08:31 - 23/02/2012

Μεξικό: Βρέθηκε νέα αναφορά σε «συντέλεια» στο τέλος του 2012

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Γενικότερα η αρχαιολογική υπηρεσία του Μεξικού τηρεί αρνητική στάση απέναντι στις θεωρίες περί «προφητείας» των Μάγια για κάποιου είδους «Αποκάλυψη»….
«Συντέλεια» του κόσμου στα τέλη του 2012, ωστόσο την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκε νέα σχετική αναφορά σε χαράγματα σε ευρήματα από αρχαιολογικό χώρο στα νότια της χώρας.

Κατά το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικού, οι φήμες περί ενός γεγονότος που θα φέρει το τέλος ή την δραματική αλλαγή του κόσμου στα τέλη του Δεκέμβρη του 2012 αποτελούν μία δυτική παρερμηνεία του ημερολογίου των Μάγια: στη σχετική ανακοίνωση επαναλαμβάνεται η άποψη πως «η δυτική μεσσιανική σκέψη έχει διαστρεβλώσει την κοσμοθεωρία των Μάγια».


Οι περισσότεροι αναλυτές των θεωριών περί 2012 επικαλούνται την αναφορά που υπάρχει σε μία πέτρινη πλάκα από τον αρχαιολογικό χώρο του Τορτουγκέρο. Σύμφωνα με το ινστιτούτο, υπάρχει και δεύτερη, από τον αρχαιολογικό χώρο του Κομαλκάνο.


Πρόκειται για ένα ημερολογιακό σύστημα το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τον πολιτισμό των Μάγια στην προκολομβιανή κεντρική Αμερική και συνεχίζει να χρησιμοποιείται από σύγχρονες κοινότητες που προέρχονται από τους Μάγια στη Γουατεμάλα και στην Τσιάπας. Βασίζεται σε ένα σύστημα το οποίο χρησιμοποιούνταν στην ευρύτερη περιοχή από τον 5ο αιώνα προ Χριστού τουλάχιστον. Έχει πολλά κοινά στοιχεία με άλλα ημερολόγια πολιτισμών της περιοχής, όπως των Ζαποτέκων, των Ολμέκων, και των Αζτέκων. Θεωρείται πως πρόκειται για ένα από τα πιο ακριβή ημερολόγια που έχουν δημιουργηθεί ποτέ, και σύμφωνα με το θρύλο τη γνώση του έφερε ο θεός Ιτζάμνα.

Η αντίληψη του χρόνου την οποία είχαν οι Μάγια διαφέρει από τη σημερινή: ουσιαστικά υπάρχει μία «κυκλική» αντίληψη, εν αντιθέσει με τη σημερινή «γραμμική». Δεν υπάρχει «τερματισμός», αλλά «επανεκκίνηση». Πολλά τελετουργικά τους είχαν σχέση με την «ολοκλήρωση» κύκλων και το «ξεκίνημα» άλλων, με το μοτίβο του θανάτου και της αναγέννησης να κατέχει περίοπτη θέση. Ο τερματισμός σημαντικών «κύκλων» πολύ συχνά σημαδευόταν από την ανέγερση μνημείων. Στην κοσμοθεωρία των Μάγια, του κόσμου μας και των ανθρώπων που βρίσκονται σε αυτόν έχουν προηγηθεί μέχρι και άλλοι (από 4 μέχρι 5), οι οποίοι είχαν διαφορές μεταξύ τους, αλλά στο τέλος καταστράφηκαν χάριν «νέας δοκιμής». Για τη συνέχιση της ύπαρξης του παρόντος κόσμου απαιτούνται τακτικές προσφορές στους θεούς και θυσίες, για να διατηρηθεί η ισορροπία.


Το «κυκλικό μοτίβο» βασίζεται σε κύκλους: μεταξύ αυτών βρίσκονται ένας κεντρικός, 365 ημερών, ένας «ιερός», 260 ημερών, και ένας «Μεγάλος Κύκλος», ο οποίος διαρκεί 5.125 έτη. Το τέλος του 2012 (συγκεκριμένα, στις 21 Δεκεμβρίου) λαμβάνει τέλος ένας «Μεγάλος Κύκλος».


Τόσο οι Μάγια όσο και οι Ολμέκοι χρησιμοποιούσαν ένα εικοσαδικό αριθμητικό σύστημα και ο χρόνος τους είχε 18 μήνες. Σε επιγραφές που έχουν βρεθεί σε αρχαιολογικούς τους χώρους υπάρχουν αναφορές σε περιόδους εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν.

trelaneme
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...
Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*