Οι εξωγήινοι θα μπορούσαν να επιτεθούν στη γη για να τερματίσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη, λένε Επιστήμονες της NASA!

Οι εξωγήινοι θα μπορούσαν να επιτεθεί γη για να τερματίσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη, λένε Επιστήμονες της NASA!
University Park, Pennsylvania – Όλοι έχουμε ακούσει για τα αποψιλωμένα τροπικά δάση και τα δεινά της πολικής αρκούδας. Αλλά ενώ έχουν ακουστεί πολλά για την σωτηρία του πλανήτη, η πρόταση που προσφέρθηκε από τους επιστήμονες την Πέμπτη, προέχεται πραγματικά έξω από αυτό τον κόσμο.

Μια ομάδα Αμερικανών ερευνητών έχουν παραγάγει μια σειρά από σενάρια σχετικά με το ενδεχόμενο επίθεσης εξωγήινων στη γη, και περιέργως, το ένα από αυτά περιστρέφεται γύρω από την κλιματική αλλαγή.
Εικάζουν ότι εξωγήινοι περιβαλλοντολόγοι θα μπορούσαν να νιώθουν αποτροπιασμό για την ρυπογόνα – προς τον πλανήτη μας – συμπεριφορά, ώστε να μας βλέπουν ως απειλή για το διαγαλαξιακό οικοσύστημα και να αποφασίσουν να μας καταστρέψουν.
Το σενάριο αυτό είναι ένα από τα πολλά που παρουσιάστηκαν σε μια κοινή μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Pennsylvania και τον Τομέα Πλανητικών Επιστημών της NASA (Planetary Science Division), με τίτλο «Η Επαφή με τους Εξωγήινους θα Ωφελούσε ή θα έβλαπτε την Ανθρωπότητα; Μια Ανάλυση Σεναρίων» («Would Contact with Extraterrestrials Benefit or Harm Humanity? A Scenario Analysis»).
Τα σενάρια για αυτές τις ‘στενές επαφές’ χωρίζονται σε «ουδέτερες», αυτές που θα προκαλούσαν στην ανθρωπότητα “ακούσια βλάβη” και, πιο ανησυχητικό, εκείνες στις οποίες οι εξωγήινοι θα μας προξενούσαν “εσκεμμένη βλάβη”.
Η Εξωγήινη Νοημοσύνη (Extraterrestrial intelligence ή ETI) «θα μπορούσε να μας επιτεθεί και να μας σκοτώσει, να μας υποδουλώσουν, ή ενδεχομένως ακόμα και να μας φάνε. Οι ETI θα μπορούσαν να μας επιτεθούν από εγωισμό ή από μια πιο αλτρουιστική επιθυμία για την προστασία του γαλαξία από εμάς. Θα μπορούσαμε να αποτελέσουμε απειλή για το γαλαξία ακριβώς όπως είμαστε μια απειλή για τον δικό μας πλανήτη, το σπίτι μας», προειδοποιεί.
Ένα τέτοιο σενάριο είναι η ουσία από πολλούς ένα blockbuster για το Hollywood, «μία σύγκρουση ως πρότυπο μάχης που πρέπει να κερδιθεί:. Ένας Πόλεμος των Κόσμων» Αλλά σε κάποιον άλλον θα μπορούσε αυτό να αντηχεί περισσότερο με τους οπαδούς του ντοκιμαντέρ του Αλ Γκορ «Μια Άβολη Αλήθεια».
Εικάζεται ότι οι εξωγήινοι, ανησυχούν ότι θα μπορούσαμε να προκαλέσουμε την ίδια ζημία που κάνουμε στον πλανήτη μας και στους άλλους, θα μπορούσε να «επιδιώκουν να καταστρέψουν τον πολιτισμό μας προληπτικά, προκειμένου να προστατεύσουν άλλους πολιτισμούς από εμάς.»

«Η ανθρωπότητα μπορεί ακριβώς τώρα να εισέρχεται στην περίοδο κατά την οποία η ταχεία πολιτισμική ανάπτυξη της θα μπορούσε να ανιχνευθεί από μία ETI επειδή η επέκτασής μας αλλάζει τη σύνθεση της ατμόσφαιρας της Γης (π.χ. μέσω των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου), η οποία αλλάζει ως εκ τούτου τη φασματική υπογραφή της Γης», λέει η μελέτη.
«Αν και είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η πιθανότητα αυτού του σεναρίου, θα πρέπει τουλάχιστον να μας κάνει να σταθούμε και να αξιολογήσουμε τις επεκτατικές τάσεις μας.»
Πριν όμως έρθουν οι εξωγήινοι να μας αφανίσουν, η έκθεση προτείνει ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να στραφούν προς όφελος της ανθρωπότητας.
«Καθώς συνεχίζουμε την αναζήτηση εξωγήινων στο μέλλον, ίσως και η σκέψη μας σχετικά με τους διάφορους τρόπους επικοινωνίας θα βοηθήσει τον ανθρώπινο πολιτισμό να αποφύγει την κατάρρευση και να επιτύχουμε μία μακροπρόθεσμη επιβίωση», προτείνει.

http://redskywarning.blogspot.com/ Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *