Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

04:49 - 04/09/2011

Ένας Αόρατος κόσμος, ίδιος με τον δικό μας.

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ το σύμπαν γύρω μας δεν μπορεί να μην αντιληφθούμε ότι θα πρέπει να υπάρχει κάποιο βασικό σχέδιο που συντονίζει την άπειρη πολυπλοκότητά του. Αν πάρουμε στα χέρια μας κι εξετάσουμε προσεκτικά οποιοδήποτε ζωντανό πλάσμα, ασχέτως πόσο απλό είναι αυτό, θα πρέπει επίσης ν’ αντιληφθούμε ότι η αρμονική πολυμορφία των οργάνων του στηρίζεται σε κάποιο βασικό πρότυπο.

Μάταια η επιστήμη αναζήτησε αυτή την οργανωτική αρχή της ζωής. Ποτέ δεν θα βρεθεί στο υλικό πεδίο, γιατί δεν είναι κάτι το υλικό. Δεν είναι κάποια φυσική ιδιότητα των ατόμων που τα κάνει να σχηματίζουν τις πολύπλοκες δομές των ζωντανών ιστών. Οι κινητήριες δυνάμεις του σύμπαντος, το πλαίσιο στο οποίο στηρίζονται όλα τα μέρη του, ανήκουν σε μια διαφορετική φάση εκδήλωσης από το υλικό μας πεδίο. Έχουν διαστάσεις άλλες από τις τρεις που ξέρουμε, και αυτές τις συλλαμβάνουν άλλες μορφές συνείδησης από εκείνες στις όποιες είμαστε συνηθισμένοι.

Ζούμε ανάμεσα σε αόρατες δυνάμεις και το μόνο που αντιλαμβανόμαστε είναι τ’ αποτελέσματα τους. Κινούμαστε ανάμεσα σε αόρατες μορφές τις πράξεις των οποίων πολύ συχνά δεν τις συλλαμβάνουμε καθόλου, αν και μπορεί να επηρεαστούμε έντονα απ’ αυτές.

Στην ψυχική αυτή πλευρά της φύσης, αθέατη στις αισθήσεις μας και άπιαστη από τα όργανα ακριβείας μας, μπορεί να συμβούν πολλά τα οποία έχουν κάποιο αντίκτυπο στο υλικό μας πεδίο. Υπάρχουν όντα σ’ αυτόν τον αόρατο κόσμο τα οποία ζουν σαν τα ψάρια μέσα στη θάλασσα. Υπάρχουν άντρες και γυναίκες μ’ εκπαιδευμένο νου ή ειδικές ικανότητες που μπορούν να μπουν σ’ αυτό τον αόρατο κόσμο, όπως ένας δύτης κατεβαίνει στον βυθό του ωκεανού. Υπάρχουν τέλος περιπτώσεις κατά τις οποίες οι αόρατες δυνάμεις μάς πλημμυρίζουν και κατακλύζουν τη ζωή μας, όπως συμβαίνει στην στεριά όταν σπάσουν τα θαλάσσια προστατευτικά φράγματα.

Αυτό δε συμβαίνει κάτω από γενικά φυσιολογικές συνθήκες. Μας προστατεύει η ίδια μας η ανικανότητα ν’ αντιληφθούμε αυτές τις αόρατες δυνάμεις. Υπάρχουν όμως τέσσερις περιπτώσεις κατά τις οποίες το Πέπλο μπορεί να σκιστεί και να συναντήσουμε το Αόρατο. Μπορεί να βρεθούμε σε μια περιοχή όπου οι δυνάμεις αυτές είναι συγκεντρωμένες. Μπορεί να συναντήσουμε ανθρώπους που χρησιμοποιούν αυτές τις δυνάμεις. Μπορεί εμείς οι ίδιοι να προσπαθήσουμε να συναντήσουμε το Αόρατο, σπρωγμένοι από το ενδιαφέρον μας γι’ αυτό και να ξεπεράσουμε τις δυνάμεις μας πριν καταλάβουμε πού βρισκόμαστε. Τέλος, μπορεί να πέσουμε θύματα ορισμένων παθολογικών καταστάσεων οι οποίες γίνονται αιτία να σκιστεί το Πέπλο.

Το Κατώφλι του Αοράτου είναι μια επικίνδυνη περιοχή για να κολυμπήσει κανείς. Υπάρχουν ρουφήχτρες και ρεύματα και κινούμενοι άμμοι. Ο γέρος κολυμβητής, που γνωρίζει την ακτή, μπορεί ν’ αποτολμήσει το κολύμπι με σχετική ασφάλεια. Αυτός που δεν ξέρει να κολυμπά, που δεν ακούει τίποτε πέρα από τις παρορμήσεις του, μπορεί να πληρώσει την τόλμη του με την ζωή του. Αλλά δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος και να πιστέψουμε ότι οι αόρατες αυτές δυνάμεις είναι οπωσδήποτε κακές κι εχθρικές προς τον άνθρωπο. Από μόνες τους δεν είναι πιο εχθρικές απ’ ότι το νερό ή η φωτιά, αλλά είναι ισχυρές. Αν συγκρουστούμε μαζί τους το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό για μας, γιατί θα έχουμε παραβεί ένα φυσικό νόμο. Αλλά δεν επιδιώκουν να μας επιτεθούν περισσότερο απ’ όσο επιδιώκουμε εμείς να τους επιτεθούμε. Πρέπει ωστόσο να παραδεχτούμε το γεγονός ότι άνθρωποι με γνώσεις σ’ αυτά τα θέματα έχουν, τόσο κατά το παρελθόν όσο και κατά το παρόν, χρησιμοποιήσεις αυτές τις γνώσεις χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς, και μπορεί να βρεθούμε μπλεγμένοι στις συνέπειες των πράξεών τους. Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το Αόρατο είναι κακό κι εχθρικό για τον άνθρωπο μόνον όταν τον έχουν διαφθείρει και διαστρεβλώσει με τις πράξεις τους εκείνα τα ασυνείδητα άτομα που οι μυημένοι αποκαλούν μύστες του Αριστερού Μονοπατιού.

Απόσπασμα από το βιβλίο «Ψυχική Αυτοάμυνα» της Dion Fortune.
Κεφάλαιο 1 (σελ. 43, 44, 45)
Μετάφραση: Γιώργος Μπαλάνος, Εκδόσεις Locus-7.



ΠΗΓΗ

πηγη

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*