H NASA διαψεύδει την ανακάλυψη εξωγήινων απολιθωμάτων σε μετεωρίτες Διαβάστε περισσότερα…

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση ενός ερευνητή της NASA, ότι ανακάλυψε ίχνη εξωγήινων μικροβίων σε μετεωρίτη, κορυφαίοι ειδικοί δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν τον συνάδελφό τους και μάλιστα «ανατρίχιασαν» όταν διάβασαν τον ισχυρισμό του. Η πιθανότερη εξήγηση για τους σχηματισμούς είναι ότι προήλθαν από γήινα βακτήρια που μόλυναν τα δείγματα.
Η επίμαχη μελέτη του αστροφυσικού Ρίτσαρντ Χούβερ δημοσιεύτηκεonline την Παρασκευή από το Journal of Cosmology, το οποίο προσκάλεσε χιλιάδες ειδικούς να κάνουν φύλλο και φτερό τα ευρήματα.

Η ανακοίνωση του Χούβερ και παλαιότερες αντίστοιχες μελέτες
Οι συνάδελφοι του Χούβερ δεν χρειάστηκαν πολύ για να αποκηρύξουν τη μελέτη: «Δεν υπάρχει κανείς στην επιστημονική κοινότητα, και σίγουρα κανείς στην κοινότητα που ειδικεύεται στην ανάλυση μετεωριτών, που στηρίζει αυτά τα συμπεράσματα» δήλωσε ο Καρλ Πίλτσερ, διευθυντής του Ινστιτούτου Αστροβιολογίας της NASA.
Το Ινστιτούτο ουσιαστικά διαψεύδει την ανακάλυψη.
Κανείς από τους δεκάδες ειδικούς που κλήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα στο Associated Press δεν συμφώνησε με τα προκλητικά συμπεράσματα του Χούβερ, ο οποίος εργάζεται στο Κέντρο Διαστημικής Πτήσης Marshall της NASA.
«Το είδα και ανατρίχιασα» σχολίασε χαρακτηριστικά η Δρ Ρόζι Ρέντφιλντ, μικροβιολόγος του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας.
Το Journal of Cosmology παρουσίασε τον Χούβερ ως «έγκριτο επιστήμονα και αστροβιολόγο με αναγνωρισμένου κύρους προσφορά στη NASA».
Σύμφωνα όμως με τον διευθυντή του Ινστιτούτου Αστροβιολογίας της NASA, o Χούβερ είναι αστροφυσικός και όχι αστροβιολόγος.
Επιπλέον, στην επίμαχη δημοσίευση ο Χούβερ εμφανιζόταν ως διδάκτορας (PhD), ωστόσο ο δικτυακός τόπος του Κέντρου Marshall, στο οποίο εργάζεται, δεν επιβεβαιώνει αυτόν τον τίτλο.
Μόλυνση στο μουσείο
Η δημοσίευση του Δρ Χούβερ συνοδευόταν από φωτογραφίες μικροσκοπικών σχηματισμών που μοιάζουν εντυπωσιακά με τα κυανοβακτήρια, μια κατηγορία βακτηρίων που φωτοσυνθέτουν όπως τα φύκη.
Σύμφωνα με την πλειονότητα των ειδικών, τα «εξωγήινα» απολιθώματα δεν μοιάζουν απλώς με γήινα βακτήρια, αλλά είναι γήινα βακτήρια που μόλυναν τα δείγματα:
Οι επίμαχοι σχηματισμοί εντοπίστηκαν στο εσωτερικό τριών μετεωριτών, από τους οποίους οι δύο βρέθηκαν στη Γαλλία τον 19ο αιώνα και ο ένας στην Τανζανία το 1938.
Ο Χάρι ΜακΣουίν, κορυφαίος ειδικός στους μετεωρίτες, δήλωσε ότι έχει μελετήσει έναν από τους τρεις μετεωρίτες του Δρ Χούβερ. Τον είχε βρει σε «άθλια κατάσταση» σε ένα μουσείο στο Παρίσι, και είναι σίγουρος ότι μία από τις ρωγμές που εμφανίζεται στις επίμαχες εικόνες είναι ίχνος από την υγρασία.
Όπως επισήμανε ο Δρ ΜακΣουίν, ακόμα και οι βράχοι που έφεραν από τη Σελήνη οι αποστολές Apollo έχουν πλέον μολυνθεί από γήινα μικρόβια.
«Πιστεύω ότι κανείς δεν πιστεύει αυτή τη θεωρία [του Χούβερ]» δήλωσε ο ερευνητής. «Κανείς δεν πιστεύει ότι είναι εξωγήινα».Μετά την κατηγορηματικήδιάψευση, στο μικροσκόπιο μπαίνουν και οι προθέσεις των υπευθύνων του Journal of Cosmology.Το περιοδικό κινδυνεύει να σταματήσει να εκδίδεται τον Ιούνιο. Ο αρχισυντάκτης του, Ρούντι Σάιλντ, παραδέχτηκε εμμέσως ότι προσπάθησε να τραβήξει την προσοχή του κοινού προκειμένου να βρει αγοραστή για το περιοδικό.
Ο κίνδυνος να κλείσει το περιοδικό «ήταν ένας παράγοντας» που οδήγησε στην απόφαση να δημοσιευτεί η μελέτη του Χούβερ, είπε.

http://texnologiatoyayrio.blogspot.com

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *