12:39 - 24/12/2017

10 “Θεωρίες Συνωμοσίας” που αποδείχθηκαν πράξεις

Το 2013, ο καθηγητής Lance Dehaven-Smith-σε ένα βιβλίο που δημοσιεύθηκε από το Πανεπιστήμιο του Τέξας Press – έδειξε ότι ο όρος “συνωμοσία θεωρία” αναπτύχθηκε από τη CIA ως μέσο για να υποτιμήσει τους επικριτές της έκθεσης της Επιτροπής Warren πως ο Πρόεδρος Kennedy σκοτώθηκε από τον Oswald.
Η χρήση αυτού του όρου προωθήθηκε έντονα από τα μέσα ενημέρωσης από τη CIA. Και μέχρι πρόσφατα έχει εξυπηρετήσει το σκοπό της.

Απόσπασμα από έργο του αντιεξουσιαστή ζωγράφου Mear One

Τώρα, ωστόσο, το 2017, εκείνοι που κάποτε ονομάζονταν “συνωμοσιολόγοι” δικαιώνονται καθώς παρακολουθούσαν λεπτός προς λεπτό τα τελευταία γεγονότα του χρόνου. Δεν αφορά σε εξωπραγματικές, μη αποδεδειγμένες θεωρίες που στερούνται εντελώς αποδεικτικών στοιχείων, πολλές από τις οποίες διοχευτεύονται σκοπίμως στο κοινό, αλλά για καλά ερευνημένες περιπτώσεις που τεχνηέντως απορρίφθηκαν και γελοιοποιήθηκαν από την επικρατούσα τάξη ως μέσο καταπίεσης των πληροφοριών και προστασίας της κυριαρχίας της.

Κατά έναν περίεργο τρόπο, το 2017 που βαίνει προς το τέλος του, ήταν ένα το έτος κατά το οποίο οι συνωμοσιολόγοι έσπασαν ρεκόρ επιβεβαίωσης καθώς αποδείχθηκαν σωστοί σε πολλά που πριν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και η παγκόσμια διακυβέρνηση χαρακτήριζαν ως ανόητες και τρελές θεωρίες συνωμοσίας χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Στην Ελλάδα μάλιστα, το έχουμε πάει κι ένα βήμα παραπέρα και ταυτίζουν τους συνωμοσιολόγους με… αγράμματους, που δεν γνωρίζουν καν ορθογραφία!

Ωστόσο, όπως κάθε χρονιά κλείνει με διάφορα ‘Top Ten’, να και η… λίστα “επιτυχίας” των συνωμοσιολόγων του 2017.

1. Το Χόλιγουντ και η πολιτική ελίτ εκτέθηκαν για την αχαλίνωτη και τρομακτική σεξουαλική τους κατάχρηση σε βάρος ανδρών, γυναικών και παιδιών

Μόλις πέρυσι, κάποιοι καλοί άνθρωποι προσπαθούσαν να επισημάνουν ότι, αν και το Pizzagate ίσως δεν είχε λάβει χώρα σε κάποιο εστιατόριο στο DC, η ιδέα της σεξουαλικής κακοποίησης ανάμεσα στην ελίτ δεν ήταν θέμα γέλιου. Ωστόσο, όποιος μιλούσε για την σεξουαλική κακοποίηση ανάμεσα στην ελίτ δεχόταν πυρά και γελοιοποιείτο από εκείνους που συμμετείχαν στην επικρατούσα τάξη.

Αυτή η γελοιοποίηση ήταν παρά το γεγονός ότι ο Dennis Hastert, πρώην Πρόεδρος του Σώματος παραδέχτηκε την κακοποίηση ανηλίκων και καταδικάστηκε στη φυλακή πέρυσι. Αυτό το έτος, ωστόσο, ήταν διαφορετικό. Με τον Harvey Weinstein ως καταλύτη, τα πρώην θύματα προχώρησαν και άρχισαν να ονομάζουν δημοσίως τους κακοποιούς τους και να προσφεύγουν ακόμα και στη δικαιοσύνη. Ο αμερικανικός λαός έμαθε επίσης ότι δαπανήθηκαν εκατομμύρια για να σιωπήσουν τα θύματα της φαινομενικά ανεξέλεγκτης σεξουαλικής κακοποίησης.

Πλέον εταιρείες όπως η Disney δεν θα είναι σε θέση να προσλαμβάνουν καταδικασθέντες παιδόφιλους κάνοντας τα στραβά μάτια, ούτε οι πολιτικοί θα έχουν τόσο εύκολα ασυλία να βιάζουν και να κακοποιούν ατιμώρητα. Το 2017 θα μείνει ως το έτος για το οποίο πολλά θύματα αγωνίστηκαν.

2. Η Τροποποίηση Καιρού μόλις μεταπήδησε από την θεωρία συνωμοσίας των “chemtrails” στην πραγματικότητα, καθώς το Κογκρέσο ξεκίνησε ακροάσεις σχετικά με τη Γεωμηχανική

Η Γεωμηχανική εξετάζεται να γίνει τελικά ως η Υποεπιτροπή Περιβάλλοντος της Η.Π.Α. και η Υποεπιτροπή Ενέργειας, τον Νοέμβριο, πραγματοποίησαν την πρώτη ακρόαση του Σώματος για την επιστήμη για κάποιους υπήρχε μόνο στη “θεωρία”, για άλλους ήταν αληθινή “συνωμοσία”.

Το αμφιλεγόμενο θέμα της κλιματικής μηχανικής, το οποίο διαδόθηκε, προπαγανδίστηκε, επιβλήθηκε και όλα αυτά ξοδεύοντας δισεκατομμύρια για να “πειστούν” πολιτικοί, δημοσιογράφοι, φορείς, οργανώσεις και ΜΚΟ, τώρα περνάει στην τελική του φάση, στο… δια ταύτα!

Την ακρόαση του Κογκρέσου, με τίτλο «Γεωμηχανική: Καινοτομία, Έρευνα και Τεχνολογία», παρακολούθησαν μέλη των Επιτροπών του Σώματος, καθώς και εκπρόσωποι ομάδων προβληματισμού, ακαδημαϊκών, ερευνητές και επιστήμονες για να συζητήσουν το μέλλον της Γεωμηχανικής έρευνας.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ακρόασης, συζητήθηκε η ενδεχόμενη ανάγκη δημιουργίας μιας ρυθμιστικής δομής μέσα στην οποία θα επιτρέπονται πειράματα, σε καθορισμένη κλίμακα, με κύρια μέθοδο τον ψεκασμό της ατμόσφαιρας με διάφορα σωματίδια – δηλαδή, χημικούς αεροψεκασμούς. Από δω και στο εξής, όσοι θα μιλούν για Γεωμηχανική θα πάψουν να είναι συνωμοσιολόγοι, αλλά όσοι ακόμα ισχυρίζονται -και πολύ σωστά- ότι η Γεωμηχανική πακέτο με την υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή είναι ένα εφεύρημα για να ψεκάζεται η ατμόσφαιρα με μέταλλα που την καθιστούν πιο ιονισμένη για την πολλαπλή χρήση της ασύρματης τεχνολογίας και κύρια της πολεμικής, τότε αυτοί παραμένουν συνωμοσιολόγοι. Για λίγο ακόμα…

3. 20.000 έγγραφα που κυκλοφόρησαν τον Αύγουστο αποκάλυψαν ότι η EPA συνωμοτούσε με χημικές εταιρείες για να εξαπολύσει θανάσιμα τοξικές ουσίες στο κοινό

Πολύ τοξικές χημικές ενώσεις που κατασκευάζονται από την Dow, την Monsanto, τη DuPont και άλλες εταιρείες αναπτύσσονταν και κυκλοφορούσαν σε ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες και οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες υπέγραφαν την έγκρισή τους με βάση δόλιων δοκιμών ασφάλειας.

Τα Poison Papers αποκαλύπτουν ότι αντί να ενεργούν για να προστατεύσουν το κοινό και να επανεξετάσουν τις χημικές ουσίες, η EPA πραγματοποίησε μυστική συνάντηση με εταιρείες χημικών για να τους διαβεβαιώσει ότι τα προϊόντα τους θα συνεχίσουν να πωλούνται.

Η μυστική συνάντηση μεταξύ EPA και χημικών εταιρειών είναι το πιο έντονο παράδειγμα μακράς ιστορίας συμπαιγνίας σε βάρος της ανθρώπινης και περιβαλλοντικής υγείας.

4.Η διάσημη περσόνα των μίντια Sally Quinn παραδέχτηκε ότι άσκησε αποκρυφισμό για να δολοφονήσει ανθρώπους – και επαινέθηκε γι ‘αυτό

Αν και ο σύζυγός της, Ben Bradlee, πέθανε το 2014 – ο οποίος ήταν καλοί φίλοι με τον πρώην πρόεδρο John F. Kennedy και εκτελεστικός συντάκτης της Washington Post από το 1968 έως το 1991, η Quinn από τότε έδωσε μια εικόνα για τη λαμπερή ζωή που έζησε το βασιλικό ζευγάρι των ΜΜΕ.

Μερικές από τις πρακτικές που περιγράφει είναι εκείνες που κανονικά θα διαγράφονταν αυτομάτως από ΜΜΕ σαν την Washington Post, ως τρελές θεωρίες συνωμοσίας.

Ωστόσο, η WaPost το αξιοποίησε δεόντως.

Στην τελευταία της έκδοση με τίτλο “Finding Magic: A Spiritual Memoir“, η Quinn αποκαλύπτει ότι πιστεύει ότι έχει σκοτώσει τουλάχιστον τρία άτομα στη διάρκεια της ζωής της. Ισχυρίζεται ότι ενώ δεν έχει βλάψει κανέναν σωματικά, ωστόσο πιστεύει σθεναρά στον αποκρυφισμό και έχει κάνει μάγια σε ανθρώπους που την ενόχλησαν.

Όπως γράφει η WaPost, η Quinn άρχισε να πιστεύει στα πνεύματα, τη μαγεία και τον αποκρυφισμό από παιδί και δήλωσε ότι αυτό προέκυψε από τα όσα η μητέρα της και άλλοι συγγενείς της μητέρας την είχαν διδάξει. Υποστήριξε ότι η μητέρα της έκανε μάγια στους ανθρώπους που την εξόργιζαν πάρα πολύ, όπως ένας κτηνίατρος που κάποτε δεν βοήθησε το άρρωστο σκυλί τους και ένας γιατρό στρατού που δεν προσέφερε σωστή φροντίδα στην Quinn. Και στις δύο περιπτώσεις,η Quinn γράφει ότι η μητέρα της φώναξε: “Ελπίζω να πέσει νεκρός!” Και μέσα σε λίγες μέρες, έπεσε.

5.Τα ΜΜΕ παραδέχτηκαν τελικά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βοηθούν τους τρομοκράτες στη Συρία

Τον Νοέμβριο, το BBC δημοσίευσε μια έκθεση βόμβα επιβεβαιώνοντας ότι οι αμερικανικές και συριακές δυνάμεις άμυνας οργάνωσαν χιλιάδες μαχητές ISIS.

Σύμφωνα με την έκθεση του BBC:

Το BBC έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με μια μυστική συμφωνία που άφησε εκατοντάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και τις οικογένειές τους να ξεφύγουν από την Raqqa, κάτω από το βλέμμα των Αμερικανών και των Βρετανών-υπό την ηγεσία των κουρδικών δυνάμεων που ελέγχουν την πόλη. Μια συνοδεία περιελάμβανε μερικά από τα πιο διαβόητα μέλη του IS και – παρά τις διαβεβαιώσεις – δεκάδες ξένους μαχητές. Ορισμένα από αυτά έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη Συρία, ακόμα και στην Τουρκία.

Στη συνέχεια, τον Δεκέμβριο, μια έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι 90 τοις εκατό των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν από το ισλαμικό κράτος παραδόθηκαν παράνομα από τις ΗΠΑ και τη Σαουδική Αραβία.

Τα όπλα και τα πυρομαχικά αγοράστηκαν αρχικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σαουδική Αραβία και στη συνέχεια διανεμήθηκαν σε ομάδες ανταρτών. Ενώ οι Η.Π.Α ισχυρίζονται ότι αγωνίζονται για το ISIS, το γεγονός είναι ότι το ISIS ήταν μία από τις ομάδες ανταρτών της Συρίας που αντιτάχθηκαν στην Assad και, όπως ανέφερε η έκθεση, σχεδόν όλα τα όπλα τους προερχόταν από αυτά που αγόραζαν οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία.

6.Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο ότι αποτελεί βραχίονα εργασίας της Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ

Οι εμπιστευτικοί λογαριασμοί της Federal Reserve χρησιμοποιήθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και άλλες υπηρεσίες “πολλές φορές το χρόνο για να αναλύσουν τα περιουσιακά στοιχεία των κεντρικών τραπεζών της Ρωσίας, της Κίνας, του Ιράκ, της Τουρκίας, της Υεμένης, της Λιβύης και άλλων“, σύμφωνα με έκθεση του Reuters που αναφέρει πάνω από δώδεκα τωρινούς και πρώην ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ διατηρεί ένα στεγανό στις πληροφορίες που περιέχονται σε αυτούς τους λογαριασμούς. Ωστόσο, σύμφωνα με τους υπαλλήλους που συνεννοήθηκαν με το το Reuters, οι αμερικανικές αρχές χρησιμοποιούν τακτικά μια εξαίρεση όσον αφορά την εμπιστευτικότητα στις συμβάσεις παροχής υπηρεσιών της Fed με ξένες κεντρικές τράπεζες.

7.Αποχαρακτηρισμένο έγγραφο απέδειξε τη συνωμοσία ότι η CIA σχεδίαζε και διεξήγαγε το πραξικόπημα στο Ιράν το 1953

Τα πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, με τίτλο «Εξωτερικές Σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, 1952-1954, Ιράν, 1951-1954», παρουσιάζουν αξιοσημείωτη διαφορά από την εκδοχή του κρατικού πραξικοπήματος το 1989, η οποία απέκλειε κάθε εμπλοκή αμερικανικών και βρετανικών πληροφοριών.

Ένα μνημόνιο από τον διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Allen Dulles προς τον Πρόεδρο Eisenhower της 1ης Μαρτίου 1953 χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι εσωτερικά η «εξάλειψη του Mossadeq με δολοφονία ή με άλλο τρόπο» χρησιμοποιήθηκε ως μέθοδος για την αποκατάσταση των σχέσεων με το Ιράν, διαπραγματεύσεις για τα πετρέλαια και την παύση της “κομμουνιστικής εξαγοράς”.

8.Οι δισεκατομμυριούχοι της παγκόσμιας ελίτ παραδέχτηκαν ανοιχτά ότι προσλαμβάνουν το αίμα των μικρών παιδιών

Πλέον μια τις χιλιοειπωμένες “θεωρίες συνωμοσίας” – Οι πλούσιοι ‘ρουφούν’ το αίμα των νέων για να έχουν τη μακροζωία – είναι μια πραγματικότητα και μια πραγματική επιχείρηση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν είναι μόνο μια επιχείρηση αλλά οι δισεκατομμυριούχοι στην πραγματικότητα παραδέχονται το ενδιαφέρον τους για αυτό.

Η Ambrosia, η οποία αγοράζει το αίμα της από τράπεζες αίματος, ώρα έχει περίπου 100 πελάτες που πληρώνουν. Ορισμένα στελέχη της Silicon Valley, όπως ο Peter Thiel, συνιδρυτής του PayPal και σύμβουλος του Donald Trump.

9. Ασύρματη τεχνολογία και Ηλεκτρομαγνητική Υπερευαισθησία

Ενώ μέχρι πρότινος η βλαπτικότητα της ασύρματης τεχνολογίας ανήκε και αυτή στις “θεωρίες συνωμοσίας” και η Ηλεκτρομαγνητική Υπερευαισθησία ανήκε στη σφαίρα φαντασίας των πασχόντων, φέτος δεν είναι καθόλου λίγα τα βήματα που έγιναν για να αποχαρακτηριστεί το θέμα ως “συνωμοσιολογικό”.

Απανωτά άρθρα και μελέτες, καθώς και ανακοινώσεις ιατρικών συλλόγων αρχίζουν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας ακόμα και από τον ΠΟΥ να αλλάξει τον χαρακτηρισμό “πιθανά καρκινογόνες” σε “αποδεδειγμένα καρκινογόνες” τις ασύρματες ακτινοβολίες των wifi, κινητών κλπ Η Καλιφόρνια αιφνιδιάζει με κατευθυντήριες γραμμές για τα κινητά και τους κινδύνους για την υγεία!, ενώ για πρώτη φορά, αποδεικνύεται επιστημονικά ότι η πάθηση της Ηλεκτρομαγνητικής Υπερευαισθησίας βρίσκεται όντως μέσα στο κεφάλι όσων ισχυρίζονται ότι πάσχουν, ωστόσο, όχι ως εμμονή, αλλά σαν βλάβη.

10. Το φθόριο στην οδοντόπαστα βλάπτει στην υγεία

Ως μια από τις μεγαλύτερες θεωρίες συνωμοσίας είναι το πόσο βλάπτει τον οργανισμό μας το φθόριο, ειδικά η αναφορά ότι ο Χίτλερ το δοκίμαζε στο νερό για να κάνει τους κρατούμενους στα στρατόπεδα πιο μαλθακούς και κοιμισμένους. Αν έχουν γίνει διαμάχες και “απομυθοποιήσεις” αυτής της θεωρίας.

Ωστόσο, νέα -ολοκαίνουρια- μελέτη του 2017 έρχεται να συμπληρώσει το Top Ten της συνωμοσιολογικής επιτυχίας:  Τα παιδιά που είχαν εκτεθεί στο φθόριο πριν από τη γέννηση τους είχαν χαμηλότερα επίπεδα IQ στην ηλικία των 4 – 12 ετών.

Η μελέτη διεξήχθη από τον Dr. Bashash, βασικό μέλος του κλάδου της Ομάδας Περιβάλλοντος και Μοριακής Επιδημιολογίας (EMERG) του Τορόντο, το οποίο χρηματοδοτείται από το NIH (Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας) από το 1991 και διεξάγει μεγάλες διαχρονικές μελέτες ελέγχου παραγόντων περιβαλλοντικού κινδύνου σε σχέση με τις καθυστερήσεις στην ανάπτυξη των νευρώνων στα παιδιά και τις καταστάσεις χρόνιων παθήσεων σε ενήλικες.

Με τις υγείες μας, η AllNewz νοιώθει δικαιωμένη σε πολλά θέματα και σας εύχεται Καλές γιορτές

Καλά Χριστούγεννα κι ένα πιο Ευτυχισμένο Νέο Έτος γεμάτο υγεία και δύναμη

Και… ελπίζουμε του χρόνου το Top 10  να μην φτάνει και να γίνει Top 100!!!

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

 1. Ανώνυμος 12/24/2017 @ 8:05 ΜΜ

  33 Conspiracy Theories That Turned Out To Be True, What Every Person Should Know…

  infowars.com/33-conspiracy-theories-that-turned-out-to-be-true-what-every-person-should-know/

  25 θεωρίες συνωμοσίας που αποδείχτηκαν αληθινές

  huffingtonpost.gr/2016/07/23/gr-viral-theories-synomosias-_n_11153430.html

 2. Γεράσιμος Μηνάς 12/30/2020 @ 9:03 ΜΜ

  Ηλεκτρόλυση του πλανήτη με το 5G / 400 και πλέον μυστικά και υπόγεια σύγχρονα ..Άουσβιτς.. στις ΗΠΑ που συνδέονται με ράγες υψηλής ταχύτητας / κορωνοεμβόλιο και νανοτεχνολογία / σύμβαση με ΗΠΑ για υποθαλάσσια ορυκτά νότια της Κρήτης, ώστε η Ελλά δα να μην μπορεί να τα βγάλει μόνη της / υποκλοπή τηλεφωνικής συνομιλίας ανάμεσα σε δύο κυβερνητικά μέλη, χλευάζοντας τον Χριστό και τσιπάκι τον Γενάρη του 2021 και κορωνοιός / και πολλά ακόμα. Ευχαριστώ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*