Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

06:00 - 10/09/2012

Αποσχίσεις… γέμισε ο κόσμος κράτη εν αναμονή…

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις
Οι περιφερειακές εκλογές στον Καναδά δεν προβλήθηκαν ιδιαίτερα και ίσως στην Ελλάδα ο πολύς κόσμος να μην είχε πληροφορηθεί τα καθέκαστα εάν δεν είχε προκύψει ένα θανατηφόρο περιστατικό με την φερόμενη από πολλούς ως προσπάθεια δολοφονίας της εν αναμονή πλέον πρωθυπουργού της επαρχίας, Πολίν Παρουά…

Η νίκη όμως, την οποία κατήγαγε όμως αυτή την εβδομάδα το αυτονομιστικό κόμμα του Κεμπέκ «Parti Quebecois» (Κεμπεκουά λέγονται όλοι όσοι….

επιθυμούν την απόσχιση του Κεμπέκ από τον Καναδά) έγινε με ενθουσιασμό δεκτή… στην Ισπανία, από Βάσκους και Καταλανούς, αλλά και στη Σκωτία, από το Σκοτσέζικο Εθνικό Κόμμα, το οποίο έχει υποσχεθεί να προκηρύξει εκ νέου δημοψήφισμα -το 2014- με το ερώτημα της απόσχισης της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο και την ανακήρυξη αυτόνομου σκωτικού κράτους.

Οι τάσεις απόσχισης περιοχών από κράτη του διεθνούς συστήματος στην κυριολεξία έχουν αποδείξει την επιφανειακή αντιμετώπισης των μεταψυχροπολεμικών εξελίξεων από όλους όσοι προέβλεψαν με περισσή ελαφρότητα του έθνους-κράτους. «Long live the nation-state» είναι η απάντηση που λαμβάνουν όχι μόνο από επιστήμονες, αλλά και τον Τύπο, με τις εξελίξεις γενικά να τους δικαιώνουν και μια σειρά επαρχίες ανά τον κόσμο αναμένουν την ανεξαρτητοποίησή τους και την προσθήκη τους στη λίστα των κρατών-μελών του ΟΗΕ.
Μπορεί να μην απηχεί την πραγμαικότητα, δείχνει όμως μια τάση…
Όταν πολλοί προειδοποιούσαν για το επικίνδυνο προηγούμενο που δημιουργούσε η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, κάποιοι… αδιαφορούσαν. Πλέον, έχοντας αντιληφθεί το αδιέξοδο, οι Αλβανοί κάνουν… πλάγια βήματα σταδιακής προσέγγισης με την Αλβανία, με την ένωση να καθίσταται αναπόφευκτη στο τέλος…
Φαίνεται πως παράλληλα με την κρίση στην Ευρωζώνη και τα επιδεινούμενα δημόσια οικονομικά της Ισπανίας, η χώρα βαδίζει αργά αλλά σταθερά προς συνταγματική κρίση που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και στη διάλυσή της. Την επόμενη εβδομάδα, οι Καταλανοί αυτονομιστές θα εορτάσουν την εθνική γιορτή της Καταλονίας και τον ερχόμενο μήνα, οι Βάσκοι πηγαίνουν στις κάλπες, με τον αυτονομιστικό συνασπισμό Bildu να αγωνίζεται στήθος με στήθος για την πρώτη θέση με το μετριοπαθές Βασκικό Εθνικιστικό Κόμμα (PNV).
Ύστερα από μια δεκαετία στην παρανομία, λόγω τους δεσμών με την οργάνωση ΕΤΑ που αιματοκύλισε την Ισπανία επί πολλές δεκαετίες, οι αυτονομιστές κέρδισαν στις περυσινές βουλευτικές και δημοτικές εκλογές περισσότερες έδρες από το PNV. Η κυβέρνηση Ραχόι, απειλεί να αφαιρέσει τα διάφορα προνόμια των αυτόνομων επαρχιών και αν ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο, με πρόσχημα την κακή τους οικονομική κατάσταση και τη μη εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων.
Με εξαίρεση τη Χώρα των Βάσκων και τη Ναβάρα που εισπράττουν τους δικούς τους φόρους, η χρηματοδότηση των περιφερειακών κυβερνήσεων είναι σε κάθε περίπτωση στη διακριτική ευχέρεια της Μαδρίτης. Οι Καταλανοί ζητούν πλέον ίση μεταχείριση με τους Βάσκους, με το επιχείρημα ότι μεταβιβάζουν κατά κεφαλήν στη Μαδρίτη δεκαπλάσιους πόρους σε σύγκριση με τους Βάσκους.
Οι εκδηλώσεις για την καταλανική εθνική εορτή αναμένεται να είναι μαζικές και θα τις παρακολουθήσουν επίσης Σκοτσέζοι, Φλαμανδοί, γαλλόφωνοι Καναδοί αυτονομιστές αλλά και Βάσκοι. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω… φαίνεται ότι η κυβέρνηση Ραχόι διεξάγει μάχη οπισθοφυλακής. Τα κράτη του ΟΗΕ θα αυξηθούν και η συνεισφορά του ανεπτυγμένου κόσμου θα είναι καθοριστική. Ισπανία, Βέλγιο (θα δούμε τι θα γίνει μετά και με τη Γαλλία…) Σκωτία, Βέλγιο…
Να μας ζήσουν τα εθνικά κράτη λοιπόν και να εκφράσουμε την απογοήτευσή μας για την ανεπάρκεια πολλών διακεκριμένων πολιτικών επιστημόνων και την ανικανότητα να διαβάσουν ορθά τις εξελίξεις. Η κατάσταση αυτή προκαλεί προβλήματα και στην Ελλάδα. Η Τουρκία παραμονεύει να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία για να προωθήσει τα σχέδιά της στη Θράκη. Όσο πιο μεγάλη η μειονότητα τόσο το καλύτερο, γι’ αυτό προσπαθεί να «βαφτίσει» Τούρκους τους Ρομά και τους Πομάκους. Τι, ή μάλλον, πόσα κάναμε για να ενισχύσουμε τις ξεχωριστές τους εθνικές ταυτότητες άραγε;

πηγη

Follow Me on Pinterest

….Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*