Δίνη εξωγήινης προέλευσης στην ατμόσφαιρα ή απλά ένα κυλιόμενο νέφος;Βίντεο

Ένας εντυπωσιακός σχηματισμός νέφωσης βιντεοσκοπήθηκε από ένα αυτόπτη μάρτυρα πιθανότατα στην Καλιφόρνια. Ο σχηματισμός αυτός της νέφωσης ονομάζεται κυλιόμενο νέφος και δίνει την εντύπωση πως πρόκειται για μια δίνη στην ατμόσφαιρα –προϊόν κάποιου μυστικού κυβερνητικού προγράμματος- ή ακόμη χειρότερα για κάποιο τεράστιο διαστημόπλοιο… Δεν είναι όμως τίποτα από όλα αυτά, καθώς πρόκειται για ένα σπάνιo μεν φυσιολογικό –πλην όμως εντυπωσιακό- δε σχηματισμό νεφών.


Το κυλιόμενο νέφος συναντάται χαμηλά στο έδαφος έχει κυλινδρική εμφάνιση και δίνει την αίσθηση ότι περιστρέφεται γύρω από τον οριζόντιο άξονά του. Πρόκειται για σπάνιο είδος νέφωσης το οποίο δεν συναντάται συχνά παρά μόνο σε συγκεκριμένα μέρη όπως στο Queensland, της Αυστραλίας και ονομάζεται Morning glory cloud. Ανήκει στην οικογένεια νεφών Arcus και το χαρακτηριστικό του είναι πως εμφανίζεται μόνο του χωρίς να συνδέεται με άλλες πιο συνήθεις νεφώσεις.


Ένας από τους λόγους εμφάνισής του είναι όταν η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας σε μέσα ύψη αναμιγνύεται με τη θαλασσινή πρωινή αύρα ενώ τέτοιου είδους νεφώσεις παρατηρούνται και μετά από καταιγίδες. Όπως και στο βίντεο αυτά τα νέφη εμφανίζονται κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές και φυσικά είναι πολύ εντυπωσιακά. Εκτός της Αυστραλίας άλλα μέρη όπου μπορεί να δει κανείς τα νέφη τύπου Arcus είναι η Καλιφόρνια, η Μάγχη, τα νησιά Shetland στην βορειονατολική Σκοτία, στη Λιθουανία, την ανατολική Ρωσία, στις Μεξικανικές ακτές, στην Ουρουγουάη και στη Nova Scotia στον Καναδά. Κάποιες φορές τα κυλιόμενα νέφη εμφανίζονται και πάνω από λίμνες.

http://katohika.gr/2011/06/19/video_19-5/
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *