ΠΟΛΩΝΙΑ: Σπίτι – φρούριο, ιδανικό για τον Αρμαγεδδώνα, επίθεσεις ζόμπι και άλλες χρήσεις

Το Safe House, στα προάστια της Βαρσοβίας, στην Πολωνία, είναι το απόλυτο του ασφαλούς σχεδιασμού. Με το πάτημα ενός αριθμού από κουμπιά, ολόκληρο το κτίριο κλείνει και γίνεται ένας κύβος.


Από Daily Mail / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ανησυχείτε για την ώρα της Αποκάλυψης, για επιθέσεις ζόμπι ή απλώς για ανεπιθύμητους επισκέπτες το καλοκαίρι; Το«Safe House» («Ασφαλές Σπίτι») μπορεί να σας ταιριάζειαπόλυτα.
Όλοι γνωρίζουμε για το ‘δωμάτιο πανικού’, αλλά μια ομάδα αρχιτεκτόνων προχώρησε τη σκέψη της και παρουσίασε τηντέλεια ζώνη ασφαλείας για όσους τους βασανίζουν σκέψειςολοκληρωτικής καταστροφής.
Το Safe House, χτισμένο στις παρυφές της Βαρσοβίας στην Πολωνία, είναι περίπου τόσο ασφαλές όσο οποιοδήποτε σπίτι πάνω από το έδαφος θα μπορούσε ποτέ να είναι – με το πάτημα μιας επιλογής από κουμπιά, το σπίτι κλείνει και μετατρέπεται σε ένα απόρθητο κύβο.

Οι πόρτες και τα παράθυρα σφραγίζονται από τον έξω και ο μόνος τρόπος για να μπείτε μέσα όταν όλα έχουν κλείσει είναι μέσω της κεντρικής εισόδου του δεύτερου ορόφου που προστατεύεται από μία ανασηκωμένη κινητή γέφυρα.
Μάλλον άσκοπα, το ακίνητο περιβάλλεται επίσης, από ένα τείχος.
Το Πολωνέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο KWK Promes και οι αρχιτέκτονες πίσω από το σχεδιασμό, έγραψαν στην ιστοσελίδα του: «Το πιο ουσιαστικό στοιχείο για τους πελάτες μας είναι να αποκτούν το αίσθημα της μέγιστης ασφάλειας».
Όποιος εξακολουθεί να αισθάνεται απειλή και αφού κλειστεί στο Safe House θα πρέπει να σκεφτεί να ζητήσει τηνεπαγγελματική βοήθεια.
Η μετατροπή του σπιτιού σε φρούριο επιτυγχάνεται με μια σειρά από κινούμενους τοίχους και παντζούρια. Όταν είναι«ανοικτό»,οι τσιμεντένιες πλάκες είτε ταλαντεύονται ή βγαίνουν έξω για να αποκαλύψουν τα παράθυρα και τις πόρτες που αφήνουν μια αξιοσημείωτη ποσότητα φωτός.
Όταν κλείνουν, τα μεταλλικά παραθυρόφυλλα προσφέρουνπρόσθετη ασφάλεια.
Και δεν υπάρχει κανένας λόγος να θυσιάσετε την άνεση για την ασφάλεια – υπάρχουν όλα τα μοντέρνα χαρακτηριστικά σχεδιασμού και όλα αυτά που μία μοναχική οικογένεια μπορεί να επιθυμεί.
Οι αρχιτέκτονες δεν αποκαλύπτουν πόσο διάστημα χρειάζεταιγια να κλείσει όλο το οίκημα (προφανώς για λόγους ασφαλείας), και δεν αποκαλύπτουν τι θα συμβεί αν ο ‘κύβος’ παρουσιάσει κάποια δυσλειτουργία και γίνει ένας άρτια εξοπλισμένος τάφος.
Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει αναμφίβολα άφθονοςαποθηκευτικός χώρος για τροφή και νερό.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *