Ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα έκανε εμβόλιο για τον κίτρινο πυρετό στο Κέντρο Εμβολιασμού της Παλλήνης και πλέον νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική!!!

Ο Μ. Μπράμπαντ υπήρξε για πολλά χρόνια ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα.


Πλέον νοσηλεύεται σε κλινική της Κοπεγχάγης με προβλήματα υγείας.
Στην άχαρη θέση να προετοιμάσει τον 12χρονο γιο τους ότι ο πατέρας του δεν θα περάσει μαζί τους τα Χριστούγεννα, βρίσκεται η Δανέζα συγγραφέας Τρίνι Βίλεμαν, σύζυγος του Μάλκολμ Μπράμπαντ, ο οποίος για χρόνια ήταν ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα και τώρα νοσηλεύεται σε κλινική της Κοπεγχάγης με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οπως εξηγεί στο «Εθνος της Κυριακής» η κυρία Βίλεμαν, η περιπέτεια του συζύγου της ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο δημοσιογράφος, που έχει βραβευτεί για την κάλυψη της πολιορκίας του Σεράγεβο, αλλά και του βομβαρδισμού του Γκρόζνι στην Τσετσενία από το ρωσικό πυροβολικό, εμβολιάστηκε για τον κίτρινο πυρετό στο Κέντρο Εμβολιασμού της Παλλήνης, προκειμένου να ταξιδέψει στην Ακτή του Ελεφαντοστού. Το εμβόλιο ήταν το Stamaril της γαλλικής εταιρείας Sanofi Pasteur.
Τα συμπτώματα
Μόλις 24 ώρες μετά τον εμβολιασμό, ο δημοσιογράφος παρουσίασε υψηλό πυρετό και τρέμουλο. Εισήχθη στο «Υγεία» όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις, ωστόσο, σύμφωνα με τη σύζυγό του, «οι γιατροί δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι φταίει». Αν και ο πυρετός τελικά έπεσε, ο Μπράμπαντ άρχισε να γίνεται οξύθυμος και αγχώδης. Η οικογένειά του μερίμνησε για την εισαγωγή του στην ψυχιατρική κλινική Σινούρη όπου κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του είχε δύο ψυχωτικά επεισόδια.
Στο ένα νόμιζε ότι ήταν ο… Ιησούς και στο άλλο, ενώ παρακολουθούσε με τη σύζυγό του τον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ, άρχισε να κλαίει και να χαιρετάει στρατιωτικά κάθε φορά που έβλεπε ένστολο. Τελικά, τον Μάιο πήρε εξιτήριο έχοντας περάσει «σύντομο ψυχωτικό επεισόδιο».

Ο Μάλκολμ Μπράμπαντ με τη σύζυγό του Τρίνι Βίλεμαν κατά τη διάρκεια καλοκαιρινών διακοπών στην Ελλάδα, πριν ξεκινήσουν τα προβλήματα.


Ο Μάλκολμ Μπράμπαντ με τη σύζυγό του Τρίνι Βίλεμαν κατά τη διάρκεια καλοκαιρινών διακοπών στην Ελλάδα, πριν ξεκινήσουν τα προβλήματα.

Ομως, παρότι επέστρεψε στη δουλειά του, τον Ιούλιο, ενώ βρισκόταν στη Βρετανία, έπαθε κι άλλο επεισόδιο. Τώρα νοσηλεύεται σε κλινική της Κοπεγχάγης, κι όπως λέει η σύζυγός του, «έχει παρουσιάσει πνευμονική εμβολή και πλέον είναι σε πολύ εύθραυστη κατάσταση».
Για την κυρία Βίλεμαν, η οποία υπήρξε βασιλική συντάκτρια, υπαίτιος για την κατάσταση της υγείας του άνδρα της, είναι το εμβόλιο. «Πριν από τον εμβολιασμό, ο άνδρας μου ήταν ευτυχισμένος και υγιής, τώρα είναι ένας πολύ άρρωστος άνθρωπος.
Ευθύνες στην εταιρεία. Επιπλέον ο σύζυγός μου δεν είχε παρουσιάσει στο παρελθόν κάτι παρόμοιο ούτε υπάρχει ιστορικό στην οικογένειά του», υποστηρίζει. «Αρχικά», επισημαίνει, «όταν κατάφερα να έρθω σε επαφή με τους υπεύθυνους στη Sanofi, μου έστειλαν κάποια e-mail συμπάθειας, δήλωσαν όμως ότι δεν υπάρχουν ιατρικά στοιχεία που να συνδέουν την αρρώστια του άνδρα μου με το εμβόλιό τους».
Αλλαγή πλεύσης
Η εταιρεία άλλαξε πλεύση, όταν, όπως τονίζει στο «Εθνος της Κυριακής», η σύζυγος του Μάλκολμ Μπράμπαντ, «γνωστοποίησα την υπόθεση μέσω Ιντερνετ με σκοπό να προσελκύσω το ενδιαφέρον. Τότε παραδέχτηκε πως υπήρχαν κάποιες αναφορές και για άλλα παρόμοια περιστατικά από την ίδια παρτίδα εμβολίων» – 120.000 εμβόλια τα οποία διανεμήθηκαν σε Δανία, Φινλανδία, Ολλανδία, Βρετανία και Ελλάδα.
«Επίσης», συνεχίζει η κ. Βίλεμαν, «η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι ερεύνησε την υπόθεση του άνδρα μου, αρνούνται όμως να μας γνωστοποιήσουν τα ευρήματα της έρευνας. Αν το εμβόλιό τους είναι τόσο ασφαλές όσο λένε, γιατί δεν μας λένε τι βρήκαν», αναρωτιέται. Η ίδια βρίσκεται σε συζητήσεις με τους δικηγόρους της, προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της.
Το «στημένο» παπούτσι


Τα έξοδα νοσηλείας του κ. Μπράμπαντ στην Αθήνα καλύφθηκαν από το BBC με το οποίο, ωστόσο, ο δημοσιογράφος είχε έρθει σε προστριβή τον Σεπτέμβριο του 2010 και έκτοτε οι σχέσεις τους ήταν οριακές.
Αφορμή ήταν το γνωστό επεισόδιο στη ΔΕΘ με τον γιατρό που εκσφενδόνισε παπούτσι εναντίον του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, περιστατικό που κάλυψε από κοντά ο Μπράμπαντ κι αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του BBC. Ωστόσο, o δημοσιογράφος κατηγορήθηκε ότι «έστησε» το θέμα σε προσυνεννόηση με τον δράστη.
Ο βαθύτερος λόγος, σύμφωνα με όσους υποστήριξαν την εκδοχή της συνωμοσίας, ήταν οι… περικοπές του BBC, καθώς πλέον ο οργανισμός πληρώνει τους ξένους ανταποκριτές με το «κομμάτι»: Οσο πιο «δραματικό» το ρεπορτάζ τόσο το καλύτερο. Μετά τις διαμαρτυρίες από ελληνικής πλευράς, το δίκτυο «κατέβασε» το επίμαχο βίντεο, κίνηση που ερμηνεύτηκε ως «άδειασμα» του δημοσιογράφου.
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ
katsarou@pegasus.gr

Η άποψη των Ελλήνων ιατρών
«Πιθανές οι παρενέργειες αν είχε ιστορικό»

«Φαρμακευτικό πυρετό από το εμβόλιο παρουσίασε ο κ. Μπράμπαντ και είχε συμπτώματα ανοσολογικής αντίδρασης από το εμβόλιο, δηλαδή ο ίδιος ο οργανισμός στρέφεται κατά του εαυτού του. Το ξεπέρασε και έγινε καλά». Αυτή ήταν η αρχική κλινική εικόνα που διέγνωσε στο θεραπευτήριο «Υγεία» η καθηγήτρια ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Ελένη Γιαμαρέλου.
Οταν αργότερα ο κ. Μπράμπαντ υποτροπίασε, με σοβαρά ψυχιατρικά, αυτή τη φορά, συμπτώματα, οι Ελληνες γιατροί που τον παρακολούθησαν, δεν αποκλείουν, όπως είπαν στο «Εθνος της Κυριακής», «πιθανές συνέπειες από το εμβόλιο, αν ο ίδιος είχε αποκρύψει κάτι σχετικό από το ιατρικό του ιστορικό. Εφυγε πάντως καλά από την Ελλάδα, ωστόσο φαίνεται να υποτροπίασε και πάλι», λέει γιατρός που τον παρακολούθησε σε ψυχιατρική κλινική.
Τυπική διαδικασία
«Ο κ. Μπράμπαντ, σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα, στο αρχείο του Κέντρου Εμβολιασμού Παλλήνης, έκανε στις 15 Απριλίου το εμβόλιο για κίτρινο πυρετό και όπως απέδειξε σχετικός έλεγχος, τηρήθηκε, σε όλες τις λεπτομέρειες, η προβλεπόμενη διαδικασία». Αυτό τονίζει ο κ. Γιάννης Κλινάκης προϊστάμενος του Κέντρου, αν. διευθυντής Δημόσιας Υγιεινής στην Περιφέρεια Αν. Αττικής.

Ειδικότερα, επισημαίνει: «Τα εμβόλια διατηρούνται σε ειδικό ψυγείο, υπάρχει μάλιστα και γεννήτρια, για την περίπτωση διακοπής ρεύματος. Ολα τα εμβόλια του Κέντρου προέρχονται από τις παρτίδες της κεντρικής προμήθειας, που κάνει συνολικά το υπουργείο Υγείας. Ολόκληρη η παρτίδα για τον κίτρινο πυρετό, συνολικά 60 εμβόλια, έχει εξαντληθεί, χωρίς να αναφερθούν άλλα περιστατικά με πιθανές παρενέργειες. Στον κ. Μπράμπαντ έγινε η προβλεπόμενη ενημέρωση. Ρωτήθηκε για όλες τις ασθένειες που σχετίζονται με παρενέργειες, δήλωσε ότι καμιά από αυτές δεν είχε και υπέγραψε τη σχετική δήλωση».

ΕΘΝΟΣ 
 πηγη

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *