13 Ημέρες Παγκόσμιου οραματισμού για Αετούς

Καθώς οι ημέρες που μας οδηγούν προς την κορύφωση του ημερολογίου των Μάγια (την 28η Οκτωβρίου 2011)λιγοστεύουν η συνειδησιακή μας εστίαση γίνεται ολοένα και σημαντικότερη. Οι ενέργειες που καταφθάνουν είναι πολύτιμες και η εναρμόνιση μας με αυτές τις ενέργειες που υποστηρίζει το σύμπαν συμβάλει στην εκπλήρωση και τη δημιουργία μιας ανάλογης πραγματικότητας.

Σήμερα, έχουμε πλέον διασχίσει τα ήμισυ της τελευταίας (6ης) νύχτας, που ολοκληρώνεται στις 10 Οκτωβρίου. Ενώ από τις 11-28 θα διανύουμε την τελευταία μέρα του 9του κύματος, πορευόμενοι πλέον προς την ολοκλήρωση του Γαλαξιακού έτους (σε τρισδιάστατη εικόνα μπορούμε να πούμε πως διανύουμε την “κορυφή” της κλιμακωτής πυραμίδας του χρόνου η οποία αναπαρίσταται από τις πυραμίδες των Μάγια).  

Σημαντικός παράγοντας κατανόησης του ημερολογίου είναι τα trecenas. 


Trecenas είναι οι περίοδοι δεκατριών ημερών στο Τζόλκιν. Κάθε Trecena αρχίζει με τον αριθμό 1, αλλά με διαφορετικό σύμβολο ημέρας (ηλιακό σημείο). Όπως κάθε κύμα των Δεκατριών Ουρανών, η βασική ενέργεια διέπεται από την Πρώτη Μέρα Το σύμβολο του Trecena και επηρεάζει το σύνολο των διαδοχικών γλύφων των ακόλουθων δεκατριών ημερών. Γνωρίζοντας την κύρια ενέργεια της πρώτης ημέρας του Trecena, μπορούμε να ευθυγραμμίσουμε τις προθέσεις μας με αυτή την ενέργεια και να επιτρέψουμε στους στόχους μας να εκδηλωθούν.Τι είδους ενέργειες καταφθάνουν λοιπόν και ποιός τρόπος δράσης υποστηρίζεται?


Σήμερα ξεκινά ένα νέο Trecena με σύμβολο του το: 1 Αετός (Men)
Ημέρα 235η των 260 ημερών Τζολ-Κιν (υπολείπονται 25 Kin)
Γρηγοριανή Ημερομηνία: 3η Οκτωβρίου, 2011
Φορέας Έτος: 12 Eb

Αυτό το Trecena ξεκινά με το “1 Men (Eagle)”: ελεύθερο πνεύμα, φιλοδοξία, αυτοπεποίθηση, Κομιστής της Πίστης και της Γνώσης, Παγκόσμιος Οραματιστής.

Στο Mayanmajix διαβάζουμε: Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειες

ΤΙΜΗ 29,00

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 Powered by WebCash


Ηλιακό σημείο ΑΕΤΟΙ

Μεσολαβητής μεταξύ ουρανού και γης. Χάρη στην υπεροχή του αετού, όσων αφορά τη θέα και την οξεία όραση, πετυχαίνουν υλική αφθονία και καλή τύχη. Ένας αγγελιοφόρος με χαρισματική υπομονή και βαθιά αίσθηση της αξίας. Ο αετός φέρνει ελπίδα και εμπιστοσύνη στα φτερά του πνεύματος. (…) Μια καλή μέρα για ανύψωση σε μια μεγαλύτερη προοπτική.

Γαλαξιακός τόνος 1/ ενότητα:
Το ένα είναι η αρχή όλων των πραγμάτων. Είναι το πρώτο, το ολόκληρο, και το το όλο σε ένα. (…)

© 2006 Judith Ann Griffith

“Σύμφωνα με το μύθο Μάγια, ο ήλιος ήταν ένας αετός και ένα από τα πιο ισχυρά σύμβολα ημερών. Στους  Μεσο-αμερικανικούς μύθοους αναφέρεται πως έχει δύο πλευρές ή επιφάνειες, έτσι ώστε ο αετός είναι συμβολισμός τόσο της σελήνης όσο και του ήλιου. Από τη μία πλευρά, η νεαρή θεά σελήνη αντιπροσωπεύει τη βλάστηση και την ανθοφορία, και από την άλλη πλευρά, η παλιά θεά Σελήνη αντιπροσωπεύει την αρχαία σοφία. Η λέξη “Men” των Yucatec σημαίνει “ο σοφός.” Αυτή η σεληνιακή θεά ονομάζεται επίσης “γυναίκα αετός” και φορούσε στα μαλλιά στολίδια από φτερά αετού. Σύμφωνα με τον Κένεθ Τζόνσον στο Jaguar Wisdom, “Έτσι ήλιοw και σελήνη, αρσενικό και θηλυκό, συνδυάζονται σε ένα αρχέτυπο: Όταν ο ήλιος ανατέλλει, είναι «ο αετός στα ύψη ». Όταν ο ήλιος δύει, είναι «αετός σε κάθοδο». Η σελήνη φοράει τον ήλιο στα μαλλιά της. Ο αετός είναι το σύμβολο του πνευματικού πολεμιστή, του οποίου η καρδιά είναι καθαρή σαν την καρδιά του ήλιου. Αλλά κάτω από το φωτεινό και λαμπερό φως της ημέρας βρίσκεται ένα παλαιότερο, πιο διακριτικό αρχέτυπο σιωπηλής σοφίας: η πρώτη μητέρα, το φεγγάρι, η κορώνα της σοφίας.”


Ο Carlos Barrios στο βιβλίο του “Book of Destiny” περιγράφει το σύμβολο Men (Αετός), ως εξής: «Είναι η ελευθερία, ο αγγελιοφόρος, ο θησαυρός, η τύχη και τα χρήματα. Σημαίνει, επίσης, ευοίωνη τύχη. Είναι μια ιδιαίτερη ημέρα την οποία αφιερώνουν οι Μάγια στην Xukulem Qajaw Ri Chuwach -τελετή για να ζητήσουν καλή τύχη. Αυτό το σημάδι φέρνει καλές σχέσεις. Είναι μια ξεχωριστή μέρα για την αύξηση της διαίσθησης και του οράματος. Η ενέργεια του συμβόλου σπάζει το status quo και βρίσκει μια λύση σε οτιδήποτε. Ο Tz’ikin (Kaqchikel / Yucatec ΜΕΝ) φέρνει ευρύ όραμα, χωρίς περιορισμό χρόνου ή χώρου. Είναι η πανοραμική, οξεία όραση του αετού».

Μια άλλη παρουσίαση των Trecena είναι ότι αφορούν μια δημιουργική αρχή, ένα κύμα που ξεκινά με το 1 και λήγει στο 13, με τους αριθμούς 6, 7 και 8 να αντιπροσωπεύουν την κορυφή του κύματος. Η κορύφωση θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως μια ισχυρή επιρροή της ενέργειας, αν και η υποκείμενη επίδραση του πρώτου συμβόλου του Trecena θα εξακολουθεί να επιδρά. 

Σε αυτό το Trecena που διανύουμε, το σύμβολο της κορύφωσης που πέφτει στο  6(6η μέρα του Trecena) είναι το Ahau  (Ήλιος / Λουλούδια / Κύριος του Φωτός), στο 7 το Imix (Κροκόδειλος), και στο 8 το Ik (Άνεμος). Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει την επίτευξη της πνευματικής φώτισης. Το Ιμίξ αντιπροσωπεύει τα αρχέγονα βασικά ένστικτα της ύπαρξης στο υλικό ή φυσικό επίπεδο. Το Ik αποτελεί τον καταλύτη για την αλλαγή και στα δύο επίπεδα. Αυτός ο ισχυρός συνδυασμός των πνευματικών και υλικών αλλαγών μας ενθαρρύνει να αναζητήσουμε τα υψηλότερα επίπεδα συνείδησης και να συνειδητοποιήσουμε τη μεγαλύτερη δυναμική μας στη ζωή.

Το ταξίδι μας μέσα από κάθε ημέρα αυτού του Trecena:

Trecena Count                  Γρηγοριανό Ημερομηνία               Ένατο Κύμα

1 MEN(Αετός)                        3 Οκτ 2011                                  11 – 6η Νύχτα
2 CIB ( Κουκουβάγια)            4 Οκτ.                                          12
3 Caban (Γη)                           5 Οκτωβρίου                               13
4 Etznab (Flint)                        6 Οκτωβρίου                               14
5 Cauac (Θύελλα)                  7 Οκτ.                                          15
6 Ήλιος (Sun)                         8 Οκτωβρίου                               16
7 Ιμίξ (Κροκόδειλος)             9, Οκτ.                                         17
8 Ik (Wind)                           10 Οκτωβρίου                                18
9 Akbal (Night / Εστία)         11 Οκτ.                                             1 – 7η ημέρα
10 Καν (Lizard)                    12 Οκτώβρη                                     2
11 Chicchan (Serpent)          13 Οκτ                                              3
12 Cimi (Death)                    14, Οκτ.                                            4
13 Manik (ελάφια)               15 Οκτώβρη                                      5

Χρησιμοποιήστε την ενέργεια του Αετού (σύνδεση Γης και Ουρανού) για να διευρύνουμε το όραμά μας για την προώθηση της παγκόσμιας συνείδησης.

In Lak’ech (είμαι ένα άλλο εγώ),

Πηγή στοιχείων: www.tzolkincalendar.com
http://www.mayanmajix.com
 
μετάφραση και συνοδευτικά κείμενα

 τοξότισσα

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *