ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ της ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ φέρνει ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

Το τελευταίο διάστημα, με κύρια αφορμή το ευρώ, ακούγονται και διαδίδονται ανατριχιαστικές δηλώσεις υπουργών, μεγάλων σε εμβέλεια και «κύρους» εφημερίδων και περιοδικών που τρομοκρατούν ή προετοιμάζουν για κάτι πολύ άσχημο:
«Αν το ευρώ ξετιναχτεί, θα ξετιναχτεί η Ευρώπη. Είναι η εγγύηση για ειρήνη σε μια ήπειρο που έχει ζήσει φριχτούς πολέμους».
«Κραχ ή/και Παγκόσμιος Πόλεμος;»
«Η Ευρωπαϊκή ήπειρος βυθίζεται στην Άβυσσο – Ο φόβος εξαπλώνεται»«Βαριά σκιά πολέμου απλώνεται πάνω από την Ευρώπη»,

«Ο Γ΄ Παγκόσμιος στήνεται στην Μ. Ανατολή»


«Στην Ευρώπη πλανάται ένα κακό προαίσθημα»


Όλα αυτά προέρχονται από δηλώσεις υπουργών, όπως του Πολωνού Εξωτερικών κ. Radoslaw Sikorski, του Γάλλου προέδρου κ. Nicola Sarkozy, των Financial Times, του Der Spiegel κλπ.


Εκείνο που παρατηρούμε είναι πως στην Ευρώπη -και γενικότερα στον πλανήτη- καλλιεργείται επίτηδες ένα «αίσθημα». Το αίσθημα της ανησυχίας, της ανασφάλειας, του φόβου. Το αίσθημα που ανοίγει τον δρόμο στην υποταγή.


Μπορεί όλοι αυτοί που «αναγγέλλουν» την πιθανότητα πολέμου, να την «παίρνουν πίσω» με έντεχνο τρόπο, αλλά… τι έχει εντυπωθεί στο μυαλό όλων; Η αναστάτωση, η ανατριχίλα, ο πόλεμος. Τι κάνει σε αυτές τις περιπτώσεις ο κόσμος; Κουμπώνεται, κλείνεται στον εαυτό του, λες και με ένα βήμα του θα διαταράξει την ισορροπία και θα προκαλέσει το ακατονόμαστο συμβάν. Διαιρείται από τους συνανθρώπους τους, κλείνεται στο διαμέρισμά του.


Τα νέα δεν διαρρέουν από την τηλεόραση (πέρα, ίσως, από μία ανώδυνη αναφορά). Επίτηδες. Διαδίδονται κυρίως από στόμα σε στόμα και από blog σε blog (όχι προβοκατόρικα, αλλά λόγω της σοβαρότητας του νέου που αναμεταδίδουν), ώστε να δημιουργηθεί η αίσθηση της συνωμοσίας. Οι άνθρωποι της Ν.Π.Τ. δεν θέλουν να τρομοκρατήσουν φανερά τον κόσμο. Ο κόσμος φοβάται περισσότερο εκείνο που δεν βλέπει ενώ ξέρει ότι είναι εκεί, αλλά δεν γνωρίζει τι ακριβώς είναι (όπως στα ψυχολογικά θρίλερ). Η τηλεόραση θα αναλάβει καλά άλλον τομέα, εκείνον που ξέρει καλύτερα: της πλύσης εγκεφάλου.


Αφού, λοιπον, θα έχει στρωθεί το κόκκινο χαλί της γερής ανασφάλειας, η τηλεόραση θα μας «υποδείξει» ποιος θα περπατήσει πάνω σε αυτό. Θα φτιάξει ένα κλίμα που θα προετοιμάζει για την έλευση του «Σωτήρα». Θα μας πουν ότι όλα αυτά τα μακάβρια μπορούν να αποφευχθούν και να τελειώσουν σε κάποια δεδομένη στιγμή, οπότε θα αισθανθούμε όλοι καλύτερα και θα ζητωκραυγάσουμε, έστω και με κάποια επιφύλαξη.


Πως θα αποφευχθούν;


Μα, φυσικά, χάρη στις προσπάθειες και τις ενέργειες, πιθανότατα, του ΟΗΕ ο οποίος θα υποσχεθεί να  οδηγήσει την ανθρωπότητα σε μία καλή όμορφη, γοητευτική, μαγευτική, αναγνωρισμένη, ομοιογενή, αντιπροσωπευτική, λαϊκή, αχρωμάτιστη, δημοκρατική, επαναστατική, ισχυρή, νόμιμη, ικανή και προπάντων οικουμενική Παγκόσμια Διακυβέρνηση.


Μήπως, τελικά, όλα αυτά αποτελούν την βιτρίνα μέσα στην οποία βρίσκεται η προστατευτική παγκόσμια «ομπρέλα» που θέλουν να μας «πουλήσουν »;


Ας μην «μασάμε» και ας μην «αναμασάμε» ό,τι κυκλοφορεί με οποιοδήποτε μέσο, χωρίς να το περνάμε από κριτική. Πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε, πίσω από αυτό φαίνεται ή που θέλουν να δούμε. Είναι φανερό ότι η Ν.Π.Τ., πλέον, Κάτι Μεγάλο Ετοιμάζει, το οποίο προς το παρόν δεν είναι φανερό, πέρα από το να τσακίσουν τις τελευταίες ρανίδες ψυχραιμίας και λογικής. Ωστόσο προσπαθούμε να το αντιληφθούμε.


Μέχρι να φτάσουν σε αυτό το Κάτι Μεγάλο, προσπαθούν να κάνουν και εμάς πιόνια τους, εμάς τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους, ώστε με την «βοήθειά μας» και τις «ευλογίες μας» να εφαρμόσουν το μεγαλοφυές «όραμά» τους. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο καλύτερα και γρηγορότερα θα αντιδράσουμε.

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *