαιο Πώς καταστρέφουμε το περιβάλλον, ένας γεωφυσικός περιγράφει πώς τα ενεργειακά πεδία της Γης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο του καιρού και του κλίματος, την τήξη των πολικών πάγων, την καταστροφή του στρώματος του όζοντος και την πρόκληση σεισμών.

Ο ΜακΝτόναλντ γνώριζε ήδη τότε ότι αυτά τα όπλα θα περνούσαν σχεδόν απαρατήρητα από το ευρύ κοινό και ότι η στρατιωτική ηγεσία θα έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να τα διατηρήσει σε αυτή τη μορφή.

Στο εκτενές έργο της War Weapon Planet Earth, η επιστήμονας Dr Rosalie Bertells περιγράφει επίσης με εντυπωσιακό τρόπο τις συνδέσεις μεταξύ της κλιματικής αλλαγής και της σύγχρονης τεχνολογίας των καιρικών όπλων.

Η Bertell γράφει ότι η επίθεση στο κλιματικό σύστημα με τη μορφή της γεωμηχανικής πωλείται από τις αρνητικές ελίτ ακόμη και ως θεραπεία για τη φυσική κλιματική αλλαγή.

Περισσότερες από οκτακόσιες επιστημονικές δημοσιεύσεις αποδεικνύουν ότι η θέση (θεωρία) του θερμοκηπίου έχει προ πολλού καταρριφθεί και δεν είναι παρά ανοησία. Επομένως, οι μελέτες που δημοσιεύονται από τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή δεν βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα, αλλά απλώς σε υποθετικά μοντέλα υπολογιστών και υπολογισμούς που μπορούν να αλλάξουν κατά βούληση ανά πάσα στιγμή, προκειμένου να επιτευχθούν καθορισμένοι πολιτικοί στόχοι.

Ακύρωση της κουλτούρας και το τέλος της κουλτούρας των συζητήσεων

Ακόμη και η καθημερινή εφημερίδα Die Welt, σε μια ηλεκτρονική έκδοση το 2011, χαρακτήρισε τη θεωρία του CO2 ως έξυπνη προπαγάνδα. Πολλοί επικριτές γνωρίζουν πλέον ότι το ψέμα για το CO2 είναι απλώς ένας έξυπνος τρόπος για να αποσπάσουν την προσοχή από τις πραγματικές αιτίες των ακραίων καιρικών φαινομένων και, παρεμπιπτόντως, να βάλουν χέρι στο πορτοφόλι του πληθυσμού.

Η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) ανακοίνωσε ακόμη ότι η συζήτηση για την επιστήμη της κλιματικής αλλαγής έχει τελειώσει, σε αντίθεση με την αίτηση που υπέβαλαν περισσότεροι από 31.000 επιστήμονες των ΗΠΑ. Η αίτηση αναφέρει:

«Δεν υπάρχει καμία πειστική επιστημονική απόδειξη ότι οι ανθρωπογενείς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, μεθανίου ή άλλων αερίων του θερμοκηπίου προκαλούν ή θα προκαλέσουν καταστροφική θέρμανση της ατμόσφαιρας της Γης ή διαταραχή του κλίματος της Γης στο άμεσο μέλλον. Επιπλέον, υπάρχουν ισχυρές επιστημονικές αποδείξεις ότι η αύξηση της ποσότητας διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα έχει ευεργετική επίδραση στη φυσική χλωρίδα και πανίδα της Γης».

Η πείνα και η φτώχεια έχουν γίνει και πάλι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, για το οποίο υπάρχουν πράγματι πολλοί λόγοι. Περιφερειακές, προκαλούμενες πολιτικές συγκρούσεις, διεφθαρμένες κυβερνήσεις και ακραίες καταιγίδες, που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στους καιρικούς χειρισμούς που περιγράφονται. Ακόμη και στην Ευρώπη, η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί αύριο.

Αυτά τα προβλήματα δεν είναι καινούργια. Για πολλά χρόνια γίνεται μεγάλος αγώνας για τους πόρους της γης. Οι εταιρείες τροφίμων και σπόρων σε σχεδόν κάθε δυτική χώρα θεωρούν τους εαυτούς τους ικανούς να παρεμβαίνουν στον φυσικό κύκλο της Γης φέρνοντας στην αγορά κατοχυρωμένους γενετικά τροποποιημένους σπόρους.

Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι στις αναπτυσσόμενες χώρες στερούνται τα προς το ζην και τις πηγές επιβίωσής τους. Ο φυσικός πλούτος της γης μετατρέπεται από τις εταιρείες σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας και οδηγεί σε περαιτέρω φτωχοποίηση και σε τεχνητά προκαλούμενες περιβαλλοντικές κρίσεις.

Οι επιστήμονες που ασχολούνται με τέτοιου είδους ερωτήματα όχι μόνο αντιμετωπίζουν δυσάρεστες διαψεύσεις, αλλά στη χειρότερη περίπτωση χάνουν ακόμη και τις πανεπιστημιακές τους έδρες, επειδή η κατάργηση του πολιτισμού (η κουλτούρα ακύρωσης) καθιστά αδύνατη την επιστημονική συζήτηση.

Τέτοιου είδους εμπειρίες είχε και η Αυστριακή καθηγήτρια Dr. Claudia Werlhof. Όταν το 2010 η Werlhof έμαθε από διακεκριμένες πηγές ότι ο μεγάλος σεισμός στην Αϊτή τον Ιανουάριο του 2010 ήταν ένας τεχνητά προκληθείς σεισμός, άρχισε για εκείνη ένα πραγματικό γάντι.

Αφού η καθηγήτρια έδωσε συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard λίγο αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2010 (Καπιταλισμός, ένα σχέδιο καταστροφής), η ζωή της άλλαξε εντελώς μετά από αυτό.

Η Werlhof ήλπιζε ότι μετά τη δημοσίευση της συνέντευξής της θα ξεκινούσαν οι κατάλληλες έρευνες, αλλά αντ’ αυτού συνέβη κάτι εντελώς απροσδόκητο.

Ξαφνικά, η καθηγήτρια όχι μόνο βρέθηκε να κατηγορείται ως θεωρητικός συνωμοσίας, αλλά αντιμετώπισε δυσκολίες και στον εργασιακό της χώρο, στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Ίνσμπρουκ.

Επιπλέον, ένα μήνα αργότερα, ενώ έλειπε, έγινε έρευνα στο σπίτι της για πιθανή ανακάλυψη φορέων δεδομένων με ενημερωμένες πληροφορίες για την Αϊτή.

Η ακροδεξιά BZÖ κατηγόρησε μάλιστα την Werlhof στην εισαγγελία του Ίνσμπρουκ ως ψυχικά άρρωστη και ζήτησε την άμεση αποβολή της από το πανεπιστήμιο.

Για την Claudia Werlhof, αυτό ήταν απόδειξη ότι κάτι πρέπει να υπάρχει στις πληροφορίες.

Η Werlhof αργότερα έμαθε από τη Rosalie Bertell ότι ο σεισμός στην Αϊτή ήταν κατά πάσα πιθανότητα ανθρωπογενής.

Έκτοτε, έγινε σαφές στη Βέρλχοφ ότι είναι πραγματικά δυνατό να προκληθούν τεχνητά σεισμοί, όπως διάβασε στη Σύμβαση του ΟΗΕ. Από αυτή την άποψη, τίθεται το ερώτημα: υπάρχουν θεωρητικοί συνωμοσίας και στον ΟΗΕ;

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, σεισμοί, τσουνάμι, αποξήρανση ολόκληρων περιοχών, πυρκαγιές και αλλαγές στα εναέρια και θαλάσσια ρεύματα, όπως το Ελ Νίνιο και το Λα Νίνιο, ήταν εφικτά πριν από περισσότερα από 35 χρόνια, αλλά αυτή η γνώση δεν έχει βοηθήσει κανέναν μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με τη Rosalie Bertell, οι κλιματικοί και καιρικοί πόλεμοι έχουν γίνει ένα θλιβερό μέρος της καθημερινής ζωής.

Αφήστε το κλίμα στη μητέρα φύση

Επί του παρόντος, είναι συχνά δύσκολο ακόμη και για τους ειδικούς να προσδιορίσουν ποιες καταστροφές είναι φυσικής προέλευσης και ποιες προκαλούνται τεχνητά από τεχνολογικούς χειρισμούς. Η μετάβαση από τη φύση στην τεχνολογία έχει γίνει ομαλή και σε κάθε περίπτωση αγνώριστη στο ανεκπαίδευτο μάτι.

Η συζήτηση σχετικά με τη χρήση της λεγόμενης κλιματικής μηχανικής για να σταματήσει η υπερθέρμανση του πλανήτη διεξάγεται στους επιστημονικούς κύκλους και τα μέσα ενημέρωσης εδώ και χρόνια, και πάντα γίνεται λόγος για τον ψεκασμό μεταλλικών σκονών, όπως το αλουμίνιο και το βάριο, ώστε να αντανακλούν το ηλιακό φως πίσω στο διάστημα.

Αυτό είναι από καιρό κοινός τόπος και επιβεβαιώνεται επίσης από πολυάριθμους γερουσιαστές και επιστήμονες των ΗΠΑ. Ο ήδη αποθανών πρώην επικεφαλής του γραφείου του FBI στο Λος Άντζελες, Τεντ. I. Gunderson, επιβεβαίωσε την ύπαρξη των λεγόμενων chemtrails πριν από το θάνατό του – όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη. Κυριολεκτικά, είπε ο Gunderson:

“Η φόρτιση θανάτου, που ονομάζεται επίσης chemtrails, εξαπλώνεται πάνω από τις ΗΠΑ και την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ιρλανδία και τη βόρεια Ευρώπη”

Κάθε επιστήμονας πρέπει να γνωρίζει ότι το κλίμα στη Γη έχει υποστεί μια σειρά από μεταβαλλόμενες διεργασίες κατά τη διάρκεια εκατομμυρίων ετών. Ολόκληροι πολιτισμοί έχουν καταστραφεί, νέες μορφές ζωής έχουν εμφανιστεί, τοπία έχουν αλλάξει, όπως η περιοχή της Ανταρκτικής ή οι περιοχές της ερήμου. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία έχει μια φυσική προέλευση, η οποία μπορεί να παρατηρηθεί και σε άλλους πλανήτες.

Είναι πιθανό η Γη να επιστρέφει σταδιακά στο αρχικό της εύκρατο κλίμα, κάτι που θα ήταν μια από τις πολλές λογικές εξηγήσεις για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Ακριβώς επειδή η τοπογραφία ήταν τελείως διαφορετική τότε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει άλλο χιόνι στα βουνά στο μέλλον ή ότι όλοι οι παγετώνες θα λιώσουν και η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει δραματικά.

Είναι πιθανό ότι η θέρμανση θα πραγματοποιηθεί κυρίως σε περιοχές όπου οι θερμοκρασίες εξακολουθούν να είναι της τάξης των μείον πενήντα βαθμών σήμερα και ότι οι περιοχές της ερήμου, όπου κυριαρχεί η καταιγιστική ζέστη, θα γίνουν πιο ψυχρές.

Αλλά θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι σύντομα δεν θα υπάρξουν άλλες καταστροφικές πλημμύρες και ακραίες ξηρασίες. Ωστόσο, επιβάλλεται να αφήσουμε ξανά το κλίμα και τον καιρό στη φύση.

Γεγονός είναι ότι η ατζέντα για την υπερθέρμανση του πλανήτη που αναπτύσσεται από κοινού από τον ΟΗΕ με την Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή ( IPCC ) είναι ένα καθαρά πολιτικό και όχι επιστημονικό έργο.
Και στις δύο περιπτώσεις, έχουμε να κάνουμε με σκόπιμα παραποιημένη επιστήμη και ξεκάθαρη απάτη. Όλοι όσοι θέλουν ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη μας πρέπει να το γνωρίζουν αυτό.

κείμενο του Frank Schwede

πηγή 10-8-22

pravda-tv.com

hellenicrevenge.blogspot.comΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*